SKIATHOS ali stvarno!

To nije NIKAKAV baDminton (možda se u tvojoj (K)rvatskoj kaže baGminton ???), nego REKETAS.
To je slično baDmontonu koliko i stoni tenis .....

NE SLUŠAJTE provokatora, njemu je dobro samo u (K)rvatskoj, a BARON MINHAUZEN stiže do Istre za 4 (Č E T I R I ) sata iz Beograda !!??

pod 1 nauci da se izrazavas u skladu sa temom
pod 2 kako god se to zove,reketas,bagminton,vaterpolo,nije prijatno kada igraju po tebi a to je poenta onoga o cemu sam pricao
pod 3 niko te nije pitao gde je meni dobro
pod 4 m(A) ma ti je ti je baron minhauzen
pod 5 moja stvar gde ja volim da idem i gde se meni svidja
pod 6 ovo je moje vidjenje skijatosa jer sam dosao prosle nedelje sa tog ostrva...i to ne znaci da je tamo lose i da su se svi ovi ljudi lose proveli jednostavno volimo razlicite stvari
pa vidi hrvatska je za MENE raj za grcku u svemu osim u plazama kome je to bitno a meni nije...a za tebe mogu da kazem da si .....( ovde je jedna covekolika zivotinja) da si i jednom bio kolima do istre video bi koliko ti treba

Poslednja izmena:
pa vidi mislim da ne budem nesto razmazen ali mi smo uzeli jednu kucu na plazi i nisam ocekivao svedski sto od 20m i ne znam kakve sobe ali jednostavno skijatos nije ostrvo za odmor i svi koji hoce da idu tamo sa decom u principu ce da pogrese,jer ako su smesteni u gradu moraju da iznajme auto koji nije uopste jeftin rekao sam 60 ili 65e najjeftiniji sto sam ja gledao,ima autobus do plaza ali popodne ako ne idete od pocetne stanice i do zadnje tesko cete uci u njega jer vozac uglavnom ni ne staje na medju stanicama,vecina plaza osim kukunarijesa su barem 500m od tog glavnog puta neke nemaju ni asvalt i ide se uzbrdo pa nizbrdo tako da sa malom decom tesko da cete lako doci do njih,a tamo vas cekaju guzve i glasna muzika sa sve pijanim klincima koji djuskaju na popodnevnim zurkama i dosadni grci koji igraju bagminton po plazi i po vama...uvece kroz gl.ulicu je skoro nemoguce proci tako da sa decom nikako pogotovo sa kolicima...a i nemoguce je doci do glavnih kafica gde nema mesta da se sedne...klopa po restoranima je uzasno skupa i mi smo kao hteli tako da se hranimo posto smo tako navikli kao doruckujemo u sobi a sve ostalo na plazi ili uvece u gradu...prvi dan sam otisao do prodavnice i za 60e kupio dve male kese hrane tako da sam morao jos 2 puta da idem za 10 dana,na plazama ,,osim na plazi vromolimnos i megali amos mislim da se tako zove ,nema posteni restoran da se normalno jede a da nije hot dog,neki sendvic,ili hamburger a posto si ceo dan na plazi i ako si presao 1000km nisi bas lud za sendvicem,uvece je druga prica ali mislim da smo jednom jeli za 40e sve ostalo je bilo mnogo skuplje i jos ako racunas da smo posle toga isli i na pice koje je,koktel 12e oranzada 5e,pa ti sada izracunaj koliko je to para ako popijes par pica...izleti su uglavnom pre podne i ima ta jedna plaza lalarija koja je stvarno lepa i na koju obavezno treba iici ali samo ako je more mirno jer se ne ide samo do nje nego te vozikaju oko ostrva pa,posto smo mi isli kada su bili talasi,ljudi povracali po palubi posto nije bilo dovoljno kesa,tako da i tamo sa malom decom nikako...Skijatos je ostvrvo za mlade kojima sve ovo ne smeta i koji su otisli u zezanje da spavaju popodne i jure pijane engleskinje,za nas koji smo radili celu god i otisli da se malo odmorimo totalan promasaj...i jos nesto za ostale forumase sve slike koje ste uglavnom postavljali ovde su plaze u trenucima kada su prazne jutro ili vece...ali one su lepe samo tada inace katastrofa samo zamislite izmedju ostalog gliser za skijanje na vodi koji na svaakih 5 minuta nekoga vuce toliko o miru na plazi a trecina svake plaze je rezervisana za njih jer oni tu pristaju i kupe turiste koji bi tako da se zezaju,kao sto rekoh skijatos me podsetio na budvu kad sam bio mladji kupao se na mogrenu a uvece jurcao po starom gradu lepo ali samo za mlade za zaposlene koji bi da se odmore i porodice promasaj
pozz
"stawwross" je delom u pravu....ALI...gospodine "stawwros" i pored toga sto smo "tu negde" po godinama i da "preferiramo" isti ili slican odmor,niko Vam nije kriv sto ste (VEROVATNO) bili u periodu od 12.08 do 22.08 kada je na Skiathosu LUDNICA.Trodnevni nacionalni praznik od 15.,08 privuce pola Volosa, Larise,Atine.....ne zna se ko pije ni ko placa.mi koji zivimo i radimo ovde "onevescujemo" se od posla i pazara, ne postoji auto da se iznajmi oko 15-16 avgusta (ali je zato danas 30 evra a za vise dana 25).Cinjenica je i da grci polude sa cenama u tom periodu i treba biti oprezan ali ponuda i potraz\nja diktiraju i cenu....Treba da napomenem i to da sam do pocetka avgusta imao oko 30-ak upita za produzetak letovanja od ugovorenog,sto od mojih gostiju sto od nepoznatih i to dosta njih sa MALOM DECOM..ali u tom periodu zaista se i smanjuje broj nasih turista.Na kraju,da priznam....obzirom da zivim ovde i znam za taj haos u avgustu.....samo pod uslovom da mi plate dosao bih tada na letovanje.(imam i "neku" godinu proizvodnje....)replicirao sam jer mi se ucinilo da pisete generalno o ostrvu.Samo jos da dodam za udaljenost plaza od magistrale(gore-dole):m.amos 20-120m,vasilias 50m,ahladies 140m, dzaneira 30m,kanapica 150m,vromolimnos 400m,kolios 50-300m, ag.paraskevi 80-150m,trulos 150m,marata 50-60m...na kraju na sta bi licilo ostrvo ako bi magistrala isla po plazama...:???:

i jedna zanimljivost oko cena:tacno je da je u staroj luci "sisanje" i da je malo "mondenski" popiti kafu tamo.... ali secam se primera dve devojke (iz intesa banke) koje su oko 7-8 avgusta imale "kresanje" autom sa jednim grkom.pa posto su lokalni mangupi(osiguranje,vlasnik i policija) hteli da im uzmu pasose ili 500 evra za odstetu,one me probude sa molbom za pomoc.naravno da sam grke prizemljio(auto osiguran!!!) pa cak i zapretio intervencijom srpske ambasade...posto vlasnik auta (victoria rent a car) nije trazio odstetu lepo smo grke poslali.....u setnju.e sad....devojke odusevljene,hoce da me vode na kafu(obzirom da je bilo jutro).i otisli smo na moj zahtev u kafeteriju "zebekis". jedan frape,dva capucina,tri male flasirane vode= 5.40 evra.i jos marko holandjanin (konobar) videvsi da devojke placaju,lepo zaokruzi na 5 evra.nisu mogle da veruju! kao i sinoc....br.par koji letuje u vili "zaharo" me pozvao na pice:dve koka-kole,dva sokica=4.80 i to u papadiamantis ulici.ali,ako hocete "rock n roll"...."slip inn"..:rtfm::rtfm:

Poslednja izmena:
kako se razlikuju priče i doživljaji o letovanju u razmaku od mesec i po dana...

ovo stawros što ti pričaš sam čula i od prijateljice koja je na skijatosu bila u dva puta. prvi put krajem juna i početkom jula (kad i ja), i drugi put u avgustu. ako si hteo da izbegneš gužvu i naduvane cene. sigurno nije trebalo da ideš tamo... i na ovoj temi je u par navrata bio davan savet da skijatos treba izbegavati u avgustu, osim ako nisi baš mladjahan (u kom slučaju treba požuriti na datu destinaciju).

