Škotski ovčar ("Lesi")

volio bi da mi neko pokloni skotskog ovcara jer stwarno neznam zasto da kupujem psa to mi je uzasno glupo kod kuce imam jednog malog psa i nisam znao sta je a bio je bas malen i preljep da bi nakraju saznao da je rotvajler a cuo sam da oni cesto napadaju svoje vlasnike ako se nestaraju o njima a ako se ja jedno vrjeme maknem malko od njega i nehranim ga bas dobro onda ce on meni da pojede nogu e to bas nebi volio tako da mi je ovaj mali psic dovoljno dobar ili tako neki pas samo da je dobar i da nije neki cuvar ili tako neki krvolocni

dobar dan!
javljam se iz drustva za zastitu zivotinja, i prije par dana me nazvala jedna gospodja, koja se seli i ne moze vise drzati psa, naime radi se o curi skotskog ovcara, staroj 4 godine i koja ima papire.
pa ako je netko zainterersiran za ovu ljepoticu neka se javi..

ako mi ne uspije postavljanje slika na ovu temu, mogu poslati iste na mail, ako je netko zainteresiran.
i odmah da upozorim, uzimamo podatke udomitelja i provjeravamo iste.

hvala

Prilozi

• DSC00047.JPG
    DSC00047.JPG
    47,3 KB · Pregleda: 35
  • DSC00046.JPG
    DSC00046.JPG
    61,2 KB · Pregleda: 27
  • DSC00044.JPG
    DSC00044.JPG
    47,6 KB · Pregleda: 26
koni2004:
dobar dan!
javljam se iz drustva za zastitu zivotinja, i prije par dana me nazvala jedna gospodja, koja se seli i ne moze vise drzati psa, naime radi se o curi skotskog ovcara, staroj 4 godine i koja ima papire.

ako mi ne uspije postavljanje slika na ovu temu, mogu poslati iste na mail, ako je netko zainteresiran.

hvala
Kuca je lepa... da nisam pre kratkog vremena uzela štene, sigurno bih je uzela, ali zaista nemam uslove.
Samo dodajem da je ovo izvanredna rasa, sjajnih karakteristika i da taj ko je uzme dovodi divno stvorenje u kuću.
Ne bi bilo loše da napišeš da li je pas živeo u stanu ili dvorištu, sa kim, da li je menjao vlasnike... Naravno, važno je i odakle je pas...
Pozdrav u nadi da će se kuca lepo udomiti.

Da, slazem se da je ovo jedna jedna divna pasmina jer i sama imam iskustva sa istima 20ak godina, ali proslu godinu sam nasla jos jednu kujicu mjesanku, vezanu za stablo i uzela ju, tako da niti ja nemam uslova za jos jednu ljepoticu, mada se nadam da necemo imati problema sa udomljavanjem. Do sada nam se javio gospodin koji vec ima jednu skoticu, samo sto se nalazi na putu od Beograda do Nisa, to nam predstavlja problem jer je necemo moci kontrolirati, buduci da smo iz Rijeke. Ali, ako ne nadjemo nekog mjerodavnog udomitelja blize, Reni ce ici u Srbiju:) Prijevoz cemo organizirati preko drustva za zastitu zivotinja.
Inace, Reni je zivjela u stanu do sada, u obitelji sa djecom, tako da se sa njima takodjer slaze, mirna je, poslusna i kao svaka skotica, prava je dama.
Zelim naglasiti da Reni dajemo samo za clana obitelji, ostalo, tipa cuvanje imanja na lancu i radi slicnih funkcija, ne dolazi u obzir!

koni2004:
dobar dan!

hvala
Koni, šta je sa ovom lepom kucom?

