SKIATHOS ali stvarno!

4 - 4.5 sata Beograd-Rijeka :think: Pegazom???
A sto se tice "TVOJIH utisaka i iskustva sa ostrva", slazem se sa "sch" po pitanju Minhauzenovog sindroma i iskreno se nadam da nece biti presudni nikome ko se interesuje za letovanje na Skiathosu.
:dontunderstand:

Zasto si onda izabrao ostrvo povrsine 50 km² i 6000 stanovnika??? Za provod??? Vrlo inteligentno, nema sta.. :klap:
I hoces reci da Hrvatska, "Dominikana" (cuj molim te, DOMINIKANA ), Bali, Singapur... nemaju turiste koji igraju "bagminton u plicaku"??? Ma daaaaj, slucajno sam posetila i "Dominikanu" i Bali...
A hoces reci i to da ako zaronis 50m od obale negde u Istri, neces naci "sporete, kese, smece" i sl.???
I zar covek koji o ribi govori u kilogramima ocekuje da "spuca" manje od 2000 za 10 dana??? Pitam se koliko placas "kilo ribe" u Istri ili bilo kom ribljem restoranu u Beogradu???
Savet: "Prelistaj "bonton", mozda ces ukapirati da se o ribi razmislja u porcijama...
I budi ljubazan, postedi nas Minhauzenijade.
:bye:

pa vidi tamo (bali i dominikana i sl)nemaju turista koji igraju bagminton da si bila videla bi da ljudi surfuju a ne igraju se lopticom,nisam rekao da je hrvatska NAJLEPSE letovanje nego NAJBLIZE to je velika razlika,kilo ribe u rovinju recimo ti je 30e sto je duplo manje pa ako uzmes da je porcija 400g onda vidi koliko je to,i ja nikoga nisam odvracao od skijatosa ili bilo kog drugog mesta na planeti ovo je samo moje vidjenje tog ostrva i onoga sto sam tamo video,i samo me zanima kao niko nikada ne bi isao recimo u hrvatsku a svi tacno znate kako je tamo koliko se putuje kolike su cene i sta se tamo radi na plazama da li moras da trazis kruh i sta ja znam sve...daj izlecite kompleske kome se ne svidja neka ne ide,meni se skijatos nije svideo i necu tamo ici ,to ne znaci da je ovim ljudima bilo lose i da neki drugi ne treba da idu
a minhauzen ti je ma ma i ta ta

U srpskom jeziku kaže se da neko "laže k'o Minhauzen", ili pak (neformalno) da "baroniše".
U medicini postoji psihološki poremećaj koji se naziva Minhauzenov sindrom, koji je nazvan po ovom liku. Naime osobe koje pate od Minhauzenovog sindroma imaju neverovatnu potrebu da preuveličavaju svoje stvarne i nestvarne doživljaje.

180px-Dore-munchausen-illustration.jpg

Baron Minhauzen = Stawwross

lobacev_djordje_baron_b.jpg

Samo da dodam u vezi Istre:...imao sam prosle sezone cetvoro mladjih zagrepcana(kompanija "viasatel") u vili "evgenia" i bili su 10 dana(9 noci).hranili se uglavnom u "pasta pazza",svako vece su izlazili,placali smestaj(extra komforan) 120 evra...i na polasku mi rekose da u "nasoj Opatiji,za ovaj novac bi mogli letovati za jedan produzeni vikend".citirao sam tudje reci!! toliko o istri.... i jos nesto: na temi agencije,"stawwros" se zali na "kalodukas" agenciju.obzirom da ove sezone trazim potencijalnog saradnika za iducu sezonu(avio-prevoz) istu tu agenciju sam stavio "pod lupu".NI "L" OD LOSEG NISAM CUO DO SADA. I nemam nikakvih dodirnih tacaka sa njima....a obzirom da gazdarica i ja (SAMO!) prodajemo "cypros studio",koji je veoma kvalitetan a "kalodukas" SOBE koje se isto zovu.... a da ne bi bilo nesporazuma,vlasnik je licno "skljocao" pocetkom juna svoj smestaj i takvog ga prezentirao a i prodavao u beogradu.to mi8 se svidelo kod njih!nemam nameru da "teram kontru" nikome ali ZAISTA sam od turista koji su letovali preko kalodukasa slusao sve u superlativu.i ja cu im zakucati na vrata agencije krajem septembra u vezi eventualne saradnje.ponavljam,u onoj avgustovskoj ludnici ne sumnjam da se "stawwros" lose proveo ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost.....I oko lokala koji su za preporuku: PROCITAJTE CELU TEMU SKIATHOS!!! (na oba foruma) a ne kao..... "sad cu da trazim od lokala do lokala....,bolju cenu".