mi smo kola plaćali 20 evra po danu, nijedna slika (nekoliko sam postavila i ovde) nije slikana rano ujutro (tek se oko dva i kretalo na plaže), a nigde nije bila gužva. najviše je mase onda bilo na kukunariju, a i to je značilo da ti je najbliži peškir na oko pet metara (dobro, mi nismo išli u deo sa suncobranima), ali me to baš nije pogodilo jer mi se ta plaža iovako najmanje dopala pa se nismo puno zadržavali. na dve plaže (na koje se spustiš sa puta) smo bili jedini... 'slip inn' mi je bio omiljeni kafić, uz svaku kafu bi stizala i flaširana voda i keksići sa posudicom meda ili čokolade, koji se nisu naplaćivali. o osmehu devojke koja nas je poslužila neću da pričam, on iovako nema cenu :). kod ivana ("pasta pazza") smo se razbijali od super klope za sasvim ok cenu (nikad nije prešlo 20 evra za dvoje). gužve uveče su bile taman tol'ko kol'ko treba. na burziju smo nalazili mesta kad god smo hteli. nikakve buke nije bilo, niko nije skakao po nama... pravi odmor.

ne znam gde se uopšte može letovati u avgustu, a da ti neko ne skače po glavi. mislim, kada je neka atraktivnija destinacija u pitanju (u pržogrncima verovatno nije gužva). pa ni ovde u ns-u ne vredi ići na štrand (gradsku plažu) osim ako ne želiš da te skuteri skrate za glavu, a mala deca prave od tebe sfingu u pesku... ne mogu reći da sečem vene za grčkom (ipak mi je ovo prvi put da letujem tamo), ali mislim da za to što si se tako proveo nije kriva grčka, već pogrešna očekivanja...

Poslednja izmena:
kako se razlikuju priče i doživljaji o letovanju u razmaku od mesec i po dana...

ovo stawros što ti pričaš sam čula i od prijateljice koja je na skijatosu bila u dva puta. prvi put krajem juna i početkom jula (kad i ja), i drugi put u avgustu. ako si hteo da izbegneš gužvu i naduvane cene. sigurno nije trebalo da ideš tamo... i na ovoj temi je u par navrata bio davan savet da skijatos treba izbegavati u avgustu, osim ako nisi baš mladjahan (u kom slučaju treba požuriti na datu destinaciju).

mi smo kola plaćali 20 evra po danu, nijedna slika (nekoliko sam postavila i ovde) nije slikana rano ujutro (tek se oko dva i kretalo na plaže), a nigde nije bila gužva. najviše je mase onda bilo na kukunariju, a i to je značilo da ti je najbliži peškir na oko pet metara (dobro, mi nismo išli u deo sa suncobranima), ali me to baš nije pogodilo jer mi se ta plaža iovako najmanje dopala pa se nismo puno zadržavali. na dve plaže (na koje se spustiš sa puta) smo bili jedini... 'slip inn' mi je bio omiljeni kafić, uz svaku kafu bi stizala i flaširana voda i keksići sa posudicom meda ili čokolade, koji se nisu naplaćivali. o osmehu devojke koja nas je poslužila neću da pričam, on iovako nema cenu :). kod ivana ("pasta pazza") smo se razbijali od super klope za sasvim ok cenu (nikad nije prešlo 20 evra za dvoje). gužve uveče su bile taman tol'ko kol'ko treba. na burziju smo nalazili mesta kad god smo hteli. nikakve buke nije bilo, niko nije skakao po nama... pravi odmor.

ne znam gde se uopšte može letovati u avgustu, a da ti neko ne skače po glavi. mislim, kada je neka atraktivnija destinacija u pitanju (u pržogrncima verovatno nije gužva). pa ni ovde u ns-u ne vredi ići na štrand (gradsku plažu) osim ako ne želiš da te skuteri skrate za glavu, a mala deca prave od tebe sfingu u pesku... ne mogu reći da sečem vene za grčkom (ipak mi je ovo prvi put da letujem tamo), ali mislim da za to što si se tako proveo nije kriva grčka, već pogrešna očekivanja...

