SITNI KOLAČI

Hvala na brzom odgovoru, divni ste!!!!
Upravo me i zanimaju te koje imaju peteljku i nije mi -problem sto je manja teglica, jer mi svakako 5kg ne treba......recite mi samo gde se nalazi "Jablanica" i gde konkretno na Kalenic pijaci da ih trazim......poooozzzzz

Jablanica se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra 636a, to je pravac za Smederevo, kad se prodje Jugoptrolova pumpa još mekih 300 - 500 metara sa desne strane.

Poslednja izmena:
moguce da je do keksa, dodas malo vise, ili je trebalo malo vise kuvati zumanca na pari.

Pa, mislim da sam zumanca dovoljno dugo kuvala, lijepo je ostajao trag od kutlace po dnu serpice, ali to sa keksom sam zeznula sigurno, ali ipak cu ja sljedeci put i kuvanje povecati i keksa kolcinu vecudodati. Sad idem da pronadjem komentare na bajaderu jer mi je Smeh poslala recept, jer negdje sam procitala da si pisala o duzini trajanja kuvanja secernog sirupa, ali sad nikako da nadjem, odoh u potragu

Maločas sam zvala Jablanicu i udavila devojku koja radi u komercijali sa molbom da ponovo nabave maraskino trešnje. Rekla je da će se potruditi jer sam joj objasnila da ima zainteresovanih za kupovinu istih. Tegla je koštala oko 1500 din. a težina joj je 1,9 kg. Ove u kantama su oko 4000 i kandirane su i isto jako dobre, tim pre što ima zelenih, žutih i crvenih a težina limenke kao što reče Unchi je 5 kg.
Pa eto ako je to mnogo možemno deliti jednu kantu. Ja samo predlažem da se sve zainteresovane za maraskino trešnje jave Mariji na tel.347-2129 a onda ih možda ponovo i uvezu.
Valjda sam smela ovo da napišem?

Ja sam im juče lično dosadjivala. Koliko sam shvatila nmaju nameru ponovo da ih uvoze, trenutno im u konzervi od 5 kg imaju veću prodju.
A šta bi sa Kalenić pijacom??? Svega tamo na volju, tik uz moju kuću, a ja kao Alisa - pojma nemam šta se tamo dešava............:rumenko: mm ide u kupovinu. :heart:

kod mene sve zavisi .....ako je komanda sama onda 5-8 vrsta ...a ako ima jos komandi onda bude i vise vrsta.....
Prosle godine za sv .Nikolu napravila sam 83.5 kg kolaca ...bilo je oko 20 vrsta sitnih kolaca....od svake vrste dupla doza se radila...

Ja sam sad za 9kg napravila 8 vrsta, s tim da mi je jos ostalo oko 2,5-3 kg, ali tu je bila madjarica koja je dosta teska, i car na dar dva dugacka kalupa, i minjona bas dosta, a ostalih vrsta je bilo oko 1kg ili malo manje od toga

Zdravo svima. Ove godine sam za slavu sve recepte za kolace pokupila odavde i svi su se slozili da nikad bolji kolaci nisu bili, dakle HVALA VAM SVIMA da ne nabrajam pojedinacno ali kolaci su vam remek dela. Drugarica i ja smo od skoro pocele da se bavimo kolacima-ja sam majstor za ukuse ona za ukrasavanje, ali ucimo polako :)

Back