скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PA videla si tekst, ali ti za sebe pišeše da si pravoslavka, Ja u to ne sumnjam, samo mi je čudno da veruješ u sudbinu i da neko kamenje ima energiju.

e već si dosadan i smešan sa tim tvojim kvazi raciom
ne može da ti bude baš od svega štit
procuriće jednog dana a onda kuku lele
bolje se zapitaj umesto što ko švaba tralala stalno ismevaš ljude za jedne te iste stvari - šta te u tebi tera da stalno kontriraš, ogromno vreme u to ulažeš - redovno pišeš, veoma oholo - a zna se ko je pao zbog oholosti- a u suštini su gotivna osoba
odakle toliki jed u tako skladnom životu?

- - - - - - - - - -

Koga sam ja pljuvao? Jedno je govoriti o čoveku, drugo o njegovim postupcima. Otkud ti ili ja znamo kakav je on bio čovek? Ali znamo da je radiuo za 0 dinara visoku platu.
reći da je glup nije pljuvanje?

Нисам од оних који користе баш сваку прилику да наплате своју услугу. Као ни од оних који мисле да је њихов динар - највреднији.

Opet grešiš, svaki dinar je jednako vredan. Razlika je što neko mora više radnih sati da uloži da ga zaradi, neko manje. Oni koji svoju uslugu ne naplaćuju su kao pomenuti čovek iz tužne priče, rade za 0 dinara. I na kraju loše završe. :(

- - - - - - - - - -

Možda si hrišćanin, pa ti je dužnost da takvima pomažeš?

Drugo, nije posredi samo on. Posredi su uslovi u kojima živi on, i u kojima su živeli njegovi preci. Često me pitaju, ako je vudu tako moćan, zašto Haiti živi u krajnjoj bedi i nesreći, zašto stanovnici ne traže od vudua da budu bogati i zdravi? Zato što se krajnja beda, nesreća i nepravda prenose stotinama godina, kroz generacije, i zato danas prosečni Haićanin ne poseduje pojam bogatstva u smislu kuće od 500 kvadrata i bmw-a, već poseduje pojam bogatstva u smislu da ima ručak na stolu svaki dan. Krajnja beda, nesreća i nepravda jednostavno su ugrađeni u gene, što je nedavno dokazano otkrićem da se epigenetska memorija čuva 14 generacija unazad.

Tako je i ovom jadniku pojam sreće i pravde bila redovna plata. Ali ni to nije mogao da dobije, a pošto je sebe doživljavao kao oca porodice koji nije sposoban da se o istoj brine, izabrao je častan izlaz. A soldier's death, što bi se reklo.

Samoubistvo je najveća glupost koju čovek može da uradi. Ujedno i najveći greh. To je sve, samo ne častan izbor. Ustvari je kukavičluk i beg od odgovornosti. Mada verujem da ljudi koji dižu ruku na sebe nisu baš pri zdravom razumu.

Koga sam ja pljuvao? Jedno je govoriti o čoveku, drugo o njegovim postupcima. Otkud ti ili ja znamo kakav je on bio čovek? Ali znamo da je radiuo za 0 dinara visoku platu.

Није он радио за 0 динара плату, он је радио (и зарадио) за сасвим одређену плату која је уговором одређена, али о тај исти уговор власник се оглушио кад је требало да и исплати ту плату. А такву бахатост му је омогућила држава.

PA videla si tekst, ali ti za sebe pišeše da si pravoslavka, Ja u to ne sumnjam, samo mi je čudno da veruješ u sudbinu i da neko kamenje ima energiju.

pre svega sam covek, razuman, radoznao i sirokih shvatanja...i ne dozvoljavam da mi dogme i pravila odredjuju interesovanja i guse licnost...
i da, hriscanka sam i empatija mi je nekako u krvi...ako to nemas u sebi hriscanin si samo na papiru...

Poslednja izmena:
e već si dosadan i smešan sa tim tvojim kvazi raciom
ne može da ti bude baš od svega štit
procuriće jednog dana a onda kuku lele
bolje se zapitaj umesto što ko švaba tralala stalno ismevaš ljude za jedne te iste stvari - šta te u tebi tera da stalno kontriraš, ogromno vreme u to ulažeš - redovno pišeš, veoma oholo - a zna se ko je pao zbog oholosti- a u suštini su gotivna osoba
odakle toliki jed u tako skladnom životu?

- - - - - - - - - -

reći da je glup nije pljuvanje?

Nije, to je istina. Glup čovek dozvoljava sebi da ne bude plaćen. Jednom, pa drugi put, treći, peti, desti...
Ni trunke jeda nema u mom životu. To što nekima ne odgovara surova relanost je samo ružna navika na "besplatno" i društveno.

