SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam, ja u praksi nikad nisam doživela niti videla da se krši ovo o čemu mi ovde diskutujemo...sve je lepo organizovano, tacno se zna gde se i kome u određenim situaacijama možeš obratiti...ali treba to i znati i ta prava uzimati u anspruch što bi rekli nemci...

Da si lekar i da radis u urgentnoj sluzbi neke bolnice, dozivela bi svasta. Ovako, bolje je da diskusiju o tome, prepustis kompetentnijim ljudima.

Pa ona je bas iskoristila svaku rupu, pa i najmanju rupicu u zakonima Nemacke.
Ja nisam, nije to moj stil, pre bih pljunula sebe nego sto bih koristila rtudje socijale.
Ali je nasa koleginica takva, ona uziva u tome. Svakako da nije jedina.

Jedno je teorija i slovo na papiru, a drugo praksa. Ali, charta non erubescit.

Posto je Nemacka komunjarska drzava, koja je posle rata izgradjena po principima komunjarske ekonomije uz ogromnu pomoc Amerike (bez iste, ona bi bila zesci ispus), tamo svi imaju pravo na drzavno zdravstveno osiguranje, ako su gradjani Nemacke. Komunjarska posla.

Naravno, u svakoj drzavi, drzavni zdravstveni fond je dno dna za tu drzavu. Naravno, posto je Nemacka vrh Evrope, mislim da drzavno kod njih nije obavezno, i da mozes da im pokazes patku u potpunosti, i da sve pare stavis u privatni zdravstveni Fond.

To npr. u Srbiji nije moguce, Ovde i kada dajes pare u privatni zdravstveni fond, uvek moras da das pare i u drzavni. Lopovska komunjarska posla.

Poslednja izmena od moderatora:
naravno da u ove stvari moram da se razumem kad mi je to posao..ne znam kako stvari stoje u austriji i srbiji ali znam kako je ovde...kad ne bih znala ne bih dugo zadržala posao...:D

Ali, takodje bi morala i da znas, da u citavoj EU vaze isti zakoni. Tako da nema neke velike razlike, da li rec o A,D, NL,DK,S... ;)

a sta drugo da napiše? mora da se brani...
nadam se da ti je jasno da ovaj jadnik nije mogao da ide dalje bez knjižice...

Onda trebamo i drzavu pitati za neke zakone...

dobri...ako vec tvrdiš da urgentni centri na zapadu ljudima odbijaju pomoć...

O Boze :dash:

Ja stvarno smatram, da si razumna, obrazovana i pametna osoba i zato ocekujem malo vise zrelosti, ozbiljnosti i racionalnosti od tebe.
Niko tebi ne odbije pomoc, vec na fin nacin, pokaze ti uz dobru argumentaciju, zasto ne moze i/ili ne treba da ti ukaze pomoc u urgentnom centru...

eto, zato i nisam znao...nigde se ne trazi...

Ako naidjes na dobrog policajca i carinika i ako mislis, da ti nece trebati i ne moras da uplatis.

Poslednja izmena:
Posto je Nemacka komunjarska drzava, koja je posle rata izgradjena po principima komunjarske ekonomije uz ogromnu pomoc Amerike (bez iste, ona bi bila zesci ispus), tamo svi imaju pravo na drzavno zdravstveno osiguranje, ako su gradjani Nemacke. Komunjarska posla.

Naravno, u svakoj drzavi, drzavni zdravstveni fond je dno dna za tu drzavu. Naravno, posto je Nemacka vrh Evrope, mislim da drzavno kod njih nije obavezno, i da mozes da im pokazes patku u potpunosti, i da sve pare stavis u privatni zdravstveni Fond.

To npr. u Srbiji nije moguce, Ovde i kada dajes pare u privatni zdravstveni fond, uvek moras da das pare i u drzavni. Lopovska komunjarska posla.