evo bas smo danas isli do jedne gospodje koja je rekla da ce ju uzeti, ali kada je vidjela da nije crno bijela vec tricolor, se predomislila.. :mad: ne mogu vjerovati da su ljudima boje toliko presudne, pa skot je skot, to je ta narav, neosvisno u kojoj se boji pojavljuju..
ma iznervirala sam se, tamo smo izgubili 4 sata da bi nam na kraju rekla da ipak to nije ta boja..
a kujica je divna, jest da je treba oprati i ocetkati, ali je kao i svaka skotica mirna, njezna i strpna.
mada mi nije bitno ali potencijalnim udomiteljima bi moglo biti, ima krive zubice :(
i svekrva od te zene je bila neuvjerljiva i smatra da skota treba sisati, pa ju je i malo sisnula, a sta da Vam kazem, ljudi prvenstveno nabavljaju lesija a to nije lesi vec je skotski ovcar, i tu nastaju problemi... :(

pozdrav

koni2004:
.......i svekrva od te zene je bila neuvjerljiva i smatra da skota treba sisati, pa ju je i malo sisnula, a sta da Vam kazem, ljudi prvenstveno nabavljaju lesija a to nije lesi vec je skotski ovcar, i tu nastaju problemi... :(

pozdrav
Čekaj malo... Ljudi su hteli uzeti kuju škotskog ovčara, ali tvrde da je treba šišati, pa su probali?! :confused:
Ne mogu da verujem! :roll: :evil:
Ovo me potsetilo na priču iz mog komšiluka, sa srećnim završetkom. Naime, ima jedna slatka kuca u kraju koju vlasnici baš vole i paze. Desilo se da je pre nekog vremena bila nestala i oni su dali oglas da se traži "ženka škotskog ovčara žuto bele boje". Da li su je uzeli, ili slučajno naišli na nju klinci cigančići (nadam se da ovo nikog ne vređa - glupo mi zvuči "deca romske nacionalnosti") ne znam, ali su se zabrinuli da neće dobiti obećanu nagradu budući da je kuca imala deo repa i sasvim malo na leđima crne boje. Dovitljivi klinci su uzeli mašinicu za brijanje i ošišali joj svu crnu dlaku! :lol: Videla sam je kad je vraćena... Bila je komična, ali pošto se sve srećno završilo, dlaka, naravno, ponovo izrasla ne mogu da se ne smejem pri pomisli na tu sliku!

ne, ne, pogresno ste me shvatili, svekrva od gospodje koja je vlasnik psa, u je sisnula,a ne potencijalna udomiteljica.
to se vidi najvise na repu, jer je prilicno rjetak, a skoti bas imaju bujan rep, tako da se to na repu najvise uocava.
nis, trazim dalje, tesko je udomiti kuju sa papirima, mada kazem Vam ne igleda prvoklasno, a da je ne uzimaju s ciljem rasploda.

javljam se sa dobrim vjestima uskoro, nadam se..

e da, jos jedan problem je da kod ovih ljudi koji su vlasnici, moze biti samo do 1 maja, a onda ce biti smjestena u hotelu, dodatna patnja za blago :sad:

Znam da se većina pasa boji grmljavine, ali kad je ova vremenska nepogoda u pitanju, nikad nisam videla takve kukavice kakvi su škotski ovčari! :roll:
Sinoć je kod nas padala kiša i grmelo je... a Dona je imala "vatreno krštenje".
Evo jedna fotkica... Na žalost, ne može se videti kako je drhtala (ne od hladnoće!) i, naravno, završila kod nas u sobi (što je, naravno, nije smirilo, ali se nadamo da je, bar, utešilo ;) ).

Hehehe...
Pre neki dan šetamo mi našu Donu pored obale, ona videla neke pecaroše i pravo na njih (moje kuče je ubeđeno da su svi ljudi koje vidi tu da bi nju mazili i divili joj se). Pozovem je, ona se samo okrene prema meni i nastavi. Pokušam ponovo, ona dođe do mene i vrati se da davi ljude. U jednom trenutku je skočila na leđa čoveku koji sedi i ja kažem "Kretenu!" (mi njoj tako tepamo ;) )
Čovek se okrene prema meni i kaže: "Nemojte tako... Vidite kako je divan pas!" A Dona, sedi onako gordo na pola metra od njega i gleda u vodu! :roll:
Sreća da čovek voli pse! :lol:

pikax:
Pa ova kuca je preslatka..preslatka... :D:D
Ta kuca je bila nešto posebno... Ali stvarno!
Kuja je oštenila samo dva šteneta (moj Lari je bio tata), njega i žutu kujicu. Ljudi su ih držali u stanu, baš su ih voleli, ali pojma nisu imali o kucama. Kada sam otišla po njega, imao je 6 nedelja, malu, usku glavicu, kratke noge i ogrooomno telo! Doslovce je u stomaku bio duplo širi nego što mu je bila glavica i nisam mogla da ga zovem drugačije nego Debeli :lol: ! Donela sam ga kući u istoj toj korpi na biciklu...
Imala sam psa, nije bilo uslova da ga zadržim i navodno sam ga donela kući samo privremeno... Najpre sam mu uvela red u ishrani, i posmatrala ga kako postaje gotovo normalno štene (doduše malo "popunjeno", ali ne tako strašno ;) ), puštala ga malo unutra, malo ostavljala napolju... da navikne. Dobro je bilo što imamo terasu i stepenište na koje nije smeo, pa je u početku bio bezbedan. Noći je provodio kod mene u sobi, zajedno sa Larijem (bilo mi žao da njega ostavljam napolju... i onako je bio ljubomoran) i to je stvarno bilo komično! Lari je uvek spavao pored samih vrata, a Debeli pored kreveta. Lari je, kao odrastao pas spavao noću, dok se mali budio i, naravno, bilo mu je dosadno. Najpre bi "čačkao" tatu, a kad ga ovaj otkači, onda je skakao oko kreveta, ne bi li mene nekako dohvatio! Obično bi mi šapicom zakačio kosu i bio uporan dok me ne probudi! :roll: Jednom je toliko bio dosadan, a ja umorna da sam ga samo uzela i strpala pored sebe u krevet i to ispod jorgana! Mislila sam da će se odmah izvući, ali je spavao ko' beba (što je tada i bio). Poklonila sam ga (teška srca) klincima svoje drugarice i to tako što sam ga spakovala u kutiju, vezala mu mašnu, povela Deda Mraza i tako smo ga "uručili".
Troje klinaca ga je obožavalo, mazilo, češljalo, šetalo... ma bili su sjajni! Kad odu na odmor, on takav "Pera ždera" ne bi jeo po tri-četiri dana od tuge... Naravno, nikad me nije zaboravio i uvek je sve ostavljao (ček i hranu!:lol: ) kako bismo se izmazili. :D
Na žalost, uginuo je nakon što ga je neko otrovao. Niko ne zna ni ko ni zašto, veterinar koji ga je lečio sad brine i o mojoj Doni pa mi je pričao kako je je sve bilo vrlo neobično i kako su pokušali sve da ga spasu... Trudim se da ne razmišljam o tome, ali iskreno - nikad ga nisam prežalila... Bio je stvarno fenomenalan pas.
U toj kući je sada drugi pas (zlatni retriver, kujica, totalno luda, ali mnogo slatka), jer je to bio jedini način da klinci nekako prebole gubitak. Kada sam im pohvalila kucu, dečica su me nekako čudno gledala... Najstarija devojčica je samo rekla: "Ali... niko nije kao Debeli" i zatvorila okice :cry: . Meni se i sad oči pune suzama kad se toga setim.
Ako je to neka uteha, odabrala sam Debelom pravi dom i teško da je mogao imati lepši i ispunjeniji život...
Hvala ti što si izvukla ovu sliku i dala mi priliku da ga se (ponovo) setim...

pikax:
:(:(:(:(:(...ja se rasplakala...
Stvarno preslatka kuca..kako je neko mogao da je otruje...:(:(:(
Eh... Ja se rasplačem svaki put kad se povede priča o njemu... :cry:
Moji psi (oni koji su odrasli, živeli, uginuli kod mene) su bar doživeli neku starost... i uginuli recimo prirodnom smrću. Debeli je mogao (i trebalo) još da živi...
Moja draga drugarica, majka ovih mališana, znajući za moju vezu i odnos prema tom psu, je dugo izbegavala da mi kaže šta se dogodilo... i baš ne mogu da se naviknem na to da ga nema.
Na žalost, zlih ljudi ima svuda i nikad ne znamo kad i kako ćemo na njih da naletimo.

Back