SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта да кажемо о здравству, кад знамо у каквом је стању и колика незаинтересованост влада у њему. Од препоруке докторке педијатра да ћери скидам температуру тако што ћу јој, по хладноћи, протурити главу кроз прозор аута (који немам) тако да јој ветар бије у главу, преко чекања на превоз непокретног пацијента до болнице по 5 сати (да бих од возача сазнала да ће доћи у року од одмах за 1000 дин.), до непримања у болницу јер није 'хитан случај', а кад је постао хитан случај - после пар сати је могла само обдукција да се уради.

Најгори је тај осећај што знам да, ако се разболим, да ми спаса нема, бар не од нашег здравства.

Tako ruzne stvari se desavaju i na zapadu, zdravstvo i citav socijalni sistem je na izdisaju, ali svakako to ne daje za pravo pojedincima da se tako bahato i neprofesionalno ponasaju.

Шта да кажемо о здравству, кад знамо у каквом је стању и колика незаинтересованост влада у њему. Од препоруке докторке педијатра да ћери скидам температуру тако што ћу јој, по хладноћи, протурити главу кроз прозор аута (који немам) тако да јој ветар бије у главу, преко чекања на превоз непокретног пацијента до болнице по 5 сати (да бих од возача сазнала да ће доћи у року од одмах за 1000 дин.), до непримања у болницу јер није 'хитан случај', а кад је постао хитан случај - после пар сати је могла само обдукција да се уради.

Најгори је тај осећај што знам да, ако се разболим, да ми спаса нема, бар не од нашег здравства.

posto ovde imamo lekare molim neka neko objasni kako je ovo boldovano moguće...nije se na vreme javio lekaru, zaista nije bio hitan slučaj ili sta je u pitanju? :think:

Poslednja izmena od moderatora:
У праву си, није то најгори осећај. Најгоре је то кад видиш патњу свог ближњег, а не можеш да му помогнеш, јурцаш около тражећи неки спас а једини одговор који добијеш на свим местима је: "Није у нашој надлежности."

Ja zato i ne idem kod lekara. Ono, mnogo sam veliki covek, a sto sam matoriji mogu sve manje i manje da se kontrolisem. Zato se bas zbog zdravlja nekog srpskog ginekologa npr. nadam da ja necu da imam zenu na porodjaju. Zbog zdravlja vise srpskih pedijatara se nadam da ja necu da imam decu. I tako...

Ja ne priznajem sudove drzave Srbije za bilo koji proces. Krivicni, parnicni, bilo koji. Eventualno mogu da idem na neku arbitrazu, ali to nema veze sa drzavnim sudovima. Ako me na silu prisile, to je samo jos jedan od dokaza da je drzava totalitarna i fasisticka tvorevina, sa fasistickim zakonima, upravom i pravnim sistemom.

Ni drug Tito nije priznavao pa je završio u zatvoru :lol:

Ne možeš, bre Kami, da kradeš i siluješ npr. i da ne platiš i odrobijaš. Nema arbitražnog suda u celom svetu koji bi ti to uvažio.
I za dela protiv države svuda se procesuira :lol:

Ja zato i ne idem kod lekara. Ono, mnogo sam veliki covek, a sto sam matoriji mogu sve manje i manje da se kontrolisem. Zato se bas zbog zdravlja nekog srpskog ginekologa npr. nadam da ja necu da imam zenu na porodjaju. Zbog zdravlja vise srpskih pedijatara se nadam da ja necu da imam decu. I tako...

e zato je privatno osiguranje zakon....ko može da ga priušti...:lol:

Не могу да се пожалим на третман код хирурга, гинеколога или педијатра. Волим први да бацим камен али овде не могу али сам чуо да има много несавесних.

Ni drug Tito nije priznavao pa je završio u zatvoru :lol:

Ne možeš, bre Kami, da kradeš i siluješ npr. i da ne platiš i odrobijaš. Nema arbitražnog suda u celom svetu koji bi ti to uvažio.
I za dela protiv države svuda se procesuira :lol:

Ja ne kradem i ne silujem, pristojan sam covek. Ako nesto zajebem, spreman sam da snosim posledice, ali ne od drzave, jer drzavu ne priznajem, bas kao i Tito.:mrgreen:

Ali naravno da ce drzava da mi nametne svoju volju, jer je najjaca na svetu, i ne mogu protiv nje. Ja samo kazem da je to dokaz da je drzavna volja cist fasizam.

brate Novice, a kakav ti to tretman imaš kod ginekologa? :eek:

За хирурга сам написао за себе а ово је било као одговор брату Камију.

