"Skupoća je velika": Građani krpe kraj s krajem, a trgovine zarađuju držeći enormno visoke cene

sta je poskupelo?
cena psenice danas je NIZA nego pre 13 godina!!!
2012 cena psenice bila 24 dibara a danas je 20!!!
Tad lebac kostao 30 dinara danas 80!!!

https://www.agroklub.rs/kolumna/evo...odina-cena-psenice-2430-dinara-a-danas/60763/
Pust tu otrovnu aflatoksin pšenicu, vidi cenu mesa punjenog vodom:

1000007324.jpg

Pust tu otrovnu aflatoksin pšenicu, vidi cenu mesa punjenog vodom:

Pogledajte prilog 1765832

Kvalitet zrna bolji nego prošle godine​

Kako ističu, očekuje se da će za ljudsku ishranu biti upotrebljeno između 1,5 i 1,8 miliona tona, dok će ostatak otići za stočnu ishranu i industrijsku preradu.

"Važno je napomenuti da je u pojedinim delovima zemlje, posebno u Banatu, ostvaren izuzetno dobar prinos, dok su nešto niži rezultati zabeleženi u severnim delovima Vojvodine. Ipak, celokupan učinak ocenjujemo kao vrlo zadovoljavajući."

Evropski izvoz žitarica u padu​

Prema analizama ovog instituta, ove godine pšenica ima viši sadržaj proteina (više od 13 odsto), odličan hektoplitski broj (80 i više) i zrno dobrog izgleda i težine (oko 78 kg/hl).

Dokle ćeš da spamuješ ovaj forum lažima?

Luksemburg pronašao aflatoksin u proizvodu iz Srbije, rizik po zdravlje označen kao ozbiljan

Luksemburg je izdao upozorenje da je pronađen aflatoksin u proizvodu iz Srbije, objavljeno je na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje i obaveštavanje o hrani (RASFF).

Kako se navodi, reč je o sojinom brašnu, a konzumiranje ovog proizvoda imalo bi ozbiljan rizik po zdravlje ljudi, napominje se na sajtu RASFF.

Podsećamo, sredinom jula Nemačka je pronašla viruse hepatitisa A u voću iz Srbije.

Poslednja izmena:
Nigde nije rekao jer nije istina, bukvalno izmisljotina :D

EU odgovara da ima diverzifikaciju uvoza hrane, i odgovara joj da i Srbija i bilo koja druga zemlja u blizini proizvodi sto vise.

Ali izvoz hrane iz Srbije ne odgovara uvoznickom lobiju, jer kako bi onda zaradjivali milijarde na uvozu, ako bi se hrana proizvodila unutra? :D

A na celu uvoznickog lobija: Andrej Vucic :D

Bukvalno ne mozes iglu da uvezeš u Srbiju bez njegovog amina :D
jel?
a što šetaju krompir po francusko - nemačkoj granici ako im odgovara uvoz a u Rusiju nešto ne mogu u poslednje vreme?

i ne znam zašto od sve skupoće skačete samo na magaze?

kafići i iPhoni su vam jeftini?

zato sto je hrana kod nas najskuplja i najvise se trosi na nju. kad kupis ves masinu racunas da ce ti trajati barem 5 godina, kad presaberes na godisnji, a onda na mesecni nivo izadje mnogo manje, nego hrana mesecno. a to znam, jer smo mi tokom prosle i pocetkom ove godine bili u izvesnom paradoksu...tehnika je jeftinija od hrane. kupovala sam tjah menjala masinu za ves, susenje vesa, crko mi bio bojler, kupila dvosed za dnevnu sobu itd...uzela sam lg masinu za ves na kes, sa prevozom oko 63000 (cena za ovu moju je bila sa popustom za kes). kad podelim cenu sa 5 godina, pa sa 12 meseci, mene masina kosta malo preko 1000 dinara mesecno. mozda potraje i svih 10 godina kolko vazi garancija. a koliko kosta hebena hrana?

zato sto je hrana kod nas najskuplja i najvise se trosi na nju. kad kupis ves masinu racunas da ce ti trajati barem 5 godina, kad presaberes na godisnji, a onda na mesecni nivo izadje mnogo manje, nego hrana mesecno. a to znam, jer smo mi tokom prosle i pocetkom ove godine bili u izvesnom paradoksu...tehnika je jeftinija od hrane. kupovala sam tjah menjala masinu za ves, susenje vesa, crko mi bio bojler, kupila dvosed za dnevnu sobu itd...uzela sam lg masinu za ves na kes, sa prevozom oko 63000 (cena za ovu moju je bila sa popustom za kes). kad podelim cenu sa 5 godina, pa sa 12 meseci, mene masina kosta malo preko 1000 dinara mesecno. mozda potraje i svih 10 godina kolko vazi garancija. a koliko kosta hebena hrana?
Luksemburg, Švajcarska, Japan....

Monako ..

Mislim da ovo sto cu da napisem niko pre mene nije napisao a ni primetio tu pojavu.
Evo na primer meso.Meso je mnogo skupo i stalno poskupljuje.Isto vazi za preradjevine od mesa.Kobasice itd itd.
Od svega je najskuplje meso.Meso je zivotinjskog porekla a koristi se za ishranu ljudi.Cak i mala deca jedu meso.

meso je protein i treba da bude sastavni deo ishrane.

najbolje da ljudi zive samo na hlebu i parizeru. sto pre svega nije zdravo, pogotovo beli hleb.

:roll:

ne mozes da odbranis to da je kod nas pdv 20 posto, a u italiji 10 posto.

plus kod nas su ogromne marze u raznim maxijima.

i kao sto rekoh tehnika ti potraje makar koliko je garantni rok.
reko ćelavi iz Efektive?

jel će i dalje da proziva Bambi iz Požarevca od kako ga kupila Coca Cola?

U maksiju skaču i laju kao psi čim neko izvadi telefon. Odmah viču ne sme da se slika! Odmah grizu trgovci!

Pogledajte prilog 1765655
Šargarepa 100 dinara kilo! :hahaha:
ni u McDonaldsu ne sme da se slika unutra

alo bre nije to državno, stranac odredio... a to što si ti ušo s ulice pun emocija to je tvoj problem

Back