Škotski ovčar ("Lesi")

OK... već smo se pomirili sa činjenicom da je Dona jedini škotski ovčar na Forumu, ali zar niko ni ne navraća na ovu temu? :shock: Zar baš niko da ne pohvali blesiku kako je porasla... i kako je lepa? :? :(
Dobro... nećemo više ostavljati slike kad nas ne volite... :cry:

Joooj sto ste porasli gospodjice Dona!!!!!
Smeh mnogo je slatka!!!!
VOLMO VAS ali malo smo u nedostatku sa vremenom,poceli smo sa setnjama i bas smo se iscimali da uskladimo sve obaveze(setnja, vrtic, skola, posao,skola, vrtic,povratak kuci, setnja ,domaci,vecera,setnja)
Ne ljutite se drage nam Dame,malo smo se preforsirali!!!
Poljubac od Labradora Dona lepoj Doni!!!!

Smeh,
prelepa je Dona, samo da znate:)
Imate li neku njenu sliku dok je bila stene?
Hvala, hvala! :D
Preneću joj, ali - zna ona to! :roll:;)
Ima njenih slika po Forumu dosta, negde na prvoj - drugoj strani ove teme, sigurno i u "Pretstavite svog ljubimca", ali evo još neka...
2003463307438966586_rs.jpg

2003453519872185584_rs.jpg

2003457134970430371_rs.jpg

smeh vidim da se razumes u ovu rasu, pa mi molim te objasni ovo: u mom naselju ima jedna zenka skotskog ovcara i ona nikad nije parena. sada ima oko7-8 ili 9 godina i pocela je da ujeda ljude....mene nije ujela jer me poznaje ali neke druge jeste....a nigde u literaturama nisam nasla i ovo nije uobicajena pojava kod ove rase stoga jer postoji neki lek nesto cime moze da se izmeni njeno ponasanje.....hvala unapred...

smeh vidim da se razumes u ovu rasu, pa mi molim te objasni ovo: u mom naselju ima jedna zenka skotskog ovcara i ona nikad nije parena. sada ima oko7-8 ili 9 godina i pocela je da ujeda ljude....mene nije ujela jer me poznaje ali neke druge jeste....a nigde u literaturama nisam nasla i ovo nije uobicajena pojava kod ove rase stoga jer postoji neki lek nesto cime moze da se izmeni njeno ponasanje.....hvala unapred...
Dona je treca "lesika" sa kojom se intenzivno druzim, upoznala sam mnogo i pasa ove rase, ali i njihovih vlasnika. Imaju dosta zajednickog (npr. neverovatno su tvrdoglavi i gordi, sa njima se sve mnogo lakse postize "na finjaka", jako dugo pamte i dobro i lose, uzasne su kukavice na svaki jak i nagao zvuk...), ali je, opet, svaki pas posebna prica.
Mislim da ovo sto kuca nije nikad parena nema veze sa iznenadnom promenom njene naravi. Pre ce biti da joj se dogodilo nesto lose. Prijatelj je imao zenkicu, bila je olicenje dobrote i pitomosti dok se nije izgubila. Kad se vratila, postala je prilicno nervozna i agresivna - ko zna sta joj se sve desavalo.
U vreme kada sam ja imala Amija (koji je bio maskota citavog drustva, obozavan i mazen), jedan drugar se udvarao devojci koja je takodje imala "lesija". U nameri da se dodvori gazdarici, poznajuci mog Amija, prisao je psu sasvim slobodno da ga pomazi, ali j ovaj naglo skocio i ujeo ga za nos! Kasnije je cuo da su psa kao malog maltretirali klinci, te je postao jako nepoverljiv i dopustoa je da mu pridju jedino ukucani... Ako se kuci o kojoj pricas dogodilo nesto lose (dovoljno je da je neko udario), ona reaguje na svakog ko joj se ne dopada ili je podseti na taj dogadjaj.
Druga mogucnost je da nesto/nekog stiti. Moj Lari je bio pusten u dvoristu i pored njega je mogao da prodje ko god hoce, kad god hoce ako ulazi na vrata i ponasa se normalno. Eventualno bi ga spopao da se mazi :roll:.
Ali, ako je kapija kojim slucajem otvorena i on ordinira ispred - nije bilo sanse da bilo ko prodje pored! Mi smo prvo mislili da je to slucajno i pitali se sta ga je spopalo. Ispostavilo se da on cuva nas, teritoriju - ko ce ga znati sta je umislio.
Takodje se desavalo sa obojicom, a vidim da je slicno i sa Donom, da reaguju kada im se neko ne dopada! Obicno su to ljudi koji ne vole pse, ili ih se panicno plase - pas rezi, mozda bi i nasrnuo da nisam pored njega!
Nisam ti mnogo pomogla, i sem saveta da porazgovaras sa vlasnicima i pokusate da utvrdite sta je moglo promeniti narav ovog psa - drugo mi ne pada na pamet.

Dok me moje voljeno pseto gleda svojim intiligentnim okicama :heart: (i povremeno cuska njuskicom u zelji da se igramo - kao da nikad ne staje! :lol:), setih se da pogledam gde nam je tema...
Bas je pala... stvarno je steta da je Dona ovde jedini skotski ovcar! :o

Стварно су ретки шкотски овчари, ја сам на изложби видела само пар комада, а овде у Београду не памтим када сам видела исти! Био је један у мом крају, али га више нема.

Стварно су ретки шкотски овчари, ја сам на изложби видела само пар комада, а овде у Београду не памтим када сам видела исти! Био је један у мом крају, али га више нема.

L@kky piše: mili i kod mene ti je isti slucaj, jedan moj drug je imao lesija, i pobjegao mu je, bog zna kad sam ga zadnji put uzivo vidio

Sve su to trendovi... vec smo pricali o tome!
Kad je sam sa Larijem prvi put bila na izlozbi (1994.), u kategoriji mladih muzjaka bilo je 9 pasa! I to u Novom Beceju (bez uvrede... ali nije bila neka jako velika izlozba)!
I uopste, u to vreme ih je bas bilo...
Sad, takodje, ne pamtim kad sam videla kolija na ulici (ako ne racunam moju Donu ;)), a malo ih ima i po oglasima...
Definitivno nisu "u trendu" i stvarno je steta - to su (ponavljam se po ko zna koji put! :rolleyes:) stvarno fantasticni psi!

Sve su to trendovi... vec smo pricali o tome!
Kad je sam sa Larijem prvi put bila na izlozbi (1994.), u kategoriji mladih muzjaka bilo je 9 pasa! I to u Novom Beceju (bez uvrede... ali nije bila neka jako velika izlozba)!
I uopste, u to vreme ih je bas bilo...
Sad, takodje, ne pamtim kad sam videla kolija na ulici (ako ne racunam moju Donu ;)), a malo ih ima i po oglasima...
Definitivno nisu "u trendu" i stvarno je steta - to su (ponavljam se po ko zna koji put! :rolleyes:) stvarno fantasticni psi!

da u ja nigdje ne vidim u oglasima da se prodaju

Јесте, све је ствар тренда - лабрадора и ретривера ћете се итекако нагледати, али зато осталих - руку на срце, искрено, јако, јако ретко видим и мени омиљену расу - ротвајлера на улици. Знам пар њих, али стварно је ретко видети их. Добермане и боксере уопште, понекад немачког овчара, а друге расе и да не спомињем. Чешће виђам питове, ту и тамо стафорде, остало је .....

Back