SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ма не... него мени је прва асоцијација на те редове да се нешто дели за џабе и да би пола тих што прави гужву било у редовима и да негде прочитају 75% попуста на јапанке у јануару z:lol:

I taktika Crnogoraca u Bgd: Ja samo da pitam... i preko reda... normalno, što rek'o Šćepan Šćekić :)

ma nije zbog pere, prosto jer volim to mesto.
Па позови понекад. :flert:

Синоћ ја са другарицом у Народном позоришту купио карте за трећи балкон. Није била гужва па смо сишли на други балкон. У међувремену она отишла да напудерише нос (оххх... дивоте. :lol:), а ја се пребацим у ложу. Улази она у салу, кад њој хостеса (илити разводница): Извините, Ваш супруг је сео у ложу шест, да Вам покажем.

Буахахаха...

:hahaha:

е Влајкец, кад бих ти могао дочарати време ЈДПа пре него је изгорело. то је било најбоље позориште у граду. гледао сам буквално све представе, неке и по 3-4 пута. кад су га обновили, уз ову одвратну и лажну фасаду, одлучили су да направе позерско место. таква им је и публика, а такве су им и представе. не сећам се кад сам ту гледао нешто нарочито вредно.. можда, Млетачки трговац и Молијер- још један живот.

е Влајкец, кад бих ти могао дочарати време ЈДПа пре него је изгорело. то је било најбоље позориште у граду. гледао сам буквално све представе, неке и по 3-4 пута. кад су га обновили, уз ову одвратну и лажну фасаду, одлучили су да направе позерско место. таква им је и публика, а такве су им и представе. не сећам се кад сам ту гледао нешто нарочито вредно.. можда, Млетачки трговац и Молијер- још један живот.

meni se fasada bas bas dopada. neki spoj starog i novog, spoj moderne i neoklasicizma, prelepo :) repertoar je vec druga stvar :)

Па позови понекад. :flert:

Синоћ ја са другарицом у Народном позоришту купио карте за трећи балкон. Није била гужва па смо сишли на други балкон. У међувремену она отишла да напудерише нос (оххх... дивоте. :lol:), а ја се пребацим у ложу. Улази она у салу, кад њој хостеса (илити разводница): Извините, Ваш супруг је сео у ложу шест, да Вам покажем.

Буахахаха...

:hahaha:

Kak'a je tavarišćka?

Ja jel, nisam odavLe, a sta imace prikazuju u tom pozorishtu? Pa to i jeste za Molijera ili Sekspira. Moze i neki nas kao sto je Sterija Popovic.

Ma ok je dok jos ima para za pozorista, pozorista nestaju kao i bioskopi.

Не знам заиста. ЈДП ми је најближе позориште, а једино што сам желео да погледам су Записи из подземља. Маџгаљ глуми Зверкова. То ми се једино чинило интересантним. Другари су ме звали на Отела итд. али то ми је све позерај што ти кажеш.

Јел' знаш да ли има да се негде и даље дају Синовци?

meni se fasada bas bas dopada. neki spoj starog i novog, spoj moderne i neoklasicizma, prelepo :) repertoar je vec druga stvar :)

али на тој фасади нема ништа старо. све је ново. зато је онај стаклени зид, који би требало да ''штити'' стару и драгоцену фасаду, обична лаж. а друго име за лаж је кич.

Kak'a je tavarišćka?

4478.Partizanka.JPG

:lol:

али на тој фасади нема ништа старо. све је ново. зато је онај стаклени зид, који би требало да ''штити'' стару и драгоцену фасаду, обична лаж. а друго име за лаж је кич.

kic nije laz nego pokusaj umetnickog stvaralastva. taj stakleni zid celikom spojen za staru fasadu, meni je spoj dva vremena. a sama zgrada asocijacija na mitsku pticu, feniksa, koji kad izgori rodi se jaci i lepsi iz svog pepela. :)

Je li joj idol ona eserka što je roknula Lenjina... kako se zvaše, stade mi mozak? znam da se družiš sa ljevičarkama... :)

- - - - - - - - - -

Jevrejka je bila...
Ја бре... не могу сад да се сетим, а мрзи ме да гуглам.

