Случај Давид Драгичевић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зато што су босанци на социјалној помоћи у Србији

Prije će biti da ti je neko iz BiH šef z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

ta jedno oko corav konj :lol:

autogol... mislili ucutkace ga a on jos gori i ludji otkad je izasao... stalno iz greske u gresku

- - - - - - - - - -

pa ja ne slusam srnu koja kaze suprotno
srna i pink su dva oka u glavi

Zato slušaš BN z:lol:

moj danas? kakve ja imam veze sa tim listom?
Па пљувао си ме што сам поставио текст Курира а не НИН-а, Данас-а или листа Време

А текст сам ти поставио ДА БИ СВИ СХВАТИЛИ КОЛИКО ЛАЖЕШ, ПОДМЕЋЕШ И ЛУПЕТАШ:

quote_icon.png
Оригинал поставио marlon

koji bre miting slepce? gde si ti video mitingovanje u porti? u kuriru procitao? na pinku?

ljudi su palili svece za umrlo dete a posto novinari koji su geneeralno svi olos sa koje god strane dolaze, samo cekaju kao lesinari da se neko negde pojavi, nagrnuli u buljucima kao policija u portu i trazili izjave... to nije miting ...znao sam da neces, jasno mi je to tvoje vadjenje...
- - - - - - - - - -
jok ja sam tocilo, samo mi je u glavi slika prebijenog mladuica sa polomljenim kostima po celom telu

a tebe za to zabole

A donekle je i razumjeti kolege iz BG koji malo
malo pa zamahnu kofom zuci preko plota, ali ni
to im nije za zamjeriti iako ponekad sa „spustanjem“
ljudima u RS idu toliko nisko u svojoj plasticnosti
kojom bi mogli frapirati samo likove iz „beha“
Teherana, mada je nekim „uglednim“ beogradjanima
zivotni cilj odlelujati u Sarajevo i posjediti na setjiji.
No dobro nije to velika zamjerka, prije ce taj njihov
jed i nemoc naici na razumijevanje ljudi u RS nego
ljutnju, buduci ljudi u RS savrseno dobro znaju da
su to reakcije osoba sa polucenom svijescu kod koje
je nastupio stadij trajnog deformiteta uzrokovan
raznim „izmima“ koji su proparadirali kroz BG
ciji je on i bio utemeljitelj.
Nije lako sastaviti kvrc u glavi ako ti je svest pomucena
a razum raspolucen izmedju komunizma, socijalizma,
titoizma, slobizma, djindjicevizma i sada, ali to se
ne rimuje, sada im neandertalci definitivno pomeraju
donja ledja ali onako svojski.
Stoga posljedica njihovog jeda i pakosti koje se iskazuje
prema desavanjima i ljudima u RS je samo plod jedne
politicke nezrelosti, povodljivosti za politikom daha,
ostrascenoscu laznom velicinom i subjektivnim vrijednostima,
ali za nadati se da ce politicka evolucija uciniti svoje
i u BG barem do tog stadija da nekima jezik, paradonchek,
tipkovnica ne bude brzi / brza od pameti.
Kada se to desi, e onda licemjerstvu nece biti mjesta i onda
ce i u BG biti stvorene pretpostavke da se konacno rijese
ubiistva stara dva desetljeca.
I na kraju, u BG je izvrseno toliko egzekucija posebno medju
pripadnicima gorske kriminalne provinijencije, masovno se
pale automobili, postavljaju bombe, pale se kuce nepodobnima,
koliko se moze ispratiti niko iz RS i BL nije shutnuo ni jedan
prostacki, omalovazavajuci pa ni bilo koji drugi komentar,
sto ukazuje da je ovdje uz postovanje ipak u pitanju i kultura,
prije svega.!!!

