Frank Lampard
Aktivan član
- Poruka
- 1.630
E ovde, kako mozes da obesmisljavas cio svijet,njehgovo postojanje, a ne negiras razno razna misljenja o trajanju. Da li si svjestan koliko je ljudski um zapravo u stanju da se zaludjuje.Ti si obesmislio sve osim Sopenhaura.Ako svijet nije idealan,onda ni postojanje Sopenhaure ni njegove teorije ni bilo cije nije mjerodavnoАко ништа у својој свести не можеш наћи а што би потпадало под опис "нити једно, нити мноштво".. објашњавати ти шта је то исто је као и свирати глувом :
"Bile su potrebne godine da bih shvatio, a potom da bih prihvatio, da svi nemaju istu sposobnost kao ja da žive i da uranjaju u čisto trajanje. Kada mi se ta ideja trajanja javila prvi put, bio sam ubeđen da je dovoljno da je izložim pa da se uklone sve nejasnoće, i verovao sam da u tom pogledu nije potrebno ništa više do da se čovek obavesti. Kasnije sam uvideo da stvari stoje sasvim drukčije.
Bergson"
mozes li ti onda da se uvjeris u sopstveno postojanje i ako mozes kako znas da postojis jer tvrdis da ne postoji nikakav instrument da bi se utvrdila realnost.Не можеш доказивати реаланост обејтивног света било каквим емпирисјким експериементом, нити инструментима , јер и инстурименти ус део тог објективног света кога идеализам доводи у питање.
U filozofiji su date smjernice i razni vidovi objasnjenja. Medjutim prava revolucija u posmatranju ljudkog zivota po mom misljenju dosla je ne sa Frojdom, nego sa Pavlovim i njegoviom refleksima. Mnostvo stvari se time moze objasniti tipa kako nastaju strahovi, nastaje poz.emocija,.Danas se koristi u liojecenju tzv.pozitivno uslovljavanje ili kontrauslovljavanje. To da ne postoji, ne bi se koristilo.Mislis da nije idealno zato sto mislis da je moguce da hje neki drugi razlog po srijedi.Потпуно погрешно. Научни метод је тај који се бави једино претпоставкама а аподиктички, апсолутни докази постоје једино у филозофији.
Evo ti onda ovo: Mozes dokazati proistim eksperimentom da klinci postaju agresivni ukoliko budu izlozeni agresivnom sadrzaju(pustanje filma sa agres.sadrzajem).E sad ukoliko mislis da je prosto dokazati, nije, mada nije ni komplikovano. Tada shvatis da su neki agresivni, a da neki nisu iako su glewdali agresivni sadrzaj svi.Onda trazis zasto nisu agresivni oni koji nisu.Tada shvatis da nisu agresivni inace u porodici,okruzenju i dobijas puniju sliku. Naravno, onda upotpunis to teorijom da su muskarci prirodno agresivniji od zena, pa teoriju ucenja uvidjanjem gdje mladji kopiura ponasanje starijeg. Tako da, jeste da su teorije,nisu idealne i neke se medjusobno iskljucuju, ali vremenom se dolazi do istine.Tako da se ipak ko sto vidis moze doci do istine i shvatanja zasto ljudi rade to sto rade.
samo sto sam ja napisao da toplota p[ostoji u umu samop ako postoji i u realnostiЈош је горе ако си то написао јер онда тврдиш да у реалу, тј објетивном спољашњем свету осим материје и енергије постоји и нешто треће... нека топлота, боја,укус, мирис,звук такви ..ту поред атома и фотона ..независно од свести.

)