SITNI KOLAČI

148925_462905320440968_1230841244_n.jpg

andaluzijski trougao, alva minjoni, kikiriki trougao,ljubavne kuglice i moka korpice.

Poslednja izmena:
Drage moje treba mi pomoć hitno, pravim sutra cake pops koju mi smesu savetujete za dečji je rođendan htela bi da ima plazme čokolade maslaca pa ću umakati u razne dekoracije, samo mi pomognite oko osnovne smese da bude fina čvrsta ukusna ako ima ko iskustva da ne lutam sada nemam bas vremena, hvala

Ako ste pravile sitne kolace u obliku srca, jedno mlada, jedno mladozenja, volala bih da vidim neku slicicu zbog ideje, mozda laksu nego sto ja mislim.Znam da je zametno, da cu potrositi puno vremena ali svi mi imamo nekoga u zivotu koga nemozemo odbiti! Poljubac za sve vrednice!:heart:

Ako ste pravile sitne kolace u obliku srca, jedno mlada, jedno mladozenja, volala bih da vidim neku slicicu zbog ideje, mozda laksu nego sto ja mislim.Znam da je zametno, da cu potrositi puno vremena ali svi mi imamo nekoga u zivotu koga nemozemo odbiti! Poljubac za sve vrednice!:heart:
ja nisam pravila, ali ako se ne varam, na Sajmu je neko izlagao nešto na tu temu. I bilo mi je interesantno i lepo pa sam slikala... čim pronađem fotku - postaviću ti je.
Evo je... može se iskoristiti kao ideja i za srce, verujem:
svecano_zps4e885824-1.jpg

Žensku verziju sam skoro negde videla...al' nemam pojma da li ću uspeti da nađem.

Poslednja izmena:
Bez brige Jaco, kad se otvori slika vidi se lepo.A recept obavezno napisi jer je sve manje volje da se napisu dobri recepti.:heart:

Hvala Vam,Vera :heart: :cmok:
Evo recepta :

MADJARICA

Korice :
2 jaja, 200 g šećera, 2 vanil šećera,100g margarina, 1 dcl mleka,1 kašičica sode bikarbone, oko 650g mekog brašna

Fil :
1 l mleka ,9 kašika ostrog brasna ili gustina, 10 kašika šećera,2 vanil šećera, 100g čokolade, 200 - 250g margarina

Glazura : 100g čokolade ,2 - 3 kašike ulja

Priprema korica :
Sjedinite sve sastojke i umesite glatko testo . Podelite ga na 4 ili 5 jednakih loptica . Svaku lopticu rastanjte oklagijom na veličinu pleha i pecite na prevrnutom plehu par minuta na 175° C. Korice treba samo blago da porumene...

Priprema fila :

Od 1l mleka odvojiti malo i umešati gustin ili brasno . U ostatak mleka staviti šećer i vanil šećer i ostaviti da provri . Kad mleko proključa, skloniti ga sa ringle i postepeno, uz stalno mešanje ( najbolje žicom ) dodavati smesu od gustina i mleka . Zakuvati na smanjenoj temperaturi, dok krem ne počne da se odvaja od zidova posude .
U hladan krem dodati 200g umućenog margarina . Filovati korice . Pritisnite sa nečim teškim, da se sjedine kore sa filom . Glazirajte čokoladom i secite stanglice .

Evo za sve koji nisu probali Jadro kocke,a zeleli bi,samo moram da kazem da recept nije moj,od Ivanke sa fb-a je,ja sam ga samo malo prilagodila svom ukusu :)

Kore: 600g brasna,200g secera,2 jaja,150g margarina,1 pavlaka,prasak za pecivo; Umesiti testo i podeliti na 5 delova,peci na prevrnutom plehu;
Fil: u 1l mleka skuvati 180g secera i 8 kasika ostrog brasna,kada se ohladi,dodati 200g margarina.Podeliti fil na dva dela i u jedan deo staviti 100g otopljene cokolade...Filovati korice.

4.JPG

Back