A ti ga formiraš na osnovu?

na osnovu necega o cemu niko od vas nema blagog pojma jer serete ko foke

- - - - - - - - - -

prije svega.!!!

dragi uvazeni kolega i ja bi tako brinuo za rs da mi ne propadne ono sto... :lol:

- - - - - - - - - -

utuvite u glavu..pocinje vreme cistke na balkanu zato su svi vladari nervozni a cistke nikada ne uslede zbog ovakvih stvari vec mnogo ozbiljnijih...ovo sa malim davidom se samo poklopilo i dalo ruzan ton celoj prici oko odlaska balkanskih tirana...i milo je u toj prici kao i ramus, da ne bude da su samo nasi...

- - - - - - - - - -

i shvatite... nisu mulimani najgori...to kazem vama iz bosne...ima i gore ...

'Pravda za Davida': Teror nas ne može zastrašiti

prije 3 sata Milorad Milojević

Umjesto novogodišnjeg veselja, protekle sedmice iz Banjaluke su stizale nemile scene policijskog nasilja nad građanima koji su protestovali zbog smrti mladića Davida Dragičevića, hapšenja aktivista i opozicionih političara. Uhapšeno je više od 10 osoba među onima koji su tražili "istinu i pravdu za Davida".
Zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića, koji je nestao u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno šest dana kasnije, mjesecima se održavaju protestni skupovi u Banjaluci. Njegov otac Davor tvrdi da su Davida "oteli, silovali i ubili nečasni pripadnici MUP-a RS (Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske)", dok dok je policija prvo navela da se radilo o zadesnoj smrti Davida.
Nakon protestne šetnje 30. decembra protestni skupovi "Pravda za Davida" su zabranjeni, a građani su se sve do 2. januara okupljali u porti Hrama Hrista Spasitelja gdje su palili svijeće u pomen na Davida. No policija je sinoć naredila Davidovoj majci Suzani Radanović i građanima da se raziđu iz crkvenog dvorišta.
"Ne smijem javno ni izgovoriti ime svog sina ili riječ pravda, jer bih mogla biti uhapšena. Ja kao građanin ne smijem ni da stojim na trgu", tako je trenutno stanje opisala Suzana Radanović.
Suzana Radanović, dobila je 3. januara poziv da se sutra javi u sektor kriminalističke policije u Banjaluci radi ispitivanja zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo „Neovlašeno prisluškivanje i tonsko snimanje“. Poziv je uslijedio nakon što je Suzana na društvenim mrežama objavila snimak, na kojem patolog Željko Karan, navodno, razgovara sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.
Snimak je izazvao brojne i burne reakcije na društvenim mrežama.

Najveća enigma posljednjih dana jeste šta se dogodilo sa Davidovim ocem Davorom Dragičevićem. Davor je nestao u noći 30. decembra, kada ga je policija otjerala sa grupom građana sa Trga Krajine i pokušala uhapsiti. U pojedinim medijima, pojavile su se nezvanične informacije da se krije u Ambasadi Velike Britanije, te da preko svog advokata pregovara o predaji.
Iz Ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da se Davor Dragičević ne nalazi u toj ambasadi, a demantovali su u špekulacije da Velika Britanija stoji iza organizacije protesta u Banjaluci.
"Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina", poručeno je iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za Alo optužio je Davora Dragičevića da su on i simpatizeri grupe "Pravda za Davida" 30. decembra pokušali državni udar.
"Neki od njih su organizovali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih učesnika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju da preuzmu vlast. Oni su nakon tog 30. suočeni s odlučnim odgovorom državnih institucija koje nisu dozvolile da to prođe bez reakcija, pa su pobjegli, kao što je i Davor Dragičević. To nam pokazuje da on bježi od saznanja da je prekršio zakon. I neki drugi se skrivaju i kriju druge, ali se oglašavaju preko društvenih mreža, tako smo i saznali za priču o državnom udaru", rekao je Dodik.
Građani pak, putem društvenih mreža traže od institucija da odgovore gdje je Davor Dragičević, jer sumnjaju da ga je policija uhvatila u noći 30. decembra. Tada je po tvrdnjama članova grupe "Pravda za Davida", policija stezala obruč oko Davora Dragičevića na području oko džamije Ferhadija.

