* Odgovoriti sa citatom
* Izmeni/Izbriši poruku
*
*
* Složiti evidenciju poruke admnin-u ili moderatoru
* Zaključati evidencije ove pošte
Re: Humor
Počalji od Aleksandar Danas u 1:47
Moaj pokojna baba, Bog da joj dušu prosti, bila je strašno nezgodna žena da sa njom geldaš neki film. Ljubavni pogotovu.
Naravno i meni kao detetu je ljubavni film bio zanimljiv kao ekser u glavi (vidim da je tu ali ne bi da ga diram), ali ona je bila haos.
naime, dok traje film, kako-tako. Mam kaže da je 60-ih godina prebolela da se ljudi "ljubu" na televiziji, na istoj onoj na kojoj su i "Mendo i Slavica" i druge dečije emisije bile pre toga.
Takođe 70-ih je prebolela da ženske na TV- u nose suknje "da im se dupeta vide, sramihbilodalioneimajumajkedaihvideštarade!?" (jedna reč)
Onda sam podkraj sedamdesetih došao na svet ja da svedočim o 80-im godinama i ljubavnim filmovima.
Dakle nedelja popodne, izlomio sam prozore i saksije za sledeću nedelju, ispunio kvotu i miran sam, to jest pod pretnjom batinama moram da sedim u sobi sa tatom, mamom jednim i drugim dedom i jednom i drogom babom (došli u posetu) i gledam neki uuuuužasno dosani ljubavni film u tu nedelju poslepodne.
Naravno, da bi me predupredili da izletim u trenutcima njihove nepažnje napolje, sveže su me okupali i presvukli u ispeglano. Napolju prelepo letnje popodne, divna prašina kao stvorena za valjanje!
na TV-u se vrti "Doktor Živago", za koji ću kasniej ustanoviti da je remekdelo kinematografije, ali koji je na mene kao sedmogodišnje dete imao efekat bušilice koja vam privezanog za operacioni sto ludog naučnika- polako ali sigurno buši mozak. Dakle prava agonija... oh, da i još da taj ludi naučnik pušta "Bora Drljača, The Best Of", što će reći tortura Par Exelans, da vam dođe da kažete "Zabij već jednom tu burgiju do kraja da se više ne čuje Bora!"
Napolju se čuje graja dece koja se predivno igraju sa pištoljima na vodu.... aaa... kao da se čuje---plas!, da to je Joca izneo baštensko crevo pa se prskaju sa vodom!
Ja dakle umesto toga gledam film.... ljubavni... a muško sam i imam ispod 10 godina...
Zamislite kada ste na dijeti a dete ispred vas stavi "Straćatelu" od pola kile sladoled i supenom kašikom navali, sve mljackajuči i gledajuči vas pravo u oči! takav osećej- deca se ograju- vi ne možete.
OK, back to moja baba.
DakleM, dok ja sedim u fotečji sav naduren i maštam kako ću jednog dana da postanem učenik Darta Vejdera i da se svima strašno osvetim (par dana pre toga sam gledao "Imperija Uzvraća udarac" i bio zgrožen nad imbecilnošću Luka Skajvokera kada se nakon štoga je Dart Vejder skoro dotukao ali mu očinski pružio ruku i rekao:" Hodi sine da vladamo galaksijom kao otac i sin!" to prezrivo odbacio i skočio u mabis... koji je taj Skajvoker bio pič*ica!)
Dakle, sedimo i gledamo Doktora živaga a moja baba na pet minuta pita
- A ko je ovaj?
- jel on doktor?
- A zašta je doktor?
- Nije specijalizirao?
- A to mu je žena? što ej leeepaaa...
- Ko je ta? Švalerka?
- nije ni čudo što niej specijalizirao!
Dakle, agonija ukućana je počela, meni dragoda niej samo meni gadno.
- Ko je taj ludi Rus na lokomotici?
- jesu li ovo naši ili njihovi?
- kako koji naši?- pa komunisti!
- .....aa.... VAŠI koji su ?
- IJU! Nemoj dete (moj otac) da se sa tim šališ, može neko da te čuje i prijavi!
Film se privodi kraju...
- A ko je ovaj general....A... doktorov brat!
. A ova devojka na brani, koja j eona...aaaaa doktorova ćerka!
- Koja ćerka sad!? Otkud njemu ćerka!?
- Gde na početku filma!?!?!?
I sve bi se tu završilo.... da moaj baba, seljačkom logikom nakon što se ekran zatamnio jer je moj tata isčupao šteker iz zida sekund pre infarkta- dakle onda baba zapita...
- jeli to sve!?- Kako kako!? Pa videli so da mu j ećerka živa i zdrava i da joj je teča general!
- Kako pa šta? Šta je dalje bilo?
Šta kako mislim dalje!?
- Pa jesu li se zbližili, jeli se ona udala za onog momka? Jesu li imali dece!?
- KAKO NIJE VAŽNO!? KAKO MOŽE DA NIJE VAŽNO!? PA ŠTA SAM JA SEDELA I OVO GLEDALA!? KAKO MOĆE DA NE BUDE VAŽNO!?
Ja sam se već polako iskrao napolje, kada sa vrata pitam:
- Bako a šta ima za večeru?
- NIJE VAŽNO, NIJE VAŽNO ŠTA IMA!- PITAJ MAJKU I OCA ŠTA IMA!
narednih nedelju dana baba je odgovarala na svako naše pitanje sa:
- Koliko je sati? - NIJE VAŽNO!
- Gde mi je košulja? - NIJE VAŽNO!
- Jeli tu moja žena? - NIEJ VAŽNO!
- Baba jesi li dobila menstruaciju? - NIJE VA... MA DOLAZI OVAMO DERIŠTE JEDNO DA TI J**EM MAJKU I OCA KOJI TE TAKO VASPITALI!!!
Eto... pa sada vi vidite kako je zanimljivo biti dete.....
Babe više nema, Doktor živago je odličan film, a ja još nisam postao učenik Darta Vejdera....