SITNI KOLAČI

Bounty kuglice
50gr putera
pola decilitra meda
pola decilitra secera u prahu
2 decilitra slatke pavlake
200grama kokosa
200gr cokolade

Staviti da se kuva puter, med secer i slatka pavlaka 5-8min.Dodati kokos pustiti malo da se ohlade naparaviti kuglice staviti sat vremena da se ohlade pa ih prelivati cokoladom.drzati na hladnom prijatno.

Devojke, da li ima negde postavljen recept za marcipan rolat? Ja nikako ne uspevam da ga pronadjem :dash::dash::dash:

Ja pravim sa marcipanom,mislim da je Una pisala recept,ovo je copy/paste iz moje svastare

Rolat od ratluka (ili marcipana) (posno)

Sastojci:
500g ratluka
500g prah secera
200g kristal secera
50g pecenog mlevenog lesnika
150g seckanog pecenog lesnika
4 stangle cokolade za kuvanje

Ppiprema:Zamesiti ratluk sa prah secerom i masu razviti (na providnoj foliji) u koru. Uspinovati kristal secer kao za slatko, dodati mlevene zatim seckane lesnike i rastopljenu cokoladu pa premazati koru od ratluka. Pomocu folije uviti rolat i ostaviti u frizideru da se stegne.
Ovo je u osnovi rolat od ratluka ali ja pravim sa marcipanom.u tom slucaju ne dodajem 1/2kg prah secera u marcipan nego eventualno samo malo, ako se marcipan lepi dok ga premesim.takodje sipam malo prah secera na foliju na kojoj razvaljam koru.

Ja opet sa istim pitanjem,posto mi odgovor nije jasan.Dakle treba da pravim 16 kg sitnih kolaca,da li postoji neki nacin da skontam otprilike koliko vrsta da napravim,mogu li recimo da saberem kolicine sastojaka koji idu u svaki kolac pa da tako otprilike znam.?

Ne znam koliko si iskusna u pravljenju kolača, i da li si ikada išta što si napravila merila. Meni matematika nije jača strana, i to sa sabiranjem sastojaka kod mene se nije pokazalo kao dobar sistem, pogotovo ako se kolači peku, tako da ne znam koliko je to dobra ideja. Pre nego što sam počela da pravim kolače za prodaju (a već sam prestala :D), merila sam pojedine vrste, čisto da znam zbog sebe koliko je šta teško. pa tako sam saznala da jedna mera bajadera po receptu po kom ih pravim ima oko 1kg, isto toliko neke štangle, isto toliko 3 rolata od oblandi, da trouglovi imaju oko 1/2kg, da neke kuglice imaju od mere 400g, a neke ceo kg. I tako.

Iako ne pravim kolače za prodaju, ja bih tih 16kg podelila na 2 x 8kg, izračunala koliko mi kojih kolača treba za 8kg, i onda to sve napravila dva puta. Jer za 16kg bi mi trebalo puno vrsta da sve budu različite, a ja inače ne volim kada ima sto vrsta kolača.

Volela bih da ti se javi još neko i kaže svoje mišljenje, mada je teško reći šta i kako, kada svi pravimo različite vrste kolača. Ja recimo, nisam pravila za prodaju pite tipa mađarice, bele, medene i mešala ih sa bajaderama, kuglicama, trouglovima, štanglama...Kod mene su to bile dve različite kategorije kolača sa različitim cenama. A neko pravi zajedno i pite, i vanilice, i bajadere, pa je teško reći koliko je čega potrebno za određenu količinu kolača.

Hvala na odgovoru,ma i ja ih pravim za prodaju i imam iskustva al posto sam naletila na ovaj forum pitam mislila sam da neko zna precizno neku caku ,posto mi je dosadilo svaki put da razmisljam i strahujem hoce li biti dosta il moram u zadnji momenat da pravim jos :-) u svakom slucaju hvala

ja ove godine prvi put pravim za prodaju za sv.Nikolu(ukupno 9kg),a pravim i za nas.I vecito je ista prica,svekrva forsira da bude sto vise,da ne zafali.tako da sam napravila duplu meru rozen torte,troduplu bajaderu,duplo zrno kafe i oblandu.a treba jos da pravim 5 vrsta.samo bajadere imam oko 4 kg,a rozen torte oko 3.5 kg.moja procena je da ce sve ukupno biti 30 kg.ima da ih jedemo do djurdjevdana hahahahahahahahaaaa.bar cu biti mirna po pitanju slatkisa.tako da ....ja nemam caku,ali za kolace koji se ne peku ti je jednostavno,samo sabiras sastojke.i iizbacis svekrvu iz kuce ako pocne da panici:rotf::rotf::rotf::manikir:

izbacis svekrvu iz kuce ako pocne da panici:rotf::rotf::rotf::manikir:

hahhaha jao kako si me nasmejala..ja moram da priznam da mi moja svekrva mnooogo nodostaje sad za Sv.Nikolu.Za Arandjelovdan je bila ovde i toooliko mi je pomogla....uh...i sad kad se setim kako sam ja lepo umesila smesu,a ona je ona pravila-motala i neke kuglice i urmice i kafu i glazirala par vrsta - od toga citavu kafu a samo nje je bilo 6-7 kg...i sad smo mama i ja solo...ja sam generalno umorna...uplele se i neke torte...sve sam kao pricala ma ove god. cu poceti ranije sa kolacima - da da kako da ne...prvo isto bile neke torte, posle dan dva da danem dusom i dok se okrenes dodje nedelju dana pred slavu....ali dobro procice - nikad mi se do sad nije desilo da ne daj Boze ne stignem pa nece valjda ni sad :D

Jaooo Unchi totalno te razumem ja moju svekrvu obozavam dovoljno je da mi pere sudove i cuva decu i ja prezadovoljna ali ne bih joj dala da se nesto mesa u kolace i torte tu ipak najvise volim da sam sama jer se tako najbolje organizujem sama sam danas vec 30 kg napravila a duga je noc tako da mislim da cu stici sve bez problema

dobro, ja sa mojom ne zivim pa onda je verov. i ljubav veca tad...hihihih....salim se naravno...ali opet kad pogledam oni zive 300km od nas..poslednjih god. nemamo bas priliku da se cesto vidjamo jer ni muz ni ja nemamo nekog preteranog odmora - pa mi je bas lepo bilo kad su bili kod nas nedelju dana...doduse volela bih da je bilo manje posla, pa da se malo vise druzimo da tako kazem - ali dobro bar smo se videli...ja sam joj vec rekla da sam je kaparisala za sledecu godinu...hahaha jadna moja sveki sa mnom :D
a sto se kolaca tice, ma meni racunanje kao i uvek oduzme najvise vremena....dobro sad bar imam tabele u excelu koliko je ko od koje vrste porucio pa to ide malo brze, tj. preglednije je, ako nista drugo :D trenutno motam neke kuglice e to me ubije - kad vidim punu vanglu od par kg kuglica koje treba umotati a ono nikad kraja...pa tako jos jedna vrsta, pa jos jedna pa jos jedna :D a tek posle glaziranje - kicma trans :D onako kad je manja slava a taman dovoljno da od svake vrste napravis po meru-dve-tri e to je super...eto - sto je babi milo....:mrgreen:
nego, kako ja uvek kazem - ne treba da se zalim - trazili ste - gledajte!:D

Poslednja izmena:
Drage moje, vidjela sma Minicine cake pops i to mi je skroy super, hajde Una i ti čim Nikola prođe u trenucima odmora postavi svoje sličice. Tako ja odem na svoj omiljeni link lovelytutorials.com malo tamo da prošetam, kad ima šta da vidim, postavili novu temu sa tutorijalima, ali nikako da ukapiram u šta to oni umaču štapić prije nego kolačić nabodu na njega, a onda poslije da li u istu tu galzuru umaču čitav kolačić, da li je to tečni fondan ili???
evo link http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2967

Da, i ja sam to prvo pomislila, ali tamo ima brdo raznoraznih obojenih, onda su to boje za cokoladu ili obicne prehrambene koje korisitimo i za fondan?
Cek, pa onda te sitni mali candy melt su u stvari cokolada u boji koja se istopi i u nju umocis prvo stapic, pa onda i citav kolacic?

Da, da , vidim ja da wilton ima sve te male bombonice cokoladne u raznim bojama, ukucala sam na google i nema cega nema, nego ja gledam kako ja za moje ukucane da isprobam sa nekim minimum ulaganja, ako stignem za praznike malo experimentisati, ja cu ih umakati u bijelu cokoladu i neki dekor napraviti.

attachment.php

http://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=215560&d=132404
[IMG]https://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=215560&d=1324044485
Evo malo mojih kolača za Sv.Nikolu.

Back