SKIATHOS ali stvarno!

Dajte ljudi budite normalni, ne znam što ovoliko napadate gosopodina Stawwrosa, jedino ako znate nešto što ja ne znam pa vam dotična osoba nije baš simpatična..
Čovekuu se nije svidelo, nerviranje je pretpost. i počelo od smeštaja (ja se redovno nerviram kad dođem u Grčku oko smeštaja tj onog što agencija da na slici i u opisu i onog što vidim kad dođem- kad se setim sobe u Haniotiju, sama ona nije imala veze sa onima koje su prikazane na slikama, nalazila se pored stepeništa i kad izađeš na terasu osećaš se ko portir i i hteo nehteo svima otpozdravljaš, a da ne kažem da u takvoj situaciji ne možeš izaći kakav hoćeš, ipak portir treba da je pristojno obučen :mrgreen:) - a 600e smo dali za najam, momak i ja pre dve god.) , a nastavilo se oko neočekivanih cena rentiranja, obroka, gužve itdd---dešava se.
A još da mi je takva gazdarica-baba, bila za vratom, nedovršene sobe, ma dajte molim vas..i da to treba da se razume, ahahah, pa nisam došla tu da živim, pa da se mirim sa situacijom, već na PLAĆENI odmor.
Nije u redu tražiti turisti da to shvati, pobogu !

I ta famozna Hrvatska ! Ljudi moji ima lepo more, obalu, ostrva ne može se poreći nikako, ja lično, već sam to pisala, nikad tamo ne bi uplatila letovanje pored predivne Grčke i ne bi me ni najgora baba na ovom svetu,najveća gužva, najskuplja riba i rent-a car odgovorile od nje, ali Stawwros ima pravo da kaže da mu se to ne dopada, da mu je bilo loše a poredi sve sa dotičnim morem jer mu je očigledno tamo lepše i šta saddd, čemu drama??

Možda je on malo više razočaran i isključiv nego što bi trebalo, jer je Grčka ogromna i takođe niko ne može ospotiriti njenu lepotu, ali to je zaista samo njegova stvar. Rekao nam je šta mu se nije svidelo, uporedio sa čim je hteo i to je to. ;)

potpuno se slažem
čoveku se ne sviđa i...kraj
jedino je preterao sa usporedbom Krvatske i Grčke.prema Grčkoj hrvatsko more je tek jedna mala županija sa malo mediteranskog kamenja i šakom peska

e mobilni
ja počeo ozbiljno da razmišljam o skijatosu za sledeću godinu, krajem juna-20dana
ali bi da izbegnem agenciju
išao bi kolima, porodično, ja, žena i ćerka od (sledeće godine) 9 godina
ako pogledaš moje početne postove, videćeš da ti baš i nisam mnogo verovao, ali sad vidim da si ozbiljan i da si izgradio ime
zato ti se i obraćam, možda malo rano, ali kod nas su već u decembru rane uplate, pa moram na vreme da mislim
ide mi se i na skopelos, imaš li tamo neku kombinaciju?

hmmm....skopelos... prenecu tudje reci(turista): treba letovati bar tri sezone na skiathosu da bi ga upoznao.pa tek onda....skopelos.ali kombinacija sa izletima je isto tako zahvalna.treba znati i ovo: skiathos ima sve sto ima i skopelos pa i vise....dok skopelos ima samo 20-ak% onoga sto ima skiathos.jedino sto su blizu ta dva ostrva....inace ne bi se ni pominjao.al;i kad je vec tu....vredi ga posetiti ili mozda i letovati.osim u vgustu kad ga preplave grci sa decom.... licno necu imati neke ponude na skopelosu,jer nisam tamo i ne mogu da iskontrolisem saradnike (vlasnike smestaja) jer nisu ni oni cvecke... tako da bi mi gosti mozda bili izlozeni riziku.inace, "bije ih glas" ( skopelites) da pomalo bojkotuju strance (vlasnike bilo cega),tako da sam rezervisan prema mestanima... ps. drago mi je zbog ovoga:"ja,zena i cerka....
" iskreno mislio sam ranije da si neki klinac...

Poslednja izmena:
Na mene je Skopelos, pa cak i Alonisos ostavio jaci utisak od zaista preurbanizovanog Skiatosa, ali ipak kada ides prvi put valja da obidjes i jedno i drugo ostrvo.
Dakle, ako mozes da iskombinujes 15-16 dana za 2 ostrva krajem juna, idi prvo na Skiatos jer tamo guzva pocinje vec krajem prve i pocetkom druge nedelje jula, a onda na Skopelos.

