Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kaze mi komsija ,pa kod mene dolazili auti sa mnogo gorim kocnicama pa su prolazili tehnicki ,a mene maltretiraju zato sto jedna malo slabije koci ...znaci traze pare .
Зависи ко ради... Име фирме је безначајно.

Моје искуство је да сам мењао шта су ми у сервису рекли да променим, тако је већ 20 година, и нисам имао проблема при регистрацији.
Једном су ме, пре неку годину, ипак пустили, али рекоше да ми је ручна слаба. Отишао пар дана касније у сервис - следећи пут нису спомињали као проблем.

Ове године сам средио предњи лонац... У сервису рекоше да није згодно да они то ураде (ваљда је прескупо, откуд знам), и препоруче ми да одем код Кулића - испостави се да тамо више не раде ауспухе, али су ме ипак упутили у сервис, недалеко од Цветкове пијаце.

zasto da menjam paknove kada su mi u odlicnom stanju ,takodje i dobos?
Nikad nista nije zanosilo ,cak i kada sam kocio veoma snazno ,nego traze pare to je problem.
Sve se komplet menja i onda se izbegnu svi problemi. Doboši na obradu ili novi. Mi smo tako radili i 90tih u ono vreme bede. I onda si miran. Kočioni klipovi riknu od nemenjanja prašinarki i nemenjanja kočionog ulja. Onda se jedni pojedu više od drugih a samim time i doboši. Na oko to sve super izgleda ali na valjcima jok.

I recimo kada procuri at ulje - obavezno se menjaju paknovi. Masa ljudi to samo obriše i tera dalje.

Poslednja izmena:
Зависи ко ради... Име фирме је безначајно.

Моје искуство је да сам мењао шта су ми у сервису рекли да променим, тако је већ 20 година, и нисам имао проблема при регистрацији.
Једном су ме, пре неку годину, ипак пустили, али рекоше да ми је ручна слаба. Отишао пар дана касније у сервис - следећи пут нису спомињали као проблем.

Ове године сам средио предњи лонац... У сервису рекоше да није згодно да они то ураде (ваљда је прескупо, откуд знам), и препоруче ми да одем код Кулића - испостави се да тамо више не раде ауспухе, али су ме ипак упутили у сервис, недалеко од Цветкове пијаце.
Nije stvar u firmi nego je stvar u muvanju na tehnickom ,ne vazi za sve isto .

Ako ovaj busi lonac namerno ili slucajno ,daj onda i ja da izbusim ,ako mu trapovi nisu najbolji cak treba da menja bitan deo ...pa sto se onda ja cimam da mi sve bude u redu ,jel kapiras poentu ...i to nije samo jedan nego hrpa njih prolazi tehnicki preko veze ili potplacivanjem ....ako je uveden takav zakon onda neka vazi za sve.

Sve se komplet menja i onda se izbegnu svi problemi. Doboši na obradu ili novi. Mi smo tako radili i 90tih u ono vreme bede. I onda si miran. Kočioni klipovi riknu od nemenjanja prašinarki i nemenjanja kočionog ulja. Onda se jedni pojedu više od drugih a samim time i doboši. Na oko to sve super izgleda ali na valjcima jok.

I recimo kada procuri at ulje - obavezno se menjaju paknovi. Masa ljudi to samo obriše i tera dalje.
Najlakse je da se menjaju delovi i bacaju pare ,nekada treba da se nesto dosteluje ,podmaze ....i ja bih voleo da stancujem pare ali ne ide to tako .

Da li nesto treba da se podmaze ,malo osmirgla ...uglavnom problem je resen .
Ne terajte kola kod dundjera ,taj je pokusao da mi uvali i polovnu letvu a novu sam uzeo za bukvalno malo skuplje ....sticajem okolnosti nisam mogao da teram auto kod svog starog i proverenog majstora ,ali cim zavrsim registraciju i nove table ....

Takodje je problem i kada se odjave table i mora da se zavrsi oko servisa ,meni je bilo cimanje ...pa sam zato morao da teram auto gde mi blize a nisam mogao to pre da zavrsim ....probne table su skupe i ne isplate se uopste ...za 24 sata nista ne moze da se zavrsi ....to je isti neki nakaradan zakon i probne table se mogu samo jednom uzeti za taj jedan auto.

