SITNI KOLAČI

OBLANDA SA DVA FILA

FIL I

10 zumanaca
20 velikih kasika secera
3 vanil secera
Prokuvati na pari.U ohladjeno izmiksirati 250gr margarina.

FIL II

10 belanaca
20 velikih kasika secera
Izmiksirati, dodati 3 velike kasike kakaoa i kuvati
5-7 miuta na pari.
300gr mlevene plazme(ili nekog drugog keksa) pomesati sa belancima.
Filovati naizmenicno oblandu.

Vanilice

attachment.php

Jeste da ima posla al se isplati:D
sad bi moji pitali - a gde im je ona rupica :lol:

Novogodišnji kolači

Potreban materijal:

250 g margarina,
250 g šećera,
2 jajeta,
500 g brašna,
1 prašak za pecivo.

Priprema:

Umutiti margarin, dodati šećer i jaja.
Zatim dodati brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo debljine jednog prsta i raširite na dasci.
Od testa, čašicom (modlicom) vaditi kolače i ređati u nepodmazan pleh.
Peći tako da ne budu prepečeni već da budu bledo pečeni.
Lepiti dve po dve a između njih staviti pekmez pa svaku uvaljati u šećer u prahu sa vanila šećerom.

http://3.***************/-2JeSc5a0ryY/TarVtejPFvI/AAAAAAAAAM0/tp297oyg9nQ/s640/Keksi%25C4%2587i3.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Princess odlican metod...odvikavanja :zcepanje:

to ti kažem.kad je krenuo da ih macka džemom onako vruće, pa mora da ih uvalja u prah šećer...rekao je da baš i nije tako lako.
A pravila sam mami za slavu vanilice i kako napravim turu odlažem ih u jednu veću kutiju i da mi ne stoji u kuhinji(čitaj ne smeta) ja tu kutiju stavim u trpezariju.Donesem sledeću turu isti broj redova, treća tura slično.Ja pogledam a moj mm samo mljac,mljac! zato je morao na odvikavanje

hvala vam puno...taako mi je zao sto nemam sliku tortice da vidite...ali na svim slikama mladozenja zgrabio mladence pa se nesto zeza hehehehe, pa posle nisu ni bili za fotkanje..ako, neka, njihovi su..nadam se da su uzivali :D

Добар дан вреднице!

Нисам могла да одолим, а да не прокоментаришем Унине колачиће! БОЖАНСТВЕНИ СУ! Уна одакле ти стрпљења за ово? Да се не лажемо сви ми правимо, али не овако савршено!

Нова сам овде, може ли рецепт тих лоптица белих и розикастих. Хвала.:bye:

Dajem doprinos i ovoj temi,....................skidam kapu ovim vasim sitnim kolacicima,ja ni za ove nemam nesto volje,radim ih samo da bi ponuda bila kompletna i sanjam dan kad ce biti dovoljno torti da kolace vise ne radim.Ako vas zanimaju recepti ,pisem ovih dana

.

Poslednja izmena od moderatora:

Back