скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нисам упозната с тим делом. :)

А и више сам за једноставне варијанте, нпр, и дан данас ме одушевљава Коељов 'Алхемичар' управо због истините једноставности/једноставне истине. Скоро па 'неподношљива лакоћа' једноставности. :lol:

Slažem se u potpunosti
I najveća mudrost može da se iznese na jednostavan način

Zato volim Zen na primer
A i poslovice

јел знате да дугме и копча нису исте ствари? и тако, они ретоси што су наметали реч дугме и даље наставили да говоре: закопчај се, а да су принципијелни ил стварно смислени говорили би: задугмај се. то је та духовност заснована на дубокоумној смислености језика западних потомока арија што га свети Никола нокаутирао

Нисам упозната с тим делом. :)

А и више сам за једноставне варијанте, нпр, и дан данас ме одушевљава Коељов 'Алхемичар' управо због истините једноставности/једноставне истине. Скоро па 'неподношљива лакоћа' једноставности. :lol:

Тај Коељо почео као наша Јелена Бачић Алимпић. :lol:
Мада и мени су његове књижице биле симпа. Ону ''На обали реке Пједре седела сам и плакала'' сам читала, чини ми се, три пута.
Ал' није то мој жанр.

- - - - - - - - - -

јел знате да дугме и копча нису исте ствари? и тако, они ретоси што су наметали реч дугме и даље наставили да говоре: закопчај се, а да су принципијелни ил стварно смислени говорили би: задугмај се. то је та духовност заснована на дубокоумној смислености језика западних потомока арија што га свети Никола нокаутирао

:lol:

Slažem se u potpunosti
I najveća mudrost može da se iznese na jednostavan način

Zato volim Zen na primer
A i poslovice

И не само то, него је и та мудрост сама по себи једноставна. Плус што је ми већ имамо негде 'записану', знамо је, 'у крви' нам је!
Готово је, сад сам се (опет) 'распомамила' :lol: - одох да је (опет) читам! :D

Не знам, али да знаш да ми тако и делујеш! :lol: Особа која, по сопственој причи, у време поста прави специјалитете који су далеко од уздржаности и скромности (али поента је да храна није мрсна! :lol:), која своје ближње назива крезубима и грбавима, и која с гађењем гледа на своје суграђане/сународнике кад му се омакне да уђе у градски бус, и не може бити нешто друго до - приучени верник. :)

То је то круто држање до правила, а несхватање суштине.

Da, isključivo jedem speciajlitete poput lignji u vreme posta. :lol:
Ne volim GSP, to je moj izbor i moje pravo. Sad ti i to smeta? Jel' to ono uobičajeno u Srbiji, da se neko ko uspe da radom ispliva na površinu, vuče za noge? A tek to etiketiranje (ne zazanje oko levičarke) ko je nkakav vernik, toliko odsustvo poznavanaja vere. Ili si vernik ili nisi, Nema između ništa. Kad već spominješ suštinu.

- - - - - - - - - -

Сурка, Рифкица је модеран човек. :lol:
Данас је мода ићи у цркву.
Кад одем на литургију и у првим редовима угледам најокорелије комуњаре које су се до јуче исмевале над Богом и црквом, све је јасно.
Јако је мало искрено верујућих људи.

Моја рођака има мужа војног генерала. Човек је рођен 1946. год. Значи, на академију је дошао задојен комунизмом, а како је био технички официр (академија у Загребу), мош' мислити како је као Србин морао бити велики Југословен да би се комуно-усташком кору додворио.
Све у свему, човек од пре 15-ак година слави славу. И веома је искрен по питању свог става према свему томе.
Скоро ми је причао о својој првој служби у Плашком (Лика, 1969.год.), па каже са све шумадијским акцентом: ''А ја тад био комуњара до коске...''. :lol:
Ја се сита исмејем.
Мада, реално, наш народ је потпуно ускраћен за прави приступ вери. Црвена јерес је и међу свештеницима у потпуности узела данак.
Тако да, онај ко се пита зашто свештеници узимају народу новац безочно, зашто све гледају кроз новац, недостатак адекватног односа према пастви...па то су унуци и деца таквих попут мог рођака генерала.
Вера је лепа традиција. А ми смо са традицијом раскрстили због црвених.
Зато је најлакше деци из мешовитих бракова да буду неверници и ЈугослАвени. Наравно, није правило.

Jedino što ja ne iudem od juče u crkvu. I što ne gledam ko je kakav vernik, to je njegova lična stvar. Veoma je nehrišćanski nekome brojati odlaske u crkvu ili braniti mu da vremenom promeni mišljnje.

