lab_man
Iskusan
- Poruka
- 5.590
скоро да не прође дан а да ми та мисао не падне на памет. какво би нам богатство културе и градитељства остало у наслеђе. каква трагедија.
Ja ne znam o kakvoj ti Srbiji pricas kada je tvoja domovina Bosna?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
скоро да не прође дан а да ми та мисао не падне на памет. какво би нам богатство културе и градитељства остало у наслеђе. каква трагедија.
Ух, тај тешки, тешки смрад некрсти.
Нека се отвори прозор, не било вам заповеђено.

видим како су их наексплоатисали, кад су и данас богатији од Грчке, која је ето била поштеђена страшне енглеске чизме.

Pun grad bosanaca.
Уместо вриштања у блату и мрака са степе Филипо Липи, фра Анђелико и Белини.
Сви ти пропуштени векови светлости и лепоте. Сва та тмуша. Какав трагичан народ.
А ја видим да си се наоштрио.
Шта на Кипру имаш - стране хотеле и ништа више, а које држи - ко?
на пар фресака у Сопоћанима имена светаца исписана су транслитерацијом са латинског, што указује да су сликари могли доћи негде из Јужне Италије. дакле, већ у 13. веку имали смо снажне културне везе са западним светом, које су доласком Османлија потпуно прекинуте и ми смо зашли у потпуни мрак.
- - - - - - - - - -
па кад нема ништа, шта су онда Енглези експлоатисали?
па кад нема ништа, шта су онда Енглези експлоатисали?

Одустајем. Не могу да се надмећем с неким ко глорификује окупацију макар она била и узвишена, као, ето, енглеска.![]()
Пре него што одеш требала би и да коригујеш скаредну мисао да је боље бити под османлијама.

Јеси јеси, нешто попут 'више су наудили Британци но Османлије', нешто на ту руку.

Па у принципу не, јер су једни иза себе оставили кугу и кужну потурадију и заувек унакажено друштво, а други железнице и поподневни чај.
Али немој веровати мени, веруј Грцима чији тргови се диче бистама британских филхелена и адмирала. Погледај рецимо ово, што можеш видети у Атини. Жена је персонификација Грчке. Тај човек кога овенчава палмином гранчицом, симболом победе... Џорџ Гордон, лорд Бајрон.
![]()
Нешто мање сличних гестова ћеш наћи у част разноразних мусавих азијатских скакаваца. Нешто мање... тачније нула

Сва та острва - Крф, Итака, Лефкада, Закинтос - су изгледа из Византије прешла директно млецима, од њих Британцима, и право у нову Грчку државу. Нешто најбоље што је могло да им се деси.
Па, с обзиром да су Енглези генерално напреднији од Турака, зар није логично да су и у експлоатисању били напреднији? Само то.
Иначе, окупација је окупација, не ваља ниједна.
Лепа размена, лорд Бајрон у Атини, а Атина (скулптуре са Акропоља) у Лондону.
А што се тиче Турака, само још фали да лепим гестовима частимо окупатора, и ми и Грци.
Auh...koliko mnogo i brzo pišete-ne "postizavam"
da se zapljunem i ja u novoj kafanici
ae malo treninga za mozak..neverovatno kako se "automatski" čitaju nove reči
![]()
јесте, један ће Арбанас да ме учи шта ми је домовина.