Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što nije podelil deci i crvenoarmijske petokrake pa da bude šorka posle škole?![]()

И какве то везе има са наставом? Мислим какво је то буквално схватање поделе на Немце и Јевреје и сукобљавање на часу? Па не воде рат у учионици. Претпостављам да је интерактивна настава у питању. Можда би било боље да их је поделила на савезника и силе осовине, па да онда у настави наступају са позиције једних и других, те да разматрају и бране ратну стратегију и однос према другима.
И мени је та подела на Немце и Јевреје прилично бесмислена. Можда је хтела да дочара деци како изгледа расизам. Можда их и мења сваке недеље, типа једне недеље си потлачени Јеврејин и трпиш расизам, а друге недеље си "супериорни" Аријевац Немац па се истресаш. Са те стране верујем да нема бољег начина да деца добију праву слику о томе како је бити жртва расизма и дискриминације.

Nema sumnje da će ova djeca zapamtiti lekciju koju nas je naučio nacizam bolje nego da im je ta lekcija samo ispričana.
Meni je više zabrinjavajuće da na našoj javnoj sceni imamo ljude čije su ideje nacističke, a koji toga, uslijed svog neznanja, uopšte nisu ni svjesni.
Ја мислим да су ОДЛИЧНО свесни, И ЈОШ БОЉЕ ЗА ТО ПЛАЋЕНИ!
Ја мислим да су ОДЛИЧНО свесни, И ЈОШ БОЉЕ ЗА ТО ПЛАЋЕНИ!
Jašta, i ja to mislim
Ja samo jedno zasigurno znam - da mom detetu neko stavi oko mišice crveno platno sa kukstim krstom i natera ga da maltretira drugu decu, ili da mu stavi oko mišice žuto platno sa Davidovom zvezdom i naprvi od njega predmet maltretiranja - završio bi sa krivičnom prijavom još iste večeri, eventualno sutradan!
Ja ne vaspitavam decu ni kao krvnike, ni kao žrtve, već na sasvim drugi način, što sada nije tema.
Da se neko zahebe i da u maleni dečiji mozak mog deteta unese takvu traumu i konfuziju, da ga izbacuju iz reda za užinu, i ko zna šta sve još rade, zbog nakaradno osmišljene nastave - ne bi valjalo nikako!
Ako treba, ako bi zaista bilo neophodno i fizički bi se reagovalo... ali ovako nešto nikada ne bih dozvolila.
Jedno je kada deca sama sebi stvaraju hijerarhiju, a drugo je kada ih nastavnik obeleži i odredi ko je viša a ko niža rasa. To nije igra, to nije ni nastava, to je surovi eksperiment u skladu sa samim Himmlerovim i Mengeleovim receptima, procedura ispiranja mozga i stvaranja dve grupe poslušnih robota...
Da se ja pitam, ovaj eksperiment bi momentalno bio prekinut, a svi koji su u njemu učestvovali - morali bi krivično da odgovaraju!
nije problem aktivno ucenje, nego te `uloge` , nego pozitivno prikazivanje nemaca i propagiranje nacizma i rasizma.
obrazovni karakter ima mnogo veci potencijal nego sto su kukasti krstovi i zute trake. morbidno je
Nema sumnje da će ova djeca zapamtiti lekciju koju nas je naučio nacizam bolje nego da im je ta lekcija samo ispričana.
Meni je više zabrinjavajuće da na našoj javnoj sceni imamo ljude čije su ideje nacističke, a koji toga, uslijed svog neznanja, uopšte nisu ni svjesni.
Koliko ja videh u linku, sve je izbilo u javnost jer se jedno dete roditeljima žalilo da ga kinje i ne daju mu da kupi užinu, jer tu nema hrane za njega, on je niža rasa
U pravu si - kakve to veze ima sa nastavom???
I u pravu si i u ovom - ne ratuju oni u učionici, već, pretpubertetlije i pubertetlije, kakvi već jesu u tim ludim i osetljivim godinama, iznose to van okvira škole i prenose na lični plan
A vremenom broj njih to i usvoji... Pa postanu neonacisti, skinsi... ili samo prave nerede na utakmicama po Italiji... ili osnuju neki klan... al' od toga i korist vide, uvek se nadje neko iz vlade... i tako dalje,,,
Ebo takvo aktivno učenje...
Zašto SS i jevreji??? Zašto???
Zašto ne Rim i Kartagina?