Davor Dragičević se nije javio ni Suzani, majci njegovog sina Davida, a ona kaže da je nedostupan i na pozive putem mobilnog telefona.
"Čitam da je Davor u Ambasadi Velike Britanije, da je njegov advokat kontaktirao tužilaštvo, ja ništa od toga ne znam. Nedostupan je. Šta dalje da radim - ne znam. Vidim samo da im je cilj da se ova priča odvuče s teme ubistva Davida Dragičevića. Više ne želim da pričam o policiji i torturi koju rade, vraćamo se na početak zbog čega smo tu, a to je istina o otmici i ubistvu mog djeteta", rekla je Suzana.

Suzana ističe i da još nije prijavila nestanak Davora Dragičevića.
"Pričala sam sa advokatom o tome da se prijavi nestanak, ali oni njega već traže. Policija ga traži, po njihovom. Kome da prijavim? Ja sam prijavila nestanak svog djeteta, pa ga niko nije našao. Našli smo ga mrtvog. Kome da prijavim nestanak, građani skupite se pa ga tražite. Novinari tražite ga. Policija je izjavila da ga traži. Nek pogledaju kod sebe. Tamo je i David bio", poručuje.
Davorov advokat Ifet Feraget rekao je da su spekulacije sve priče o navodnim pregovorima o predaji Dragičevića, a u izjavi za medije rekao je da je zabrinut zbog nestanka Davidovog oca.Advokat Ifet Feraget zabrinut je zbog nestanka Davora Dragičevića

Iz Okružnog javno tužilaštva Banjaluka u saopštenju za RSE tvrde da je ipak bilo kontakata advokata sa tužiocem oko uslova predaje.
„U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (“Službeni Glasnik” RS br.20/01) obavještavamo Vas da je advokat Davora Dragičevića, telefonskim putem kontaktirao glavnog okružnog javnog tužioca i dežurnog tužioca, te uz primjenu advokatske tajne tražio kratku konsultaciju o uslovima predaje njegovog branjenika, ali zvaničnih i pismenih prijedloga u vezi sa pomenutim ovo Tužilaštvo nije zaprimilo“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.
MUP-RS je raspisao potjernicu za Davorom Dragičevićem i još nekoliko aktivista. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 1.1.2019. godine, dostavili su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv Davora Dragičevića i još tri lica zbog sumnje da su izvršila krivična djela Ugrožavanje sigurnosti i Ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekavanjem.
"Lice D.D. se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti jer je 27.12.2018. i 30.12.2018. godine, na dvije lokacije na području Banje Luke, prilikom javnog govora uputilo ozbiljne prijetnje prema dva lica kod kojih je izazvao osjećaj straha i ugroženosti.
Lica Ž.D. S.M. i S.S. se sumnjiče da su u pomenutom vremenskom periodu prisustvovala javnim skupovima i umišljajno podstrekavala D.D. i druga lica da izvrše krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti na štetu dva lica iz Banje Luke", navodi se u saopštenju iz banjalučke policije.Draško Stanivuković koji je, po potjernici, uhapšen 1. januara ispred Hrama Hrista Spasitelja, pušten je iz pritvora dan kasnije
./.

U srijedu uveče je iz pritvora pušten da se brani sa slobode i poslanik u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković, koji je, po potjernici, uhapšen veče prije ispred Hrama Hrista Spasitelja. Iz Okružnog javnog tužilaštva je saopšteno kako se Stanivuković tereti za izazivanje nereda.
"Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu od 27.12.2018. do 30.12.2018.godine, na teritoriji Grada Banja Luka, učestvovao u grupi većeg broja ljudi, podstrekavao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja zbog čega je došlo do ugrožavanje javnog reda i mira, te ugrožavanja sigurnost dva lica", navodi se u saopštenju Tužilaštva.
Draško Stanivuković se 3. januara obratio medijima, negiravši krivicu, tvrdeći da nema nijednog dokaza protiv njega i da se radi o političkom progonu.
"Taj događaj je bio miran. Ovaj cjelokupan opis događaja ne ističe gdje sam bio. Ja sam bio u sredini ili u posljednjem dijelu kolone. Nisam se isticao, nisam nosio megafon, nisam se obraćao. U prekršajnom nalogu piše da sam glasno govorio. Ne znam da li je to neko mjerio decibele koliko sam glasno govorio. Govorio sam 'Pravda za Davida'. Valjda su to bile kobne riječi. Govore da sam ometao službena lica. Niti jednom policajcu nisam prišao u protekla dva ili tri dana. Nemaju dokaz gdje sam bio", kazao je Stanivuković.