Pa, evo ovako: prvo da zahvalim Mobilnom za uspešnu rezervaciju mesta na trajektu 5.8.-guzva je bila poprilična,tamo smo ga "snimili"ali je bio u guzvi i poslu i nismo hteli da smaramo.Čudna stvar sa Skiatosom je to što su skoro svi delimično u pravu, ostrvo je, obzirom na veličinu zaista prepuno mogućnosti za sve, ima i urbanih i usamljenih plaza, i to popriličan broj. Guzva u avgustu je zaista ogromna, ali je atmosfera dobra svuda, i to je mislim ono sto izdvaja grčka ostrva od svega ostalog, nama poznatog a i nepoznatog.Smešteni smo bili u apartmanu u oblasti Ahlades, pa malo gore, savršeno za odmor, tišina i mir a opet sve blizu.Grčka definitivno nije za hotelske all inclusive turiste, znate ono:super nam je bilo, hrana je bila super, spavali smo i naodmarali se i kupali se na hotelskoj plazi ....i to je sve sto su videli.Ja i suprug lično, a i dete, volimo da se vozikamo okolo i da istrazujemo, a za tu aktivnost Skiatos je premali za nas.Mada je ovde vec sve lepo opisano i kao da smo sve to vec videli-dakle, ne treba pre puta ni preterivati u informisanju. Cenim da je Scopelos više po mom ukusu,proveriću čim prije.Najbolja stvar od svega je što sad znam da ima mora i bez jonskih ostrva.

Samo da dodam u vezi Istre:...imao sam prosle sezone cetvoro mladjih zagrepcana(kompanija "viasatel") u vili "evgenia" i bili su 10 dana(9 noci).hranili se uglavnom u "pasta pazza",svako vece su izlazili,placali smestaj(extra komforan) 120 evra...i na polasku mi rekose da u "nasoj Opatiji,za ovaj novac bi mogli letovati za jedan produzeni vikend".citirao sam tudje reci!! toliko o istri.... i jos nesto: na temi agencije,"stawwros" se zali na "kalodukas" agenciju.obzirom da ove sezone trazim potencijalnog saradnika za iducu sezonu(avio-prevoz) istu tu agenciju sam stavio "pod lupu".NI "L" OD LOSEG NISAM CUO DO SADA. I nemam nikakvih dodirnih tacaka sa njima....a obzirom da gazdarica i ja (SAMO!) prodajemo "cypros studio",koji je veoma kvalitetan a "kalodukas" SOBE koje se isto zovu.... a da ne bi bilo nesporazuma,vlasnik je licno "skljocao" pocetkom juna svoj smestaj i takvog ga prezentirao a i prodavao u beogradu.to mi8 se svidelo kod njih!nemam nameru da "teram kontru" nikome ali ZAISTA sam od turista koji su letovali preko kalodukasa slusao sve u superlativu.i ja cu im zakucati na vrata agencije krajem septembra u vezi eventualne saradnje.ponavljam,u onoj avgustovskoj ludnici ne sumnjam da se "stawwros" lose proveo ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost.....I oko lokala koji su za preporuku: PROCITAJTE CELU TEMU SKIATHOS!!! (na oba foruma) a ne kao..... "sad cu da trazim od lokala do lokala....,bolju cenu".
pa vidi ne mozes da poredis opatiju i skijatos opatija je ipak oduvek pored dubrovnika vazila za najskuplju destinaciju na jadranu i nas su odrali u nekom restoranu vecera bila 60e ,za kalodoukas ove god sve najgore,sto se nas tice smesteni smo bili u vili ritza sa tri apartmana na samoj obali megali amos plaze,vilu odrzava neka baba koja nam je ulazila 10 puta dnevno u sobu i gasila svetla i ventilator kao skupa struja,i pored nas maltretirala je i ljude u ostalim sobama,za smestaj i avion su nam uzeli 500e po osobi a morali smo i toalet papiir da kupujemo za te pare,onda su ljudima izdali apartmane koji nisu bili ni gotovi a uredno su ih ubedjivali da ce sve da bude ok na kraju posto nisu imali ni vrata na apartmanu i posto su ljudi hte;li da ih ubiju selili su ih u neku drugu vilu pa ti sada vidi..u dolasku smo sedeli na aerodromu 2 sata toliko o kalodoukasu:dash:

