скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јел'? Ајд баш да чујем и твоје објашњење.

Nema tu moje ili tvoje objašnjenje. Neko radi itreba da dobije platu za to. Ako je ne dobije, možda da i dalje radi bez zarade samo ako je ekstremno glup. Čak i da ima neke prihode sa druge strane, glup je jer je soj radni sat vrednovao sa 0 dinara.Kavku pomoć pružiti nekome ko sebe smatra nulom?

- - - - - - - - - -

Ti ozbiljno očekuješ da čovek od 50+ godina može da nađe posao, u Srbiji, u malom mestu?

Da li mora da bude baš u tom malom mestu? Da li može da ode u veliki grad? Da li može da ode na selo? Izbor je postojao, ali on je odlučio da ne zarađuje, da ništa ne menja. Ja ne menjam samo kad mi je dobro. Izgleda d aje njemu ili bilo dobro, ili je bio glup.

Nema tu moje ili tvoje objašnjenje. Neko radi itreba da dobije platu za to. Ako je ne dobije, možda da i dalje radi bez zarade samo ako je ekstremno glup. Čak i da ima neke prihode sa druge strane, glup je jer je soj radni sat vrednovao sa 0 dinara.Kavku pomoć pružiti nekome ko sebe smatra nulom?

- - - - - - - - - -

Da li mora da bude baš u tom malom mestu? Da li može da ode u veliki grad? Da li može da ode na selo? Izbor je postojao, ali on je odlučio da ne zarađuje, da ništa ne menja. Ja ne menjam samo kad mi je dobro. Izgleda d aje njemu ili bilo dobro, ili je bio glup.

Od čega da plaća stan, hranu i prevoz u Beogradu, od čega da kupuje oglase? Na koje selo da ode, ako nema svoje ili ako nema zemlju na selu, od čega, ako ima, da pokrene proizvodnju nečega?
Uostalom, gde ti je hrišćansko milosrđe?

Ne, verovatno si ti kriva što je radio bez plate. Možda ja? Da nije vlasnik te frime kriv što je ovaj bio glup i radio sa godišnjom zaradom od 0 dinara? To nije nevolja, to je ljudska glupost. Zbog takvih glupih ljudi i postoje vlasnici koji ne daju plate ljudima. :lol:

Не, власници који не дају плате људима постоје зато што их је неки еХперт у нашој власти прво намамио рекламом о 'јефтиној а стручној радној снази' у Србији, потом нашим парама (из буџета) платио ту 'инвестицију', а себи стрпао провизију у џеп.

Od čega da plaća stan, hranu i prevoz u Beogradu, od čega da kupuje oglase? Na koje selo da ode, ako nema svoje ili ako nema zemlju na selu, od čega, ako ima, da pokrene proizvodnju nečega?

A od čega je živeo tu gde je bio? Od čega je plaćao hranu i stan? Stvarno ne razumem, kako to u Beogradu (zašto baš Beograd?) ili na selu mora to da plaća, a u svom mestu nije morao?

Не, власници који не дају плате људима постоје зато што их је неки еХперт у нашој власти прво намамио рекламом о 'јефтиној а стручној радној снази' у Србији, потом нашим парама (из буџета) платио ту 'инвестицију', а себи стрпао провизију у џеп.

Zamisli takvog eksperta koji ima 50 zaposlenih u firmi. I jedan mesec ne da nikome plate. I sledeći mesec isto tako, i onda iz firme ode 50 zaposlenih i obučenih radnika. To znači da firma propada. Ali ne, u Srbiji je mnogo važnije da< radiš, ali ko ebe platu, važno je da izađeš na izbore, ali ko ebe što nemaš za koga da glasaš. I ti još postavljaš piutanje ko je kriv? Zaista?

Možda je neko drugi u porodici robijao za 15-16000. Gde ti je hrišćansko milosrđe prema onima koji pate i trpe nepravdu?

Ne, on nije trpeo, on je bio glup. Tu je razlika. Ako on nije želeo sebi da pomogne, ko smo ti i ja da mu pomažemo? Kako da pomogneš nekome ko sebe smatra nulom?

- - - - - - - - - -

Ako je jadan glup - to je vid hendikepa
ne treba ga onda pljuvati što ne razmišlja ko Gospodar Sudbine
a ko zna i u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju

Zar to nije na državi, da ljude u određenim psihičkim stanjima skloni iz fabrike ili sa ulice?