Kamicak rastura komunjare

imas moju punu podrsku

Najjace su ove takse sto placas da ti izdaju licnu kartu, i ostale dokumente. Prvo te lopovska drzava obaveze da imas dokumente, pa ti kaze da moras da das pare da ti izda te dokumente. Da bi mogao da koristis svoje vlasnistvo, tipa automobil, moras da platis lopovskoj drzavi. Ja treba da platim drzavi da bi mogao slobodno da se krecem po planeti Zemlji. Jbte koji su to lopovi...

Oni u Americi sto rade u DMV su najveci olosi koji postoje, tamo je trebao Mekvej da udari.

A oni koji glasaju za Obamu su hipi-debili, i totalno su pogubljeni u svemiru i prostoru.

Najjace su ove takse sto placas da ti izdaju licnu kartu, i ostale dokumente. Prvo te lopovska drzava obaveze da imas dokumente, pa ti kaze da moras da das pare da ti izda te dokumente. Da bi mogao da koristis svoje vlasnistvo, tipa automobil, moras da platis lopovskoj drzavi. Ja treba da platim drzavi da bi mogao slobodno da se krecem po planeti Zemlji. Jbte koji su to lopovi...

Oni u Americi sto rade u DMV su najveci olosi koji postoje, tamo je trebao Mekvej da udari.

A oni koji glasaju za Obamu su hipi-debili, i totalno su pogubljeni u svemiru i prostoru.

aaauuu sad se malo neoliberalizam miješa sa anarhizmom...

Inace, ne racunjauci bezbedonosne sluzbe, u kojima po pravilu rade najgori ljudi i paraziti u drzavi; u Americi je DMV najgora drzavna parazitska sluzba, sa najgorim ljudima.

Ovde kod nas to nisu najgori ljudi, ali to koliko deru za registracije vozila, pa to je kriminal. Pa jbte, u odnosu na to koliko kosta registracija vozila, cak su i medicinski i pravosudni paraziti sa svojim taksama mala deca.

Jbem ti drzavu.

A zamisli foru u Srbiji, placas drzavno osiguranje, a onda moras da platis i participaciju za lek od 90%:hahaha::hahaha::cepanje::cepanje::cepanje:

A pazi ovu formulaciju 'Za lekove sa A1 liste se ne placa participacija, nego procentualno ucesce':hahaha::hahaha:'

Uplacujes pare u fond, i onda doplacujes dodatne pare za lekove sa A1 liste...:hahaha:

Jbte kako volim sto nemam zdravstvenu knjizicu.:think:

ove doktorke su bas pametne. ali nisu shvatile da treba da prestanu da pisu o tome ovde.

ustvari Sofi jeste. Andjela, please prenesi diskusiju na Zdravlje. sa nama ovde neke light teme molim te.

:ok:

A zamisli foru u Srbiji, placas drzavno osiguranje, a onda moras da platis i participaciju za lek od 90%:hahaha::hahaha::cepanje::cepanje::cepanje:

A pazi ovu formulaciju 'Za lekove sa A1 liste se ne placa participacija, nego procentualno ucesce:hahaha::hahaha:'

Uplacujes pare u fond, i onda doplacujes dodatne pare za lekove sa A1 liste...:hahaha:

Placas participaciju i u EU.

A pazi ovu formulaciju 'Za lekove sa A1 liste se ne placa participacija, nego procentualno ucesce':hahaha::hahaha:'

Pa svuda placas tu " participaciju".
Znaci ako lek kosta sest ojra, ti platis pet.

eto, zato i nisam znao...nigde se ne trazi...

mislim da neko rece, zavisi od carinika/policajca. meni su trazili na primer na prelazu u bugarsku, ali mi nisu trazili u italiji ili francuskoj.
inace je to putno osiguranje keva. ne daj boze, nesto ti se desi, pokriva sve.
proslog leta u turskoj mojoj mami je bilo lose, pa je reagovala hitna. kod lekara su mi dali racun i umalo se nisam prevrnula - merenje pritiska je na primer 50 eura, ekg 250... zvala sam delta djenerali i sredili su sve u roku od par minuta. poslala sam im mejlom njenu dokumentaciju (pasos, pecat turski, polisu) i sve reseno.

- - - - - - - - - -

Na forumu ne postoji veci Srbin od mene.

jesi lud i sasav al bas te volim :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back