Slucaj nadstresnica

Slican Trampu, sta fali. Ti bi Tomu Nikolica ili Bajdena?

Autokratija svuda pobedjuje, to je globalni trend. Mi treba da drzimo korak sa svetom.

Upravo demokratske zemlje su najzaduzenije, uporedi ih sa autokratijama:
Pogledajte prilog 1810213
Koja je onda svrha vlade i ministarstava u njoj? Znači, tvoje mišljenje je da ne treba da postoji vlada, nego da se pita samo jedna osoba. To nema ni u monarhijama, poput Velike Britanije, Španije, Danske, Švedske...
Posebna je priča za države, koje se deklarišu kao Republike. Znači, sve ove države EU, ništa ne valjaju, nego treba da sledimo autokrata Putina, Erdogana, Kim Džong Una.... U normalnim državama, ljudi se i ne obaziru, ko je predsednik države i vlade. Ko je na čelu nekog ministarstva. Nego se gleda, ko zna nešto korisno da uradi za državu, a ne stranački mešetariti i pljačkati narod. U autokratijama, jedan čovek je strah i trepet, a ostali su samo klimači glavom, i formalno obavljaju funkcije, za koje, niti su stručni, niti ima koristi od njih. Vidim na mapi, da su Sudan, Egipat, Zimbabve..., baš visokorazvijena demokratska društva.

Do sad su se pojavila 3 moguca uzroka pada.
  • Korupcija, uzimanje para za kvalitetan a pravljanje sa losim/jeftinim materijalom
  • Los projekat rekonstrukcije
  • Diverzija
Mene zanima zasto i kako za godinu dana nije utvrdjen krivac?

Ako je u pitanju korupcija, ko je uzeo pare
Ako je u pitanju los projekat ko je kriv
Ako je u pitanju diverzija, ko je to uradio.

Zasto i kako nije ni za godinu dana utvrdjena krivica i niko konkretno nije optuzen?

Da li je najveci krivac za sve ovo sta se desava u zemlji onaj ko je bio nesposoban da nadje uzrok pada i markira krivca?

Мени се чини да ти имплицираш да Србија нема институције, и да има неспособну власт.

Није то лепо.

Spremnost i brzina tužilaštva za nesreću govori o velikoj mogućnosti da su obavešteni da će nadstrešnica pasti...a tek to što ne obaveštavaju javnost o svom "delovanju" govori o legitimnosti da se srbi ubijaju...

Ja mislim da je lose pala jer je neki majstor blokader lose promesao malter.

Sta ti mislis?
Nemamo mi šta misliti, nismo stručni da dajemo analize.
Pala je jer je bila preopterećena za šta su krivi nadzorni organi i izvođači kao što piše u optužnici.

Nema tu mjesta politici, znaš li koliko u svijetu bude sudara vozova, sve zbog ljudskog faktora kao greške i sl.?

Dešava se i sada treba odgovorni da se procesuiraju.

• Korupcija, uzimanje para za kvalitetan a pravljanje sa losim/jeftinim materijalom
  • Diverzija

Zasto i kako nije ni za godinu dana utvrdjena krivica i niko konkretno nije optuzen?

Da li je najveci krivac za sve ovo sta se desava u zemlji onaj ko je bio nesposoban da nadje uzrok pada i markira krivca?

Kako uhapsiš sam sebe
:think:

Naravno, organizuješ srpske firme i uzmeš pare da im primiš posao, pa dok platiš sve koji potpisuju, od kojih su svi stručnjaci koji su diplome stekli na ulici, pa dok podeliš pare stručnjacima za rušenje, pa tužiocima, pa organizuješ učiteljice da dovedu decu na fekalne trgove novog sada i još treba sebe da apsiš, pa ne ide....

Krenuo Vućić sa svitom da obilazi Srbiju pred izbore. U nekom selu na putu zgaze svinju.
Kaže Vućić šoferu "Ajde bogati možda nas je neko video, bliže mi se izbori, idi do sela i plati štetu"
Ode šofer do sela, udje u kafanu i kaže "Ljudi, ja sam Vučićev šofer, ubio sam svinju, kolko treba da platim"
Ljudi poskakaše radosno "Ma kakvi da platiš, dodji da te častimo!"

:hahaha:

Korišćenje ovakvih stvari za političke poene je ogavno.
Prevaranti obicni.
Kako je pala i zašto se to desilo je nesto sto mora da se istrazi ali ne na ovaj i ne sa ovim ciljem.
Kakav moze biti samo mentalni sklop osoba koje bukvalno luduju zbog ovoga?
Zahvaljujući blokaderosima cela država se bakce sa njima umesto da se usredsredi resursi za nesto korisnije oko toga.
Doba naplate tek dolazi.
Nece se zaboraviti ovo.
Da ne ulazim u detalje previše licno sam video osobe koje bacaju one glupave bedjeve sa crvenom sakom u djubre.
Pamet polako se vraća.

• Diverzija

Prva dva uzroka su u stvari sjedinjeni a treba dopuniti i da je vršen pritisak da se i takvi radovi proglase gotovim pre kraja zbog političke promocije jednog čoveka, a znamo kog. I da zbog toga je stanica bila nespremna za upotrebu a korišćena je.
Jer da je samo korupcija na nivou Vesić, ona iz železnice,izvođač radova, to bi se tako završilo uz verovatno razvodnjavanje kasnije ....ali pošto je u to upleten vrh države najdirektnije rešeno je da se ide na instant forsirano razvodnjavanje uz klasično zastrašivanje u nadi da će im to standardno proći uz moguće asistenciju što plaćene što nesposobne opozicije. Nije očekivao svakako to što je usledilo i takav odziv a loša reakcija je bio uslovni refleks koji je redovno pogoršavao srvari.
Treći scenario je toliko glup da je zaista morao da padne u očaj da bi ga plasirao, i to je baš za teške debile kojih naravno ne manjka kod njih, ali zna da bi bilo previše u ovom trenutku sa ovakvom polarizacijom da pokuša da ga ozbiljno zvanično progura. Tako da mu je to više za internu upotrebu kontrole one intelektualno skromnije ćacadi i ponekog YT zavisnika od teorija belosvetskih zavera protiv Srba.

Не постоји већа и мања кривица па тако ни највећа. Постоји кривица и степен умешанасти у кривично дело.

Непостојећи државни апарат и нефункционалне (опструисане) институције су сада главни кривац јер нису реаговали, истражили нити процесуирали фактички одговорне ни после годину дана.
Све срушити и изградити ново. Полако.
Свакако живимо усрано предуго, издржаћемо још ако мора да би направили бар пристојну државу која тежи правном уређењу, независном правосуђу и осталим државним органима без корупције.

Back