Opet grešiš, svaki dinar je jednako vredan. Razlika je što neko mora više radnih sati da uloži da ga zaradi, neko manje. Oni koji svoju uslugu ne naplaćuju su kao pomenuti čovek iz tužne priče, rade za 0 dinara. I na kraju loše završe. :(

- - - - - - - - - -

Samoubistvo je najveća glupost koju čovek može da uradi. Ujedno i najveći greh. To je sve, samo ne častan izbor. Ustvari je kukavičluk i beg od odgovornosti. Mada verujem da ljudi koji dižu ruku na sebe nisu baš pri zdravom razumu.

Vidi, moj klasić se ubio kod Srbice 1998., na moje oči, na 5 metara od mene, zato što je stao na minu koja mu je odnela obe noge i levu ruku. Jel on kukavica?

Zar ti nije, kao hrišćaninu, dužnost da pomažeš potrebitima? Zar pomogavši onima najmanjima, nisi pomogao i Onome ko je naložio da se takvima pomaže?

Није он радио за 0 динара плату, он је радио (и зарадио) за сасвим одређену плату која је уговором одређена, али о тај исти уговор власник се оглушио кад је требало да и исплати ту плату. А такву бахатост му је омогућила држава.

Surka, oko toga se slžemo, slagali smo se i na toj temi. I šta sad, nije dobio platu. Po tebi je dobro rešenje to što je prihvatio lošu igru po sebe? Umseto da ih je sve oterao gde im je mesto i okrenuo se i otišao dalje. Bilo šta d aje uradio, ali bukvalno bilo šta, bilo bi bolje od rada bez plate., On čak nije bio ni na nuli, već u minusu, jer je korao da jede i ide na posao, samim tim troši ciple ili novac za bus kartu.

Nije, to je istina. Glup čovek dozvoljava sebi da ne bude plaćen. Jednom, pa drugi put, treći, peti, desti...
Ni trunke jeda nema u mom životu. To što nekima ne odgovara surova relanost je samo ružna navika na "besplatno" i društveno.

nema to veze šta pričam sa ovim slučajem samo
a kod mene ne vredi da zamenjuješ teze
ima jeda jer se stalno raspravljaš sa svima i to oholo
a ako to ne vidiš - ne valja....nikako ne valja za tebe
mene bole uvo
i nikad ne priznaješ da si pogrešio
ne valja batke.....

pre svega sam covek, razuman, radoznao i sirokih shvatanja...i ne dozvoljavam da mi dogme i pravila odredjuju interesovanja i guse licnost...
i da, hriscanka sam i empatija mi je nekako u krvi...ako to nemas u sebi hriscanin si samo na papiru...

Da, ti ceniš nečiju empatiju prema realnosti da je neko pristao da ga maltretiraju. On je pristao, očigledno ga nije zanimao izlaz iz problema. A ti bi mu, kao hrišćanka, to nametala?

- - - - - - - - - -

Vidi, moj klasić se ubio kod Srbice 1998., na moje oči, na 5 metara od mene, zato što je stao na minu koja mu je odnela obe noge i levu ruku. Jel on kukavica?

Zar ti nije, kao hrišćaninu, dužnost da pomažeš potrebitima? Zar pomogavši onima najmanjima, nisi pomogao i Onome ko je naložio da se takvima pomaže?

Da, to je greh i kukavičluk. Verujuem da znaš koliko je ljudi danas živo, bez nogu ili ruku.
KAko misliš d aja pomognem nekome koga nisam poznavao, u udaljenom gradiću, ko je sam odbijao da uradi nešto za sebe?

- - - - - - - - - -

nema to veze šta pričam sa ovim slučajem samo
a kod mene ne vredi da zamenjuješ teze
ima jeda jer se stalno raspravljaš sa svima i to oholo
a ako to ne vidiš - ne valja....nikako ne valja za tebe
mene bole uvo
i nikad ne priznaješ da si pogrešio
ne valja batke.....

To je zato što u ovim kafanskim razovorima uglavnom ne grešim. Kao sinoć, imali smo raspravu, ja sam nešto tvrdio i kao argument dao citat šta SPC kaže o tome. Nisam pisao o tome da ti ne treba da veruješ u sudbinu, jer ti nisi pravoslavna hrišćanka.

- - - - - - - - - -

Odoh, laku noć i uživajte.

Da, ti ceniš nečiju empatiju prema realnosti da je neko pristao da ga maltretiraju. On je pristao, očigledno ga nije zanimao izlaz iz problema. A ti bi mu, kao hrišćanka, to nametala?