Sad kapiraš da krševi ne vrede ništa jer ima abnormalnog cimanja. Kupovati neregistrovan auto znači gomila problema u najavi. Dok je tehnički gledao kroz prste bilo je lako a danas bogme nije. Pakao za sve što treba da sređuješ ideš negde ako ne znaš sam da šrafiš.

Meni jednom crkla pumpa za vodu davno 90tih. Ja je skinuo, u ranac pa na remont jer su za forda tada bili jezivo skupi delovi a iz turske neki krš. 6 meseci garancije što mi je bilo smešno alajde takva su vremena bila.

I tvoj auto nije vise nov ,ti to zaboravljas ...moj drug se vencao sa dizelasom a nije ni svestan toga tek ce da ima ulaganja i preko 1000 evra ....Uostalom Pezo necu da prodajem ,doteracu ga za sebe u fulu .
Nije nov naravno svi gumeni delovi trule i propadaju što znači creva, semerinzi, manžetne uopšte sve od gume. I plastika se peče puca tehnolozi mogu da projektuju u dan kada će neki deo da pukne. Ono što volim kod starijih automobila je to da nisu imali to znanje kada su pravljeni pa je sve predimenzionirano.

I naravno stariji automobili se isplate ako imaš love i vremena naravno i garažu za alat i intervencije.

Nije nov naravno svi gumeni delovi trule i propadaju što znači creva, semerinzi, manžetne uopšte sve od gume. I plastika se peče puca tehnolozi mogu da projektuju u dan kada će neki deo da pukne. Ono što volim kod starijih automobila je to da nisu imali to znanje kada su pravljeni pa je sve predimenzionirano.

I naravno stariji automobili se isplate ako imaš love i vremena naravno i garažu za alat i intervencije.
Na novijim autima su problem bas upravo ti gumeni delovi ,evo Igi kaze da se na bencu starom par godina vec izlizali kederi na vratima ,pre se to kvalitetnije pravilo ..gledam juce neki Jeep valjda Compas model ,ima senzore za parkiranje ...zadnji prozori na petim vratima-gepeku ovolicki ,preglednost katastrofa .....

Na novijim autima su problem bas upravo ti gumeni delovi ,evo Igi kaze da se na bencu starom par godina vec izlizali kederi na vratima ,pre se to kvalitetnije pravilo ..gledam juce neki Jeep valjda Compas model ,ima senzore za parkiranje ...zadnji prozori na petim vratima-gepeku ovolicki ,preglednost katastrofa .....
Zanemari on kupuje taksi vozila nekompletna na aukcijama. To kada vidiš pohaban enterijer to su automobili sa preko pola miliona kilometara. Ljudi ni ne znaju kako izgleda auto sa 150.000 km jer ga nikada nisu ni videli.

Prosečan taksista promeni nekoliko vozačevih sedišta tokom eksploatacije. Možeš misliti kako ostatak tog prostora oko vozača izgleda.

Ako ovaj busi lonac namerno ili slucajno ,daj onda i ja da izbusim ,ako mu trapovi nisu najbolji cak treba da menja bitan deo ...pa sto se onda ja cimam da mi sve bude u redu ,jel kapiras poentu ...i to nije samo jedan nego hrpa njih prolazi tehnicki preko veze ili potplacivanjem ....ako je uveden takav zakon onda neka vazi za sve.
Ако није већ, ускоро ће камере да снимају цео ток техничког прегледа. Ко контролише и колико постиже да контролише... мож' се договоримо.

Ma mogu oni do sutra da snimaju nema leba od toga 😁 mi ovo uredno registrujemo i vozimo u vikendici. Do skoro pola sijalica nije radilo i nikakvih problema nismo imali. Sad je iprotrulila ali ćemo da je okrpimo jer nije skupo. U stvari ja insistiram jer u poslednje vreme radi odlično ništa se ne kvari.

IMG_20220624_152322.jpg

Back