SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Слон лепотан Дондолан и слоница Мица... :tongue2:
i zirafa andjelka :lol: :zplez:
odlično, konzumiraj ga do iznemoglosti...z:lol:
:rotf:

- - - - - - - - - -

Слон лепотан Дондолан и слоница Мица... :tongue2:

ма сви су прикривени богумили из Босне. а посебно овај подавалски крај код Београда :lol:

Милина Ивановић Баришић: Календарски празници и обичаји у подавалским селима

Мали Божић..
Мали Божић..
Мали Божић..

gem, set, mec :rotf:

Božićni običaji jesu dobrim delom predhrišćanski i nisam oduševljen time, ali pojam "mali Božić" implicira na malog-zlog "boga"- bogomilskog sotonu.
Ali, za 15 dana kreće da se služi posni Triod, pa se polako vraćamo u esencijalno hrišćanstvo.

да ли можеш да у богумилским списима пронађеш појам ''мали божић''. био бих ти врло захвалан.

но, ево богумила и у Црну Гору, кукала им мајка z:cry:

''Kada sa pjesmom domaćin kuće donese badnjak, isiječe ga na onoliko djelova koliko ima muških glava i jedan više za "Mali božić" i iste uzasloni uza zid kuće. Kod nekih je običaj da se siječe samo jedan veći i jedan manji badnjak.''
(Božić kod pravoslavnih u Crnoj Gori)
Vasilije Mujo Spasojević - "Običaji u Crnoj Gori"

ма сви су прикривени богумили из Босне. а посебно овај подавалски крај код Београда :lol:

Милина Ивановић Баришић: Календарски празници и обичаји у подавалским селима

Мали Божић..
Мали Божић..
Мали Божић..

Ako je neko naveo u knjizi pojam mali Božić, to nikako ne znači da je to ispravan termin...šta je Božić? Jel Roždestvo Hristovo? To mu dođe Veliki Božić, zar ne?
A ko je rođen na dan koji nazivaš mali Božić...Pozivaš se na hrišćansku tradiciju, onda kada ti odgovara...A kada ti ne odgovara, da šutnemo mi i Hrista i Sv. Vasilija, onda je dobar i sotona, jel taj princip važi za tebe, SaWo?

- - - - - - - - - -

но, ево богумила и у Црну Гору, кукала им мајка z:cry:

''Kada sa pjesmom domaćin kuće donese badnjak, isiječe ga na onoliko djelova koliko ima muških glava i jedan više za "Mali božić" i iste uzasloni uza zid kuće. Kod nekih je običaj da se siječe samo jedan veći i jedan manji badnjak.''
(Božić kod pravoslavnih u Crnoj Gori)
Vasilije Mujo Spasojević - "Običaji u Crnoj Gori"

Kada sam juče navodio za Crnu Goru, jasno sam se ogradio za Kuče i područje oko Crne Gore...

- - - - - - - - - -

Opet te ubi Mica. Prestani da joj se nameštaš na penale, bre labe. z:(

uhvatili se derpe i "poštena" žena ruku pod ruku...baš ste tandem iz snova, nema šta...:zstidljivko:

ђе сте људи и хватања и приватавања... :mrgreen:

Пита ме колезиница нешто око телефона и синхронизације, нешто је прочитала ал јој није јасно... питам је за џимејл каже не зна шифру то јој је неки другар отворио мејл и подесио телефон... онда јој објасним како функционише, покажем да јој је укључено све то... између осталог и слике с гугл плуса... и ту јој кажем да су то све фотке које је сликала тел, и да пошто је укључено све фотке које је сликала с тел су јој бекаповане на тај мејл коме приступ има тај тамо неки лик...

кад је чула да су јој све фотке које је сликала завршиле на нету... пребледела је у секунд... :hahaha:

лејинг лоу ин а блад филд тренч... килин тајм ту мај вери оун дет...

Која се овде синоћ похвалила да има велике сисе? Ребека?

Еее Ребека Ребека. Морамо некад ја и она да одемо на један продужени ексбресо са млеком, ако конобар стави мало млека може она да допуни из дојке.