Mobilni, prcitah sve tvoje textove o Skiatosu i vidim da si totalno upucen u sve oko te teme, pa te molim za jedan savet....ujutru (04.09) treba da stignem na trajekt u 7 45 u Volosu, idem na Skiatos,ima nas 4, idem jednim kolima, a nemam karte.
Ovde u Bg-u u agenciji su mi rekli da nemaju karata i da nije guzva, te da cu kupiti kartu lako dole.
Kakvo je tvoje misljenje? Ima li guzve?

Mobilni, prcitah sve tvoje textove o Skiatosu i vidim da si totalno upucen u sve oko te teme, pa te molim za jedan savet....ujutru (04.09) treba da stignem na trajekt u 7 45 u Volosu, idem na Skiatos,ima nas 4, idem jednim kolima, a nemam karte.
Ovde u Bg-u u agenciji su mi rekli da nemaju karata i da nije guzva, te da cu kupiti kartu lako dole.
Kakvo je tvoje misljenje? Ima li guzve?
upravo sam smestio goste iz austrije i NISAM im rezervisao ni karte ni smestaj-sami su birali..kao sto nisam ni za sutra devojkama iz bg,a ni 06.09 za 2 automobila.u prevodu-NE TREBA rezervacija.u nekom EXTREMNOM slucaju (radnicke ili djacke ekskurzije) moze se desiti guzva(ali samo guzva) pa zato idite bar sat vremena ranije u office SPORADES TRAVEL preko puta kapije luke.uvek se zadrzi desetak karata do pola sata pre polaska(za stalne putnike,prijatelje,rodjake) i ako vidite da je guzva,recite da dolazite kod mene.miler-skiathos......tako su mi rekle Patra i Georgija,"nema vise potrebe da se zivkamo".ps...i pozdravite ih....

upravo sam smestio goste iz austrije i NISAM im rezervisao ni karte ni smestaj-sami su birali..kao sto nisam ni za sutra devojkama iz bg,a ni 06.09 za 2 automobila.u prevodu-NE TREBA rezervacija.u nekom EXTREMNOM slucaju (radnicke ili djacke ekskurzije) moze se desiti guzva(ali samo guzva) pa zato idite bar sat vremena ranije u office SPORADES TRAVEL preko puta kapije luke.uvek se zadrzi desetak karata do pola sata pre polaska(za stalne putnike,prijatelje,rodjake) i ako vidite da je guzva,recite da dolazite kod mene.miler-skiathos......tako su mi rekle Patra i Georgija,"nema vise potrebe da se zivkamo".ps...i pozdravite ih....

Hvala puno na informaciji, kad je covek tako upucen u nesto kao ti, onda je odgovor uvek tacan i na vreme. Svaka cast
Pozzdrav

vidi opet ukusi su razliciti i mislim da gresis sto to gledas samo tako malo kamenja i peska ima tamo mnogo stvari i da se vidi i proba,ali jos jednom tema je SKIJATOS i sta ko ima da kaze o njemu i ovo je forum i svako iznosi svoje misljenje i jos nesto ovde ja ne hvalim hrvatsku kao idite tamo ,to je samo destinacija koja je blizu kao i grcka,i zbog toga je spomenuta mogao sam da stavim i cg ali je ona barem meni ,ni za spomenuti:dash:
u svakom slucaju ljudi uzivajte gde god da odete:klap:

ma hrvatska je lepa cela a naročito obala, ali zbog dve stvari tamo verovatno nikad neću otići na letovanje (ovako, na par dana hoću, jer imam tamo rodbinu), a to su: ne volim tu vrstu plaža sa kamenjem, stenama i šljunkom i naravno zbog nedavnih ratnih događaja prosto mi se ne ide i gotovo

ma hrvatska je lepa cela a naročito obala, ali zbog dve stvari tamo verovatno nikad neću otići na letovanje (ovako, na par dana hoću, jer imam tamo rodbinu), a to su: ne volim tu vrstu plaža sa kamenjem, stenama i šljunkom i naravno zbog nedavnih ratnih događaja prosto mi se ne ide i gotovo

ma vidi naravno to je tvoj izbor i ok...svako ima svoje razloge
ali ovde nisi problem ti vec ovi kompleksi

Sad kad krene, pa za samo 3 sata do Rovinja, večeras će biti oboren novi svetski rekord.

BARON MINHAUZEN će prevazići i slagati sam sebe !!!!

