SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То је супер кад неко тако воли. :)
И може...можда је и навика у питању.

Мене је као клинку, обично, за школу спремао тата. Громада је форсирала ''јак'' доручак, ако ме разумеш.
Па ми се запатило.:lol:

Pazi i meni je bilo gadno dok nisam otišao na Floridu. Onda sam uz cimere naučio polako da se zdravo hranim, a i podsetio se svih onih predavanja o hrani sa fakulteta...

Ma meni 1 do 2kg ne promene ništa u izgledu, ali imam taj osećaj kao da imam 100kg. Tačno osetim neku težinu i kad stanem na vagu 59kg (cvrc!)
Ja sam imala 6 godina drila sa težinom, estetskim komisijama i tzv. "obručom".Od toga mi je važio produžetak ugovora. Moguće da imam neku fiksaciju na taj period.

Ни мени 2 кг доле/горе ништа не мењају али знам о чему причаш. Исти тај осећај имам.
То је баш неки осећај тежине.
Добро је да је набаждарен да нам се пали већ на +2. :lol:

То је супер кад неко тако воли. :)
И може...можда је и навика у питању.

Мене је као клинку, обично, за школу спремао тата. Громада је форсирала ''јак'' доручак, ако ме разумеш.
Па ми се запатило.:lol:

није супер. кажу да је шећер у рано јутро такав удар на панкреас да се уопште не препоручује и да зато треба јести протеине. међутим, ја се навика тешко ослобађам.

тата је био у праву.

то су моје швапске навике. волим и колаче са слатким сиром и слатке преливе преко меса :)

Нама је то регуларно у исхрани. Моји су ем са севера, ем су деценијама живели у Немачкој.
Палачинке запечене у рерни са слатким сиром, нпр. :)

bog :rotf:

10931350_10152959113689070_5561459037750693620_n.jpg

није супер. кажу да је шећер у рано јутро такав удар на панкреас да се уопште не препоручује и да зато треба јести протеине. међутим, ја се навика тешко ослобађам.

тата је био у праву.
Не, ти доручкујеш хлеб који је сложени шећер и џем који је прост шећер. То је један вид препорученог доручка. ;)
Други вид је протеински доручак.

Сети се како је у бањама, као здравственим центрима. Шта дају за доручак? ;)

Али никако се не препоручује само прост шећер за доручак. Нпр. само џем или чоколада, кашика меда (што многи раде и трипују да је здраво).
Е, то је смрт за панкреас.
То натера панкреас да излучи толико инсулина да за сат-два особа упада у хипогликемију у какву не би упала таман да ништа цео дан није појела.
На дуже стазе, загарантован дијабетес, таквим понашањем. ;)

Не, ти доручкујеш хлеб који је сложени шећер и џем који је прост шећер. То је један вид препорученог доручка. ;)
Други вид је протеински доручак.

Сети се како је у бањама, као здравственим центрима. Шта дају за доручак? ;)

Али никако се не препоручује само прост шећер за доручак. Нпр. само џем или чоколада, кашика меда (што многи раде и трипују да је здраво).
Е, то је смрт за панкреас.
То натера панкреас да излучи толико инсулина да за сат-два особа упада у хипогликемију у какву не би упала таман да ништа цео дан није појела.
На дуже стазе, загарантован дијабетес, таквим понашањем. ;)

Sofija, sve je to i džem i hleb za 10 minuta glukoza. Džem je već glukoza, a hleb se već u ustima pretvori 60% u glukozu, a ostalo dok stigne u želudac već je glukoza. Glukoza se odmah resorbuje. To je isto kao da si popio čašu sa rastvorenih 100 grama glukoze.

Нама је то регуларно у исхрани. Моји су ем са севера, ем су деценијама живели у Немачкој.
Палачинке запечене у рерни са слатким сиром, нпр. :)

те палачинке са слатким сиром и преливом од слатке павлаке и цимета, запечене у рерни правила је моја бака.

иначе, омиљене су ми бечке шните, то је врста тарта са сиром и лимуном.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back