SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А и ту лево-десно, исток-запад... :roll:

Него, да ли се и вама дешава да, кад држите шољицу кафе/чаја, да вам се мали прст пркосно уздигне? :lol:
Негде, давно, прочитала сам да је у Енглеској то сматрано аристократским маниром. Где је колега Победоносцев, да га питам јел' то тачно? Хтедох још нешто да га питам, али пошто ми је скув'о чај, идемо редом. Чак ћу се и жртвовати због домаћина, те га (мислим, чај) попити са млеком и без шећера, уместо са лимуном и медом.

I meni se desi to sa prstom, ali uvek primetim kod drugih :lol:
Smesno mi je kad to vidim kod muskarca.

Stvarno pijes caj s mlekom? Nisam nikad probala.

Da li se s mlekom pije odredjeni caj ili bilo koji?
Ja inace volim samo 'crvene', hibiskus, sipak...

A ne te obične..već samo one koji se proizvode od biljke Theae spp L., a to su prevashodno crni obični ili aromatizovani (bergamot i slični), mada može i zeleni. Ova biljka pored kofeina (mnogo više no u kafi) sadrži i tanine, polifenole koji čaju daju opor i gorak ukus. Proteini iz mleka vežu ove tanine u nerastvoran kompleks koji stvori emulziju koja gubi gorak ukus, ali koja se u crevima razloži i ponovo da tanine koji su snažni antioksidansi i free-radical catching .

A ne te obične..već samo one koji se proizvode od biljke Theae spp L., a to su prevashodno crni obični ili aromatizovani (bergamot i slični), mada može i zeleni. Ova biljka pored kofeina (mnogo više no u kafi) sadrži i tanine, polifenole koji čaju daju opor i gorak ukus. Proteini iz mleka vežu ove tanine u nerastvoran kompleks koji stvori emulziju koja gubi gorak ukus, ali koja se u crevima razloži i ponovo da tanine koji su snažni antioksidansi.

Au, stvarno sam glupa za cajeve :D Nista od toga nisam znala.
Ti ces mi oprostiti, zar ne? Ovi sto se u sve razumeju ko marica u krivi, sigurno nece :malav:

Pokusacu sa crnim, zeleni mi ne ide nikako, probala sam.

Au, stvarno sam glupa za cajeve :D Nista od toga nisam znala.
Ti ces mi oprostiti, zar ne? Ovi sto se u sve razumeju ko marica u krivi, sigurno nece :malav:

Mada, za kardiovaskularni sistem su mnogo zdraviji zeleni čajevi. Kod njih fenoli koji ulaze u sastav tanina nisu polimerizovani, pa je njihova antioksidativna aktivnost mnogo veća (jedino veću oksidativnu aktivnost poseduje jedna biljka koja raste kao endem na istočnom delu Balkana, Turske, Grčke, severne Afrike i Španije)...Tamo gde se konzumira zeleni čaj procenat kardiovaskularnih bolesti i tumora je značajno smanjen, a životni vek duži...

Mada, za kardiovaskularni sistem su mnogo zdraviji zeleni čajevi. Kod njih fenoli koji ulaze u sastav tanina nisu polimerizovani, pa je njihova antioksidativna aktivnost mnogo veća (jedino veću oksidativnu aktivnost poseduje jedna biljka koja raste kao endem na istočnom delu Balkana, Turske, Grčke, severne Afrike i Španije)...Tamo gde se konzumira zeleni čaj procenat kardiovaskularnih bolesti i tumora je značajno smanjen, a životni vek duži...

Ovo sam znala, moja mama pije zeleni da bi smanjila holesterol, a i zbog jos necega,..

Види се да се разумеш у материју. Него, каће кувамо мдма? Знаш шта је то за журке Лабе, распричаш се занимљив си свака пи.чка је твоја. Нећемо ми то да дилујемо, таман посла, само за личне потребе.

A ne te obične..već samo one koji se proizvode od biljke Theae spp L., a to su prevashodno crni obični ili aromatizovani (bergamot i slični), mada može i zeleni. Ova biljka pored kofeina (mnogo više no u kafi) sadrži i tanine, polifenole koji čaju daju opor i gorak ukus. Proteini iz mleka vežu ove tanine u nerastvoran kompleks koji stvori emulziju koja gubi gorak ukus, ali koja se u crevima razloži i ponovo da tanine koji su snažni antioksidansi i free-radical catching .

Те нисам ни пробала. Ја пијем оне обичне чајеве, где може да се осети укус лимуна и меда. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back