SITNI KOLAČI

Drage moje, nakon dugo vremena naruceni su mi sitni kolaci i to od musterije kojoj sam vec pravila nekoliko torti, pa bih bas da opravdam povjerenje! Nasla sam ovjde super recepata za sitne kolace, sastavicu koliko vrsta mi je potrebno u tih 8kg, ali oni su trazili da uvrstim i jedne MINJONE, a ja to nisam nikad pravila, pa ako neko ima po koji provjeren recpet!!!

E sad sam se odusevila ovom idejom rzorice jos sa 7 strane ove teme, citam sve detaljno i kopiram recepte, savjete, iskustva i nadjem ovu recenicu
Formirati minjone rukom ili kalupom po zelji.Moj kalup su kasikice koje se koriste za doziranje mleka u prahu.

EXTRA ideja samo sto sam ja sve te kasicice kojim sam mojoj kcerkici prije 2 godine pravila vjestacko mlijeko za raznorazne rizoline, cokoline i ostalo sto ej tad obozavala jesti, sve sam ih pobacala :whistling: :besna:

blizi se slava, pa smo krenuli sa pravljenjem kolacica...(za nasu i "gostinsku" upotrebu)...
evo dva recepta za bas, bas ukusne kuglice:

KUGLICE SA KIKIRIKIJEM
potrebno: 4 snickers cokoladice, 250gr. piskota, 200gr. bele cokolade, 200gr. pecenog kikirikija, malo mleka i crna cokolada za umakanje
samleti piskote i kikiriki, cokoladice iseci na kockice, pa sve izmesati, u to dodati istopljenu belu cokoladu (sa malo mleka i ulja) i jos malo mleka (po potrebi da bi se sve lepo sjedinilo)
oblikovati kuglice i umakati u crnu cokoladu, njami...

LESNIK-NARANDZA KUGLICE
potrebno: 300gr mlevenog keksa (bilo kog), 200 gr. mlevenog lesnika, 1 pomorandza, 100gr rendane cokolade, 100gr.margarina, 50gr. secera u prahu
keks, lesnike, cokoladu i rendanu koru pomorandze izmesati, dodati umucen margarin sa secerom u prahu, pa sve zamesiti sa sokom od pomorandze (po potrebi dodati jos soka - moze onaj kupovni), praviti kuglice, pa ih valjati u ml.lesnik

pozdrav:bye:

evo malo cajnih kolacica (po receptu velemajstora MinjeB), ima jos vremena do NG, ali nece da skodi...;)
attachment.php

stizu uskoro fotkice slavskih kolacica...:cool:

Pozdrav svima,kolacici su svi prelepi,ja cu ove godine praviti za moju mamu kolace za slavu,posto ova zena kod koje smo narucivale,fenomenalno ih ukrasi,ali su ukusi skoro svi isti,pa sam malo prelistala temu i zapisala po neke recepte,ali nikako da nadjem recept za tobleronu sa suvim sljivama i kuglice od narandze,recepti su od Unchi,pa ako nije problem Unchi da postavis recepte,bas mi se ova toblerona nekako dopala na slici.

"KUGLICE SA KIKIRIKIJEM
potrebno: 4 snickers cokoladice, 250gr. piskota, 200gr. bele cokolade, 200gr. pecenog kikirikija, malo mleka i crna cokolada za umakanje
samleti piskote i kikiriki, cokoladice iseci na kockice, pa sve izmesati, u to dodati istopljenu belu cokoladu (sa malo mleka i ulja) i jos malo mleka (po potrebi da bi se sve lepo sjedinilo)
oblikovati kuglice i umakati u crnu cokoladu, njami..."

Pravila....znaci fenomenalni suuuuuuuuuuu..............Ja ne volim bas sniker,ali kad god otvorim frizider uzmem po jedan kolacic...
Hvala tinker...

mmmm divno izgledaju a koji su kolacici mene zanima posto se priblizava slava

askice, evo ovako:
bajadera, rozen-tortica,
2 vrste kuglica (napisala sam njihove recepte par postova na gore),
trio-fantastico (by MinjaB), crno-beli rolat,
kokos-kiflice, zrna kafe (samo ih nisam umakala u cokoladu),
ruske subare, isleri, krustada (nasla sam recept na net-u, odlicni su i jako dekorativni),
lubenice i oblande

moji favoriti su ovi oznaceni plavom bojom, ali koji god da te interesuje, kuckam recepat:telefon:
samo pitanjce, da li ti trebaju mrsni ili posni kolaci?

Back