Није јој идолка, капирам да није никад чула за њу. :lol:

А јесте социјалиста, што је и природно јер јој родитељи имају мало сеоско домаћинство на обронцима Копаоника и неке мале апартмане.

kic nije laz nego pokusaj umetnickog stvaralastva. taj stakleni zid celikom spojen za staru fasadu, meni je spoj dva vremena. a sama zgrada asocijacija na mitsku pticu, feniksa, koji kad izgori rodi se jaci i lepsi iz svog pepela. :)

Милице, нема старе фасаде. стара фасада је лаж, а лаж је и тај стаклени зид који је штити, јер је његова сврха лаж. све је лаж. а најкраћа дефиниција лажи у уметности је кич.

Ја бре... не могу сад да се сетим, а мрзи ме да гуглам.

Није јој идолка, капирам да није никад чула за њу. :lol:

А јесте социјалиста, што је и природно јер јој родитељи имају мало сеоско домаћинство на обронцима Копаоника и неке мале апартмане.

Fani Kaplan (mada joj je to umjetničko ime).. morao sam da izguglam... ne znam samo kako se nisam sjetio Kaplana Burovića...

Милице, нема старе фасаде. стара фасада је лаж, а лаж је и тај стаклени зид који је штити, јер је његова сврха лаж. све је лаж. а најкраћа дефиниција лажи у уметности је кич.

danas je mnogo toga laz.
sto se fasade tice, hajde da se usaglasimo da ukusi treba da se razlikuju?

Vreme 438 @ 1999)

Plafoni bracnog para Karic

Bogoljub Karić, biznismen ovdašnji - tek posle priče koja sledi postao je ministar u vladi Srbije - odlučio je sredinom prošle godine da oslika 75 kvadratnih metara plafona u jednoj prostoriji svoje kuće na Dedinju, na Bulevaru mira. U tom cilju stupio je u kontakt sa Vojislavom Todorić, diplomiranim konzervatorom-restauratorom iz Beograda. Na licu mesta, početkom jula prošle godine, dogovoreno je da Vojislava Todorić napravi idejno rešenje za oslikavanje tri (od ukupno sedam) plafonske kasete pa, ako se vlasniku dopadne, da potpiše ugovor o poslu.

TEME I REŠENJA: Želja naručioca je bila da se na plafonu prikažu zidanje Pećke patrijaršije, seoba Srba sa Kosova i nešto na temu muzika u Srbiji. Preostala četiri polja trebalo je da zauzmu slike na temu porodica, nauka, zanatstvo i stočarstvo u Srbiji, i anđeli.

"Uradila sam idejno rešenje", kaže Vojislava Todorić, "ali mi je g. Dimitrijević rekao da napravim novo jer, rekao je: ´Ovo se njima baš ne sviđa´. Uradila sam drugo idejno rešenje, koje im se takođe nije svidelo. Treće idejno rešenje postavljeno je na plafon, i zajednički smo zaključili da to što je g. Bogoljub Karić zahtevao od mene jednostavno ne može da stoji na plafonu. Hoće figure koje lebde u vazduhu, a ono što je g. Karić iz knjige meni pokazao da obradim - jednostavno nije izgledalo lepo na plafonu. E, onda sam uradila četvrto idejno rešenje, pri čemu sam konsultovala g. Bogoljuba Karića: složili smo se da je to to, uz njegovu primedbu da to što radim ne bude kopija, nego da bude u duhu Mikelanđela i onako kako ja vidim, ali i njima da se svidi. Rekli su: ´U redu, Vojislava, sedi i radi´."

Među zahtevima je bio i onaj da slike budu trajne i da se mogu prati, što znači da na plafonu nije moglo biti bojom nepokrivenih površina. Predlog da se radi tehnikom al fresco - nanošenjem boje na svež malter - otpao je zbog plafona od gipsanih ploča koje ne mogu da prihvate malter. Al secco je prihvaćen, "ali da bude lepo".

...

PERIPETIJE: "Gospođa Milanka i gospodin Bogoljub Karić su posle prvog dogovora došli dva puta da vide šta radim i to im se svidelo." Osim što je gospođa Karić pitala zašto Patrijaršija nema tri kupole i, uprkos objašnjenju da je to zbog perspektive, insistirala da se sve tri vide.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back