Скандал у ОШ "Ђура Јакшић" у Београду

Da li podržavate ovakav vid nastave?

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Svetosavlje, ljubav prema slobodi, pa nakraju i četništvo...:per:

Светосавље = Православље које је прихваћено док смо били део Византије а пре Православља односно Хришћанства упражњавали смо своју словенску веру о којој је, осим богумилских стећака са записима, остало реално мало података.
Нема никакве суштинске разлике између Светосавља и Православља, једино што је СПЦ задржала неке староверске ритуале назвавши их "народним обичајима" (славе, паљење ватри на Бадње вече, итд.)
Љубав према слободи поседује баш сваки народ. А, чињеница да различити народ имају своје историјско наслеђе па и личности за које појам своје слободе везују, то је друга ствар. Нисмо ми ваљда патентирали "љубав према слободи"?
Четници су настали од комита који су у Балканским ратовима организовани у чете при Српској регуларној војсци, а комите су изворно бугарске паравојне формације

Да ме форумаши погрешно не схвате, ја против горње наведеног немам ништа у смислу да то треба избацити из наше историје, јер би у том случају иста остала празна књига, али неће више НИКО и НИКАД да ми продаје бајке да су те и многе сличне ствари "аутентично наше". Јесу наше јер смо их прихватили. Али да смо их ми измислили - е па нисмо и жао ми је ако то неко још није сазнао. Али, скренуо сам са теме коју сам сам поставио и нећи више о овоме (на овој теми).

Poslednja izmena:
A ti shvatio bukvalno?
Evo, da pojednostavim - zašto ss, kao najveća zla sila i najveće ubice onog vremena, najveća moć i strah i trepet po celoj Evropi, a na suprotnoj strani narod koji je pretrpeo najveće gubitke, holokaust, narod koji je ta sila želela da istrebi sa lica zemlje?
Koja je poruka poslata deci, čemu se deca uče???
Izgleda da je Orvel zaista bio vidovit, i to i više nego što mislimo.
Mani školsku lekciju na strani toj i toj, gledaj dublje...

Шта је са бољшевизмом?КОлико је та зла сила људских живота одњела?Шта је са демократизмом;колико је однио и колико ће одњети?Не подржавам нацизам нимало,ал у овом случају се претјерује.Какве црне трауме?
Јел то значи да о неким стварима не треба расправљати,да их треба гурнути под тепих?
Орвелу свака част,али какве везе он има са овим?

Ја сам одрастао, уз ратне филмове у боји, уз честе тучњаве у школи, уз народне пјесме пуне боли.
Ја сам сретно дијете !!!

I ja isto. Deljenje na partizane i nemce je isto kao i na kauboje i indijance u našoj verziji.
Dečija igra.

Ali pogeldajte jedan opasni momenat u ovome . Podelila je razred na naciste i Jevreje i onda napadaju jedni druge.
Samo neka mi neko objasni kako su to Jevreji u konc-logorima napadali naciste?

Pa, šta? Nije ona kriva što su deca neiživljeni debili. Ona je samo htela slikovito da im prikaže kakav je to užas od društva bio, a to što su oni kasnije nastavljali da tu školsku (maskembalsku) podelu iskoriste kao razlog da napadaju vršnjake, to je stvar društva u kojem živimo i porodica iz kojih ta deca dolaze.

I mi smo se kao deca igrali partizana i Švaba, pa su neki morali i da budu Švabe (nije svako mogao da bude Prle ili Tihi), ali niko kasnije zbog toga nije bio maltretiran.

Nema to veze. mi smo se sami delili u igri a svakako nije isto nacista-jevrej i nemac-partizan.

Nego zašto nastavnica nije podelila razred na NATO-pakt i Srbe umesto na Naciste i Jerveje?
Dace bi tako mnogo bolje razumela!

I ja isto. Deljenje na partizane i nemce je isto kao i na kauboje i indijance u našoj verziji.
Dečija igra.

Ali pogeldajte jedan opasni momenat u ovome . Podelila je razred na naciste i Jevreje i onda napadaju jedni druge.

ти ниси чуо да су у ствари јевреји држали нацисте у концентрационим логорима? :eek:

и да су ss ханџар ss скендербег ss кама ss принц еуген итдитдитд биле јединице народноослободилачке војске југославије?

ти ниси чуо да су у ствари јевреји држали нацисте у концентрационим логорима? :eek:

и да су ss ханџар ss скендербег ss кама ss принц еуген итдитдитд биле јединице народноослободилачке војске југославије?

Jaaaooo pa neeeeznaaam... Ja sam se školovao pre nego što su Nemci i NATO pakt oslobodili Srbiju od Srpske okupacije....

ЕУ управо и жели да нас изједначи са Немцима и њиховом нацистичком идеологијом. Зато је и измишљена Сребреница. Но, није толики проблем шта Запад чини, већ што међу Србима има оних који пристају на такво жигосање.