vidi ne mogu ja da biram kad cu na odmor,dobio avgust otisao u avgustu,ja nisam rekao da je klopa losa i nije ako hoces da jedes nesto sto nije riba,ali davati 60e za kilo je malo puno osim ujednoj taverni gde je 10e porcija,ali ja volim kad sam na moru da jedem ribu ,skoljke ,lignje a ne jednu veeeeeeeeeeliku lignju,sto se tice restorana na plazama da se ne ponavljam vec sam sve napisao,na kukunarijesu je bukvalno lezaljka bila na pola metra od nas,a na banani jos i blize,od jedan je skoro nemoguce bilo naci lezaljke,i jos nesto MENI se skijatos nije svideo sto ne znaci da tamo ne treba ici,samo sam izneo MOJE utiske i iskustva sa ostrva STO NE ZNACI DA DRUGIMA NIJE BILO LEPO

da si naveo samo svoje utiske, ni po brige... ali si dao i neke tvrdnje, tipa

"Skijatos je ostvrvo za mlade kojima sve ovo ne smeta i koji su otisli u zezanje da spavaju popodne i jure pijane engleskinje,za nas koji smo radili celu god i otisli da se malo odmorimo totalan promasaj...i jos nesto za ostale forumase sve slike koje ste uglavnom postavljali ovde su plaze u trenucima kada su prazne jutro ili vece...ali one su lepe samo tada inace katastrofa"

koje apsolutno ne stoje.

i na to sam se (uglavnom i osvrnula).

nego, nemoj da se puno jediš... ne valja to na ovako lepo vreme :)

i jedna zanimljivost oko cena:tacno je da je u staroj luci "sisanje" i da je malo "mondenski" popiti kafu tamo.... ali secam se primera dve devojke (iz intesa banke) koje su oko 7-8 avgusta imale "kresanje" autom sa jednim grkom.pa posto su lokalni mangupi(osiguranje,vlasnik i policija) hteli da im uzmu pasose ili 500 evra za odstetu,one me probude sa molbom za pomoc.naravno da sam grke prizemljio(auto osiguran!!!) pa cak i zapretio intervencijom srpske ambasade...posto vlasnik auta (victoria rent a car) nije trazio odstetu lepo smo grke poslali.....u setnju.e sad....devojke odusevljene,hoce da me vode na kafu(obzirom da je bilo jutro).i otisli smo na moj zahtev u kafeteriju "zebekis". jedan frape,dva capucina,tri male flasirane vode= 5.40 evra.i jos marko holandjanin (konobar) videvsi da devojke placaju,lepo zaokruzi na 5 evra.nisu mogle da veruju! kao i sinoc....br.par koji letuje u vili "zaharo" me pozvao na pice:dve koka-kole,dva sokica=4.80 i to u papadiamantis ulici.ali,ako hocete "rock n roll"...."slip inn"..:rtfm::rtfm:

vidi bio sam od 11.8-21.8 i verujem da ima i jeftinijih mesta da se negde nesto popije ali kad odes na odmor ne trazis bas sad cenovnik na svakom mestu pa u petoj kafani odlucis da se vratis u prvu jer je tamo bilo najeftinije,putujem dosta i nezadovoljan sam samo odnosom ponuda cena koju sam doziveo na skijatosu,za udaljenost plaza moj smestaj je bio na samoj plazi megali amos...govorim o banani,agi eleni i ona iza banane sad sam zaboravio koja je a i vromolimnos ima sigurno 300m ako ne i vise od magistrale ali da se ne nastavljamo skijatos nije to sto sam ocekivao...ne kazem da nije lep aali je preskup u periodu kad sam ja bio za ono sto mi je ponudio
pozz

Generalno Grcka svake godine sve manje postaje moje omiljena destinacija, a bio sam zaljubljen u nju i jos uvek sam. Ja sam isto napomenuo da je sve prljavije i isto sam se zgrozio kad sam stavio masku na Skiatosu. Drugo svake godine plaze okupiraju sve vise i vise sa ležaljkama kao da im je neki Crnogorac ministar turizma. Sa setom se secam Grčke pre 10-15 godina kada ni na jednoj plazi nisu bile ležaljke to jes bile su ali na gomili i ko hoće uzme sa gomile, postavi gde hoce i plati. Skoro sam obišao neka mesta da obnovim lepe uspomene sa starih letovanja i pobegao glavom bez obzira ne bi sada letovao tamo da mi plate. Gomila Rusa sa zlatnim zubima puni love, a uz takve tipove sta ide predpostavite sami.

