СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja tetka pravi fenomenalne stvari, a reform torta za nju je nesto kao Dobro Jutro, otprilike, nesto kao meni napusavanje srpskih *******a, ima zena to u malom prstu.

То је драгоцено знање, трагови неке лепше Србије.

Кад помру те жене моћи ће без проблема да нам причају колеге из уџерица да тога није никад ни било.

То је драгоцено знање, трагови неке лепше Србије.

Кад помру те жене моћи ће без проблема да нам причају колеге из уџерица да тога није никад ни било.

Мислим да сада и тај који зна, више не прави то. Разлог је недостатак новца и времена. А и укус се, генерално, променио. На горе.

Sweet Kamicak... ti si kanda, jako "juzno" kada gradske (a I seoske) Dame ne umeju sa tortama. Sve do Vrnjacke Banje, o "Kosovu" da ne pricam, prave najfinije zalogaje-slane i slatke (sitne kolace) a torte sve "Becke" . Kako gro "elite" nastanjuje seoske imanja, kupujuci sume, livade I sl. a bezeci od galame i zagadjenja, To dobijamo scene is kapit filmova, velika imanja sa bazenima I ugodnostima uz to posluga pa I kuhinja sa svetskim ukusima. Gradovi su mravinjaci, a gradska vlastela su izmishljena kategorija, pretezno parazita, koja se hrani pricama s kraja IX veka o "korenima" pokusavajuci time da naprave "stalesku" distancu. No, novi talas milijardera brise identitet "starih porodica" kupujuci sve pa I titule.

A ti si jos gluplji, i kao neka zena si koja tracari o drugima.

ovo je skroz tačno da tračari ko žena

mada ovo može biti posledica nedostatka samopouzdanja (samoljubivost nema veze sa samopouzdanjem)
ili posledica nesadržajnog života gde se recimo sve svelo na lučenje adrenalin kada torent javi da je download gotov
ili kad namerno njuškaš lokalne restorane da te neko časti badava a napraviš više tura obilazaka, kao prolaziš fol tuda...
mada može da bude i posledica lošeg braka bilo da je brak iz interesa ili iz obesti a što da ne i na seljačku prevaru?
takodje može bude i spoznaja lične neafirmisanost na raznim poljima od kojih u nekim i adolescent briljira naspram Rifeta

a možda i sve u paketu?
ako je sve u paketu - onda ogovaraj, olakšaj sebi dušu namučenu uz nabrojane stavke

Има ли на овом мученом форуму неких финих београдских госпођица или госпођа? Из грађанских породица, хоћу рећи?

Имао сам дискусију са сестром око торти које се праве у грађанским београдским кућама, и које теоретски жене из тих кућа треба да знају да праве. Ја кажем да је то прво реформ торта, па грилијаш, па васина, евентуално лулу или већ нека са кафом, и евентуално добош. Она каже да је малтене незамисливо наћи жену испод седамдесет која би и покушала да направи реформ торту, или знала како.

Шта је истина на терену?

garavi , po kakvim mestima se ti i ta tvoja smucate kada ne znate nikog ko bi umeo da napravi jednu tortu ......mislim , meni je jasno , nego ono radi ostalih :mrgreen:

već iz boldovanog do prvog zareza se mogu naslutiti razmere totalne zatucanosti ......ostalo je posledica prethodno navedenog dela

Мислим да сада и тај који зна, више не прави то. Разлог је недостатак новца и времена. А и укус се, генерално, променио. На горе.

oni koji to prave , prave jer vole da prave a ne zato jer moraju .......pre neki dan u Srbiji , leškarimo onako nakrkani od roštilja kada domaćica pita .....a šta bi sada od kolača mogli ........saću ja to očas posla .
Jednostavno neko to voli da radi i predstavlja mu uživanje a ne naporan i mukotrpan posao . :)

Има ли на овом мученом форуму неких финих београдских госпођица или госпођа? Из грађанских породица, хоћу рећи?

