Skupštinska kafana I

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Тема: Дачић, Недић и нацисти.

Мислим да је прича о нацистима и фашистима излизана, отрцана и анахрона, а нека идеологија антифашизма 60 година након Другог светског рата само политички перформанс и покриће за политичку борбу. Толико од мене о неонацистима и нео-антифашистима.

Што се тиче Недића, познато је да о њему имам позитивно мишљење. Али то на страну... о Петру и Ивану Стамболићу, на пример, имам негативно, али сви они су део наше историје. Нека ставе плочицу на којој пише "ИЗДАЈНИК" испод Недићеве слике, ако им је већ стало до тога, али Недић је био на положају на којем је био, имао и спроводио одређену власт, и део је наше историје. Да ли део којег треба да се стидимо, којим треба да се поносимо или део над којим треба да се замислимо - то нека свако донесе одлуку за себе. Ја само могу да кажем да се са оним цитатом Владете Јеротића на једној од претходних страна, нажалост, слажем.

* Odgovoriti sa citatom
* Izmeni/Izbriši poruku
*
*
* Složiti evidenciju poruke admnin-u ili moderatoru
* Zaključati evidencije ove pošte

Re: Humor

Počalji od Aleksandar Danas u 1:47
Moaj pokojna baba, Bog da joj dušu prosti, bila je strašno nezgodna žena da sa njom geldaš neki film. Ljubavni pogotovu.
Naravno i meni kao detetu je ljubavni film bio zanimljiv kao ekser u glavi (vidim da je tu ali ne bi da ga diram), ali ona je bila haos.

naime, dok traje film, kako-tako. Mam kaže da je 60-ih godina prebolela da se ljudi "ljubu" na televiziji, na istoj onoj na kojoj su i "Mendo i Slavica" i druge dečije emisije bile pre toga.
Takođe 70-ih je prebolela da ženske na TV- u nose suknje "da im se dupeta vide, sramihbilodalioneimajumajkedaihvideštarade!?" (jedna reč)
Onda sam podkraj sedamdesetih došao na svet ja da svedočim o 80-im godinama i ljubavnim filmovima.

Dakle nedelja popodne, izlomio sam prozore i saksije za sledeću nedelju, ispunio kvotu i miran sam, to jest pod pretnjom batinama moram da sedim u sobi sa tatom, mamom jednim i drugim dedom i jednom i drogom babom (došli u posetu) i gledam neki uuuuužasno dosani ljubavni film u tu nedelju poslepodne.

Naravno, da bi me predupredili da izletim u trenutcima njihove nepažnje napolje, sveže su me okupali i presvukli u ispeglano. Napolju prelepo letnje popodne, divna prašina kao stvorena za valjanje!

na TV-u se vrti "Doktor Živago", za koji ću kasniej ustanoviti da je remekdelo kinematografije, ali koji je na mene kao sedmogodišnje dete imao efekat bušilice koja vam privezanog za operacioni sto ludog naučnika- polako ali sigurno buši mozak. Dakle prava agonija... oh, da i još da taj ludi naučnik pušta "Bora Drljača, The Best Of", što će reći tortura Par Exelans, da vam dođe da kažete "Zabij već jednom tu burgiju do kraja da se više ne čuje Bora!"

Napolju se čuje graja dece koja se predivno igraju sa pištoljima na vodu.... aaa... kao da se čuje---plas!, da to je Joca izneo baštensko crevo pa se prskaju sa vodom!
Ja dakle umesto toga gledam film.... ljubavni... a muško sam i imam ispod 10 godina...
Zamislite kada ste na dijeti a dete ispred vas stavi "Straćatelu" od pola kile sladoled i supenom kašikom navali, sve mljackajuči i gledajuči vas pravo u oči! takav osećej- deca se ograju- vi ne možete.

OK, back to moja baba.
DakleM, dok ja sedim u fotečji sav naduren i maštam kako ću jednog dana da postanem učenik Darta Vejdera i da se svima strašno osvetim (par dana pre toga sam gledao "Imperija Uzvraća udarac" i bio zgrožen nad imbecilnošću Luka Skajvokera kada se nakon štoga je Dart Vejder skoro dotukao ali mu očinski pružio ruku i rekao:" Hodi sine da vladamo galaksijom kao otac i sin!" to prezrivo odbacio i skočio u mabis... koji je taj Skajvoker bio pič*ica!)
Dakle, sedimo i gledamo Doktora živaga a moja baba na pet minuta pita
- A ko je ovaj?
- jel on doktor?
- A zašta je doktor?
- Nije specijalizirao?
- A to mu je žena? što ej leeepaaa...
- Ko je ta? Švalerka?
- nije ni čudo što niej specijalizirao!