[ ... da si i jednom bio kolima do istre video bi koliko ti treba ]

Odakle???

ovde je "gospodin" sch preneo raspravu sa jedne druge teme a to je zasto ne treba ici u cg na more,pa sam ja rekao zato sto imate autoput sa 3 trake do rijeke i sto stignes za 4-4,5 sata zavisi kako vozis i sta vozis, ove godine sam od maja bio vec 3 puta za vikend i to je jedino more:dash na koje iz bgd mozes tako da odes a da se ne smoris od voznje i da ne ides avionom... :rotf:

Poslednja izmena od moderatora:
4 - 4.5 sata Beograd-Rijeka :think: Pegazom???
A sto se tice "TVOJIH utisaka i iskustva sa ostrva", slazem se sa "sch" po pitanju Minhauzenovog sindroma i iskreno se nadam da nece biti presudni nikome ko se interesuje za letovanje na Skiathosu.
:dontunderstand:
... hrvatska je za MENE raj za grcku u svemu osim u plazama kome je to bitno a meni nije...
Zasto si onda izabrao ostrvo povrsine 50 km² i 6000 stanovnika??? Za provod??? Vrlo inteligentno, nema sta.. :klap:
I hoces reci da Hrvatska, "Dominikana" (cuj molim te, DOMINIKANA ), Bali, Singapur... nemaju turiste koji igraju "bagminton u plicaku"??? Ma daaaaj, slucajno sam posetila i "Dominikanu" i Bali...
A hoces reci i to da ako zaronis 50m od obale negde u Istri, neces naci "sporete, kese, smece" i sl.???
I zar covek koji o ribi govori u kilogramima ocekuje da "spuca" manje od 2000 za 10 dana??? Pitam se koliko placas "kilo ribe" u Istri ili bilo kom ribljem restoranu u Beogradu???
Savet: "Prelistaj "bonton", mozda ces ukapirati da se o ribi razmislja u porcijama...
I budi ljubazan, postedi nas Minhauzenijade.
:bye:

E pa da i ja dodam malo informacija o Skiatosu, sa kog sam se vratio pre dva dana.
Poceo bih prvo o losim stvarima.
Aranzman za Skiatos uplatili smo malte ne u poslednjem trenutku jer je bilo puno ljudi a malo termina no nekako smo se snasli (mislili smo da smo se snasli). Aranzman je isao preko agencije HALO TOURSA iz Beograda. Prva stvar Gospodja koja je vlasnik AUTOBUSA nije htela da udje u grad Nis vec je grupa turista iz Nisa morala da saceka autobus na Naisu. Kada smo je upitali zasto rekla je citiram "Ja sam vlasnica autobusa i stajem gde ja hocu" inace smo posle toga culi da je gospodja VESNA medicinski radnik i da nema ama nikakve veze sa turizmom al ima autobus...
Ukrcamo se u autobus i krenemo da se upoznajemo sa ljudima u busu i posle pola sata shvatimo da deo ljudi oko nas uposte ne ide na Skiatos vec putujeu za Krf. Ponovo se obratimo gospodji Vesni a ona kaze a pa vi ste iz Nisa vama sam zaboravila da kazem: 10-ak kilometara posle grcke granice cekace nas mini bus u koji cemo da presednemo i prebacimo stvari i on ce da nas odveze do Skiatosa. Prodjemo granicu prebacimo se u mini bus prebacimo kofere u minibus, vozio je neki lud grk i stignemo nekih sat vremena pre polaska trajekta izlazimo iz mini busa kad lik, pre bi ga nazvao luckim radnikom nego vodicem, kaze da cemo morati da izvadimo stvari iz mini busa i da sa stvarima u rukama udjemo na trajekt. Napominjem da je sa nama bila i porodica sa detetom od 5 godina i da o tome niko od nas nije imao nikakavu informaciju.
Kada smo stigli na skiatos lepota gradica nas malo smirila i ulila nada da lakse prebrodimo tu nervozu, ali nas lucki radnik -Nemanja ceka sa kamionetom trotockasem na koji ukrcavamo stvari koji ih zatim prenosi do vila koje su u ulici miuli na nekih 10 min od luke ulicom papadiamanete. Agencija ima zakupljene dve vile i ko sto kaze Nemanj sobe levo apartmani desno. Sobe su svakako sredjenije od apartmana i u agenciji prikazuju samo slike soba a o apartmanskom smestaju nema nikakvih slika. Gospodja Elena, vlasnica apartmana je jedna divna zena sa kojojm smo popili par puta kafu i lepo se ispricali i bila je spremna da nam svakako izadje u susret i pomogne jer luckog radnika od tog trenutka nije ni bilo jer se momak vratio sa prethodnom turom za Platamon gde mu je inace i stacionar.
Povratak je bio jos gori. U devet iz soba isti kamionet dovozi stvari do luke izbacujemo stvari nosimo ih do stajalista u luci i cekamo trajekt koji krece oko 12:45. Oko 12:00 opet secamo stvari do trajekta u koji pokusava da udje puno puno ljudi. Ulazimo nekako stavljamo stvari u one boksove i pokusavamo da nadjemo prazne mesto da se smestimo jer je na trajektu sve puno. Nekako se smestamo u nekoj kabini sa klimom gde dobar deo ljudi sedi ili lezi po podu stepenicama, prozorima. Priblizavamo se Volosu i sad ta gomila ljudi krece da izlazi, spustamo se do boxova sa stvarima nekih pola sata niz uske stepenice i zaticemo torbe kofere koji su u blagom haosu koferi torbe izvrnuti pretureni znaci ludilo. Izlazimo svi nekako i cekamo Luckog radnike Nemanju 15 min da se gospodim smiluje i objasni nam kako dalje. Kada se najzad pojavio pokazuje nam neka dva kombija cak ne ni mini busa na nekih 300-400 metara do kojih opet secamo stvari, nekako ih upakujemo ko gde stignemo i sa molitvom na ustima, i zeljom da sto pre stignemo ulazimo i krecemo sa mislju da nigde ne stajemo i da nas autobus ceka na nekih 10 km od granice. NO predpostavljate tu prici nije kraj lik nas obavestava da cemo morati da svratimo u Platamon i tu sacekamo TRI I PO sata, autobus koji dolazi iz pravce Krfa. Normalno krece provaljivanje kako imamo dovoljno vremena da se na miru okupamo i malo prosetamo platamonom. Napokon su prosla i ta tri sata krenuli put granice gde nas je cekao autobus i opet pitali gospodju VESNU da udju u grad na sta je ona odgovorila citat " U Nis da stajem, rekla sam vam ja sam vlasnica autobus i stajem gde ja hocu" umalo je ne zadavih...
ZATO SAVET dobro se raspitajte kako su agencije organizovale prevoz do ostrva i objekata u koji ste smesteni
E sad malo lepsih stvari
Ostrvo je izuzetno lepo i voda je izuzetno cista i moram da napomenem dosta slana, i ono sto se meni dopalo je da su plaze uglavnom malte ne polu divlje u smislu da priroda nije puno narusena objektima na plazi uneli su onoliko komfora taman da se ne osecate ko robinzon na pustom ostrvu, sto ja postujem i meni se to dopalo. i ostvo nije za ljude koji kada dodju na letovanje zele da im je plaza na pljuvomet od kreveta, a ako planirate sa decom znaci moj savet samo svojim kolima i nikako drugacije. Lalarija je prizor sa sebe i treba je videti samo sto moze da se desi da bude vetra i talasa na moru sto svakako zakomplikuje situaciju ali meni nije smetalo. Cak moram da prizna da je odusevljenje zbog kopna i prizora bilo jos vece.
Ono na sta najvise odlaze novci je svakako nocni zivot i na to treba da budete spremni.
Pozdrav !