Имао сам дискусију са сестром око торти које се праве у грађанским београдским кућама, и које теоретски жене из тих кућа треба да знају да праве. Ја кажем да је то прво реформ торта, па грилијаш, па васина, евентуално лулу или већ нека са кафом, и евентуално добош. Она каже да је малтене незамисливо наћи жену испод седамдесет која би и покушала да направи реформ торту, или знала како.

Шта је истина на терену?

istina je da si ti u pravu :hvala:

već iz boldovanog do prvog zareza se mogu naslutiti razmere totalne zatucanosti ......ostalo je posledica prethodno navedenog dela

pazi , ja sam njega upoznao kao zatucanog ali vremenom i prihvatio... donekle...
isto tako, uskoro će se održati Veliko Srpsko Takmičenje Medju Forumima - VESTAMEFOR 2017

i svaki forum će poslati svoje predstavnike
tako da Krstarica ima sigurne dve medalje iz zatucanosti možda prvo i drugo a možda prvo i treće mesto

što se proseravanja tiče tu nismo dobri, postoje mnogo bolji od nas... možda bronza... ali teško...
proseravanje je ozbiljna kategaroija naspam ovog ovde na Politici....

Poslednja izmena:

Океј паре, али шта укус? Шта се сад прави, рецимо, вољеном клинцу за рођендан?

Јер реално то су квалитетни слаткиши, ораси или бадеми, десетак јаја, чоколада, путер... шта је адекватна замена?

pazi , ja sam njega upoznao kao zatucanog ali vremenom i prihvatio... donekle...
isto tako, uskoro će se održati Veliko Srpsko Takmičenje Medju Forumima - VESTAMEFOR 2017

i svaki forum će poslati svoje predstavnike
tako da Krstarica ima sigurne dve medalje iz zatucanosti možda prvo i drugo a možda prvo i treće mesto

što se proseravanja tiče tu nismo dobri, postoje mnogo bolji od nas... možda bronza... ali teško...
proseravanje je ozbiljna kategaroija naspam ovog ovde na Politici....

pazi ovo , nedavno je napisao ovako nešto .....ona moja pojela mi je SVE krofne i gorgonzola sir i otišla na fitnes ......ej krokodil koji jede krofne i gorgonzolu i ti sad hoćeš da ti takva pravi tortu .....mislim o čemu mi to pričamo :mrgreen:

kako ne pravi???evo ja sam sinoć napravila reformu....sjajna je i grilijaš.moskva.puslica.....pa tu su krofne,štrudle....razni rolati....i ne slažem se da se ukus promenio na gore....orasi,bademi,lešnici,čokolada.....od ovakvog sastava ukus ne može da bude loš....

Ja nisam pisala ni o kome odredjeno, vec o pojavi, a ti si o konkretnoj licnosti i ne samo ti, sto je ne bljak, nego najveca malogradjanstina.

Ja sma oduvek takva, necu valjda da se kikocem sa stracima ili nedovrsenim studentima koji traze socijalu po inostranstvu i pisu o najglupljim stvarima ne primecujuci koliko su nisko (intelektualno) pali.

Jesi, ali ti je teško da priznaš, a to uopšte nije lepo. Mislio sam da ti donesem jedan karavn sir iz Segedina, ali šipak sa takvim stavom, nema ništa. :(

- - - - - - - - - -

Ја гледам Top of the Lake и већ ме приметно смарају и киви акценти, и неубедљиви ликови, и премиса да су све жене дивне а сви мушкарци монструми или у најмању руку свиње и идиоти.

Мож' се јебат DT који ми је то препоручио. Једино што вреди видети јесте локална природа.

Pogledaj ovaj ruski film, ima lepih detalja.

Ниси, веруј ми, сад си баш наџак бабетина постала.

Neš je tako smuvat, nego filno i ulizivanjem, znaš da ona voli da je uvek u pravu, ko da je neka ženetina, da izvini draga kerky.

- - - - - - - - - -

Mozda ja i jesam najgluplji, ali ti si definitivno najveca muska tracara. :whistling: Mislim ides ti, pa deset praznih mesta u toj disciplini. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Je li gledao neko onu australijsku seriju Rake?

