Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1.jpg

Skinuo treći red, ubacio fioke i gornju policu. Savršenstvo...

To ribačiš sa penom koju napraviš od mešavine deterdženta za sudove i šampona za kosu, samo utrljavaš i skidaš a sunđer ispiraš u drugom lavoru sa čistom vodom pa opet pokupiš penu i trljaš. Paročistač je isto super fora ali samo za sedišta ali nikako za lepljene tapacirunge i nebo automobila!

Inače od paročistača otpadaju neba u automobilima a ne od sunca! Para razvali lepak!

A što se tiče sušenja jbg uključiš grejanje do daske zatvoriš sve prozore i povremeno proluftiraš. Malo si zakasnio jbg.
To sam i radio sa deterdzentom .

To klamparanje hladnog motora treba da središ odgovarajućom polusintetikom.
Ne ide polusintetika u 205
Na plinu motor moze da bude samo ocuvaniji .
Samo dizne zbog benzina treba da proverim.
Stariji motori mnogo bolje podnose plin …vidjao sam da su na jace masine sestake ,ugradjivali plin ali je to lose uradjeno ,pa problemi sa paljenjem pa se eksplozije javljale …
Mislim da je obrnuto, tempertaura sagorevanja plina je veca i neki delovi se brze habaju nego na benzin.

Ne ide polusintetika u 205

Mislim da je obrnuto, tempertaura sagorevanja plina je veca i neki delovi se brze habaju nego na benzin.
Ide ,ali kada su motori noviji ,ovako kada budem menjao mineralno ulje sipam Yakkovo najverovatnije.
To su i predrasude za plin ,temperatura sagorevanja jeste veca ali ne mnogo …na plin je voznja mnogo cistija nego na benzin ili pogotovo dizel.

To ribačiš sa penom koju napraviš od mešavine deterdženta za sudove i šampona za kosu, samo utrljavaš i skidaš a sunđer ispiraš u drugom lavoru sa čistom vodom pa opet pokupiš penu i trljaš. Paročistač je isto super fora ali samo za sedišta ali nikako za lepljene tapacirunge i nebo automobila!

Inače od paročistača otpadaju neba u automobilima a ne od sunca! Para razvali lepak!

A što se tiče sušenja jbg uključiš grejanje do daske zatvoriš sve prozore i povremeno proluftiraš. Malo si zakasnio jbg.
Nebo je ocisceno ,malo bilo zaprljano ,ostali mi ti tapacirunzi ,moracu u garazu da ga ubacim tako mi najsigurnije.

To si u pravu …onda najbolje da se usisa dobro i da se onako povrsinski predje cetkom i deterdzentom da ne pravim vlagu bezveze …
Mozes sredstvom za tepihe, napravis gustu penu pa samo penom predjes da osvezis, kad se prosusi usisas. Za svaki slucaj mozes da ubacis u auto granule za macke, one skupljaju vlagu dobro.Samo ih izrucis u platnenu vrecu i spustis u auto... Moze i pirinac ali je ovo povoljnije i nije steta da ih posle bacis.

Mozes sredstvom za tepihe, napravis gustu penu pa samo penom predjes da osvezis, kad se prosusi usisas. Za svaki slucaj mozes da ubacis u auto granule za macke, one skupljaju vlagu dobro.Samo ih izrucis u platnenu vrecu i spustis u auto... Moze i pirinac ali je ovo povoljnije i nije steta da ih posle bacis.
Dobra ideja …pa mogu i zeolit on isto skuplja vlagu odlicno ,a imam ga puno.

Ponovo sam palio auto i vadio merac na ulju i cep odvrnuo ,nije izbacivalo ulje nigde niti nesto dimilo ,…sto se tice ogibljenja morace jabucice da se menjaju ,amortizeri su dobri i ima one gumene manzetne da se zamene vidim da propale …u sustini to je udoban auto …lonac mu je zamenjen i ko nov ,kocnice su dosta dobre ,kvacilo ,menjac takodje …lamela ce morati da se menja kad tad …imace neko ulaganje ali kad se sredi onda ima da sluzi lepo.

Cekaj, ti pokusavas da kazes da si auto mazao MENJACKIM uljem iznutra?
Brate.
To ulje toliko smrdi na hemiju da je nemoguce disati u autu....
Cekam sta ces sledece da lupis.
U stare motore ide još kako polusintetika raspitaj se malo, koga briga šta su oni sipali dok nije otkrivena polusintetika baš za starije motore a novije sintetika.

Menjačko ulje sam mazao odozdo u mešavini sa tovatnom mašću, tanki film pokrije i zajedno sa prašinom formira idealnu zaštitu. Iznutra sam koristio motorno ulje koje nema nikakvih mirisa. Automobili su i dan danas u funkciji i voze se svakodnevno bez ikakvih tragova korozije.

