СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poznat je Ali Paša, Turski osvajač, inače šiptar poreklom, koji je ceo život posvetio osvajanju Parge i na kraju je to platio životom. Njegova kula/tvrđava još uvek stoji u planinama iznad grada. Pargu nikad nisu osvojili Turci, ali jesu u istoriji imali kratki period kad je Turska kupila tu oblast od, ako se ne varam, Francuza.

Lepa Parga i sva u zelenilu....:)

Левант је неколико векова био под Латинима. Кипар је освојио Ричард Лавље Срце, и то због увреде коју је један побуњени византијски властодржац учинио двема дамама :D

Лепо, али хтедох да кажем да је свако време оставило своје. Ако није требало да остане турско, зашто би западњачко. Уосталом, више су експлоатисали Енглези него Турци.

Лепо, али хтедох да кажем да је свако време оставило своје. Ако није требало да остане турско, зашто би западњачко. Уосталом, више су експлоатисали Енглези него Турци.

baš tako...Ali, kada neko dođe sa predrasudama i patološkom mržnjom prema nekoj civilizaciji susrećemo se sa ovim...

Управо сам ти горе написао да су јонска острва имала ту добру срећу да буду под млецима и Британијом.

Свако поређење са Турцима и животом под том мусавом сојтом је само лош виц.

не бих рекао да су их Енглези упропастили, напротив. камо среће да је и Грчка била под Енглезима, а не под Турцима. а што се тиче градитељског наслеђа, кад погледаш италијанску романику и византијску архитектуру истог периода, схватиш да је то у основи једно те исто (са изузетком куполе, коју западно градитељство открива поново тек у доба ренесансе).

baš tako...Ali, kada neko dođe sa predrasudama i patološkom mržnjom prema nekoj civilizaciji susrećemo se sa ovim...

А Енглези на Кипру су, тек, посебна прича, бар ономад кад сам ја била тамо. Сва та њихова бахатост и ароганција су за мене били сасвим нови вид понашања странца у страној земљи. Док нисам схватила да они Кипар сматрају својим 'атаром'.

Хехе, шорке су биле скоро свакодневне - прво су била три табора - Енглези, Кипрани и Срби, а ондаК су се Кипрани и Срби удружили против Енлеза... :per::lol:

Управо сам ти горе написао да су јонска острва имала ту добру срећу да буду под млецима и Британијом.

Свако поређење са Турцима и животом под том мусавом сојтом је само лош виц.

дабоме. Крф је права Италија. нису ни свесни какву су срећу имали.

не бих рекао да су их Енглези упропастили, напротив. камо среће да је и Грчка била под Енглезима, а не под Турцима. а што се тиче градитељског наслеђа, кад погледаш италијанску романику и византијску архитектуру истог периода, схватиш да је то у основи једно те исто (са изузетком куполе, коју западно градитељство открива поново тек у доба ренесансе).

И Србија.

Или замисли рецимо млетачку Србију која би одатле само склизнула у самосталност. Онда погледај ту која је доживела отоманска уживања, па седи и плачи.

А Енглези на Кипру су, тек, посебна прича, бар ономад кад сам ја била тамо. Сва та њихова бахатост и ароганција су за мене били сасвим нови вид понашања странца у страној земљи. Док нисам схватила да они Кипар сматрају својим 'атаром'.

Хехе, шорке су биле скоро свакодневне - прво су била три табора - Енглези, Кипрани и Срби, а ондаК су се Кипрани и Срби удружили против Енлеза... :per::lol:

Kiprani imaju veliki problem, poznat na ostvrvima i ostalim zatvorenim sredinama - prečesto ukrštanje u srodstvu. Njih ni sami Grci nešto ne vole previše.

Ја и нисам рекла да су упропастили него да су се љуЦки наексплоатисали... најбоље би било да нису били ни под ким.

Poslednja izmena:
Ови момци су прави хероји. Одбили су да учествују у бесмисленом братоубилачком рату. Свака част храбрим припадницима украјинске војске, и то заиста мислим, треба бити индивидуално и грубно храбар за ово што су они направили.

Све најбоље украјинском и руском народу.

http://www.kurir.rs/planeta/odreden...vima-prepusteni-napadu-prorusa-clanak-1669563

Kiprani imaju veliki problem, poznat na ostvrvima i ostalim zatvorenim sredinama - prečesto ukrštanje u srodstvu. Njih ni sami Grci nešto ne vole previše.

Грешиш. Грци се, уствари, стиде да причају о Кипру. Ако ниси већ питао неког Грка о Кипру, питај па прати реакцију.

И Србија.

Или замисли рецимо млетачку Србију која би одатле само склизнула у самосталност. Онда погледај ту која је доживела отоманска уживања, па седи и плачи.

Наравно да су Млеци бољи од Балија, зар то може било ко да противречи?

Али, и једни и други су окупатори, а окупација не ваља никад.

На кратко чак и може да донесе позитивне ефекте на пољу инфраструктуре, али на дуже стазе је погубна по развој сваког етноса.

И Србија.

скоро да не прође дан а да ми та мисао не падне на памет. какво би нам богатство културе и градитељства остало у наслеђе. каква трагедија.

Грешиш. Грци се, уствари, стиде да причају о Кипру. Ако ниси већ питао неког Грка о Кипру, питај па прати реакцију.

Imam par porodica, od koji su nam jedni baš dobri porodični prijatelji, koji su duže živeli i radili na Kipru. Prenosim njihova iskustva, ja nisam tamo nikad bio.

И Србија.

E, cenjeni lorde, ipak ste u turskoj Srbiji... Popijte koji alprazolam, bice vam lakse...

Ја и нисам рекла да су упропастили него да су се љуЦки наексплоатисали... најбоље би било да нису били ни под ким.

видим како су их наексплоатисали, кад су и данас богатији од Грчке, која је ето била поштеђена страшне енглеске чизме.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back