Dakle, agonija ukućana je počela, meni dragoda niej samo meni gadno.
- Ko je taj ludi Rus na lokomotici?
- jesu li ovo naši ili njihovi?
- kako koji naši?- pa komunisti!
- .....aa.... VAŠI koji su ?
- IJU! Nemoj dete (moj otac) da se sa tim šališ, može neko da te čuje i prijavi!

Film se privodi kraju...
- A ko je ovaj general....A... doktorov brat!
. A ova devojka na brani, koja j eona...aaaaa doktorova ćerka!
- Koja ćerka sad!? Otkud njemu ćerka!?
- Gde na početku filma!?!?!?

I sve bi se tu završilo.... da moaj baba, seljačkom logikom nakon što se ekran zatamnio jer je moj tata isčupao šteker iz zida sekund pre infarkta- dakle onda baba zapita...
- jeli to sve!?- Kako kako!? Pa videli so da mu j ećerka živa i zdrava i da joj je teča general!
- Kako pa šta? Šta je dalje bilo?
Šta kako mislim dalje!?
- Pa jesu li se zbližili, jeli se ona udala za onog momka? Jesu li imali dece!?
- KAKO NIJE VAŽNO!? KAKO MOŽE DA NIJE VAŽNO!? PA ŠTA SAM JA SEDELA I OVO GLEDALA!? KAKO MOĆE DA NE BUDE VAŽNO!?

Ja sam se već polako iskrao napolje, kada sa vrata pitam:
- Bako a šta ima za večeru?
- NIJE VAŽNO, NIJE VAŽNO ŠTA IMA!- PITAJ MAJKU I OCA ŠTA IMA!

narednih nedelju dana baba je odgovarala na svako naše pitanje sa:
- Koliko je sati? - NIJE VAŽNO!
- Gde mi je košulja? - NIJE VAŽNO!
- Jeli tu moja žena? - NIEJ VAŽNO!
- Baba jesi li dobila menstruaciju? - NIJE VA... MA DOLAZI OVAMO DERIŠTE JEDNO DA TI J**EM MAJKU I OCA KOJI TE TAKO VASPITALI!!!

Eto... pa sada vi vidite kako je zanimljivo biti dete.....
Babe više nema, Doktor živago je odličan film, a ja još nisam postao učenik Darta Vejdera....

Ti ovde nisi iznela nijedan argument, nego penish ko neka partizanka Mara opisana u domacim filmovima, iznosis neke parole iz 46'.........Nedic je za sve heroj bio u I svetskom ratu......tragicar i mucenik(po meni) u drugom.......a ako imas neke argumente iznesi ih ja ih dosad ne videh.........moje misljenje je da bi Srbiji bilo mnogo gore da Nedic nije prihvatio vladu.........navedeno je kako su mu pretili...........da li ti mislis da bi mozda bilo bojle da se Nedic nije zrtvovao? Znao je on da ce posle rata biti sa njim to sto je bilo..........i verovatno mastao da ce mozda jednog dana 60 godina posle biti rehabilitovan.........on je Srpski mucenik i molio bih te da ako nemas vise pametno sta na ovu temu ne provociras vise.....
Ja sam jasno i glasno iznela sve argumente. I sad već ozbiljno sumnjam da ste uopšte u stanju da pojmite i najosnovnije stvari. U vaše sluđene glave ne ulazi jedna tako jednostavna činjenica, koja je razumnima a sasvim jasan i zapravo dovoljan argument:

NEDIĆ NI O ČEMU NIJE MOGAO DA ODLUČUJE, SVE SU ODLUČIVALI NEMCI

Upravo vi niste izneli nijedan jedini, i upravo zato jer ga nemate penite vi, ponavljajući beslovesno floskule u koje ni sami ne verujete, "žrtvovao se..." "spasao"... Šta je, kog vraga spasao? Kako se to "žrtvovao"?