A u stvari nema ni pasoš, običan svinjar iz Obrenovca, ne zna ni gde je Beograd, samo mašta.......

pa vidi hrvatska tj dalmacija je za mene raj u odnosu na grcku a ne u odnosu na ostatak sveta
ako nikada nisi bila do rijeke iz bgd kolima malo je bezveze da pricas koliko se putuje do nje,ima 550km auto putem kakvim mi necemo imati ni za 20g,ko je bio neka ti potvrdi, pa ti vidi ako ides bednih 140km/h to ti je 4 sata
ako smo u 20 restorana po skijatosu najjeftiniju ribu nasli da je 60e onda je zanemarljivo sto smo 5-og dana nasli tu tavernuza 10e mada verovatno ima na jos nekom mestu po toj ceni,ali nisam ja sa skijatosa pa da znam sva mesta,turisticki kada se setas po gradu ili hoces da jedes u bilo kojoj taverni na megali amosu neces naci ispod 60e,ako je uopste bitno u rovinju ti je 30e u najskupljem znaci mozes samo jeftinije da prodjes, i ovde je dalmacija uzeta samo kao primer letovalista u okruzenju a ne top destinacija,na baliju je riba 1-2e porcija,sto se tice balija sada ja kao treba da se raspravljam sa tobom gde sam bio i sta se tamo radi sto je malo bezveze...te rekete i slicne rekvizite na plazi gde napucani mestani se igraju do clanaka u vodi sam video samo u cg pre 10g i sada u grckoj valjda sto su mi skakali po glavi
i niko te ne napada prva si pocela,ovo je moje vidjenje skijatosa i stvari koje sam tamo video,sto ne znaci da ti ne treba da ides
ili bilo ko drugi

koju si ribu jeo u grčkoj za 60E, a koju u hrvatskoj za 30E? i da li su te cene po porciji ili po kg? ako su cene po kg, onda si u grčkoj za te pare jeo oradu (cipura), brancin (lavraki), fagri ...u hrvatskoj te ribe nema za 30E/kg...ako ima, reci gde...

pozdrav

i jedna zanimljivost oko cena:tacno je da je u staroj luci "sisanje" i da je malo "mondenski" popiti kafu tamo.... ali secam se primera dve devojke (iz intesa banke) koje su oko 7-8 avgusta imale "kresanje" autom sa jednim grkom.pa posto su lokalni mangupi(osiguranje,vlasnik i policija) hteli da im uzmu pasose ili 500 evra za odstetu,one me probude sa molbom za pomoc.naravno da sam grke prizemljio(auto osiguran!!!) pa cak i zapretio intervencijom srpske ambasade...posto vlasnik auta (victoria rent a car) nije trazio odstetu lepo smo grke poslali.....u setnju.e sad....devojke odusevljene,hoce da me vode na kafu(obzirom da je bilo jutro).i otisli smo na moj zahtev u kafeteriju "zebekis". jedan frape,dva capucina,tri male flasirane vode= 5.40 evra.i jos marko holandjanin (konobar) videvsi da devojke placaju,lepo zaokruzi na 5 evra.nisu mogle da veruju! kao i sinoc....br.par koji letuje u vili "zaharo" me pozvao na pice:dve koka-kole,dva sokica=4.80 i to u papadiamantis ulici.ali,ako hocete "rock n roll"...."slip inn"..:rtfm::rtfm:
jos jedan zanimljiv slucaj u vezi cena: pre par dana dvoje Srba platise u jednom marketu 4 flase vodke "smirnof" x 16.88 evra.danas pogledah u market "marinopulos"...vodka "smirnof" kosta 10.90.......:worth::klap::bye:

Cao mobilni,reci mi kakva je oblast Trulos, ja sam u Hristakiju od 14.09. Da li je moj smestaj daleko od magistrale i nekih boljih plaza? Sta mislis o iznajmljivanju skutera, kakvi su putevi?
ti si verovatno ovde: http://www.christakisstudios.com gde je mladi vlasniok Kris(hristo) veoma cool momak.licno me "gotivi" za mnoge sitnice i usluge.ne bi ti bilo zgoreg da mu kazes da me "poznajes" i da ti naruci scoter od Nikosa("aspavictoria") sa kojim opet imam saradnju (a oni su komsije) i vila preko puta sa marketom je njegova dok je agencija,pumpa i drugi market malo dalje prema kukunariesu.inace auttomobili su juce placani (za moje goste) po 20 evra.scoter ne znam ali logicno treba da je ispod 10..scoter je ok za magistralu i plaze...malo vise povesti racuna u brdu...plaze ti nisu bas blizu(800m) ali na 200-300m je raskrsnica (kukunaries-skiathos) i bus redovno saobraca...zadnji sa kukunariesa je u 01.00.....nocni klubovi se zatvaraju najverovatnije za ovaj vikend,pa ces tu ustedeti za rent-a scoter na vise dana,jer kad pogledas lokaciju i placanje busa svaki cas.....isplati se :ok:

INFORMACIJA:... brod "EXPRES SKIATHOS" je u kvaru i postoje problemi u saobracaju prema i sa skiathosa... sutra je kombinacija da ima samo u 20.45 sa skiathosa za volos,ali ne znaju da li ce na skiathos taj isti doci sa krita, soluna,ag.konstantinosa...iz volosa za skiathos SUTRA NEMA..na moje insistiranje....gde da ide turista iz srbije sutra na brod.....nisu znali da mi kazu?!??! Takodje,za ponedeljak i utorak NEMAJU INFORMACIJU da li ce i kada imati brod za skiathos.putnickih("delfini") ima ali je cena 30-ak evra.... zainteresovani,neka se obrate agencijama da bi ih njihovi predstavnici odavde informisali....

www.google.gr upisite "makis skiathos"..nije bas u brdu vec oko 500m lepog uspona ali je pogled na grad,luku i pomalo skopelos "full"...ima nesto NAJBITNIJE po meni za oba smestaja(christakis i makis): vlasnici su "boli glava" ljudi...pozitivci "do bola"....jos kad dodas plaze skiathosa,lepo vreme,popularne cene..sta cete vise...bice vam super.mega marketi su na obilaznom putu oko grada (dia i marinopulos) a prilikom transfera-dolaska obratite paznju sa vozaceve-leve strane(marinopulos-je bas uocljiv)

ljubiteljima skiathosa da prevedem zanimljiv tekst iz danasnjih novina:ISKRCAVANJE ABRAMOVICA NA SKIATHOS. "Roman Abramovic ima mnogo novca.veoma mnogo.ali koliko da ima ne moze da kupi ceo skiathos.a da moze....kupio bi ceo.da podjemo redom:ljubav prema ostrvu papadiamantisa nije novost.prvi put vlasnik celsia je "poludeo" za lalariom,aselinom, kukunariesom prosle godine kad je ziveo na vodama sporada svoju ljubav sa Dariom Zukovom.zbog tog super-modela(manekenke) platio je bivsoj supruzi Irini 300 miliona dolara za razvod.ove godine "Eclipse" jahta od 147 metara sa mnogobrojnom posadom je dosla opet.ovog puta sa 40 licnih telohranitelja i jos 4 super jahte a na jednoj od njih gost mu je bio putin.sve pokazuje da je abramovic dosao ovde da ostane.sa
"zaledjinom" od 23.5 milijarde dolara odresio je kesu i kupio povrsinu od 400 stremata(1 strema= 100x10 metara) koja je do juce pripadala grckoj brodovlasnickoj porodici i koja se pruza od ag.eleni i stize do nudisticke plaze banana.dojucerasnji vlasnici su godinama pokusavali ovde da zidaju vile i hotele ali lokalni lideri i mestani nisu bili za to.abramovica vec drugacije gledaju i zbog njegovog plana da nece da pravi hotele vec samo dve vile(za sebe i svoje prijatelje).medjutim,nije se zaustavio samo tu vec mu je zapalo oko i za ostrvce tsugria..ali se interesuje i jedan seik iz arabije.mestani trljaju ruke(najvise zbog marketinga)...a jos vise od pre neki dan od kada je princ Hari(sin princeze Dajane) vezao svoju jahtu u staru luku (preko puta "rokenrol") te trazi i on za kupovinu posed na skiathosu". ovo je inace vec danima tema br.1 na ostrvu.........

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Danas sam se vratio sa Skijatosa.
Posto je o ostrvu manje vise sve vec napisano, ja cu samo izneti neke moje licne utiske.
Prvo da se zahvalim svim ljudima koji su pisali na ovoj temi i ubedili me da za letovanje odaberem bas Skijatos.
Ja sam isao preko Eta Tursa i mogu samo da ih pohvalim i preporucim. Odseo sam u vili Plavi Horizont i mislim da nisam pogresio. Vila je zaista lepa, cista sa bazenom i lepo uradjenim dvoristem, poseduje veliki parking a pogled na grad i luku je predivan.
Od plaza su mi se najvise dopale Banana i Lalarija. Skopelos me je ocarao, prelep gradic. Ubedljivo najaci utisak na mene su ostavili ljudi, izuzetno prijatni, ljubazni i usluzni uvek spremni za caskanje i sa smislom za humor, tako prijatno se nigde nisam osecao. Cene su me prijatno iznenadile, gotovo da nista nije skuplje nego kod nas. Cene u marketima su cak nize nego npr u Maxiju, koliko sam ja primetio jedino je voce osetno skuplje. Cene po restoranima su kao i u Novom Sadu isto vazi i za kafice sa nesto skupljom kafom 2.5-3e i sokovima uglavnom 3e ali se zato uz pice gotovo uvek dobijaju i neke grickalice a cesto i jedno pa cak i dva pica na racun kuce.
Nazalost nemam talenta za pisanje pa da lepotu ostrva opisem na adekvatan nacin a posle pregledanih fotografija mogu jedino da konstatujem da ni one nisu u stanju da verno prenesu tu lepotu. Definitivno treba otici na Skijatos I tu lepotu doziveti.

Back