Тај Коељо почео као наша Јелена Бачић Алимпић. :lol:
Мада и мени су његове књижице биле симпа. Ону ''На обали реке Пједре седела сам и плакала'' сам читала, чини ми се, три пута.
Ал' није то мој жанр.

Ја од њега читала само 'Алхемичара' и 'The pilgrimage' (не знам како је преведено код нас). Обе књиге су ми пале у руке пуком случајношћу и сасвим изненада, али интересантно је то да су дошле баш у право време... но да не дужим, к'о што знам. :lol:

Ne volim GSP, to je moj izbor i moje pravo. Sad ti i to smeta? Jel' to ono uobičajeno u Srbiji, da se neko ko uspe da radom ispliva na površinu, vuče za noge? A tek to etiketiranje (ne zazanje oko levičarke) ko je nkakav vernik, toliko odsustvo poznavanaja vere. Ili si vernik ili nisi, Nema između ništa. Kad već spominješ suštinu.

- - - - - - - - - -

Jedino što ja ne iudem od juče u crkvu. I što ne gledam ko je kakav vernik, to je njegova lična stvar. Veoma je nehrišćanski nekome brojati odlaske u crkvu ili braniti mu da vremenom promeni mišljnje.

Проблем је што многи од њих нису истински променили мишљење.
Већ смо закључили да је много лицемера који једно причају, а друго раде и мисле.

zapravo apsurd je da svi veruju u jednog (istog pretpostavljam da si htela reći) boga. u boga ne može verovati neko ko ga ne zna jer onda veruje u idola kojeg je sam sebi napravio te mu je kraj... zna se

ali svakako ne dozvolite da vas ovaj moj upad omete u lupetanju gluposti. kad vam već tako dobro, jelte, ide

Па шта фали и да лупетамо глупости? :lol:
А ти знаш Бога? Лично, или је пријатељ пријатеља, или ти је тек познаник?
И треће, си чуо ти за ону народну - 'претпоставка је мајка свих зајеба'? :mrgreen:

.

Jeste, provalio si, koriscenje GSP-a je vucenje za noge :hahaha:

- - - - - - - - - -

Сурка, Рифкица је модеран човек. :lol:
Данас је мода ићи у цркву.
Кад одем на литургију и у првим редовима угледам најокорелије комуњаре које су се до јуче исмевале над Богом и црквом, све је јасно.
Јако је мало искрено верујућих људи.

Моја рођака има мужа војног генерала. Човек је рођен 1946. год. Значи, на академију је дошао задојен комунизмом, а како је био технички официр (академија у Загребу), мош' мислити како је као Србин морао бити велики Југословен да би се комуно-усташком кору додворио.
Све у свему, човек од пре 15-ак година слави славу. И веома је искрен по питању свог става према свему томе.
Скоро ми је причао о својој првој служби у Плашком (Лика, 1969.год.), па каже са све шумадијским акцентом: ''А ја тад био комуњара до коске...''. :lol:
Ја се сита исмејем.
Мада, реално, наш народ је потпуно ускраћен за прави приступ вери. Црвена јерес је и међу свештеницима у потпуности узела данак.
Тако да, онај ко се пита зашто свештеници узимају народу новац безочно, зашто све гледају кроз новац, недостатак адекватног односа према пастви...па то су унуци и деца таквих попут мог рођака генерала.
Вера је лепа традиција. А ми смо са традицијом раскрстили због црвених.
Зато је најлакше деци из мешовитих бракова да буду неверници и ЈугослАвени. Наравно, није правило.

Veliki problem kod Srba je sto su kukavice, i uvek se uvlace vlastima.

Baš tako
Eto budizam nije religija nego Učenje
Buda nije bog već čovek-Učitelj
Budizam je samo jedna od duhovnih Staza
Svaka koja vodi suštinski Dobrom je ispravna
Samo ljudi beže od suštine jer to onda iziskuje mnogo nepriatnog lupanja glave
Lakše je držati se dogmi koje su LJUDI a ne Bog stvorili i koje su tako tipično ljudske da bi neki religiozni sistem funkcionisao

znas sta me zanima? kad budizam nije religija, zasto budisticki monasi praktikuju egzorcizam?
dok sam bila mladja prisustvovala sam mnogim obredima, u razlicitim zemljama (kontinentima), u razlicitim bogomoljama...spaniji, rusiji, egiptu, tajlandu, izraelu...svi su bili veoma intenzivni i jezivi ali je najveci utisak na mene napravio obred egzorcizma u jednom budistickom hramu na tajlandu...
covece, to je da ti se kosa digne na glavi, neopisivo... prosto se osecalo prisustvo zlih sila...
po prirodi uopste nisam plasljiva, ali ono je bilo...