Skinuo sam 3 sezone i nikako da pocnem da gledam.

Ne možda, ti jesi. I volim te takvog. :cmok:

- - - - - - - - - -

Tacno. I u sve mora da se umesa, da da svoj "konacan sud" kao da je on najpametniji.

Ja pa rekoh da izlazis, inace sto da se brijas ili oblacis za rad u kuci?

Inace, ja sam najgluplja, jer i ja stvarno imam mnogo posla po kuci a gubim vreme ovde, tako moram da krenem sa radom. Dovidjenja!

Tako je, budi prava žena i zaradi tim radom po kući, niko neće te hrani zadžaba.

Шта је истина на терену?

Истина је да је реформ торта једна од најлакших торти за прављење.

Буквално и без преувеличавања.

Путар, јаја, ораси- три артикла....чак је и јефтина.

- - - - - - - - - -

Међутим, данас је тренд да се жене праве да не умеју ни јаја да испеку.
Није ''ин'' бити домаћица, све неке нафуране на каријеру.
А од каријере ни корова.

Kad se već ide na stare porodice, mislim da bi onda bilo prikladnije naći neku iz stare vojvođanske porodice (nipošto dođoše) sa nekim pristojnim imanjem, vinogradom i portretima predaka u AU uniformama. Što se tiče hrane verujem da tu nema greške, ako je plava/plavooka to je samo bonus. Što se tiče manira i kulture verujem da se i tu kreće u samom vrhu tabele. Egzotičnost u poreklu (Recreational Slovak/Čeh/Volksdeutcher u stablu) takođe i nije neka mana.

Ima nešto kod devojaka plemenitog roda što ih ultimativno odvaja od common devojaka. Ja sam imao sreće da na golf terenu vidim najstariju ćerku Harry-a Primrosea koji je naslednik Earla od Rosebery-a , gde sam jedva odgovorio prijatelja od sulude ideje da joj priđe. Verujem da je u Srbiji kud i kamo lakše prići takvim devojkama, pošto aristokratija u Srbiji danas ne postoji , pa i nisu preterano svesne po tom pitanju.

Није незамисливо. Свака госпођа, она стара београдска зна да их прави. То што таквих госпођа нема на Крстарици није мерило за доношење генералнопг закључка. Ја сам, рецимо, иако нисам женско, и дан данас конзумент поменутих торти а нарочито добош торте. :)

Gde si čoveče?

kako ne pravi???evo ja sam sinoć napravila reformu....sjajna je i grilijaš.moskva.puslica.....pa tu su krofne,štrudle....razni rolati....i ne slažem se da se ukus promenio na gore....orasi,bademi,lešnici,čokolada.....od ovakvog sastava ukus ne može da bude loš....

Истина је да је реформ торта једна од најлакших торти за прављење.

Буквално и без преувеличавања.

Путар, јаја, ораси- три артикла....чак је и јефтина.

- - - - - - - - - -

Међутим, данас је тренд да се жене праве да не умеју ни јаја да испеку.
Није ''ин'' бити домаћица, све неке нафуране на каријеру.
А од каријере ни корова.

ovakve poruke ja smatram za edukativne a evo i zbog čega .....mi imamo jednog garavog koji misli , ko zna , možda i sanja a možda je samo na sliči video reform tortu . On misli da je to nešto što se pravi u tamo nekim bogatim beogradskim porodicama jedno godišnje . i onda otkrije strašnu istinu da je KO ZNA KOLIKO godina živeo u zabludi i neznanju .....

eto DANAS je naučio nešto o reform torti , sutra će nešto drugo a prekosutra nešto treće i tako polako i lagano ......možda za tamo nekih 10-15 godina ću prestati da ga zaebavam :zcepanje: ali samo pod uslovom da svaki dan nešto novo nauči :mrgreen:

PS Sofija , mnoge mlade žene se ne prave da ne umeju , jednostavno ne umeju . Meni to nije problem da shvatim sve dok i ako pokušavaju da nauče ....pa ni Steva Karapandža se nije rodio naučen .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back