Škotski ovčar ("Lesi")

Nema sta da se nerviras. Pas nije tvoj, pa nemas potrebe da gubis na to zivce.

Razloga za nerviranje imaju vlasnica Darming i Dragan. A ti imas razloga da se pitas od kojih he roditelja tvoj pas.

Tuzno, ali istinito.

Ako smem da dodam, jako svesna da se ljudi mogu i naljutiti- ako su psi vec upitnog porekla, ne treba ih ni pustati u odgoj. Zato, Jovicu, razmisli. Pitanje je da li znas ko su otac i majka tvog psa...

zbog toga se i nerviram! odalke znam iz kog je legla i moj pas, nego ajde...

Ajde vidi okači rodovnik od te Hane,ta Vesa je moja Lana i po rodjenju i po JR Broju a po tom rodovniku moja Lana je parena sa svojim ocem jer i njoj je otac Jonny Woker Blue Stony River, evo linka:

http://www.collie-online.com/pedigree/genealogie.php?parametre=Vesa

Nabavi taj rodovnik i stavi ga ovde a ja ću odmah u toku dana da zovem savez i ako može da se podnese neka prijava i daj bože zabrana prijave legla na 5 godina pa ćemo videti,neće mi niko ostati dužan u budite ubedjeni

u rodovniku pise da je Jonny Woker Blue Stony River ostenjen 96god!!! nemogu svaki cas da zovem tu zenu da mi diktira podatke iz rodovnika. to sto sam vam rekao to je.

Sta,plasis ga se? Moze ti nesto? Jaoo,oko bih mu izvadio :evil:
Valjda me nece banovati zbog politicke nekorektnosti:zcepanje:

zvao sam ga pre 4-5 dana...da ga pitam da li mogu da ih upraim...posto po papirima moj edi toj hani je techa
rekao je bez problema da moze...i na tome se zavrsila prica. nemam zivaca da ga zovem i slusam bilo sta o tome, vidi se iz aviona da je tu nesto mutno!!!

zvao sam ga pre 4-5 dana...da ga pitam da li mogu da ih upraim...posto po papirima moj edi toj hani je techa
rekao je bez problema da moze...i na tome se zavrsila prica. nemam zivaca da ga zovem i slusam bilo sta o tome, vidi se iz aviona da je tu nesto mutno!!!

Znaci Katic je koristio Lanine papire i tog Jonny Woker Blue Stony River koji tesko da bi mogao da se upari u 12 godina.

evo slike Hane, nisu "sveze" ali ***.

225791_216197151741660_100000541311636_803104_589528_n.jpg

ma nema sanse da zna...zbog toga i necu da ga zovem.
e, ajde sad...ovako: koliko muzjak i zenka moji hoce da se pare, nesmeju da budu u srostu kako bi bilo sve uredu.
recite mi vi da li smem ili ne...
znaci, Hana je od mog Edija starija 3 meseca...od iste majke nisu...od oca, pojma nemam...50-50%...sta vi mislite o tome...???
sta bi ste vi na mom mestu uradili????

papire ne nameravamo da vadim! ova zena je vec nekoliko stenaca obecala...ja za mene uzimam jedno...sto se tice prodaje mene to ne interesuje...ne zelim tako da zaradjujem. cak sam rekao i ovde, ko zeli mog muzjaka na parenje nek se javi, pokrice mi samo trosak i to je to....ali sobzirom na ovo...tesko da ce neko hteti

pa ocito da imamo i pse sa pedigreom kojima se ne zna poreklo. potomcima tvog psa se mozda ne zna poreklo.

jovicu, ako si pametan, neces pariti kera, pa neces imati glavobolju da li su psi u srodstvu ili ne.

incest kod zivotinja nije toliki problem, kao kod ljudi, ali samo ako znas sta radis. ako si zapeo da paris, pari. samo nemoj da ste ludi da im vadite rodovnike.

ok. hvala na savetu...razmislicu jos jednom...
zamolio bih odgajivace da povedu racna o svemu ovome, kao sto smo podelili rasu na staru i modernu, tako cemo i da podelimo pse sa original pedigreom i laznim! da nebih do ovog dolazilo pa posle se nezna ko je sa kim u srodstvu...razmislite samo koliko jos ovakvih lesija ima po srbiji sa laznim papirima!!! uzas!!!

Evo ovako ljudi,zvao sam savez u Beogradu i čovek mi je rekao da je u Srbiji prijavljeno samo jedno Lanino leglo kao što i treba, a to je Lana X Miki sa osam šteneta , e sad čovek me uputio na savez u Vojvodini da proverim i tamo.Dobio sam potvrdu da je prijavljeno jedno leglo sa mojom ženkom sa tim pomenutim datumom 22.jul.2008 i da je bilo 3 šteneta u leglu i da je otac ne Jonny Woker kao što si ti napisao već neki Double Scotch pas.Pošto je prošlo dosta vremena teško da nešto bitnije može da se uradi,treba da se čujem još jednom ša ćemo videti.

Evo ovako ljudi,zvao sam savez u Beogradu i čovek mi je rekao da je u Srbiji prijavljeno samo jedno Lanino leglo kao što i treba, a to je Lana X Miki sa osam šteneta , e sad čovek me uputio na savez u Vojvodini da proverim i tamo.Dobio sam potvrdu da je prijavljeno jedno leglo sa mojom ženkom sa tim pomenutim datumom 22.jul.2008 i da je bilo 3 šteneta u leglu i da je otac ne Jonny Woker kao što si ti napisao već neki Double Scotch pas.Pošto je prošlo dosta vremena teško da nešto bitnije može da se uradi,treba da se čujem još jednom ša ćemo videti.
Čekaj malo...
To znači da je neko skinuo Lanine podatke sa interneta i prijavio leglo kao da je njeno?!
Prvo što mi nije jasno je kako Kinološki Savez Vojvodine može tako nešto da uradi, a da u podacima Kinološkog saveza Srbije o tome nema ništa?!
Drugo, u rodovniku tog nekog psa koji je prijavljen kao Lanino štene, mora da stoji i ime odgajivača, zar ne? Po logici stvari, to je taj koji je leglo prijavio... Jeste da je ovo zemlja Srbija, ali čak i tu postoje sudovi i mogućnost da se pokrene tužba zbog prevare, obmane i sl.

Back