"Skupoća je velika": Građani krpe kraj s krajem, a trgovine zarađuju držeći enormno visoke cene

a sto majmuni koji su ljudima najbliza familija ili svojta kako bi rekli u nekim krajevima ,koji su s ljudima takoreci jedno, ne jedu mesu ?

ovaj...khm...ne znam ko je kome familija, ali moja svakako nisu. :lol:

drugo, covek jeste svastojed i ako cemo vec tako ljudi su prvo jeli meso, pa tek posle poceli da se bave poljoprivredom i zderu ugljene hidrate, najvisi procenta holesterola sadrzi majcino mleko i taj holesterol je odgovoran za razvoj mozga.

ne znam sta da ti kazem...dugo se vec bavim hranom.

i pošto tamo kafa u kafiću al da stojiš?
Tamo je bre La Dolce Vita.

Zapravo prvi susret sa Dolce Vita zivotom u Italiji 60-ih, je nasim Udbasima bilo dovoljno da zaborave na komunizam.

To je bio njihov uvod u kapitalizam i zapadnu civilizaciju.

Tada je propala i SFRJ i komunizam, kada su SFRJ udbasi sa zadatkom u Italiji, videli taj Dolce Vita zivot i Italijanke.

Tada su izdali sve, SFRJ komunizam je bio osudjen na propast, i njihove unuke su kasnije kroz 30-40 godina bezale u Milano da studiraju.

ovaj...khm...ne znam ko je kome familija, ali moja svakako nisu. :lol:

drugo, covek jeste svastojed i ako cemo vec tako ljudi su prvo jeli meso, pa tek posle poceli da se bave poljoprivredom i zderu ugljene hidrate, najvisi procenta holesterola sadrzi majcino mleko i taj holesterol je odgovoran za razvoj mozga.

ne znam sta da ti kazem...dugo se vec bavim hranom.
Kako ti nisu familija kad imas skoro u potpunosti isti DNK ? Ne samo ti nego svi drugi pripadnici ljudske rase dok recimo na primer sa ajkulama nemas ni slican DNK ?

Srbi kao da su maloumni. Uvalis im k oni hoce jos. Tako i sa cenama.

Nismo mi maloumni nego nemamo izbora, a da jedemo moramo.

Kilo najobičnijeg crnog luka je do nedavno koštao skoro 200 dinara, kilo šargarepe preko 100 dinara,
a sve što kuvam temeljac mi je luk i šargarepa, kasnije ide meso, povrće, itd.

Meso preskupo, malo kvalitetnije skoro 2000 rsd, a kad ispari vodurina iz njega od kilo dobiješ pola kila.

Do nedavno meni je bila dovoljna 1 krmenadlica srednje veličine, uz prilog i salatu taman , sada komotno 2 mogu da pojedem jer se smanje i skvrče i ti 4 krmenadle platiš kao kilo, a praktično je obrok za 2 slabo ješne osobe.

Paprika preko 300 din, paradajz preko 200 , šljive, breskve preko 300 rsd, lubenica srednja bez 500-600 dinara nije.

Pa računaj puta 3 ako je jedno dete po porodici, odnosno puta 4 ako ih je dvoje.

Od cifre na mesečnom nivou te zaboli glava i svaki dan ista skače .

Kako ih samo nije sramota.

U Srbiji je preko 60% naroda ISPOD ivice siromaštva.

i pošto tamo kafa u kafiću al da stoj
idi pa vidi..oces i sliku iz kripte kapucini.

evo ti jedan bernini od mene....iz galerije borgeze. obrati paznju na oci psa.

IMG_20230812_101650.jpg

Ti si se ovde pokazala kao veran Vucicev bot, tako da opusteno, niko te ne uzima za ozbiljno :D
Ma skloni se bre, ti ni zivot ne uzimas za ozbiljno, a kamoli da bi mene. Ne moze kako ti hoces nego kako vecina hoce i tacka. :D
Ne interesuje me sta mislis o meni ti i slicni, za vas je svako ko ne "pljuje" bot, ali to ocigledno odredjujes po sebi i to se u psihologiji zove "projekcija".:D

Kilo najobičnijeg crnog luka je do nedavno koštao skoro 200 dinara, kilo šargarepe preko 100 dinara,

Meso preskupo, malo kvalitetnije skoro 2000 rsd, a kad ispari vodurina iz njega od kilo dobiješ pola kila.

Do nedavno meni je bila dovoljna 1 krmenadlica srednje veličine, uz prilog i salatu taman , sada komotno 2 mogu da pojedem jer se smanje i skvrče i ti 4 krmenadle platiš kao kilo, a praktično je obrok za 2 slabo ješne osobe.