Нажалост, Сребреница није измишљена, као што није измишљена ни Добровољачка улица. После заузимања Сребренице није убијено Бошњака онолико колико то Сарајево званично приказује, али злочин јесте почињен и само кретен може да га негира.

Dečija igra.

Вербално.

Мисли се да се међусобно сукобљавају мишљења како би се боље дочарали друштвени односи у том периоду.

Немој ми рећи да си мислио да се туку на часу? :hahaha:

Вербално.

Мисли се да се међусобно сукобљавају мишљења како би се боље дочарали друштвени односи у том периоду.

Немој ми рећи да си мислио да се туку на часу? :hahaha:

Pa Nemci su ubijali Jevreje! Kakvog je tu "SUKOBA MIŠLJENJA BILO"!??!?!!?!?

Dodje jebeni manijak u crnoj uniformi i ubije te!
Kakav je tu SUKOB MIŠLJENJA!?!?!?!

Шта је са бољшевизмом?КОлико је та зла сила људских живота одњела?Шта је са демократизмом;колико је однио и колико ће одњети?Не подржавам нацизам нимало,ал у овом случају се претјерује.Какве црне трауме?
Јел то значи да о неким стварима не треба расправљати,да их треба гурнути под тепих?
Орвелу свака част,али какве везе он има са овим?

Treba raspravljati, ko je govorio o guranju pod tepih, pobogu? :eek:
Ali ne na ovaj način! Da im je dovela nekog istoričara kome je specijalnost WWII, da im pušta snimke iz onog vremena, da ih upućuje na literaturu, papirnu ili u e-formatu... to je jedno.
Ali da male Srbe, Rome i sve ostale u toj školi, podeli u dva tako neravnopravna tabora i ona da ih huška jedne na druge, i to ne samo na času, već i na odmoru, u redu za užinu, verovatno i posle nastave... to je strašno!!! Ebo takvu nastavu, to nije nastava, nego svadjanje i razdor od malih nogu! Podeljene Srbe podeli još više... Danas 7 ili 8 razred, sutra 5, prekosutra1, a onda slede podele na nivou vrtića... :roll:
A kojekakvi vajni stručnjaci, europejci i ostali koji misle kolektivnim glavama, u tome ne vide ništa loše.
Kriterijum po kome ih je birala me sve više kopka... :think:

I ponavljm pitanje: da ja odlučim da je dobro na naj način da edukujem i svoju decu u kućnim uslovima, pa jednom nakačim svastiku, a drugom Davidovu zvezdu, kako bi se to uklopilo u okvire novog zakona o porodici??? Šta bi mi soc rad rekao dok se pozivam na Eminu, iza koje stoje direktor škole, pedagog, psiholog?

Treba raspravljati, ko je govorio o guranju pod tepih, pobogu? :eek:
Ali ne na ovaj način! Da im je dovela nekog istoričara kome je specijalnost WWII, da im pušta snimke iz onog vremena, da ih upućuje na literaturu, papirnu ili u e-formatu... to je jedno.
Ali da male Srbe, Rome i sve ostale u toj školi, podeli u dva tako neravnopravna tabora i ona da ih huška jedne na druge, i to ne samo na času, već i na odmoru, u redu za užinu, verovatno i posle nastave... to je strašno!!! Ebo takvu nastavu, to nije nastava, nego svadjanje i razdor od malih nogu! Podeljene Srbe podeli još više... Danas 7 ili 8 razred, sutra 5, prekosutra1, a onda slede podele na nivou vrtića... :roll:
A kojekakvi vajni stručnjaci, europejci i ostali koji misle kolektivnim glavama, u tome ne vide ništa loše.
Kriterijum po kome ih je birala me sve više kopka... :think:

I ponavljm pitanje: da ja odlučim da je dobro na naj način da edukujem i svoju decu u kućnim uslovima, pa jednom nakačim svastiku, a drugom Davidovu zvezdu, kako bi se to uklopilo u okvire novog zakona o porodici??? Šta bi mi soc rad rekao dok se pozivam na Eminu, iza koje stoje direktor škole, pedagog, psiholog?

Ilid a podeli razred na ustaše i na Srbe, pa da razmenjuju "različita mišljenja" !?

Pa Nemci su ubijali Jevreje! Kakvog je tu "SUKOBA MIŠLJENJA BILO"!??!?!!?!?

Dodje jebeni manijak u crnoj uniformi i ubije te!
Kakav je tu SUKOB MIŠLJENJA!?!?!?!

И какве то везе има са наставом? Мислим какво је то буквално схватање поделе на Немце и Јевреје и сукобљавање на часу? Па не воде рат у учионици. Претпостављам да је интерактивна настава у питању. Можда би било боље да их је поделила на савезника и силе осовине, па да онда у настави наступају са позиције једних и других, те да разматрају и бране ратну стратегију и однос према другима.

