mario80
Stara legenda
- Poruka
- 86.147
To preprodavci uništavaju automobile perući motor i felne sonom kiselinom, paročistačem pretrće enterijer i odma u oglas. Dok stigneš kući nebo ti padne na glavu a motor zapekne felne se raspadnu, creva popucaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

To sam i radio sa deterdzentom .To ribačiš sa penom koju napraviš od mešavine deterdženta za sudove i šampona za kosu, samo utrljavaš i skidaš a sunđer ispiraš u drugom lavoru sa čistom vodom pa opet pokupiš penu i trljaš. Paročistač je isto super fora ali samo za sedišta ali nikako za lepljene tapacirunge i nebo automobila!
Inače od paročistača otpadaju neba u automobilima a ne od sunca! Para razvali lepak!
A što se tiče sušenja jbg uključiš grejanje do daske zatvoriš sve prozore i povremeno proluftiraš. Malo si zakasnio jbg.
Nema sta da cekam ,imam garazu nego me vrata nesto zezaju sa otvaranjem..moracu baterije da menjam za daljinski.Bolje je sa tim sačekati proleće.
Ne ide polusintetika u 205To klamparanje hladnog motora treba da središ odgovarajućom polusintetikom.
Mislim da je obrnuto, tempertaura sagorevanja plina je veca i neki delovi se brze habaju nego na benzin.Na plinu motor moze da bude samo ocuvaniji .
Samo dizne zbog benzina treba da proverim.
Stariji motori mnogo bolje podnose plin …vidjao sam da su na jace masine sestake ,ugradjivali plin ali je to lose uradjeno ,pa problemi sa paljenjem pa se eksplozije javljale …
Cekaj, ti pokusavas da kazes da si auto mazao MENJACKIM uljem iznutra?Ja sam nekada mazao tanko motorno (menjačko) ulje i tovatnu mast (umešam) namažem lepo četkom, unutrašnjost vrata, rubove, džepove pozadi, ubrizgam sa mazalicom u sajtne
Ide ,ali kada su motori noviji ,ovako kada budem menjao mineralno ulje sipam Yakkovo najverovatnije.Ne ide polusintetika u 205
Mislim da je obrnuto, tempertaura sagorevanja plina je veca i neki delovi se brze habaju nego na benzin.
Nebo je ocisceno ,malo bilo zaprljano ,ostali mi ti tapacirunzi ,moracu u garazu da ga ubacim tako mi najsigurnije.To ribačiš sa penom koju napraviš od mešavine deterdženta za sudove i šampona za kosu, samo utrljavaš i skidaš a sunđer ispiraš u drugom lavoru sa čistom vodom pa opet pokupiš penu i trljaš. Paročistač je isto super fora ali samo za sedišta ali nikako za lepljene tapacirunge i nebo automobila!
Inače od paročistača otpadaju neba u automobilima a ne od sunca! Para razvali lepak!
A što se tiče sušenja jbg uključiš grejanje do daske zatvoriš sve prozore i povremeno proluftiraš. Malo si zakasnio jbg.
Ako ti je bas topla garaza... Inace bolje ne cackaj dok ne dodje toplo vreme, ako se ne osusi dovoljno brzo moze da pocne da smrdi vlaga. Posle imas da rodis mecku dok izbacis taj smrad.Nebo je ocisceno ,malo bilo zaprljano ,ostali mi ti tapacirunzi ,moracu u garazu da ga ubacim tako mi najsigurnije.
To si u pravu …onda najbolje da se usisa dobro i da se onako povrsinski predje cetkom i deterdzentom da ne pravim vlagu bezveze …Ako ti je bas topla garaza... Inace bolje ne cackaj dok ne dodje toplo vreme, ako se ne osusi dovoljno brzo moze da pocne da smrdi vlaga. Posle imas da rodis mecku dok izbacis taj smrad.
