Škotski ovčar ("Lesi")

Pa odgajivač ko drugi nego Katić Srdjan,Stapar

To sam skontala. U stvari, on svakako ima Lanine papire... kao i papire moje Done i svih ostalih pasa koje je prijavljivao pri rođenju.
Oduvek mi je nešto jako smrdelo kad su u pitanju papiri koji se "dobijaju" od njega, ali da će prijaviti leglo na tuđu ženku - to mi nije padalo na pamet!
U trenutku kada smo kupovali štene, niko drugi nije imao leglo, ali ne verujem da bih ponovila istu glupost!
Ja bih ga stvarno tužila, naravno da volimo svoje pse i da ih ne bi menjali, ali takve stvari treba sprečiti! Ako svi ćute - opet se ništa neće desiti!

ok. hvala na savetu...razmislicu jos jednom...
zamolio bih odgajivace da povedu racna o svemu ovome, kao sto smo podelili rasu na staru i modernu, tako cemo i da podelimo pse sa original pedigreom i laznim! da nebih do ovog dolazilo pa posle se nezna ko je sa kim u srodstvu...razmislite samo koliko jos ovakvih lesija ima po srbiji sa laznim papirima!!! uzas!!!

Kad smo se prvi put videli ja sam ti rekao od kakvog si odgajivaca kupio stene ali mi nisi verovao i pisao si veoma lepo o njemu ,nema potrebe da molis odgajivace zamoli farmere kao sto je Katic.Mada ja jos ne mogu da se nacudim da je imao smelosti da iskoristi tudju zenku ,zato je to i uradio preko saveza Vojvodine jer oni sa savezom Srbije uopste nisu povezani kako bi trebalo da budu.

Kad smo se prvi put videli ja sam ti rekao od kakvog si odgajivaca kupio stene ali mi nisi verovao i pisao si veoma lepo o njemu ,nema potrebe da molis odgajivace zamoli farmere kao sto je Katic.Mada ja jos ne mogu da se nacudim da je imao smelosti da iskoristi tudju zenku ,zato je to i uradio preko saveza Vojvodine jer oni sa savezom Srbije uopste nisu povezani kako bi trebalo da budu.

ako je on zapoceo tu glupost....vec je kasno, to nemoze da se spreci.po srbiji ih se sigurno stotinak sa takvim papirima, kao sto su hanini! to je sada sasvim slucajno izaslo na videlo!!! jednostavno SVI koji su uzimali stence od njega nemogu da budu sigurno za svoje papire...!!!!

e pa ovako....kad mi se budem upario ove moje...lepo cu da odem u savez, i da dam podatke od vasih sampiona...i FULL!!!! prodam ih za dobru kintu, jer imaju dobre i kvalitetne roditelje, odlicne rodovnike....auuuuu kolko sam pametan!!!! :hahaha:

ako je on zapoceo tu glupost....vec je kasno, to nemoze da se spreci.po srbiji ih se sigurno stotinak sa takvim papirima, kao sto su hanini! to je sada sasvim slucajno izaslo na videlo!!! jednostavno SVI koji su uzimali stence od njega nemogu da budu sigurno za svoje papire...!!!!

Meni je to odavno jasno ,a sad je valjda jasno i tebi zasto sam ti u Nisu rekao da samo stancuje i da ga nista drugo ne zanima.Naljutio si se kad sam ti to rekao ali mislim da je sad sve jasno.

kad mogu onoliki pasosi, licne karte, saobracajne da kopiraju najmanji problem su im rodovnici. problemi ce tak da se javljaju.
hanini papiri nisu kako treba...i da je od ko zna cijih roditelja.
ajde poslacu vam moje papire da vidite...mozda neko zna ili moze da provali...hteo bih da znam da li su i njegovi "lazni"

Poslednja izmena od moderatora:
pa jovicu, ne moze ti niko nista reci. utvrdis da li ti je pas od ledi i jingis kana na osnovu dnk profila i zavrsis stvar. papiri su sigurno formalno korektni.

formalno su korektni i papiri te kujice hani. samo sustinski majka nije lana.

niko ne moze da kaze ko je ciji mama, a ko tata iz katiceve uzgajivacnice. nije jedini problem jedan falsifikovani papir, vec je problem i to sto ne mozes da znas da li je pas naveden kao roditelj tvog edija, uistinu njegov roditelj.

nemojte pogresno da me shvatite, Dragane jesi li siguran ti u Lanine papire? Koliko sam provalio, Lana je Ledina i Jony Woker Blue Stony River -a cerka, moj Edi je od Ledi i Jingis Can Blue Stony River (rodjeni brat Jony Wokera)....
ti si sigurno "poslovao" sa srdjanom cim imas veze sa tom Ledi i sa Blue Stoy? nemoj da mislis da te prozivam, smao hocu da se naoruzam sa dokazima pre nego sto pozovem srdjana...

Poslednja izmena:
Za Lanine roditelje nisam siguran jer vrlo lako može da bude nešto drugo,što se tiče od deodva pa na dole za to sam poprilično siguran da je ok i da je ta linija/koreni kao i većina pasa sličnih njoj u Srbiji.Čuo sam se ponovo sa Vojvodinom,sekretar obećao da će da potraži prijavu legla i da prekontroliše sve njegove prijave ali u principu vuk pojeo magarca što smo se oboje složili i jedina varijanta je da s vremena na vreme se okrene savez i proveri da li je na vašeg psa nešto prijavljeno, jer su savezi nepovezani,nigde se ne beleži u registar novi vlasnik šteneta već samo kin. društvo pečatira i to je to.Znači malte ne bilo koji odgajivač ima doživotno pravo da koristi štence koji su potekli iz njegove odgajivačnice samo zato što je napravio kopiju rodovnika za sebe pre nego što je original dao novom vlasniku...

Za Lanine roditelje nisam siguran jer vrlo lako može da bude nešto drugo,što se tiče od deodva pa na dole za to sam poprilično siguran da je ok i da je ta linija/koreni kao i većina pasa sličnih njoj u Srbiji.Čuo sam se ponovo sa Vojvodinom,sekretar obećao da će da potraži prijavu legla i da prekontroliše sve njegove prijave ali u principu vuk pojeo magarca što smo se oboje složili i jedina varijanta je da s vremena na vreme se okrene savez i proveri da li je na vašeg psa nešto prijavljeno, jer su savezi nepovezani,nigde se ne beleži u registar novi vlasnik šteneta već samo kin. društvo pečatira i to je to.Znači malte ne bilo koji odgajivač ima doživotno pravo da koristi štence koji su potekli iz njegove odgajivačnice samo zato što je napravio kopiju rodovnika za sebe pre nego što je original dao novom vlasniku...

pa cim nisi siguran za roditelje nisi ni za rodovnik...
mozda je i tebi ubalio ko zna cije papire isto kao i meni i toj devojci iz nisa (vlasici Hane)?

Evo da se i ja dobrovoljno ubacim u taj klub.
Sta da kazem, izgleda da ovde i nema pasa (ili ih je jako, jako malo) koji nisu iz Stapara.
Nije mi jasno ako vec kazu da je pojeo vuk magare sto se tice tog legla koje Lana nije ni imala, sta ce biti ako npr. Dragan proveri za par meseci a ono opet neko takvo leglo. Ako nesto nemoze da se ucini sada, kako ce moci nedaj boze ako se to ponovi.
Ja bih da pomognem svima pa i sebi samo neznam kako.
Ako neko ima ideju, ...

Back