Plin jeste agresivan i haba motor usled veće razlike u temperaturi sagorevanja, stvaranju habanja ventila, siceva ventila, gumica i habanja samog motornog ulja koje zahteva češće zamene usled pojave kondenzata. Nisam zagovornik plina ali to je jedini način da se smanje troškovi eksploatacije kod zastarelih sus motora naročito veće kubikaže.

U stare motore ide još kako polusintetika raspitaj se malo, koga briga šta su oni sipali dok nije otkrivena polusintetika baš za starije motore a novije sintetika.

Menjačko ulje sam mazao odozdo u mešavini sa tovatnom mašću, tanki film pokrije i zajedno sa prašinom formira idealnu zaštitu. Iznutra sam koristio motorno ulje koje nema nikakvih mirisa. Automobili su i dan danas u funkciji i voze se svakodnevno bez ikakvih tragova korozije.

Plin jeste agresivan i haba motor usled veće razlike u temperaturi sagorevanja, stvaranju habanja ventila, siceva ventila, gumica i habanja samog motornog ulja koje zahteva češće zamene usled pojave kondenzata. Nisam zagovornik plina ali to je jedini način da se smanje troškovi eksploatacije kod zastarelih sus motora naročito veće kubikaže.
Razlika u temperaturi je 5-10 stepena maksimalno kod mene je bilo 85 c onomad ..,ja sam i na benzinu menjao na 5000 km tako ce i na plinu ….ovo ulje sto je u autu nije mineralno vec polusinteticko ,nije toliko gusto kao ovo ..plin duze cuva viskoznost ulja ,netacne su informacije da mora pre da se menja i ja sam tako mislio …
Benzin gore skenja motor ,kod plina je vazna ta podesenost i ispravnost -ugradnja samog uredjaja i sistema .
A sto se tice siceva ventila postoje ventili koji mogu da podnesu te vece temperature bolje nego ovi standardni.
Kondenzat se pojavljuje zbog kratkih voznji i nedovoljno zagrejanog motora .

Eto sve znaš i opet hoćeš da sipaš mineralno ulje koje je stvarno prošlost, treba ići u korak sa vremenom. sintetičko ulje je mnogo ređe kada je hladno što je ogroman plus za hladan start jer ulje odmah procirkuliše kroz motor i sprečava habanje. Jeste da ga malo popije motor ako je prešao milion kilometara zato i treba opipati svaki dok se ne nađe idealno ulje. Na tvom mestu bih prvo išao sa standardnom polusintetikom pa ako ga troškari pre 5000 km onda bih tek išao na mineralno.

Eto sve znaš i opet hoćeš da sipaš mineralno ulje koje je stvarno prošlost, treba ići u korak sa vremenom. sintetičko ulje je mnogo ređe kada je hladno što je ogroman plus za hladan start jer ulje odmah procirkuliše kroz motor i sprečava habanje. Jeste da ga malo popije motor ako je prešao milion kilometara zato i treba opipati svaki dok se ne nađe idealno ulje. Na tvom mestu bih prvo išao sa standardnom polusintetikom pa ako ga troškari pre 5000 km onda bih tek išao na mineralno.
Ne znam ni ja vise …na drugog Francuza sam koristio polusintetiku i trosio samo 100 ml na 1000 km ili pola litra na 5000 km Elf ili Total sam koristio ,cak sam i Castrol Magnatec mineralno koristio 15w40 …

Ako motor troši ulje do 5000 km to je već pohaban agregat i treba koristiti odgovarajuće mineralno ulje kako nebi bilo potrošnje ulja. Da se razumemo potrošnja ulja rezultuje nepravilne izduvne gasove koji začepe katalizator.
Ne ,clio je imao odlican motor ,to se jedva culo kako radi euro3 …ali ovaj pezo ima jaci motor celo vreme niz autoput sam vozio u 5 brzinu i na uzbrdicama ,a dok kod clia 1.2 8 ventila morao je i u 4 nekad da se ubaci …pezo na 120 km/h oko 4000 obrtaja…,**** ga samo katalizator inace bi to islo jos zesce .

Upravo ulje koje troši znači da ima zazor između hilzni i klipova/karika koje popunjava ulje i pritom sagoreva. Kada je motor hladan taj zazor je veći nego kada se zagreje. Treba naći adekvatno ulje za trenutno stanje i pohabanost motora. Ako je motor redovno servisiran, nije imao nikakve havarije, ulje redovno menjano onda može bez problema polusintetika propisana za taj motor. Nema veze što tada nije ni postojala ja sam vozio ful sintetiku iako je za moj auto bila propisana polusintetika tada davno pre 30 god.

pohaban motor može da troši i preko dotrajalih gumica ventila ali to su neznatne količine. Kada je topao motor, ugašen, ulje se slije niz ventil i po startu vozila izađe plavičast dim.

Sad da ne gnojim više valjda ima neka tema o uljima i šta kako.

Back