Svijet su prvo obišle snimke policijske akcije sa Trga Krajine 25. decembra. Narednih dana veliki broj građana okupljao se i šetao za Davorom Dragičevićem, koji je prolazio "posljednjom Davidovim stazama".
Posljednje okupljanje bilo je na Trgu 30. decembra, nakon čega se više hiljada građana uputilo u protestnu šetnju Banjalukom. Između ostalog, bili su i ispred zgrade RTRS-a te na Krašovom parkingu, gdje je te večeri trebao da bude održan novogodišnji koncert Harisa Džinovića. Vlasti su tvrdile da su demonstranti uništili dio opreme, zbog čega je otkazan kompletan novogodišnji program, a okupljanja su zabranjena.

Stiglo je i saopštenje iz Delegacije EU u BiH u kome se ističe da se pomno prate događaji u vezi sa protestima grupe "Pravda za Davida".
"Pravo na mirno okupljanje, zajedno sa slobodom izražavanja ključno je za svako funkcionalno demokratsko društvo. Primili smo k znanju pojašnjenja poslana iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nakon jučerašnjih i današnjih hapšenja. U tom smislu naglašavamo važnost procesa u zakonskom okviru kao i pravo na pravdu. Nastavićemo pomno pratiti situaciju, posebno kada je riječ o istrazi koja je u toku i njenom sudskom epilogu", saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo, pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas. Na policijskoj press konferenciji 26. aprila 2018.godine iznesene su tvrdnje da se radi o zadesnoj smrti i da je mladić bio drogiran LSD-jem. Roditelji nikada nisu povjerovali u tu policijsku verziju, a majka Suzana i sinoć je ponovila pitanja nadležnim institucijama u vezi sa smrću sina:
1. Vatrogasci koji su izvukli tijelo Davida, Davoru su rekli da je tijelo pronađeno na suhoj pješčanoj površini, a na slikama uviđaja tijelo je u vodi.
2. Zašto je inspektor Siniša Kojdić koji je vodio uviđaj napisao u zapisniku da su prisutni policajci iz PS Lazarevo kada su bili iz PS Centar?
3. Zašto je smijenjena dežurna tužiteljka koja je izašla 24. marta kada je nađeno tijelo i koja je naložila obdukciju jer je sumnjala na ubistvo?
4. Kako su se predmeti iz kuće porodice Rađen našli u džepovima Davida, a nekih od njegovih predmeta nema?
5. Otkud patolog Željko Karan na konferenciji MUP-a RS 26. marta i zašto nije bio tužilac?
6. Zašto je Karan iznio nepotpune nalaze obdukcije?
7. Zašto su najviši funkcioneri slagali da je David koristio LSD, marihuanu i alkohol kada je poznato da u Banjoj Luci nema tokiskološke laboratorije?
Zbog brojnih nelogičnosti u istrazi okupljeni u Grupi "Pravda za Davida" traže i ostavku ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, te još nekoliko drugih policijskih funkcionera, kao i tužioce koji su uključeni u istragu. Porodica ubijenog mladića tvrdi da je smrt Davida Dragičevića organizovano ubistvo, te da su u njega uključeni i neki od visokih policijskih zvaničnika.
"'Pravda za Davida' postoji i postojaće sve dok ubice mog sina i njihove pomagače ne stigne pravda. Teror nas ne može zastrašiti. Nastavljamo borbu za istinu i pravdu, mirno i dostojanstveno. Idemo do kraja!!!", poručila je 3. januara putem društvenih mreža Davidova majka Suzana.

