СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
скоро да не прође дан а да ми та мисао не падне на памет. какво би нам богатство културе и градитељства остало у наслеђе. каква трагедија.

Уместо вриштања у блату и мрака са степе Филипо Липи, фра Анђелико и Белини.

Сви ти пропуштени векови светлости и лепоте. Сва та тмуша. Какав трагичан народ.

Momci!
izvol'te....

rocks.jpg

ajd' pa koji preživi-pričaće.
laka vam noć

surka - pozdrav i tebi:cao:

видим како су их наексплоатисали, кад су и данас богатији од Грчке, која је ето била поштеђена страшне енглеске чизме.

А ја видим да си се наоштрио. :lol:

Шта на Кипру имаш - стране хотеле и ништа више, а које држи - ко?

Ja ne znam o kakvoj ti Srbiji pricas kada je tvoja domovina Bosna?

Свако бира своју Отаџбину и то је индивидуална ствар сваког човека. У име те Босне је убијана Србска нејач и ретко који Србин је због тога сматра, како си реко, домовином.

- - - - - - - - - -

Pun grad bosanaca.

Зашто купујеш безалкохолно пиво?

Има ли ишта бесмисленије у васељени од безалкохолног пива?

Уместо вриштања у блату и мрака са степе Филипо Липи, фра Анђелико и Белини.

Сви ти пропуштени векови светлости и лепоте. Сва та тмуша. Какав трагичан народ.

на пар фресака у Сопоћанима имена светаца исписана су транслитерацијом са латинског, што указује да су сликари могли доћи негде из Јужне Италије. дакле, већ у 13. веку имали смо снажне културне везе са западним светом, које су доласком Османлија прекинуте и ми смо зашли у потпуни мрак.

- - - - - - - - - -

А ја видим да си се наоштрио. :lol:

Шта на Кипру имаш - стране хотеле и ништа више, а које држи - ко?

па кад нема ништа, шта су онда Енглези експлоатисали?

на пар фресака у Сопоћанима имена светаца исписана су транслитерацијом са латинског, што указује да су сликари могли доћи негде из Јужне Италије. дакле, већ у 13. веку имали смо снажне културне везе са западним светом, које су доласком Османлија потпуно прекинуте и ми смо зашли у потпуни мрак.

- - - - - - - - - -

па кад нема ништа, шта су онда Енглези експлоатисали?

Са западом треба да се сарађује само у културолошком, економском и технолошком блану.

Стратешки, политички и војно смо, јелте, пробали, и види се да не иде. Време је за заокрет, а Вожд је прави човек за то, Бог га поживео.

Северна Кореја даје сома евра да обучаваш будуће туристичке водиче у тој земљи.

Води се ко волонтирање а тих сома евра је ко нека стипендија што добијеш да покријеш трошкове.

Није лоше да се пошаље абликација из зезања, па ако те приме видимо се Пјонјанже.

Одустајем. Не могу да се надмећем с неким ко глорификује окупацију макар она била и узвишена, као, ето, енглеска. :lol:

Пре него што одеш требала би и да коригујеш скаредну мисао да је боље бити под османлијама.

Јеси јеси, нешто попут 'више су наудили Британци но Османлије', нешто на ту руку.

Па, с обзиром да су Енглези генерално напреднији од Турака, зар није логично да су и у експлоатисању били напреднији? Само то. :)

Иначе, окупација је окупација, не ваља ниједна.

Па у принципу не, јер су једни иза себе оставили кугу и кужну потурадију и заувек унакажено друштво, а други железнице и поподневни чај.

Али немој веровати мени, веруј Грцима чији тргови се диче бистама британских филхелена и адмирала. Погледај рецимо ово, што можеш видети у Атини. Жена је персонификација Грчке. Тај човек кога овенчава палмином гранчицом, симболом победе... Џорџ Гордон, лорд Бајрон.

6QhV3ph.jpg

Нешто мање сличних гестова ћеш наћи у част разноразних мусавих азијатских скакаваца. Нешто мање... тачније нула.

Па у принципу не, јер су једни иза себе оставили кугу и кужну потурадију и заувек унакажено друштво, а други железнице и поподневни чај.

Али немој веровати мени, веруј Грцима чији тргови се диче бистама британских филхелена и адмирала. Погледај рецимо ово, што можеш видети у Атини. Жена је персонификација Грчке. Тај човек кога овенчава палмином гранчицом, симболом победе... Џорџ Гордон, лорд Бајрон.

6QhV3ph.jpg

Нешто мање сличних гестова ћеш наћи у част разноразних мусавих азијатских скакаваца. Нешто мање... тачније нула

Лепа размена, лорд Бајрон у Атини, а Атина (скулптуре са Акропоља) у Лондону. :aha:

А што се тиче Турака, само још фали да лепим гестовима частимо окупатора, и ми и Грци.

Сва та острва - Крф, Итака, Лефкада, Закинтос - су изгледа из Византије прешла директно млецима, од њих Британцима, и право у нову Грчку државу. Нешто најбоље што је могло да им се деси.

Sem ovog poslednjeg.

Па, с обзиром да су Енглези генерално напреднији од Турака, зар није логично да су и у експлоатисању били напреднији? Само то. :)

Иначе, окупација је окупација, не ваља ниједна.

Mislim da treba da prekinete da u svojim glavama kolonijalizam vidite samo nesto kao Superhik otima siromasnim a daje bogatima.

Kolonije su kostale kolonizatore, utrosili su ogromne pare koje su otimali od svojih gradjana da bi poplacali sve te uprave i parazite.

A svi znamo da je drzavna kontrola jako losa stvar, a kolonijalizacija je sam takav sistem gde drzava mora da se mesa, vise ili manje.

Nije bas da su ih kolonije nesto specijalno unesrecile, ali nije bas ni kao da su ih usrecile, i da su one razlog zasto su zapadne drzave to sto jesu danas.

U stvari, taj poslednji zakljucak nema veze sa vezom i potpuno je pomahnitao.

Лепа размена, лорд Бајрон у Атини, а Атина (скулптуре са Акропоља) у Лондону. :aha:

А што се тиче Турака, само још фали да лепим гестовима частимо окупатора, и ми и Грци.

Добили су они целу државу од Британаца, као Бугари од Руса.

Према томе, батали те шупље приче.

јесте, један ће Арбанас да ме учи шта ми је домовина.

Tvoja domovina je Bosna, pokondirena bosanska glavo. Jos pokusavas da praziluk ocistis od sebe. A posto si monarhista, nije mi najasnije da li je tvoj suveren turski sultan, habsbursku princ ili onaj italijanski princ koji je bio nominalni suveren NDH. Pozivas se na Karadjirdjevice, ali pod nasom, srbijanskom dinastijom ste bili samo od 1919-1941. Posle ste usli u NDH. Vise bi ti odgovarali da uzmes rumunskog kralja za suverena, posto sa Srbijom ti nemas nista, posto si ovde dosao neuspesno da studiras.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back