СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledaj ovaj ruski film, ima lepih detalja.

Како се зове? Моја сестра је русиста, ако се не допадне мени можда је за њу.

Мада строго ако није критичан према велможи Путину и свемајци Русији, то је нервира :D

- - - - - - - - - -

Истина је да је реформ торта једна од најлакших торти за прављење.

Буквално и без преувеличавања.

Путар, јаја, ораси- три артикла....чак је и јефтина.

- - - - - - - - - -

Међутим, данас је тренд да се жене праве да не умеју ни јаја да испеку.
Није ''ин'' бити домаћица, све неке нафуране на каријеру.
А од каријере ни корова.

Није то неко фолирање, ја мислим, јер ко је навикао да једе лепо тај се неће задовољити кексићима из Мекдоналда. Мислим да једноставно не знају, не знају јер нису научене, јер није било никога да их научи.

Мада колико ја знам у реформ торту иде дванаест јаја, као и у све торте тог типа. Можда десет. Путер, ово оно, није јефтино вероватно у српским условима пропасти.

kako ne pravi???evo ja sam sinoć napravila reformu....sjajna je i grilijaš.moskva.puslica.....pa tu su krofne,štrudle....razni rolati....i ne slažem se da se ukus promenio na gore....orasi,bademi,lešnici,čokolada.....od ovakvog sastava ukus ne može da bude loš....

Reci im, Veco. Reform, Vasina, Doboš, Saher naše žene prave bolje nego u Betchu, al ozbiljno, Moskva šnit, "Pijana" torta, jastuk torta...

Jedino imam primedbicu na ReformU...valjda je Reform?

Refoma mi zvuči kao petogodišnji plan, Prva Petoljetka.,tako nešto, malko bezveze ;)

Ali podjednako ukusno!

Реформ је. Јастук торте се сећам као кроз маглу са неког рођендана кад сам био клинац. Чупава?

Што се финих београдских колача тиче, имаш лондонске штангле. Купио сам пре неког времена, где већ беше, у Пеливану, и разочарао се грдно.

Реформ је. Јастук торте се сећам као кроз маглу са неког рођендана кад сам био клинац. Чупава?

Што се финих београдских колача тиче, имаш лондонске штангле. Купио сам пре неког времена, где већ беше, у Пеливану, и разочарао се грдно.

Moja baka je pravila jastuk tortu tako što je punula pečene jabuke orasima, pa džem od kajsije (što je praktično neka varijanta tufahija).

U tu tortu ne ide ništa komplikovano, jednistavnja je, ali je osvežavajuća. Za ukraš ide šlag - umućena slatka plavlaka. Nije neka torta za svečanosti bog zna kakve, smatra se "prostijom"...

Pelivan nije kao što je nekad bio, iako se vlasnici nisu menjali. I dalje su isti Goranci, ali im šef više ne pravi sladoled kao ranije, a ni bombice nisu kao što su nekad bile.

Reci im, Veco. Reform, Vasina, Doboš, Saher naše žene prave bolje nego u Betchu, al ozbiljno, Moskva šnit, "Pijana" torta, jastuk torta...

Jedino imam primedbicu na ReformU...valjda je Reform?

Refoma mi zvuči kao petogodišnji plan, Prva Petoljetka.,tako nešto, malko bezveze ;)

Ali podjednako ukusno!

i Grilijas i Esterhazi :zbalavi:

- - - - - - - - - -

i Zarbo tortu volim :rumenko:

Pobedonoscev jel si probao možda Apple tarte kod braće Galvina ?
Takođe im je Tartuffe Potage jako dobar, možda i najbolji koji sam ikada probao. Ostala hrana je ok.

Нисам, знаш да имам предрасуде према не-средњоевропским колачима :(

Apple crumble ако баш мора. No rhubarb. Hold the cream.

samo istočnjački kolači...

jes da su mahom neugledni... ali za dušu... i uživanje...

a ta vaša zapadska gofna ne bih jeo pa da mi Rifke iz svog džepa plati... eto dotle je došlo...

