SITNI KOLAČI

daco znam ja da ovde ima brdo recepata,ali ona i kuglice,bajadera i sve sto glaziram zove ''praline'' zato se ja mislim, znas ona hoce kolace pecene tipa madjarica,bela pita,karamel pita...zato ne znam sta da iskombinujem a da budu lepi i da ne budu svi isti

Moze da se napravi reform torta, zerbo, rozen torta a onda isece na manje kocke ili stanglice. To su najlepsi kolaci, o tome je pisala i mamamaja na predhodnim stranicama ima i slike kako je divno ukrasavala.

daco znam ja da ovde ima brdo recepata,ali ona i kuglice,bajadera i sve sto glaziram zove ''praline'' zato se ja mislim, znas ona hoce kolace pecene tipa madjarica,bela pita,karamel pita...zato ne znam sta da iskombinujem a da budu lepi i da ne budu svi isti

Aha, ti sve sto se umace u cokoladu nazivas Pralinama, e onda mozes drugacije.
Ispeces neke islere, imaju odlicni ovdje posni sa cokoladni filom, pa napravi joj madjaricu i bjelu pitu, ja imam neki recept za medenu pitu slicna kao ta bijela, samo ide med u kore, a madjaricu prelij crnom, a bjelu pitu bijelom cokoladom, udaris cvjetice od fondana kao dekoraciju, na bijelu jedne vrste, na crnu cokoladu i kolac drugu vrstu. I napravi neke oblande, bilo koje! Hej, imas i ovaj recept koji je veramk stavila 22.11.2009. 16:46 i za njih napisala sljedeci komentar: Evo vam recept za stangle, koje pravim u kategoriji sitni kolaci. Ako ih ne nadjes an temi reci da ti posaljem, to bi isto moglo ici u kategoriju takvih kakve ti trebaju
Ne znam sad koliko vrsta treba da uradis i kg?

Poslednja izmena:
mali doprinos temi
attachment.php

JAFFA ROLAT

Pripremiti tacnu ili pleh sa ravnim dnom koja je veličeine kao i pleh u kojem će se peći kora. Tacnu obložoti sa papirom za pečenje. 1 kesicu želatina staviti u 5 kašika vode i ostaviti 10 min da nabubri. 3dl sveže isceđenog soka od narandže i 2dl sirupa od narandže pomešati sa 2-3 kašike šećera i ugrejati , kada počne da ključa staviti želatin, skinuti sa vatre i dobro razmutiti. Zatim to staviti u tacnu i ostaviti u frižider da se stegne.
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati 1 žumance, 3 kašike ulja, 2 kašike vode, 5 kašika brašna i na vrh noža praška za pecivo. koru ispeći. Kada je gotovo koru umotati u vlažnu krpu i urolati.
skuvati na pari 3 žumanca sa 4 kašike šećera uz stalno mešanje kada je gotovo skinuti sa vatre i odmah dodati 60g čokolade za kuvanje i mešati dok se ne rastopi. Kada se malo prohladi u fil dodati 100g margarina. Mutiti dok ne bude fino kremasto.
Koru razmotati prevrnuti na nju žele i polako skinuti sa želea papir. Pažljivo premazati fil preko želea. Ponovo urolati rolat i preliti ga sa glazurom od čokolade.