Сисе су ок, сисе су кул... али... бар у мојој околини сви прави фрајери и ебачи су есмени...тј у фазону сисе су ок ако их има ал дупе је пресудно... илити жену са малим сисама дупе може да извади, ал жену без дупета сисе не могу... Та очараност дојкама се некако прерасте у неком моменту...

Сисе су ок, сисе су кул... али... бар у мојој околини сви прави фрајери и ебачи су есмени...тј у фазону сисе су ок ако их има ал дупе је пресудно... илити жену са малим сисама дупе може да извади, ал жену без дупета сисе не могу... Та очараност дојкама се некако прерасте у неком моменту...

Добро је и дупе, генерално немам ништа против истог. Али гледе самог дупета је много битније да је чврсто и да није отромбољено, док су саме димензије ефемерне, посебно на дужи временски рок.

затегнутост наравно... жене возајте те бајсове дођавола...

predsednica-je-dobila.jpg

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ako je neko naveo u knjizi pojam mali Božić, to nikako ne znači da je to ispravan termin...šta je Božić? Jel Roždestvo Hristovo? To mu dođe Veliki Božić, zar ne?
A ko je rođen na dan koji nazivaš mali Božić...Pozivaš se na hrišćansku tradiciju, onda kada ti odgovara...A kada ti ne odgovara, da šutnemo mi i Hrista i Sv. Vasilija, onda je dobar i sotona, jel taj princip važi za tebe, SaWo?

аман Лабе, велики Божић је Рођење Христово, а мали Божић је Обрезање Христово (а не сатанин рођендан :roll:). ти знаш шта обрезање значи за Јевреје (то је чин потврде њиховог савеза са Богом) и да је то старозаветни еквивалент новозаветном крштењу.

Јуче у Информеру на насловној страни пише да је Колинду својевремено јебо неки Србски блејбој и да је оставијо сломљенога срца, па се она отад окренула хрватском национализму, а пре тога је била мулти-култи и давала ђану сваком ко иска без обзира на верску, националну и етничку припадност.

- - - - - - - - - -

Srpo, prijavljen si za seksizam i muški šovinizam, kršenje Povelje UN o pravima žena... sad ću da pogledam i druge povelje koje je administracija foruma ratifikovala na svojoj Skupštini.

Те термине су увеле жутаре и сорошевци и то није део Србске традиције. Код нас се увек знало где је женама место, дама на улици ***** у кревету куварица у кујни.

Шалим се, жене су равноправна бића, а то што сте сексуално атрактивније од нас то је друга ствар, нико ни вама не брани да причате у мушкарцима као сексуалним објектима.

аман Лабе, велики Божић је Рођење Христово, а мали Божић је Обрезање Христово (а не сатанин рођендан :roll:). ти знаш шта обрезање значи за Јевреје (то је чин потврде њиховог савеза са Богом) и да је то старозаветни еквивалент новозаветном крштењу.

Pa, reci brate Obrezanje Hristovo, pravoslavna Nova godina ili cak da progutamo i srpska Nova godina ili jednostavno Vasilica, a nemoj mi govoriti o malom Bozicu bez jasne definicije ko je tada rodjen, odnosno koji Bog je tada rodjen jer je to suprotno sa definicijom ne samo hriscanstva, vec monoteizma. I ne provlaci nikakvu pricu o srpskoj Novoj godini na Mladence jer to nema hriscansko utemeljenje, koje je jedino ispravno.

a koji sad opet verski praznik auq

А и ту лево-десно, исток-запад... :roll:

Него, да ли се и вама дешава да, кад држите шољицу кафе/чаја, да вам се мали прст пркосно уздигне? :lol:
Негде, давно, прочитала сам да је у Енглеској то сматрано аристократским маниром. Где је колега Победоносцев, да га питам јел' то тачно? Хтедох још нешто да га питам, али пошто ми је скув'о чај, идемо редом. Чак ћу се и жртвовати због домаћина, те га (мислим, чај) попити са млеком и без шећера, уместо са лимуном и медом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back