И мени је та подела на Немце и Јевреје прилично бесмислена. Можда је хтела да дочара деци како изгледа расизам. Можда их и мења сваке недеље, типа једне недеље си потлачени Јеврејин и трпиш расизам, а друге недеље си "супериорни" Аријевац Немац па се истресаш. Са те стране верујем да нема бољег начина да деца добију праву слику о томе како је бити жртва расизма и дискриминације.

U ovom slucaju se apsolutno ne bih slozio. Koliko vidim, ovo je osnovna skola, sto je jos gore, jer su klinci u tom uzrastu najpodlozniji svakoj vrsti manipulacije. Pod jedan, kada se sve sabere, djaci jednog odeljenja su prosecne inteligencije, mozda cak i ispod proseka, imamo one nesto jace i nesto slabije, pa neka bude - osrednje. Verujem da ce oni izrazenije inteligencije da ukapiraju dubinu takvog predavanja, ali oni prosecni, a narosito slabo inteligentni sasvim sigunro nece. Stoga su sanse da ces od vecine njih sutra napraviti ljude koji ce u sebi nositi klicu antisemitizma i nacizma izuzetno velike.

To deljenje na Nemce i partizane smo i kao deca radili u igri, ne u skoli, a sem toga, i to je bilo pod uticajem mase partizanskih filmova kojima su deca na ovim prostorima kljukana, pri tom, vrlo naivno i nevino odradjena da se jedva vidi krv. To je, brate, mnogo drugacije nego kada dete od malih nogu vice ``ti si niza rasa``, a nista o tome ne zna.

Zašto misliš da je naša igra ubijanja ljudskih bića bila bezazlenija od ove nastave kroz performans (igru)? Da li hoćeš da kažeš da su se ta deca, umesto kroz nastavu, u slobodno vreme igrali nacista i Jevreja, da bi to onda bilo prihvatljivo?

И какве то везе има са наставом? Мислим какво је то буквално схватање поделе на Немце и Јевреје и сукобљавање на часу? Па не воде рат у учионици. Претпостављам да је интерактивна настава у питању. Можда би било боље да их је поделила на савезника и силе осовине, па да онда у настави наступају са позиције једних и других, те да разматрају и бране ратну стратегију и однос према другима.

И мени је та подела на Немце и Јевреје прилично бесмислена. Можда је хтела да дочара деци како изгледа расизам. Можда их и мења сваке недеље, типа једне недеље си потлачени Јеврејин и трпиш расизам, а друге недеље си "супериорни" Аријевац Немац па се истресаш. Са те стране верујем да нема бољег начина да деца добију праву слику о томе како је бити жртва расизма и дискриминације.

МА ТО ЈЕ СТВАР ЗА ПОЛИЦИЈСКУ ИСТРАГУ!
Да се утврди да ли је дотична наставница луда, или је за "активно учење" примила новац од неонациста.

Неонацизам се мора уништити у корену.

Poslednja izmena:

Da pojednostavimo,
Deca bi bolje razumela da ih je podelila na NATO-pakt i Srbe.

A ja bih radije ovaj hezbolah znak :rtfm:
126838_hezbolah-viki_hs.jpg

Sad otac treba da obuce uniformu srpskog vojnika, dodje na cas i **** majku i nastavnici i kukastim krstovima.

Sta imaju srpska deca da nose kukaste krstove i da se identifikuju sa tom svapskom marvom, bar Srbi nikad nisu bili ni nacisti ni fasisti i jedini su se u okruzenju konstantno klali sa tom pascadi.

emina je budala. propaganda nacistickih simbola u srbiji je zakonom zabranjena, od pre godinu dve

Hajde, ukapirajte da tu nije bilo nikakvog propagiranja nacističkih simbola, nego ne možeš da glumiš nacistu bez svastike. Pa, da li to znači da su silni glumci koji su po filmovima glumili nacista i nosili svastike u suštini nacisti? Ne preterujte...

Mnogoj deci je istorija mrzak i suvoparan predmet. Odličan način da ih se zainteresuje je da kroz performans dožive tu istoriju. Moja ćerka je prošle godine imala sličan performans na času istorije, kada su učili kosovski boj. Pola razreda su buli Srbi, a pola Turci. Deci je bilo zanimljivo, upamtili su mnogo više nego da su učili iz knjige, a oni koji su igrali Turke nisu postali islamski fanatici posle časa, niti su hteli svojim drugarima koji su glumili Srbe da ponabijaju glave na kočeve.

Jedino što se pojavio problem da su svi đaci hteli da budu Lazar, Miloš i ostali srpski vitezovi, a niko nije hteo da glumi Murata, Bajazita i Jakupa Čelebiju, pa su iz šešira izvlačili uloge.

Poslednja izmena:

Back