. Zato se bas zbog zdravlja nekog srpskog ginekologa npr. nadam da ja necu da imam zenu na porodjaju. Zbog zdravlja vise srpskih pedijatara se nadam da ja necu da imam decu. I tako...

vidim da neko briše "nepodobne" postove..

posto ovde imamo lekare molim neka neko objasni kako je ovo boldovano moguće...nije se na vreme javio lekaru, zaista nije bio hitan slučaj ili sta je u pitanju? :think:

Мучно ми је и да пишем о томе, али ево - такође је био у питању рак, последњи стадијум, пребачен на 'кућну негу', с тим што ми нико у кући нема везе с медицином. Од медицинског особља су долазили повремено да би узели крв или, у једном периоду свакодневно, да би дали инфузију. Кад се дешавало погоршање у виду акутних пролема, чекали смо по неколико сати возило хитне помоћи да је превезе у болницу, те смо на крају одустали и ишли таксијем, то је била јефтинија опција од оних 1000 дин. што су тражили возачи хитне помоћи. Из стана до таксија бисмо носили, а из таксија до болнице би узели колица из болнице, пуно пута се десило да није било слободних колица, па је опет следило ношење. Исто тако и у повратку. Да не причам да би у болници извршили преглед, али за даљи смештај - нико није био надлежан. Итд, итд...
И то све са књижицом, редовним упутима и редовним налозима за превоз.

Ja ne kradem i ne silujem, pristojan sam covek. Ako nesto zajebem, spreman sam da snosim posledice, ali ne od drzave, jer drzavu ne priznajem, bas kao i Tito.:mrgreen:

Ali naravno da ce drzava da mi nametne svoju volju, jer je najjaca na svetu, i ne mogu protiv nje. Ja samo kazem da je to dokaz da je drzavna volja cist fasizam.

naravno... pod uslovom da fasista na celu ima razuma i radi korisne stvari za dobrobit, prvenstveno srpske zajednice... ali ako na celu imas schiza onda taj fasizam postaje reumaticno kakafonican

Tako ruzne stvari se desavaju i na zapadu, zdravstvo i citav socijalni sistem je na izdisaju, ali svakako to ne daje za pravo pojedincima da se tako bahato i neprofesionalno ponasaju.

ne dao ti bog da se razbolis na zapadu...ovi nasi jadnici sto slazu evre napoljuna gomilice, ko poslednje sise dolaze ovde kod srpskih kovaca da im popravljaju zube jer je 10 puta jeftinije... dolazili bi i na operacije da nisu hitne.

Мучно ми је и да пишем о томе, али ево - такође је био у питању рак, последњи стадијум, пребачен на 'кућну негу', с тим што ми нико у кући нема везе с медицином. Од медицинског особља су долазили повремено да би узели крв или, у једном периоду свакодневно, да би дали инфузију. Кад се дешавало погоршање у виду акутних пролема, чекали смо по неколико сати возило хитне помоћи да је превезе у болницу, те смо на крају одустали и ишли таксијем, то је била јефтинија опција од оних 1000 дин. што су тражили возачи хитне помоћи. Из стана до таксија бисмо носили, а из таксија до болнице би узели колица из болнице, пуно пута се десило да није било слободних колица, па је опет следило ношење. Исто тако и у повратку. Да не причам да би у болници извршили преглед, али за даљи смештај - нико није био надлежан. Итд, итд...

mi smo sa babom doživeli slično i bili smo prinuđeni da svuda i svakoga podmićujemo...tuzno ali istinito, bez plave koverte ne možeš ništa...

jos o tome

I4Y1pdP.png

На жалост, то за терминални стадијум канцера јесте тако јер наше болнице немају одељке за палијативну негу.

Морали би неког да не приме да би лежао неко за кога се зан да је на издисају. :sad2:

Звучи ужасно али је тако. Буквално неко ко има терминални стадијум рака није приоритет у односу на неког ко почиње тек да се лечи.

Наше болнице су све ужасно старе, а како је криза у земљи дуже од 30 година, није се имало новца за дограђивање палијативних одељака.

А и народа свакаквог има.
Пре две године, са једне београдске клинике је стигао захтев за обдукцију жене која је умрла од рака. Био је у питању рак дебелог црева који је метастазирао свуда али јетру је разорио. Значи уместо јетре, имала је метастазу која је појела орган.
Клиника је морала да је пошаље на обдукцију јер по закону свако ко умре у прва 24 сата у болници, мора бити обдукован, чак и ако постоји здравствени картон да је боловао од нпр. рака.
Та жена је исто била на кућној нези, позлило јој је, довежена је у КБЦ и умрла је у року од три сата.
Ја сам је обдуковала и на крају сам доживела да ме њен муж три пута зове телефоном да ме пита од чега је умрла?
Па како од чега??

Па , рецимо, још један случај из праксе где је млађи мушкарац умро након операције жучне кесе.
Умро је јер је пет дана трпео бол од заглављеног камена у жучним водовима и све време му се жуч враћала у јетру. Жуч почела да вари јетру, кренула инсуфицијенција, кренула инсуфицијенција бубрега и џабе што су му извадили ж.к. кад је он улетео у хепато-ренални синдром. И џабе сва терапија. Ту је исход шта ти Бог да.
Сцена бацакања супруге и сестре ће ми остати у глав доживотно.
И знаш ко је оптужен за његову смрт?
Па несавесни доктори у ургентном. Мислим оне су их оптужиле. Нема везе што је сам дотерао дотле. :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back