oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.992
Cinjenice da se ljudi menjaju, a nekad se opet promene na staro, ili se promene na osnovo nekih starih motiva, a ne novo-otkrivenih te demantuju.
ЧИЊЕНИЦА је да се људи не мењају. И да нећеш запослити неког силоватеља да ти рецимо учи жену клавиру а који је прошао кроз програм преваспитавања па се проемнино.
Или педофила да ти чува децу. Или неког ко је крао па се "променио " да ти чува новац.
Пусти патетику. Онај ко је нешто желео желеће то увек. Делање да то што жели И не узме, могу изменити само пртивмотиви не никаква промена карактера.
Znam ako razmisljam i spremim se za tu situaciju, samim tim ce moja reakcija biti onakva kakvu sam uvezbao.
НЕ НЕГО тек требаш открити да ли ће бити таква како си је замислио и да ли ће твоја воља реаговати на те мотиве како мислиш да хоће.
Уобичајени су оне ситуације приказане о у филмовима где неко пун мржње и освете упери пиштољ а онда отркије да не може повући ороз. То је ето једна таква демонстрација овога о чему говорим
Човек свој карактер открива емпиријски. Он га не познаје ин апсртракто. унапред. Већ га упазнаје кроз живот који му доставља мотиве а он реагује на њих.. тако како реагује.
Poslednja izmena:

Danas su profesori ipak primereno