Srećom, ne pitaš se.
Ovde je na dalu tipični prrimer EU rehabilitacije nacizma.
Stavljanje u istu ravan nacista i Jevreja kako bi "izrazili suprotna mišljenja" i "prevazišli podelu"
Zato što nijedno dete neće da glumi slona.![]()
A ti shvatio bukvalno?
Evo, da pojednostavim - zašto ss, kao najveća zla sila i najveće ubice onog vremena, najveća moć i strah i trepet po celoj Evropi, a na suprotnoj strani narod koji je pretrpeo najveće gubitke, holokaust, narod koji je ta sila želela da istrebi sa lica zemlje?
Koja je poruka poslata deci, čemu se deca uče???
Izgleda da je Orvel zaista bio vidovit, i to i više nego što mislimo.
Mani školsku lekciju na strani toj i toj, gledaj dublje...
Nema to veze. mi smo se sami delili u igri a svakako nije isto nacista-jevrej i nemac-partizan.
Nego zašto nastavnica nije podelila razred na NATO-pakt i Srbe umesto na Naciste i Jerveje?
Dace bi tako mnogo bolje razumela!
Treba raspravljati, ko je govorio o guranju pod tepih, pobogu?
Ali ne na ovaj način! Da im je dovela nekog istoričara kome je specijalnost WWII, da im pušta snimke iz onog vremena, da ih upućuje na literaturu, papirnu ili u e-formatu... to je jedno.
Ali da male Srbe, Rome i sve ostale u toj školi, podeli u dva tako neravnopravna tabora i ona da ih huška jedne na druge, i to ne samo na času, već i na odmoru, u redu za užinu, verovatno i posle nastave... to je strašno!!! Ebo takvu nastavu, to nije nastava, nego svadjanje i razdor od malih nogu! Podeljene Srbe podeli još više... Danas 7 ili 8 razred, sutra 5, prekosutra1, a onda slede podele na nivou vrtića...
A kojekakvi vajni stručnjaci, europejci i ostali koji misle kolektivnim glavama, u tome ne vide ništa loše.
Kriterijum po kome ih je birala me sve više kopka...
I ponavljm pitanje: da ja odlučim da je dobro na naj način da edukujem i svoju decu u kućnim uslovima, pa jednom nakačim svastiku, a drugom Davidovu zvezdu, kako bi se to uklopilo u okvire novog zakona o porodici??? Šta bi mi soc rad rekao dok se pozivam na Eminu, iza koje stoje direktor škole, pedagog, psiholog?

Na žalost ti nisi u stanju da shvatiš poruku koja je poslata, kao što to nisu ni ta deca koja su posle maltretirala drugu decu, a koja imaju verovatno isto tako brižne i nadarene roditelje. Poruka je da je nacizam zlo, rasizam, itd. Da nije lepo ni dobro ponižavati drugoga samo zato što ima drugačije ime ili se moli bogu na drugačiji način. E, sad, što se malim psihopatama (takvima su ih načinile njihove porodice i okruženje) baš to svidelo da maltretiraju druge, to je problem nad kojim treba da se zamisli ovo društvo.
Čuj, podelila ih i huškala jedne na druge. Pa, ti lupetaš za medalju.
Jeste i Zdravko Šotra je podelio statiste za Boj na Kosovu, pa su se oni posle snimanja mlavili između sebe.![]()
Полиција треба да испита цео случај. Ко је у школи дошао на ту монструозну идеју, ко је правио нацистичке траке за "аријевце", и жуте таке за "нижу расу", ко је наставници одобрио такву "наставу" итд.
Па ваљда је и будали јасно да је на делу пропагирање нацизма!
Мислим да иза свега стоји нека од нацистичких група које несметано вршљају Београдом, а власт не сме да их забрани јер су под заштитом нато служби.
Ovde je na dalu tipični prrimer EU rehabilitacije nacizma.
Stavljanje u istu ravan nacista i Jevreja kako bi "izrazili suprotna mišljenja" i "prevazišli podelu"