I, konačno, onaj zapravo najbitniji zaključak:

Konfuzija u vašim glavama jedan je od tužnih simbola opšte konfuzije koju su posejali prethodni režimi, (kod nas naročito Zlobodanov), kada su svi pojmovi namerno spremetani, da bi se tako sluđenim narodom lakše vladalo.

Teško tebi, Srbijo, s takvima.

Moze da me mrzi ko hoce, ali i treba da smeta...

Otkad smo zbog uvlacenja Amerima poceli da se*emo po komunistima, pa nekako u kompletu i po antifasizmu i poceli sumnjivi istorijski revizionizam i generalizovanu rehabilitaciju cetnika, po Srbiji su buknuli razni sumnjivi pokreti koji celu tu sliku cine jako ruznom.

Jutro, nadam se da će se danas neće biti nikakvih konfrontacija i ovih što sole pamet drugima, zvirkaju u tuđe kompove nadajući se spaktakularnim otkrićima, pene i zlovolje, trketljaju i prete, nižu jednu za drugom pogrešne pretpostavke, ne daju drugima da dišu svež vazduh.
Njih naravno treba zaobilaziti, a, bombone, pre svega, treba davati žutima :).

Pričaću i u 3000 postova, ako će barem nekom dopreti do mozga ta prosta istina, koja, pametnom, kaže sve: NEDIĆ JE MOGAO RADITO SAMO ONO ŠTA SU MU NEMCI DOPUSTILI.
Nemam šta da u vezi s tim "pokušavam dokazati", to je odavno dokazano. Za dokazne i razumne, i one koji su spremni da se zamisle malo nad novokomponovanom, kvaziantikomunističkom istorijiom.
Pa onda on ima dosta slicnosti sa Tadicem:eek::eek:

Jutro, nadam se da će se danas neće biti nikakvih konfrontacija i ovih što sole pamet drugima, zvirkaju u tuđe kompove nadajući se spaktakularnim otkrićima, pene i zlovolje, trketljaju i prete, nižu jednu za drugom pogrešne pretpostavke, ne daju drugima da dišu svež vazduh.

ajde izaberi jedan dan za crno-crvene-zelene, nije fer samo zuckastima

pa i to sto kazes i zuti su ljudi.:D...samo ne znam zasto bismo im davali...vec imaju.:D

Ademe... Kad spavaš ti???

Za ma lo da mi se omakne pa da kažem ... Neprijatelj nikad ne spava...:mrgreen:

Šalim se naravno... Evo i bona, doduše neznam sa koliko poena...

fala ti od srca za bonu...a kad spavam ja???pa isto kada i ti:hahaha::hahaha::hahaha:
legnemu 2- ili 3...a mozda i cetiri..ustanem oko 9. dorucak, caj i cigareta i na posam... dva-tri sata pa forum pa...posao i tako...
ko je na redu za bone, ima jednu na raspolaganju

Што се тиче сарадње са окупатором, политика жутих од Ђинђића до Тадића је 1 000 пута погубнија по српски народ од оне коју је био принуђен да води Милан Недић.

ДОС а сада и ЗЕС су сви од реда ПОСЛЕДЊИ ЉУДИ НА СВЕТУ који би смели себи да дозволе било какву критику Недића, ем су плаћени и инсталирани из иностранства од стране агресора и окупатора Србије, ем су слугерање на штету државе какве нисмо никада имали у историји, ем НИШТА нису учинили ДА ОБЕЗБЕДЕ НОРМАЛАН ЖИВОТ СТОТИНАМА ХИЉАДА ПРОГНАНИХ СРБА. Кретени који иду по своје мишљење по амбасадама САД и Британије ће некоме да причају да је "сарађивао са окупатором". Недић је бар својом сарадњом СПАШАВАО ЉУДСКЕ ЖИВОТЕ - а ове распикуће разјеба*е државу у парам-парчад... и још имају примедбе на Милана Недића. :evil::evil::evil:

Ja se izvinjavam, nisam se šlihtao ... A Ademova bona vredi trenutno 17 poena... Nije malo...

ma nisam mislila na tebe....ali prelistavajuci prethodnih ne znam koliko stranica..primetila sam beskonacnu i besmrtnu ljubav prema Ademu...nemam ja nista protiv ljubavi..cak shta vishe...samo onako ...malo je nekako napadno..hm..ili sam ja ustala ..opet...na levu nogu pa vidim neshto shto ne stoji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back