znas sta me zanima? kad budizam nije religija, zasto budisticki monasi praktikuju egzorcizam?
dok sam bila mladja prisustvovala sam mnogim obredima, u razlicitim zemljama (kontinentima), u razlicitim bogomoljama...spaniji, rusiji, egiptu, tajlandu, izraelu...svi su bili veoma intenzivni i jezivi ali je najveci utisak na mene napravio obred egzorcizma u jednom budistickom hramu na tajlandu...
covece, to je da ti se kosa digne na glavi, neopisivo... prosto se osecalo prisustvo zlih sila...
po prirodi uopste nisam plasljiva, ali ono je bilo...

Zato što je u svim tim zemljama u budizam inkorporiran šamanizam koji je oduvek bio prisutan
I kao i druga Učenja ima kontradikcija
Negira se božanstvo ali se vernici a i sveštenici klanjaju budinim kipovima i mole se
To samo pokazuje koliko je duboka ljudska potreba za verom u višu silu

Па то је тај апсурд. :)

a eto nece da poveruju da sam Ja svoj BOG

BOGMARSA

a tamo veruju u bajke o nekom izmisljenom i jos , moraju da idu kod posrednika.

i gle , svako od onijeha koji i kazu da su u direktnom kontaktu sa bogom , kazu da je LUD i stavljaju ga u ludnicu i jos mu daju dijagnozu ssizofrenik.

pa je sada pitanje , i tko su ta lica u zemaljskoj religiji i kada su dobili napismeno od boga da mogu i pricati i moliti se preko istih?

a i postasvljaju se i pitanje , TKO I IMA NAJVISE KORISTI u institualizovanim religijama.

hmmm

i kako to da ovi koji u ime boga njihovoga , isticu da je samo njihova vera i religija je jedina.

a sta je sa ovima drugima , ah da njih ili dobrovoljno nateraju da i promene verovanje ili ih , jednostavno potamane.

i dal se to i desilo na tlu balkana , ovo i dal je i danas To , jedino merilo , tko je dobar ili nije.

i kao narovucenje

etika i moral ,

i u grckoj staroj je vec bila definisana :rtfm:

- - - - - - - - - -

Одговоре сам нашла у литератури, а мозак их је прихватио и на својеврстан начин обрадио. :lol:

a koji je procenat iskoriscenja mozga...

jel BucKami još prisutan?

ja zaradio 46 dinara na Turcima :D

- - - - - - - - - -

To je zato što su hrišćani izumeli fen i koriste ga, dok oni koji nikad ništa komplikovanije od dva kamena na istom mestu nisu izumeli, nemaju šta da im se oduzme.

ko tebe kamenom ti njega fenom

- - - - - - - - - -

vazno je da ti dobijas , nije vazno u kom obliku i od koga ali ti ga barem i na vaki nacin dobijas.

nego , kako mi se sada osecas ...mislim tvoja osecanja k tvojim isisovcima sto lete a bez krila

to i ja kažem

jel BucKami još prisutan?

ja zaradio 46 dinara na Turcima :D

- - - - - - - - - -

ko tebe kamenom ti njega fenom

- - - - - - - - - -

to i ja kažem

pa refer , ki dobar kriscanin , i nema kamena kod njega.

sa terase , moze samo bacat kostice

a fen , on kosta dosta.

- - - - - - - - - -

Kako napreduje implementacija Vaše pameti u seoskoj tradicionalnoj sredini?
Jel oće seljaci da ošajdare tako pametne seljobere?

pa , sad , dali su mu koze i ovce , mislim da je bilo , i musko i zensko , stim da su mu dopustilio da ih sam izabere.

e kao sveznalac , cini mi se da rabota i ne ide nikako , mislim na oplodnju istih.

a moze bit da je to zato sto je sve izabrao zemske a bez , muskih , koji su i trebali i radit.

sto je samo muske , to samo on moze znati.

Ma ne kami, glup si, bre. Surkino pisanje je to vučenje, jer joj smeta sve što valja. Ovde joj smetas što imam auto, recimo.

Напротив, Рифкице, замолила бих те да се тог аута и држиш, немој више да користиш ГСП. ;)

А што се тиче 'вучења' - твој успех је само твој (ја немам ни користи ни штете од њега), али ти не пропушташ прилику да класификујеш и оцењујеш (не)успех других и да их вучеш по блату, као нпр, што си за оног несрећника из Гоше писао да је сам крив што није добијао (зарађену) плату... то је, тек, последњи пример, твој тотални аутизам за људе око тебе и њихове невоље познат је и од раније. Верниче.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back