- - - - - - - - - -

Da, to je greh i kukavičluk. Verujuem da znaš koliko je ljudi danas živo, bez nogu ili ruku.
KAko misliš d aja pomognem nekome koga nisam poznavao, u udaljenom gradiću, ko je sam odbijao da uradi nešto za sebe?

Не мораш да помажеш, само немој да га пљујеш, баш зато што га ниси познавао и ниси био упознат с његовом ситуацијом, као што ниси упознат ни са генералном ситуацијом у Србији.

empatija ti pomaze da sebe stavis na mesto onoga koga osudjujes...da si sposoban za to video BI da svet nije crno beli...sve ostalo su mantranja, zahvali Bogu da nikad nisi osetio ekstremnu nemastinu i ocaj zbog bezizlazne situacije, niti mozes da zamislis kakav je osecaj kad ti deca gladuju a ti nisi u stanju da im pomognes...

To je zato što u ovim kafanskim razovorima uglavnom ne grešim. Kao sinoć, imali smo raspravu, ja sam nešto tvrdio i kao argument dao citat šta SPC kaže o tome. Nisam pisao o tome da ti ne treba da veruješ u sudbinu, jer ti nisi pravoslavna hrišćanka.
razlika između tebe i mene je što ja eto prvi put pokušavam zbog tebe nešto da ti ukažem a ti svaku priliku koristiš da nekog ismeješ ili da soliš pamet
a da te ne volim - ne bih sa tobom ni ulazila u razgovor
jer ja nisam ovde da se nadmećem i vodim ratove
moraš malo više da posmatraš sebe i to iz realnijeg ugla
ovo je krajnje prijateljski savet

- - - - - - - - - -

Не мораш да помажеш, само немој да га пљујеш, баш зато што га ниси познавао и ниси био упознат с његовом ситуацијом, као што ниси упознат ни са генералном ситуацијом у Србији.

empatija ti pomaze da sebe stavis na mesto onoga koga osudjujes...da si sposoban za to video BI da svet nije crno beli...sve ostalo su mantranja, zahvali Bogu to nikad nisi osetio ekstremnu nemastinu i ocaj zbog bezizlazne situacije, niti mozes da zamislis kakav je osecaj kad ti deca gladuju a ti nisi u stanju da im pomognes...

potpisujem!
nemam repki, jbg

- - - - - - - - - -

Nisi bio vojnik, odnosno nisi bio, što bi Ameri rekli, combat soldier, pa ti se takva glupost prašta.

Nije u pitanju samo taj čovek, već tvoja dužnost kao hrišćanina da pomažeš drugima, bilo kome. Dakle ne da razmišljaš iz kog razloga neko prosi na ulici i gladan je, nego mu pomogneš. Ako mi neko dođe i kaže ''daj mi 200 dinara za kartu do...'', neću mu dati pare jer znam o čemu se radi, ali ako neko dođe i kaže mi '' daj mi 2000 dinara da jedem, gladan sam'', daću mu, jer nije moje da razmišljam da li je gladan ili nije.
No, recimo, gnostičke hrišćanske crkve ne naplaćuju Sakramente, ni službu, ni knjige, jer je pisano: ''badava primiste, badava i dajte'', dok ona tvoja crkva naplaćuje sve. Kakva crkva, takvi i ''vernici''.

ала сте Рифети улепшали вече :lol:

барвече. мен' досадно на ту тему,
а мислим да ни не приличи верницима ;)

Pa već tri godine stalno slušam njegovo ismevanje zbog astrologije i kamenja a pri tome ga NIKAD NISAM TERALA DA VERUJE U TO
ni bilo kog drugog

На коју, тачно? :lol:

Добро вече Лики. :D

јој кад Рифета развезе о вери у кафани, а успут опљуне оне што се не снађоше.
и никада му не досади, а мени се одмах упали лампица и не бих да му правим весеље.
то баш не служи мени на част, ал убга ....
угасила ми се ватрица док сам читала, и ко ми је крив што ме други не греју. сама сам изабрала :zcepanje:

јој кад Рифета развезе о вери у кафани, а успут опљуне оне што се не снађоше.
и никада му не досади, а мени се одмах упали лампица и не бих да му правим весеље.
то баш не служи мени на част, ал убга ....
угасила ми се ватрица док сам читала, и ко ми је крив што ме други не греју. сама сам изабрала :zcepanje:

Добро је, овај пут си ме приметила за непуна 24 минута... напредујемо. :p :lol:

Јбг, сад морам да идем, већ сам прекардашила. Добро вече и лаку ноћ. :lol: :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back