oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.980
Pa čekaj, zar ne vidiš da je ozi (standardno) slep za druge boje osim svoje crno bele (što i nije boja). Npr mogu da potvrdim da uopšte nisi rekao da boja obasjava materijale jer sam pročitao šta si pisao a tamo nigde ne stoji ništa slično.
I samo da se zna, ne uzimam ničiju stranu, samo sam primetio.
Tip je napisao ovo: "Boja je interakcija materijala predmeta i spektra svetolosti koja obasjava taj predmet. Oset boje je zapazaj te boje svetlosnim receptorima oka."
Из овога можеш видети да је поред матерјалног предмета и светолсти он поставио поред њих и нешто треће,исто тако објективно постојеће... неку боју која самим тим није ни матерјалан предмет нити светлост већ нешто досада непримећено у физици.
Епа, тај његов трећи елемет звани "боја" а који егзистира поред матерјалног предмета и светлости мора на неки начин да обасјава наше светлосоне рецепторе у оку јер Фабијан тврди да цитирам"Oset boje je zapazaj te boje svetlosnim receptorima oka."
Јел још увек сматраш да није написао да боја обасјава?

Имам право то тврдити када разговарам о оваквим филозофским темама јер се ради о апсолутним аподиктичним истинима.i'll give U 1 thing... nekako me zasmeješ često, kao sad sa ovim npr što ćeš da prosvetljuješ ovde
čoveče. malo ljudskosti ti ne bi smetalo, na trenutak zameni narcisoidnost i egoizam, it a long shot, ne znam samo odakle ti ideja da sve znaš najbolje, da si dokučio istinu, da niko drugi nije u pravu ko se ne slaže sa tobom...![]()
Има ли шта иситнитије од тога да топлота није у ватри нити да је боја на предметима где егзиситира као таква изван свести, или да звук није у ваздуху, или укус у храни?
Има ли нешто истинтиије од тога а ето , рецимо ти, први пут си јуче чуо за то у свом животу јер си до јуче мислио да је топлота у ватри.
Да не спомињем Барклија и то да објекитван свет уопште не може постојати ван свести. Нешто што је такође апсолутна истина а што први пут чујеш у животу и веровтано ти смешно звучи када се овако намах каже..
Па како другачије да се поставим пред тиме? То је као када би неко доказивао да је два плус два једнако четири, нескормно тврдећи да они који кажу супротно нису у праву.
i'll give U 1 thing... nekako me zasmeješ često, kao sad sa ovim npr što ćeš da prosvetljuješ ovde 
)