Evo već mesec dana posećujem svakodnevno ovu temu o Skiatosu , jer tamo idem sredinom septembra i prosto mi je milina bila sve ovo gledati i čitati., svaka čast na informacijama, opisima, slikama..
Morala sam, nisam odolela, da se uključim u razgovor i ako je moguće prekinem polemiku o stizanju iz Bg-a do Rijeke za toliko i toliko vremena..
Što se toga tiče Stawwros je APSOLUTNO U PRAVU, pre dve god išla sam sređivati papire u Rijeku, lastinim busom smo stigli za 7 sati, ja sam bila u ČUDU, nisam verovala da smo stigli! taj autoput je prosto fenomenalan, tako da kolima se stiže ako ništa bar za 2 sata manje.
E sad čovek verovatno nije očekivao da će ga to snaći u avgustu što ga je snašlo, i ja sam čitajući njegov komentar pomislila, pa šta je sad ovo nakon toliko hvale ovog ostrva, al eto dešava se i to sticajem okolnosti i suprotnih očekivanja, i AMAN nije nikoga napadao što je njemu bilo tamo loše...
I da vam kažem, ja sam rođena u Hrvatskoj, srećom ili nesrećom, i NIKAD ne bi otišla tamo letovati, jedino ako bih imala neku rodbinu ili prijatelje da posetim, ovako ni u ludilu.. ali morate shvatiti da naši ljudi koji idu dole da letuju ne rade to jer su ludi bez Hrvata I Hrvatske, već ih nešto drugo vuče- želja, nostalgija, zavičaj, rođaci, prijatelji, uspomene, lepota tog mora koje su zavoleli, mesta koja se nažalost nalaze u toj zemlji... - pa vekovima smo tamo živeli...
A meni lično je GRČKO more zakon ! Al zaista sve je stvar ukusa... :)

Pa u toj RAJSKOJ Hrvatskoj, ``demokratskoj`` drzavi, druze moj ne smes ekavicu da progovoris. Jel treba da mi bude idealan odmor ako me neki iskompleksirani lokalac na svakom cosku omalovazava sto sam Srbin! Da se osecam kao gradjanin drugog reda ili da se lazno predstavljam??? Ili da ucim onaj njihov nakaradni Srpski jezik!!!! Ljudi imajte pre svega bar malo ljudskog dostojanstva i ne pristajte da budete misevi bar tamo gde ne morate, LETUJTE U GRCKOJ. TUNISU, EGIPTU.... NA ADI CIGANLIJI, ALI GDE GOD DA STE OSECAJTE KAO LJUDI A NE KAO MISEVI!!! A sto se tice Istre imao sam do `99 god stan u Červaru pored Poreca prodao ga demoliranog za sitne pare, a platio ga surovo `87 god.Lepa je Istra, ali Grcka je neuporedivo lepsa(moj utisak), a u velikoj meri sam je obisao od 95 i to uglavnom ostrva.

Cao svima,

Evo, kao shto sam i obecjao, kratka recenzija i par fotki. Skiathos je jedno malo simpatichno ostrvo i to mu je ujedno i najvecja prednost i najvecja mana onima koji trazhe "200 na sat" provod na letovanju. Prepun je prelepih plazha, svuda je savrsheno chista voda (idealno za ronjenje, bogato vodenim svetom- ribe, oktopusi, shkolji u izobilju), sve mirishe na "pino silverstre" borovinu, ljudi su izuzetno usluzhni, a ima i shta da se vidi, kulturno istorijski gledano (manastiri, tvrdjava, skiathos grad, etc).

Svojom velichinom, tachnije malecnoshcju, izuzetno je zahvalan za obilazak skoro svih plazha uz korishcjenje bus-a i stopala, verovali ili ne, tako da, ako ste mladi, srdachno preporuchujem hajking kroz borovu shumu (u najdaljem sluchaju 30-40min) do neke od divljih plazha na severu. Krifi amos, mandraki, elias, aselinos, sve su u dometu polusatne shetnje od nekih autobuskih stanica (25, 23).

