Jedini japaneri koji kod mene dolaze u obzir su Mazda3 hatchback, Mazda MX-5, Mitsubishi EVO X, Subaru BRZ ili WRX. Lexus CT F sport bi jos nekako mogao da prodje ALI samo zato sto je hatchback i hibrid pa bih dobio neke pare nazad od drzave sa jedne strane (5-7000$), a sa druge sa njim bih mogao da koristim HOV lane za vreme saobracajnih guzvi. Ali kako CT-a jos nikad nisam vozio, sve je pod znakom pitanja. Za slucaj da mi se nesvidi ~ zaj. . . i povracaj poreza i HOV lane. . . Inace ako bih sad imao 40000$ sa puknem za nov auto to bi bio ili EVO X (jer je zadnja generacija) ili MX-5 (puno vise mi se svidja od nove Mijate) ili X1. Ostali me stvarno ne interesuju. Lani sam imao neke planove da ugrabim MazduSpeed3 ali nije mi se dalo, tako da sad verujem da bih sacekao da izadje nova pa uzeo nju pre no sto bih uzeo regularnu Mazdu3. Ako bismo isli na 60000-70000$, tu bi bilo dvumljenje samo izmedju Z4 i M4. Jedini razlog zasto ne bih razmatrao 535i je jer bih za tu sumu novaca daleko pre uzeo jedan od ona dva pomenuta. Inace sto se tice EVO X i on bi mogao da se ubaci u trku, ALI sve zavisi od odrzavanja. Koliko je skup servis i sl. Ukoliko je brutalan verovatno je da bih ga preskocio zarad bavaraca. Bavarci se nude sa placenim odrzavanjem na 4 godine, koje moze da se produzi za jos 6, tako da bih imao placeno odrzavanje narednih 6 godina i sem osiguranja i benzina vise nikakvih troskova. . .
Sto se tice ostalih Japanera, meni su ne interesantni. . . 4Runner bi mi jos i bio interesantan da mu prodaja nije ocajna, ali kako jeste, verovatno za to ima neki dobar razlog. . .