Хоће Риферко да му помогне, пошто га прво детаљно испита шта је радио, где је био и зашто је тако глуп да је завршио гладан на улици.

Ako samo sedi i traži pare i nije zaslužio bolje, Ako nešto radi, ako se trudi, bilo da svira, čisti cipele ili bilo šta, zaslužio je pomoć.
Da li si nekad doživela da ti prosijak traži pare, a ti mu ponudiš da nešto sitno uradi i da mu platiš? Ja sam doživeo da mi jedna žena, koja je prosila, kaže: Ja da ti radim? i da se okrene i ode dalje da prosi.

Ne, on nije trpeo, on je bio glup. Tu je razlika. Ako on nije želeo sebi da pomogne, ko smo ti i ja da mu pomažemo? Kako da pomogneš nekome ko sebe smatra nulom?

- - - - - - - - - -

Zar to nije na državi, da ljude u određenim psihičkim stanjima skloni iz fabrike ili sa ulice?
kakve to veze ima sa tvojom pljuvačinom ubogog čoveka?
ih, šta sve nije na državi pa ništa od toga
a i nisu svi psihički poremećaji za izolovanje iz zajednice
daleko od toga

А сад уплићеш државу? Тако је Риферчићу, држава не мора да се брине коме продаје своју радну снагу, али треба да се побрине да уклони све 'сумњиве' који су у то стање стигли управо небригом државе за њих. Ма, браво!

kakve to veze ima sa tvojom pljuvačinom ubogog čoveka?
ih, šta sve nije na državi pa ništa od toga
a i nisu svi psihički poremećaji za izolovanje iz zajednice
daleko od toga

Koga sam ja pljuvao? Jedno je govoriti o čoveku, drugo o njegovim postupcima. Otkud ti ili ja znamo kakav je on bio čovek? Ali znamo da je radiuo za 0 dinara visoku platu.

- - - - - - - - - -

А сад уплићеш државу? Тако је Риферчићу, држава не мора да се брине коме продаје своју радну снагу, али треба да се побрине да уклони све 'сумњиве' који су у то стање стигли управо небригом државе за њих. Ма, браво!

Ne znam zaista, meni je očekivano da se zdravstvo na neki način trudi da pomogne ljudima u određenim psihičkim stanjima. Ne znam odakle ti ideja da neko treba da se ukloni? O čemi ti to razmišljaš, sačuvaj me Bože?

Ako samo sedi i traži pare i nije zaslužio bolje, Ako nešto radi, ako se trudi, bilo da svira, čisti cipele ili bilo šta, zaslužio je pomoć.
Da li si nekad doživela da ti prosijak traži pare, a ti mu ponudiš da nešto sitno uradi i da mu platiš? Ja sam doživeo da mi jedna žena, koja je prosila, kaže: Ja da ti radim? i da se okrene i ode dalje da prosi.

Нисам од оних који користе баш сваку прилику да наплате своју услугу. Као ни од оних који мисле да је њихов динар - највреднији.

- - - - - - - - - -

Možda si hrišćanin, pa ti je dužnost da takvima pomažeš?

Drugo, nije posredi samo on. Posredi su uslovi u kojima živi on, i u kojima su živeli njegovi preci. Često me pitaju, ako je vudu tako moćan, zašto Haiti živi u krajnjoj bedi i nesreći, zašto stanovnici ne traže od vudua da budu bogati i zdravi? Zato što se krajnja beda, nesreća i nepravda prenose stotinama godina, kroz generacije, i zato danas prosečni Haićanin ne poseduje pojam bogatstva u smislu kuće od 500 kvadrata i bmw-a, već poseduje pojam bogatstva u smislu da ima ručak na stolu svaki dan. Krajnja beda, nesreća i nepravda jednostavno su ugrađeni u gene, što je nedavno dokazano otkrićem da se epigenetska memorija čuva 14 generacija unazad.

Tako je i ovom jadniku pojam sreće i pravde bila redovna plata. Ali ni to nije mogao da dobije, a pošto je sebe doživljavao kao oca porodice koji nije sposoban da se o istoj brine, izabrao je častan izlaz. A soldier's death, što bi se reklo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back