SITNI KOLAČI

attachment.php

e,a kad se setim detinjstva,odem kod tetke na zimski raspust,a ona posti citav post.pa napravi tortu sa medom,ispece,rasece na pola,prelije pudingom na vodi ili pekmezom,pospe orasima i rendanom cokoladom....a onaj med mirise....
mnikolic,super su ti kolacici

Da li neko zna dobar recept za kuglice od kafe? Sestra hoće da pravi za slavu, tražila od mene recept koji sam izgubila, a baš je bio ekstra. Znam samo da je bio sa nes kafom, plazmom i jajima koja se kuvaju na pari... Recept za zrna kafe imam, nije to to. Tražim baš taj recept s jajima. Nešto po sećanju mislim da ide 300 gr plazme, nes kafa, 100-150 gr topljene čokolade, 2 jaja ... Pravila sam to pre dve-tri godine za slavu i nemam pojma odakle sam izvukla taj recept...

Bome i ja sam pala sa nogu ....ove godine kolaca kao u prici i plus torte....ja sam si uzela pomocnika tako da smo ja i ona za tri dana preko 70kg kolaca napravile.. ostaje jos nekih desetak kila za sredu .....meni je najgore secenje kolaca....e tu se izmorim samo tako....inace sto se tice samih mera tu morate biti pazljive i lepo na miru odraditi recept....ove godine smo napravile 22 vrste ..(prosle nedelje smo provele celo popodne zajedno u dogovoru sta i kako......krenule u podedeljak u podne i lagano))..od toga bajadera i kikiriki kockice kada se radii doza izadju u proseku oko 2.5kg svaka...ako lepo isecete skoro da i nema otpada....ljubac drage moje

Back