Drage moje, jeste li pravile ove kuglice
KUGLICE SA KAJSIJOM: 200gr suvih kajsija potopite preko noci u par kasika likera,soka ili tople vode,da omeksaju.Izblendirajte ih ili sameljite,pa sjedinite sa 75gr margarina,100 gr badema ili kokosa,50gr secera u prahu i naribanom koricom limuna. Umacete ih u glazuru od bele cokolade.
Nasla sam recept ovdje, stavila Vanjuska na 7 strani, a vidjela sam da ih i Una stalno pravi, hvalili su ih na forumu, pa odlucih da isprobam. Jos davno sam ih bila nasla na coolinarci, ali sad kao da je taj recept izbrisan, stalno mi nesto drugo nudi.
Uglavnom, nisam znala koliko je par kasika likera (ja stavljala od kokosa), tako da nikako mi dosta tecnosti da fino potopi kajsije, pa sam ih isjeckala, ali opet nisu onako finop nabubrile kao grodjice kad se potope. Tako da mi se nisu ni fino samljele na mom sjecku, nije bio pire od kajsija nego krupniji komadi, pa mi se to nikako nije fino dalo sjediniti, malo dodam jos soka, onda mi bile premekane.
Od ukusa sam se ipak malo razocarala, da li zato sto to ipak nije pire od kajsija ne znam, voljela da mi se javi neko ko je vec pravio pa da vidim gjde grijesim