Mozes sredstvom za tepihe, napravis gustu penu pa samo penom predjes da osvezis, kad se prosusi usisas. Za svaki slucaj mozes da ubacis u auto granule za macke, one skupljaju vlagu dobro.Samo ih izrucis u platnenu vrecu i spustis u auto... Moze i pirinac ali je ovo povoljnije i nije steta da ih posle bacis.To si u pravu …onda najbolje da se usisa dobro i da se onako povrsinski predje cetkom i deterdzentom da ne pravim vlagu bezveze …
Dobra ideja …pa mogu i zeolit on isto skuplja vlagu odlicno ,a imam ga puno.Mozes sredstvom za tepihe, napravis gustu penu pa samo penom predjes da osvezis, kad se prosusi usisas. Za svaki slucaj mozes da ubacis u auto granule za macke, one skupljaju vlagu dobro.Samo ih izrucis u platnenu vrecu i spustis u auto... Moze i pirinac ali je ovo povoljnije i nije steta da ih posle bacis.
U stare motore ide još kako polusintetika raspitaj se malo, koga briga šta su oni sipali dok nije otkrivena polusintetika baš za starije motore a novije sintetika.Cekaj, ti pokusavas da kazes da si auto mazao MENJACKIM uljem iznutra?
Brate.
To ulje toliko smrdi na hemiju da je nemoguce disati u autu....
Cekam sta ces sledece da lupis.
Razlika u temperaturi je 5-10 stepena maksimalno kod mene je bilo 85 c onomad ..,ja sam i na benzinu menjao na 5000 km tako ce i na plinu ….ovo ulje sto je u autu nije mineralno vec polusinteticko ,nije toliko gusto kao ovo ..plin duze cuva viskoznost ulja ,netacne su informacije da mora pre da se menja i ja sam tako mislio …U stare motore ide još kako polusintetika raspitaj se malo, koga briga šta su oni sipali dok nije otkrivena polusintetika baš za starije motore a novije sintetika.
Menjačko ulje sam mazao odozdo u mešavini sa tovatnom mašću, tanki film pokrije i zajedno sa prašinom formira idealnu zaštitu. Iznutra sam koristio motorno ulje koje nema nikakvih mirisa. Automobili su i dan danas u funkciji i voze se svakodnevno bez ikakvih tragova korozije.
Plin jeste agresivan i haba motor usled veće razlike u temperaturi sagorevanja, stvaranju habanja ventila, siceva ventila, gumica i habanja samog motornog ulja koje zahteva češće zamene usled pojave kondenzata. Nisam zagovornik plina ali to je jedini način da se smanje troškovi eksploatacije kod zastarelih sus motora naročito veće kubikaže.
Ne znam ni ja vise …na drugog Francuza sam koristio polusintetiku i trosio samo 100 ml na 1000 km ili pola litra na 5000 km Elf ili Total sam koristio ,cak sam i Castrol Magnatec mineralno koristio 15w40 …Eto sve znaš i opet hoćeš da sipaš mineralno ulje koje je stvarno prošlost, treba ići u korak sa vremenom. sintetičko ulje je mnogo ređe kada je hladno što je ogroman plus za hladan start jer ulje odmah procirkuliše kroz motor i sprečava habanje. Jeste da ga malo popije motor ako je prešao milion kilometara zato i treba opipati svaki dok se ne nađe idealno ulje. Na tvom mestu bih prvo išao sa standardnom polusintetikom pa ako ga troškari pre 5000 km onda bih tek išao na mineralno.
Ne ,clio je imao odlican motor ,to se jedva culo kako radi euro3 …ali ovaj pezo ima jaci motor celo vreme niz autoput sam vozio u 5 brzinu i na uzbrdicama ,a dok kod clia 1.2 8 ventila morao je i u 4 nekad da se ubaci …pezo na 120 km/h oko 4000 obrtaja…,**** ga samo katalizator inace bi to islo jos zesce .Ako motor troši ulje do 5000 km to je već pohaban agregat i treba koristiti odgovarajuće mineralno ulje kako nebi bilo potrošnje ulja. Da se razumemo potrošnja ulja rezultuje nepravilne izduvne gasove koji začepe katalizator.
Pa …zavisi,nije kod svake perionice isto…nekom moze i lak da ode previse jaka sredstva za pranje.A sta mu radi onaj vosak na smrku samousluznog pranja nisam nikad probao