cim branis stavove ljudi koji iako neinformisani tvrde ono sto im sugerise srna onda si isti kao oni...ako pazljivo citas temu skontaces da je meni degute pljuvanje po mrtvom detetu a to opet rade svi ti cije stavove delis...pa onda niko da se izjasni da je policija dno kada ulazi u portu crkve i ljudima ogadi paljenje sveca...e kad se sve nakupi i dodas na to sprdanje i vredjanje srbije i njenih gradjana sa njihove strane i od ovog dodjosa iz kroacije, pljuvanje beograda, botovanje za dodika i vucica kao spasioce, medjunarodnu zaveru koja hoce da spali srpskui jer je toliko jaka da svima smeta :lol: e onda ne treba da budes bosanac...mozes ko onaj beocinac da se frljas argumentima tipa emixovog komsije :lol:

Upetljao si se bez potrebe i samo tones jos dublje.Pazi ja uopste ne mislim da Srbin iz Srbije ne treba da prati ovaj slucaj naprotiv,smetaju mi zle namjere a ti jesi zlonamjeran jer nisi prvi put napisao da smo genocidni iako vrlo dobro znas ko je bio vrhovni komadant Srbima u Bosni i koga su nazivali sefe i ciju su politiku slijepo pratili.I pratice i dalje jer Srbi iz RS blizeg od Srbije nemaju niti treba da imaju.Ja prvi imam dvojno drzavljanstvo i tako treba da bude jer smo jedan narod.Ali ne mozes ti meni da pricas o stanju na terenu i o onih 199000 hiljada Banjalucana koji nisu za Pravednike koji kletu RS i policiju im,koji sutiraju policajca na zemlji.Pola pravednika ima kriminalni dosije i normalno da su kivni na policiju.Visis stalno na ovoj temi i ne vidim tvoje iskrene namjere a o slucaju ne znas puno bar se nisi poljavljivao dok nije izasao famozni naslov u Blicu haos u BL.Stipu me sa laznim moralom,mogu da ti pricam o svakom clanu Pravednika pojedinacno i svi imaju motiv zasto rade to sto rade a ti mi prdis o porti crkve i vjesto izbjegavas pitanje da li znas stav pravde za davida o SPC?Samo mali broj ima iskrene namjere.

Poslednja izmena:
srbadijo bese tvoje a na moje..nemoj opet imati alchajmer

regionalni sovinizam propovedate bas vi koji se gadite muslimanki na svim temama, a o stormfront razmisljanju necu da sudim jer to je u domenu onoga za sta vam sluzi glava posle iskustva poslednjeg rata i onog da ste optuzeni za genocid... ne treba neko da bude osudjen dovoljno je da ga optuze...

- - - - - - - - - -

kazi jasno da se gadis policije u porti i da je to za tebe dno dna ponasanja drzave dok ljudi pale svece za mrtvo dete ja cu ti reci pred svima izvini...

- - - - - - - - - -

ali jok, nece nikad da kaze jer zna da ce mu to procitati sef i reci mu nisi smeo tako ostro sa dodom.. pa nema sendvica tj nadnice ...

- - - - - - - - - -

to su oni tvoji mito koji se zaklinju u patrijarsiji pred irinejem i bogom, a cim izadju sva pogaze...
Ti si vec pokazao da nemas ni osnovno znanje jer da znas znao bi znacenje reci srbadija.Ovako je iluzorno pricati jer si nepismen i dokazani regionalni sovinista.

Advokat Davora Dragičevića kontaktirao glavnog tužioca

Tanjug | 03. januar 2019.

