Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Mario
Motor koji klapara ,kako ti to kazes,ne bi primili u zamenu staro za novo tako da prestani da lazes. Tamo uzimaju kola potpuno ispravna jer nece da ulazu u automobil iz zamene i nece da rizikuju da je pred generalkom pa da ih to zakaci.
Tvoja rec protiv mog videa je svakako smesna jer treba da okacis video pa da cujemo to klaparanje a ne ovako da piskaras kao sto i ja mogu da napisem da vozis kantu sa zardjalim diskovima koji trule usled nekvaliteta. Za to si dao argument i svi smo se uverili da je skart od diskova na tvom autu koji su fabricki jer ti kocis motorom i zato se neko spuscao u tebe od nazad a ti svaljujes krivicu na njega umesto da skontas da si sam kriv jer stop lampe ne rade kad kocis samo motorom.
@dark moon
Ne slusaj ga jer u tvoj motor ide 15-40W mineralno ulje jer tad se i nije pravila polusintetika ili sintetika a tadasnji motori su bili predvidjeni za mineralno ulje.
Ti mozes da ga sipas ali ako nema norme za tvoj auto onda mozes samo gore da napravis.

Uzimaju staro za novo i šalju na reciklažu. Takve akcije idu kad stane prodaja tj na lep način sagneš glavu i spustiš cenu 2-3.000 evra i ispadneš ekološki osvešćen. To samo ti misliš da oni prodaju hahaha koji si naivko :lol:

Screenshot_2021-11-07-23-01-40-174_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Bez ikakvih problema stari motori prihvataju polusintetiku koja je upravo zbog njih izmišljena. Ja sam čak sipao i ful sintetiku u auto star sada 30 god.

Poslednja izmena od moderatora:
@Mario
Motor koji klapara ,kako ti to kazes,ne bi primili u zamenu staro za novo tako da prestani da lazes. Tamo uzimaju kola potpuno ispravna jer nece da ulazu u automobil iz zamene i nece da rizikuju da je pred generalkom pa da ih to zakaci.
Tvoja rec protiv mog videa je svakako smesna jer treba da okacis video pa da cujemo to klaparanje a ne ovako da piskaras kao sto i ja mogu da napisem da vozis kantu sa zardjalim diskovima koji trule usled nekvaliteta. Za to si dao argument i svi smo se uverili da je skart od diskova na tvom autu koji su fabricki jer ti kocis motorom i zato se neko spuscao u tebe od nazad a ti svaljujes krivicu na njega umesto da skontas da si sam kriv jer stop lampe ne rade kad kocis samo motorom.
@dark moon
Ne slusaj ga jer u tvoj motor ide 15-40W mineralno ulje jer tad se i nije pravila polusintetika ili sintetika a tadasnji motori su bili predvidjeni za mineralno ulje.
Ti mozes da ga sipas ali ako nema norme za tvoj auto onda mozes samo gore da napravis.
Nema on neko klaparanje ,motor radi dobro ,samo malo bucniji dok se zagreje ,nema ni da stuca tokom voznje ,pa mineralno i planiram da sipam…ulje mu je dobro za sada ,bivsi vlasnik kaze da menjao pre oko 4000 km ,gledao sam ga i tacno je ono sto kazu da na gasu ulje duze traje .

Nisi me razumeo znaju ljudi da ture novo mineralno gusto ulje koje drži bez problema prvih 5000km iako je motor raspad...
Nije ulje novo ,ima tu gustinu jos uvek ali nije to bas novo ,novo…da je raspad ne bi palio iz prve na hladnom ,nema da stuca ,nema da seca ,malo trosi ,vuce solidno …mada ga ne gazim normalno vozim …nista ne kaplje ..tipicno je za voznju na gas da ulje ne menja boju kao na benzin ili jos gore dizel …to sam video kako izgleda ….crnilo

Kažem prvom zamenom ulja znaš šta si kupio. I to ne odmah nego posle 5000 km što je tolerantno za osrednje motore. Ipak je to vremešan auto i zavisi kako je održavan, kada je menjan ili rađen motor, nevin nije sigurno još na plinu :think:
Na plinu motor moze da bude samo ocuvaniji .
Samo dizne zbog benzina treba da proverim.
Stariji motori mnogo bolje podnose plin …vidjao sam da su na jace masine sestake ,ugradjivali plin ali je to lose uradjeno ,pa problemi sa paljenjem pa se eksplozije javljale …

To ribačiš sa penom koju napraviš od mešavine deterdženta za sudove i šampona za kosu, samo utrljavaš i skidaš a sunđer ispiraš u drugom lavoru sa čistom vodom pa opet pokupiš penu i trljaš. Paročistač je isto super fora ali samo za sedišta ali nikako za lepljene tapacirunge i nebo automobila!

Inače od paročistača otpadaju neba u automobilima a ne od sunca! Para razvali lepak!

A što se tiče sušenja jbg uključiš grejanje do daske zatvoriš sve prozore i povremeno proluftiraš. Malo si zakasnio jbg.

Može da povadi sedišta i poskida tapacirunge pa oribači u kući a taman proveri kako izgleda limarija iznutra i ušprica zaštitu. Ja sam nekada mazao tanko motorno (menjačko) ulje i tovatnu mast (umešam) namažem lepo četkom, unutrašnjost vrata, rubove, džepove pozadi, ubrizgam sa mazalicom u sajtne. Ti automobili se i danas voze :D

Taman dok se sedišta prosuše a gotova i zaštita!

Back