Paprika preko 300 din, paradajz preko 200 , šljive, breskve preko 300 rsd, lubenica srednja bez 500-600 dinara nije.

Pa računaj puta 3 ako je jedno dete po porodici, odnosno puta 4 ako ih je dvoje.

kod mene u blizini ima neki decko drzi piljaru. paradajz sam nalazila kod njega za 120, a sitnije babure za 100 kinti. ali nije poenta da idemo na 100 mesta da bismo kupovali ono sto bi trebalo da bude normalna stvar. pa ne jedemo mi prepelice u sosu od meseceve prasine serviranu sa komadicima cudnih organizama sa marsa. nego brate papriku, paradajz, luk.

jos ja radim kao kuvarica i jedem uvek u restoranu, barem jednom a i stalno nesto moram da probam, pa mi se i smuci.
inace da jako pazim koliko trosim na hranu, jer u odnosu na hranu sve ostalo je jeftinije kada se izracuna koliko nesto traje.

kod mene u blizini ima neki decko drzi piljaru. paradajz sam nalazila kod njega za 120, a sitnije babure za 100 kinti. ali nije poenta da idemo na 100 mesta da bismo kupovali ono sto bi trebalo da bude normalna stvar. pa ne jedemo mi prepelice u sosu od meseceve prasine serviranu sa komadicima cudnih organizama sa marsa. nego brate papriku, paradajz, luk.
Kupuj odma' paradajz 40 kila, pa u zamrzivac.

Seljaci ce da kukaju zbog suse, ima da nas oderu u septembru.

Mislim da ovo sto cu da napisem niko pre mene nije napisao a ni primetio tu pojavu.
Evo na primer meso.Meso je mnogo skupo i stalno poskupljuje.Isto vazi za preradjevine od mesa.Kobasice itd itd.
Od svega je najskuplje meso.Meso je zivotinjskog porekla a koristi se za ishranu ljudi.Cak i mala deca jedu meso.
piletina je jeftina

Ma skloni se bre, ti ni zivot ne uzimas za ozbiljno, a kamoli da bi mene. Ne moze kako ti hoces nego kako vecina hoce i tacka. :D
Ne interesuje me sta mislis o meni ti i slicni, za vas je svako ko ne "pljuje" bot, ali to ocigledno odredjujes po sebi i to se u psihologiji zove "projekcija".:D

E,ovo za pljuvačinu :ok:

Kod mene su emocije najglasnije i ako mi se neko ne sviđa može da bude najštagod ali meni je antipatičan pa Bog :lol:
Iz tih razloga i podržim pljuvačinu na konto AV-a vrlo često ali usmerenu na ličnost isključivo.

Isto tako se ne opterećujem ko kojoj stranci pripada, ima ih ko kusih pasa, ideologija i lične simpatije i tu preovladjuju.

I tu dolazimo do poente:
Ovih dana mi je godišnjica drage osobe i mreže su mi usijale (familija, prijatelji) pa kad sam već tamo kliknem na ponešto i koliko đubreta se tu nakotilo da čoveka stvarno muka uhvati.

Koliko mediokriteta, polupismenih i glupih ljudi se uhvatilo na foru šatro podrške studentima, a kroz bljuvotine koje ih ocrtavaju vidiš da samo koriste priliku da leče sav jad i bedu koju žive da me dodje blam svakog slova koje napisah, a koje možda deluje kao podrška bilo koje strane.

Ma nek se ebu svi oni jer rade samo za svoje interese, meni treba normalan život u mojoj normalnoj zemlji.
Ne pada mi na pamet da moj glas da legitimitet sledećim lopinama, a bogme ni trenutnim.

Ići ćemo ponovo za Madjarsku/Rumuniju/Bugarsku po hranu i osnovne potrepštine.

šta će ti kilo luka i šargarepe?
želudac prima do 300gr hrane, neverovatno malo treba

samo čitam šta ljudi pišu ...
obrok od 300gr nije nužno skup

šta će ti kilo luka i šargarepe?
želudac prima do 300gr hrane, neverovatno malo treba

samo čitam šta ljudi pišu ...
obrok od 300gr nije nužno skup

Ok ali od kilo možeš da izvučeš 3 ručka, nakupi se, plus meso, ja ga jedem i volim, a ono je preskupo za naš standard...o povrću da ne pišem, voće skandalozne cene, ma znaš ti to sve, nemo' da me zezaš tu :tiganj:

Back