Drage moje, jeste li pravile ove kuglice
KUGLICE SA KAJSIJOM: 200gr suvih kajsija potopite preko noci u par kasika likera,soka ili tople vode,da omeksaju.Izblendirajte ih ili sameljite,pa sjedinite sa 75gr margarina,100 gr badema ili kokosa,50gr secera u prahu i naribanom koricom limuna. Umacete ih u glazuru od bele cokolade.
Nasla sam recept ovdje, stavila Vanjuska na 7 strani, a vidjela sam da ih i Una stalno pravi, hvalili su ih na forumu, pa odlucih da isprobam. Jos davno sam ih bila nasla na coolinarci, ali sad kao da je taj recept izbrisan, stalno mi nesto drugo nudi.
Uglavnom, nisam znala koliko je par kasika likera (ja stavljala od kokosa), tako da nikako mi dosta tecnosti da fino potopi kajsije, pa sam ih isjeckala, ali opet nisu onako finop nabubrile kao grodjice kad se potope. Tako da mi se nisu ni fino samljele na mom sjecku, nije bio pire od kajsija nego krupniji komadi, pa mi se to nikako nije fino dalo sjediniti, malo dodam jos soka, onda mi bile premekane.
Od ukusa sam se ipak malo razocarala, da li zato sto to ipak nije pire od kajsija ne znam, voljela da mi se javi neko ko je vec pravio pa da vidim gjde grijesim

Una, a po kom ti receptu pravis, ja sam samo ovaj nasla na forumu, a na coolinarci ima svakakvih
Dajte mi nesto isprobano, ja obozavam suve kajsije, tako da bas hocu da imam neke kuglice sa njima u asortimanu za mene

Poslednja izmena:
Kuglice od kajsija
Sastojci:200gr suvih kajsija, 4 kašika likera od kajsija, 75gr. margarina,100gr. oljuštenog badema, 50gr. šećera u prahu, strugana kora od pola limuna, prstohvat cimeta, 200gr. bele mlečne čokolade.
Priprema:Kajsije iseckati(ja ih sameljem na vodenici za meso) i 1 sat potopiti u liker.Smleti u blenderu.Dodati umućen margarin, šećer, badem i ostale sastojke.Praviti male kuglice.Preliti kuglice istopljenom belom čokoladom.Ostatak čokolade sipati u kesu za zamrzivač, malkice odseći vrh i išarati preko kuglica.Možete je obojiti u narandžasto.
Ako se ne varam ovaj recept je svojevremeno postavila Una.Ja ih često pravim i lepe su.

da da taj sam svojevremeno postavila i u pocetku par puta sam pravila kuglice po tom...sad naravno vise ne posto sam dovukla neke zacine sa putovanja pa sam formirala svoje recepte:)
ali koliko se secam ovaj je sasvim ok....

edit: sad kad pogledam hahaha pa to ti je zapravo recept od vanjuse:Dali ne znam otkud tu kokos, znam da njega nisam stavljala 100% i da toga nije bilo u mom receptu, ne treba ti.... dodaj cimet, i nemoj ih namakati u toploj vodi i soku nego u likeru od kajsija obavezno..

Poslednja izmena:
mnikolic4 pa ja i jesam bas taj recept iskopirala u postu iznad od vanjuske a Unin original nisam nigdje nasla. E sad kad i ona kaze da je ona u pocetku pravila po njemu, onda moram da se strikno pridrzavam, samo nisam sigurna kako ce kajsije da nabubre fino.
Dobro, onda cu tako da ih sameljem na masini za meso i potapam u likeru od kajsija.
I na coolinarci sam nasla prije nekog vremena takav recept, fino slika sa kuglicama od bijele cokolade ali sad vise ni tamo to ne mogu da nadjem, sve neki drugi

Evo, ovo su bili moji božićno-novogodišnji kolači. Te pravim samo za poklončiće rođacima i prijateljima. Nema šanse, da ih pravim za prodaju ;)
- cimetove zvezdice, vanili roščići, čokoladni roščići, linške oči sa lešnjacima, pa isto to sa čokoladom, nebeski poljupci, čokoladni poljubci, dukati-cekini, marcipanova srca, jednostavni keksi sa maslacem, pistacijevi kolačići, raspuknuti keksi, medenjaci, orahovai medenjaci, čokoladni huzarski krapi, čokoladno orahovi meseci, trouglovi (zapravo rombovi) sa kandiranim ingverom, suvim jagodama, oranžatom... Nadam se da sam sve nabrojala...

piskoti-2011.jpg

Back