Ako se spremate da idete na skiathos, imajte u planu i eksukrizju brodom, barem do Lalarije. Svaki komentar Lalarije pisanom rechju bi bio nipodashtavanje tog chuda prirode.

Devojka i ja smo bili smeshteni u predgradju skiathosa u malom naselju Megalli amos. Super lokacija. Mala simpatichna garsonjera u Lydia vili, koja je uredno i pedantno bila chishcjena. Sama vila je na plazhi, a 10 minuta hoda dalje je gradicj skiathos. Idealno i za preko dana (zbog plazhe i blizine prevoza) a i za shetnju uveche.

Celo zadovoljstvno nas je izashlo neshto preko 2 soma, ali shta sad, vredelo je. Ja bih uvek dao te novce da odem u grchku gde sam za chuku vremena avionom, nego da odem na 20-to chasovni let prema dalekoj indoneziji ili prema, citirajucji moju prijateljicu koja radi na prekookenaskim brodovima, "sranju u boji" zvanom karibi, kuba ili shta vecj, gde ljudi chak zapadnu u zheshcje psihosranje, naravno ako imaju imalo empatije, kada vide kako ljudi na Maldivima, Samoi, Fidzhiju, Mauritaniji u stvari zhive. Skiathos ne samo da je u rangu tih egzotichnih mesta, nego ih i u mnogo chemu shije za medalju, zato shto ima i divlju i egzotichnu prirodu, a u isto vreme je dom jednom civilizovanom, pravoslavnom narodu.

Shto se tiche klope, ja kao sremac-gurman, mogu slobodno da kazhem da je super. Ima svega u ponudi, i mesa, i morskih plodova, i leba-peciva, povrcja, mlechnih proizvoda...Takodje bih, kao i GogaNS, zheleo da pohvalim Ivanovu piceriju za koju sam saznao ovde na forumu. Pretpostavljam da im je kuvar italijan, sjajna klopa.

Shoping je takodje ok, dodushe, nema tu nekih "hot" brendova, ali ima brdo lepih stvari da se kupi od odecje, obucje, opreme za ronjenje, umetnina, tehnike (memorijske kartice, kablove, ako neko zaboravi, ehm, taj sam.)...

Top 7:

1. Lalarija
2. Talasi i topla voda na Eliasu
3. Ostrvo Tsugria
4. Slikovitost Krifi amosa
5. Shetnja kroz borovu shumu
6. Ronjenje na Aselinosu
7. Vechernja shetnja Skiathosom
8. Klopa
9. Castro utvrdjenje (upsss....to je vecj 9, ***..=).....)

dscf0834at5.jpg
dscf0860yp8.jpg
dscf0917ja3.jpg
dscf0921gv2.jpg
dscf0925pn9.jpg
dscf0935lq6.jpg
dscf0952xi6.jpg
dscf0986wg2.jpg
dscf1044jx3.jpg
dscf1076eh4.jpg
dscf1208df3.jpg
dscf1142wx4.jpg
dscf1097nj8.jpg
dscf1272cf7.jpg
dscf1301pr0.jpg
dscf1302zz6.jpg

U zdravlje!

Molim preporuku odakle da sa kopna pređem brodom za Skiatos, ali onim običnim, putničkim, pošto kola nastavljaju za Atinu, pa će opet doći po mene u povratku. Znači, koje mesto mi je najbliže gledajući od gore, sa severa .....

ovde je "gospodin" sch preneo raspravu sa jedne druge teme a to je zasto ne treba ici u cg na more,pa sam ja rekao zato sto imate autoput sa 3 trake do rijeke i sto stignes za 4-4,5 sata zavisi kako vozis i sta vozis, ove godine sam od maja bio vec 3 puta za vikend i to je jedino more:dash na koje iz bgd mozes tako da odes a da se ne smoris od voznje i da ne ides avionom... :rotf:

Znači...ne valja Crna Gora...ne valja Grčka....ne valja NIŠTA, po tebi je samo Krvatska raj na zemlji ???

Poslednja izmena od moderatora:

Back