pa vidi ne mozes da poredis opatiju i skijatos opatija je ipak oduvek pored dubrovnika vazila za najskuplju destinaciju na jadranu i nas su odrali u nekom restoranu vecera bila 60e ,za kalodoukas ove god sve najgore,sto se nas tice smesteni smo bili u vili ritza sa tri apartmana na samoj obali megali amos plaze,vilu odrzava neka baba koja nam je ulazila 10 puta dnevno u sobu i gasila svetla i ventilator kao skupa struja,i pored nas maltretirala je i ljude u ostalim sobama,za smestaj i avion su nam uzeli 500e po osobi a morali smo i toalet papiir da kupujemo za te pare,onda su ljudima izdali apartmane koji nisu bili ni gotovi a uredno su ih ubedjivali da ce sve da bude ok na kraju posto nisu imali ni vrata na apartmanu i posto su ljudi hte;li da ih ubiju selili su ih u neku drugu vilu pa ti sada vidi..u dolasku smo sedeli na aerodromu 2 sata toliko o kalodoukasu:dash:
licno mi je bitno i tvoje vidjenje "kalodukasa"....malo mi je bilo i sumnjivo hvalisanje tokom cele sezone,kao sve naj,ok,extra.... inace,ta babica je i vlasnica i malo teze moze bilo koja agencija da naredi vlasniku kako da se ponasa. i jos ponesto:obicni turisti (vecina vas) verovatno nema informaciju sa kakvim se problemima suocavaju agencije.podjite samo od ambasade,preko prevoznika,brodova,lokalnog agenta(gr agencija),vlasnika smestaja.... I da ne bude zablude....ako se ukinu vize,bice potrebno da se otvori jos agencija! mislite o tome... oni koji poznaju situaciju u gr turizmu znaju na sta mislim.

U srpskom jeziku kaže se da neko "laže k'o Minhauzen", ili pak (neformalno) da "baroniše".
U medicini postoji psihološki poremećaj koji se naziva Minhauzenov sindrom, koji je nazvan po ovom liku. Naime osobe koje pate od Minhauzenovog sindroma imaju neverovatnu potrebu da preuveličavaju svoje stvarne i nestvarne doživljaje.

180px-Dore-munchausen-illustration.jpg

Baron Minhauzen = Stawwross

lobacev_djordje_baron_b.jpg

Hej Stawwross, mogao si bar da zahvalis za informaciju.
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :rotf:
Znas, ne da mi se da se gnjavim sa tobom, ali STVAAAAARNO preterujes.
1. Ocigledno preterujes "4 - 4,5 sata Beograd-Rijeka", i sumnjam da postoji neko ko se nece sloziti sa mnom. Kad' smo vec kod toga, znas li sta je Pegaz??? :whistling:
2. U vezi sa cenom ribe u Rovinju, hoces reci da tamo nema taverni gde kilo kosta 60€? A u vezi sa Skiathosom si juce napisao "ali davati 60e za kilo je malo puno osim ujednoj taverni gde je 10e porcija" A kladim se da to nije SAMO u jednoj taverni. Hajde sad' ukapiraj da si gl..
3. Sudeci po tome da si na Baliju i DOMINIKANI video samo "ljude koji surfuju", a ne i one koji se "igraju lopticom", verovatno si i Bali i DOMINIKANU video samo na TV-u
4. "nisam rekao da je hrvatska NAJLEPSE letovanje nego NAJBLIZE " Stvarno?? A sta si napisao 11 minuta pre toga??? "jeste hrvatska je raj imas li neki problem sa tim"
5. ... :dosadno:
6. ... :dosadno:
7. ... :dosadno:
Stvarno mi je smor da se nastavljam sa tobom, bezveze si.. Drugi put pre nego mi se obratis, izvagaj reci... :bye:

Hej Stawwross, mogao si bar da zahvalis za informaciju.
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :rotf:
Znas, ne da mi se da se gnjavim sa tobom, ali STVAAAAARNO preterujes.
1. Ocigledno preterujes "4 - 4,5 sata Beograd-Rijeka", i sumnjam da postoji neko ko se nece sloziti sa mnom. Kad' smo vec kod toga, znas li sta je Pegaz??? :whistling:
2. U vezi sa cenom ribe u Rovinju, hoces reci da tamo nema taverni gde kilo kosta 60€? A u vezi sa Skiathosom si juce napisao "ali davati 60e za kilo je malo puno osim ujednoj taverni gde je 10e porcija" A kladim se da to nije SAMO u jednoj taverni. Hajde sad' ukapiraj da si gl..
3. Sudeci po tome da si na Baliju i DOMINIKANI video samo "ljude koji surfuju", a ne i one koji se "igraju lopticom", verovatno si i Bali i DOMINIKANU video samo na TV-u
4. "nisam rekao da je hrvatska NAJLEPSE letovanje nego NAJBLIZE " Stvarno?? A sta si napisao 11 minuta pre toga??? "jeste hrvatska je raj imas li neki problem sa tim"
5. ... :dosadno:
6. ... :dosadno:
7. ... :dosadno:
Stvarno mi je smor da se nastavljam sa tobom, bezveze si.. Drugi put pre nego mi se obratis, izvagaj reci... :bye:

pa vidi hrvatska tj dalmacija je za mene raj u odnosu na grcku a ne u odnosu na ostatak sveta
ako nikada nisi bila do rijeke iz bgd kolima malo je bezveze da pricas koliko se putuje do nje,ima 550km auto putem kakvim mi necemo imati ni za 20g,ko je bio neka ti potvrdi, pa ti vidi ako ides bednih 140km/h to ti je 4 sata
ako smo u 20 restorana po skijatosu najjeftiniju ribu nasli da je 60e onda je zanemarljivo sto smo 5-og dana nasli tu tavernuza 10e mada verovatno ima na jos nekom mestu po toj ceni,ali nisam ja sa skijatosa pa da znam sva mesta,turisticki kada se setas po gradu ili hoces da jedes u bilo kojoj taverni na megali amosu neces naci ispod 60e,ako je uopste bitno u rovinju ti je 30e u najskupljem znaci mozes samo jeftinije da prodjes, i ovde je dalmacija uzeta samo kao primer letovalista u okruzenju a ne top destinacija,na baliju je riba 1-2e porcija,sto se tice balija sada ja kao treba da se raspravljam sa tobom gde sam bio i sta se tamo radi sto je malo bezveze...te rekete i slicne rekvizite na plazi gde napucani mestani se igraju do clanaka u vodi sam video samo u cg pre 10g i sada u grckoj valjda sto su mi skakali po glavi
i niko te ne napada prva si pocela,ovo je moje vidjenje skijatosa i stvari koje sam tamo video,sto ne znaci da ti ne treba da ides
ili bilo ko drugi

Poslednja izmena:
licno mi je bitno i tvoje vidjenje "kalodukasa"....malo mi je bilo i sumnjivo hvalisanje tokom cele sezone,kao sve naj,ok,extra.... inace,ta babica je i vlasnica i malo teze moze bilo koja agencija da naredi vlasniku kako da se ponasa. i jos ponesto:obicni turisti (vecina vas) verovatno nema informaciju sa kakvim se problemima suocavaju agencije.podjite samo od ambasade,preko prevoznika,brodova,lokalnog agenta(gr agencija),vlasnika smestaja.... I da ne bude zablude....ako se ukinu vize,bice potrebno da se otvori jos agencija! mislite o tome... oni koji poznaju situaciju u gr turizmu znaju na sta mislim.
vidi mobilni sve je to ok,ali jer to moj problem,pa sto kada sam uplacivao nisu rekli da ce neka baba da nas smara 10 puta dnevno ili sto ljudima u drugoj vili nisu rekli ,,nije zavrsena necete imati vrata, znas li kad bi im neko uplatio aranzman