To mora da se zasluži, vidiš kako sam otkačio Kerky za karavan sir kad nije dobra. I ti tako, prvo da se uljudiš, podašišaš, opereš ušim počušpaš dlake iz nosa i ušiju, pa da onda pričamo o kolaču. :rtfm:

- - - - - - - - - -

Ovde ima jedno skriveno pitanje, tj. reč, ako neko zna gde se koristila? :lol:

Редак је душевни бол кога не може да залечи један добар hot cross bun.

Тако макар говоре људи.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: dakle reform torta se gleda nacrtana na internetu a u praksi se jedu neke obične pogačice koje se proglase za nešto posebno ..........ebiga , tako sam i mislio .:mrgreen:

znači kada onaj krokodil pojede SVE krofne i gorgonzola sir , sa jednim hot cross bun-om se leče svi duševni bolovi ......to je to :mrgreen:

Није то неко фолирање, ја мислим, јер ко је навикао да једе лепо тај се неће задовољити кексићима из Мекдоналда. Мислим да једноставно не знају, не знају јер нису научене, јер није било никога да их научи.

Мада колико ја знам у реформ торту иде дванаест јаја, као и у све торте тог типа. Можда десет. Путер, ово оно, није јефтино вероватно у српским условима пропасти.

Са 20 јаја и 200 гр чоколаде и пола килограма путера и око 600 гр ораха = 1300-1400 дин ~ 10 евра цела торта

Ова је са 4 коре.

А Добош је још јефтинија.

Ја волим Капри торту. Јагоде, фил од ваниле и прелив од чоколаде. Права летња.

Али тј колач ''Лења жена'', није лош.
Слатка павлака + павлака или ала кајмак +малине (ананас, вишње, јагоде) и пишкоте....свежавајућа је. Кад ти се не пали рерна, а хоћеш укусан колач...
Као Касато торта...исто се прави са пишкотама, а кад убациш у фил од чоколаде мало ораха, буде врло пристојна.

zagledao se pa zaboravio da vam javim

danas u udarnom terminu državne televizije RTS1 u 21.00 h počeo je najbolji partizanski film svih vremena NERETVA :ok:

- - - - - - - - - -
Bitka na Neretvi

304.jpg

• Naziv:
  • Bitka na Neretvi
  • Žanr:
  • Drama
  • Ratni
  • Godina:
  • 1969
  • Trajanje:
  • 102min

21:04RTS 1Ocena7.3

Sadržaj

Početkom 1943. godine nemački generali su počeli, po Hitlerovom ličnom naređenju, sa sprovođenjem plana 'Vajs' za uništenje partizanskih jedinica. Pritisnuti daleko nadmoćnijim neprijateljem, partizani, sa Vrhovnim štabom i 4.500 ranjenika i tifusara, našli su se opkoljeni u dolini Neretve.

Ostao je samo jedan most na čijoj drugoj strani su čekale jake neprijateljske snage, pripremajući se za masakr ranjenih boraca i bespomoćnog naroda. Tito je naredio da se sruši most. Iznenađeni neprijatelj je prebacio svoje snage na drugu stranu predviđajući da će partizani pokušati samoubilački proboj obruča.

Ali, u toku samo jedne noći partizani su izgradili provizorni most pored srušenog i prebacili se na drugu stranu izigravši neprijatelja.
Uloge

[TABLE="class: table table-striped, width: 702"]
[TR="bgcolor: #F9F9F9"]
[TD="class: text-center pt20 col-xs-2, bgcolor: #FFFFFF, align: center"][/TD]
[TD="class: pt10 col-xs-3, bgcolor: #FFFFFF"]
[/TD]
[TD="class: pt10 col-xs-7, bgcolor: #FFFFFF"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text-center pt20 col-xs-2, bgcolor: #F5F5F5, align: center"][/TD]
[TD="class: pt10 col-xs-3, bgcolor: #F5F5F5"]
[/TD]