Advokat Davora Dragičevića telefonskim putem kontaktirao je glavnog okružnog javnog tužioca i dežurnog tužioca, te uz primenu advokatske tajne "tražio kratku konsultaciju o uslovima predaje njegovog branjenika"

BANjALUKA - Advokat Davora Dragičevića telefonskim putem kontaktirao je glavnog okružnog javnog tužioca i dežurnog tužioca, te uz primenu advokatske tajne "tražio kratku konsultaciju o uslovima predaje njegovog branjenika", rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluke za N1.

Okružno javno tužilaštvo je navelo i da ne mogu da saopšte detalje istrage u vezi krivičnog predmeta tragično stradalog mladića iz Banjaluke, Davida Dragičevića.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nisu odgovorili na pitanja N1 o tome "koliko osoba je privedeno zbog sumnji da su umešani u ubistvo Davida Dragičevića, da li su naložili izuzimanje snimaka video nadžora sa objekata oko Ferahadije kako bi se videlo kako je i gde 30. decembra ''nestao'' Davor Dragičević, te po službenoj dužnosti istražili šta se desilo sa Davorom Dragičevićem".

za razliku od tebe barem sam pristojan i ne pljujem ubijenog koji ne moze da se brani

- - - - - - - - - -

a ti si kampovao tamo pa znas da je diler
Za tvoju informaciju upravo podrzavas covjeka koji bjezi od zakona jer ga policija trazi za ozbiljno krsenje javnog reda i mira. A lik pobjegao.Jel treba svi da bjezimo od policije?Jel to tvoj rezon?Sta si ti umislio sebi da si nekakav drzavni neprijatelj.Skini tu olovnu serpu sa glave i mani se tema o kojima ne znas nista jer prosto lupas...
Zasto imas potrebu da lupas ?

evo iscitah nekoliko zadnjih strana i mogu da konstatujem samo jedno- maki je, kao i obicno, u pravu za sve.:D
Ја пак читајући прилоге (цитате ) јер су коментари превише лични, закључујем да у Рапублици Српској влада анархија. Српски народ се поделио а муслимани и католици из прикрајка гледају и трљају руке чекајући крвав исход.
Свако има своје виђење догађаја, запене да докажу да су искључиво у праву. Докле ће тако - појма немам али сам сигуран да неће дуго. Нешто преломно мора да се деси.

prije svega.!!!

Ne samo to kolega nego ja ne mogu naci niti jedan primjer da od kada RS postoji ,formalno od 1992 pa do sada ,da je napravila jedan makar jedan potez politicki da je protiv Srbije ili Srba u Srbiji.Naprotiv.
Taj kapital koji Srbija ima nije znala iskoristiti vise zbog nesposobnih politicara,niti danas koristi taj potencijal.

Имамо два коњичка клуба у Бањалуци...
z:mrgreen:
Вјероватно се неко и сјетио да може и полиција да се обучава за овај вид рада.
Али поента приче је да је ова БиХ обични протекторат, што објашњава ова дешавања...
Мсм, рушили су пиргавци и јаке државе дугогодишњим радом сличним овоме...
Али овдје су се заебали - не можеш срушити нешто чега (још увијек) нема...
Има ту још нешто...на страну "Боске тебра" прозивке комплексаша из Бегиша...
ИМА НАС НА ОВОМ ФОРУМУ И ПДФ ПОЛИТИКА САСВИМ ДОВОЉНО ИЗ СРПСКЕ.
САМО НА ОВОЈ ТЕМИ САМ УПРАТИО БАР ДВОЈИЦУ ИЗ БЛ, КАО ШТО САМ И ЈА.
И СВИ СМО ОТПРИЛИКЕ ИСТИХ ГОДИНА И БИВШИ БОРЦИ ВРС.
НАМА НЕ МОГУ ДА ПРОДАЈУ МООДА ПОД БУБРЕГЕ НИКАКВИ НВО ЈАЗАВЦИ.

Још само да ову млађарију мало боље научимо...у ствари ове што још пишке у пелене...
Човјек од 25 година се тешко мијења и још теже признаје грешку...
Значи, радити са дјецом свако код своје куће...како знамо и умијемо...
Мање вибера и Твитера, више лопте и кликера...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back