Poslednja izmena:
Dajte ljudi budite normalni, ne znam što ovoliko napadate gosopodina Stawwrosa, jedino ako znate nešto što ja ne znam pa vam dotična osoba nije baš simpatična..
Čovekuu se nije svidelo, nerviranje je pretpost. i počelo od smeštaja (ja se redovno nerviram kad dođem u Grčku oko smeštaja tj onog što agencija da na slici i u opisu i onog što vidim kad dođem- kad se setim sobe u Haniotiju, sama ona nije imala veze sa onima koje su prikazane na slikama, nalazila se pored stepeništa i kad izađeš na terasu osećaš se ko portir i i hteo nehteo svima otpozdravljaš, a da ne kažem da u takvoj situaciji ne možeš izaći kakav hoćeš, ipak portir treba da je pristojno obučen :mrgreen:) - a 600e smo dali za najam, momak i ja pre dve god.) , a nastavilo se oko neočekivanih cena rentiranja, obroka, gužve itdd---dešava se.
A još da mi je takva gazdarica-baba, bila za vratom, nedovršene sobe, ma dajte molim vas..i da to treba da se razume, ahahah, pa nisam došla tu da živim, pa da se mirim sa situacijom, već na PLAĆENI odmor.
Nije u redu tražiti turisti da to shvati, pobogu !

I ta famozna Hrvatska ! Ljudi moji ima lepo more, obalu, ostrva ne može se poreći nikako, ja lično, već sam to pisala, nikad tamo ne bi uplatila letovanje pored predivne Grčke i ne bi me ni najgora baba na ovom svetu,najveća gužva, najskuplja riba i rent-a car odgovorile od nje, ali Stawwros ima pravo da kaže da mu se to ne dopada, da mu je bilo loše a poredi sve sa dotičnim morem jer mu je očigledno tamo lepše i šta saddd, čemu drama??

Možda je on malo više razočaran i isključiv nego što bi trebalo, jer je Grčka ogromna i takođe niko ne može ospotiriti njenu lepotu, ali to je zaista samo njegova stvar. Rekao nam je šta mu se nije svidelo, uporedio sa čim je hteo i to je to. ;)

Poslednja izmena:
Dajte ljudi budite normalni, ne znam što ovoliko napadate gosopodina Stawwrosa, jedino ako znate nešto što ja ne znam pa vam dotična osoba nije baš simpatična..

Radi se o NOTORNOJ LAŽOVČINI, nigde on uopšte nije bio nego prepričava na svoj način nešto što je čuo ili pročitao.

Inače, tvrdi da je Beograđanin, a podržava nezavisnost Vojvodine ?????
Ajd' da razumem one što žive u Vojvodini, Gembeše i sledbenike ''Gurua Hromog Dabe'' ... ali ove dve stvari jednostavno NE IDU jedna uz drugu .... LAŽE , LAŽE i opet.... LAŽE !

A što se tiče tvrdnje da ovo nije tema o Hrvatskoj, dotični BARON MINHAUZEN to jedino i radi.... javlja se i na Crnoj Gori, i na svim temama o Grčkoj i laže kako tamo ne valja, a SAMO u Hrvatskoj je RAJ !

I ono najvažnije, stiže se u Istru za 4 sata !

Usput, neistomišljenicima šalje privatne poruke, kako će im polomiti ruke i noge, uz gomilu psovki ...

Radi se o ISKOMPLEKSIRANOM, jadnom, promašenom HRVATU

Nemam nameru da nekome kvarim raspolozenje pred put....ali najvise zbog mojih gostiju (narocito iz austrije:bye:).... "u subotu popodne oblacnost ce zahvatiti zapadnu grcku kao i "magnisiu" a posebno u nedelju,pa ce biti i kise.nestabilno vreme ce potrajati a temperatura nece prelaziti 28-29 stepeni.pravo leto ce se osetiti ponovo od 06.09--08.09 a li ce oko 10.09 ponovo doci do promene vremena.Zato ponesite nesto za uvece(dugi rukav),jer ce biti malo svezije.. nekoliko dana.takav je veceras tekst na naslovnoj strani "thessalia"... inace,tokom septembra nece padati temperatura ispod 25-26 stepeni,dok je more ....kao chaj....

E,jel bi mogli da pisete o Skiatosu,nemam nista ni protiv koga,ali to je tema,cini mi se...
Usput,sumnjam da je putovao do Rijeke za 4 sata,jer po racunici 4x140=560 se ne moze stici za 4 sata!??!

Poslednja izmena:
Ne postoji plaža u Grčkoj koja se naplaćuje.
More i priobalni pojas su vlasništvo države, i niko ne može to da kupi.

Može samo da se desi da je plaža nepristupačna, a da vam ne dozvoljavaju prolaz do nje kroz hotelski kompleks. Na to imaju prava.

Ali NIKO nema prava da naplaćuje !

Back