Navodno se vek motora skracuje...........
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

A sigurno je da se skracuje vek motora i odredjenih delova. To je i izmisljeno da se izvuku sto bolje preformanse, ali na stetu veka trajanja odredjenih komponenti
)
Baš ništa ne znam oko tog čipovanja. Niti znam je l to deo, ili se reprogramira postojeći komjuter...apsolutno ništa. Znam da može da ošteti par skupih delova
Kad smo kod jurilice, ovih dana smo bili blizu nekom Audiju S6 ili E55AMG. Umalo je falilo, dlaka, ali viša sila je pobedila.
Supruga hoće VW Polo G40, da jurca kao pre par godina. Rekoh: ne.

@ Tihi
Ne vidi poentu da cipujes Accorda, jer ti realno nemas gde da jurcas toliko u Srbiji. Pritom i sad imas veoma dobre preformanse.
@ megafavor
Kao sto si i sam reko, vi ga muski vozite tako da bi ste cipovanjem sigurno izvukli osetne preformanse. Medjutim, nisam siguran da li bi bilo pametno rizikovati garancijuA sigurno je da se skracuje vek motora i odredjenih delova. To je i izmisljeno da se izvuku sto bolje preformanse, ali na stetu veka trajanja odredjenih komponenti
)
Sa druge strane ti vec sad imas u planu da tu Kiju utopitis za onu Mazdu ili Octaviu u nekoj buducnosti. Tako da se moras razmisljati i o tome kako bi cipovanje uticalo na kasniju prodaju/zamenu. Ako budes isao na to da das Kiu za Skodu/Mazdu (ako bude bilo te mogucnosti), pitanje je da li ti saloni to cipovanje gledaju kao pozitivnu stranu ili negativnu. To bi bilo dobro da se raspitas ako imas gde![]()

poenta je da dobijam performanse Audija A7 iz 2013 godine za 7 puta manje para
300 evra nije nikako velika para da dobijes auto od 6.5 sekundi
Navodno su ovi iz Honde ucitali slabiju mapu i tjunirali motor na nizu snagu od maksimalne tj na 190 ks da bi zadovoljili evropske standarde o izduvima, i prostim ucitavanjem nove jace i bolje mape dize se snaga na 226 KS i ubrzanje za jos 1 sekundu se skracuje i smanjuje potrosnja za 1 litar
Dosta je o tome diskutovano na honda forumima srbije i hrvatske , i za sada koliko vidim njih 10tak je uradilo slicnu pricu pre godinu dana i do sad voze svi zadovoljni bez ijednog problema
evo jednog videa - Golf GTI po fabrickoj specifikaciji ubrzava od 0-100 za 6.7 sekundi
Ovo je Accord sa novom mapom tj cipovan kako bi rekli. Golf GTI je brzi od fabrickog Accorda
To sam mu i ja rekao jer ne taj tuning radi samo neki rus i niko vise u svetu. Yar nije to malo cudno da se samo jedan covek dosetio kako se cipuje Accord i niko drugi?
Izduvna grana mora komplet da se uradi da bi se dobilo 10 ks + - kao i vazdusni filter plus cip pa onda je ok.
Sto fabrika ne bi to uradila u startu pa oduvala konkurenciju nego se stide pa stavljaju manje konja? Uopste nema logike.
Uostalom novi Accord ima 200 ks pa se pitam sto i tu nisu digli snagu dok ovamo kukaju kako se u Evropi slabo prodaje.
generalno je pravilo da se atmosferci ne čipuju jer je dobitak zanemarljiv... nekako sumnjam u tih novih 36 konja na atmosferskih 190 bez da se petlja oko mehanike.
uzgred budi rečeno, taj akord iz klipa ima bar još i izduv modifikovan
i još nešto tihi... šestica gti ima poprilično više snage od fabrički specificiranih 210 konja, plus je turbo što znači da ima dobar obrtni momenat + dsg menjač... znači da bi je jedna limuzina d segmenta sa manuelnim menjačem i atmosferskim motorom onako ostavila trebalo bi joj 250+ konja... to u prilog tome da je taj akord malo teže modifikovan od proste mape. čisto da znaš da ne baciš pare bez veze
generalno pravilo jeste ali ovo je specifican slucaj, hondin 2.4 motor je u mojoj verziji tjuniran daleko ispod realne snage da bi zadovoljio tadasnje evropske standarde o emisiji izduvnih gasova zato je i dobitak toliki
Uostalom isti ovaj motor potpuno identican , sa najnovijim Accordom ima 210 KS
ma znam to nego hoću da ti kažem da kad je atmosferac u pitanju a posle mape osećaj dobijene snage je manji nego što brojke na papiru indiciraju. dobićeš 20-30 konja više na papiru nego pitanje je hoće li to napraviti neku bitniju razliku. kad čipuješ turbo mašinu, recimo turbo dizel neki, tu je od snage još i bitniji dobitak na obrtnom momentu, on u stvari i daje taj osećaj da je auto prilično jači jer kad je turbina u priči uvek ima mesta za još. kod atmosferskog motora ti van njegove zapremine ne možeš mnogo s obrtnim momentom... uostalom da ne pričamo napamet, odradi to kad si već rešio pa javi šta se dešava

Sto se tice cipovanja ja sam na muku dal da cipujem ovog mog Accorda , cipovalo jedno 10tak hrvata i Srba i svi prezadovoljni, neki Rus iz Ukrajine to odradjuje, cena 300 evra, i dobijas sa 190 KS na 226 KS , ubrzanje po njihovim recima sa 7.9 sekundi se spusta na 6.3-6.6 sekundi.
Stavio i video klipove stvarno izgleda ok i jos povrh svega navodno se potrosnja smanjuje za 1 litar....
Čiste laži i prevare, uzme ti 300 evra i ti se posle ložiš. Bolje idi odradi čišćenje dizni, ima da ide 20% brže, provereno kod svakog automobila![]()
Ps: 7,9 sekundi do 100 je sramota za 190 ks![]()
kako sramota ? Koji auto od 1450 kila ide brze ?

Toliko je išao jedan moj serijski ali pre 25 godina, 7,9 do 100, 160 ks 1300 kg![]()

Pa sto ne napises koji je auto u pitanju, godiste model i motor?
Samo bacas onako bombe bez veze
Da bi auto bilo koji isao brze od ovoga treba mu bolji menjac, tipa osmostepeni neki novi, i vise konja...
Na primer nova Honda Accord - Acura TLX sa 2.4 motorom tjuniranim na 206 KS , i osmostepenim ZF menjacem za duplim kvacilom ide od 0-100 za 7.5 sekundi
Znaci razlika je sa 16 KS vise i novim boljim menjacem 0.4 sekunde

Ti si izgleda relativno skoro otkrio automobile vidim ja pa su ti sve bombe i čudesa![]()
Fabrički, bez budženja pre 25 godina je bio brz kao ta tvoja hondica![]()
- - - - - - - - - -
Izgleda da japanci ipak ne znaju da naprave auto što su i dokazali havarijom u nuklearki fukushima. Čist fušeraj, kao i honda crx davnih godina koja se mom drugaru stalno kvarila i trulila![]()

Ma sigurno lažu![]()
The larger G60 engine debuted in August 1988 in the B3 Volkswagen Passat G60 saloon, and the Mk2 Volkswagen Golf G60 hatchback. In the Golf G60, it was capable of propelling the car from standstill to 100 kilometres per hour (62.1 mph) in 7.8 seconds, reaching a top speed of 216 km/h (134.2 mph).
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_G60_engine