SITNI KOLAČI

lijevo od ruskih kapa,je Medena pita,mislim da je to poznato
do nje Becar kocke ,ono smokva grozdjica jedan fil,drugi zuti i treci popareni orasi
do njega Havajka.Ispeci dvije kore od po 3jaja 3 kas. secera,1,5 kas.brasna,1,5 kas.kakaa
kora za rolatice.6 jaja,6 kas. secera,5 kas. brasna ,2 kas.ulja,ispeci u vecoj tpsiji,presjeci na 4 duzine umotati u pek papir.
Kad se ohladi namazati marmeladom,staviti smedju koru u dublju tepsiju,poredati po duzini 4 rolata.
fil.staviti da se otopi 400g secera 2 dcl vode,2 margarina,kad prokljuca dodati 1 rum,manji,,400g orasa i 1140 g. mlj. keksa.2/3 smjese nanijeti preko rolata,staviti drugu koru,te ostatak smjese,posuti orasima
Pored Havajke Ljesnjakovi tokuti:tijesto:200g.ostrog brsns,100g. secera,50g.margarina,1 jaje,1/2 male kas.praska za pecivo.Zamijesiti prhko tijesto,ravnomjerno ga rasporediti u tepsiju.
Nadjev:100g.margarina,100g. secera,100g mlj.przenih ljesnjaka,100g. przenih sjeckanih ljesnjaka,2 kasike mlijeka,
margarin,secer i mlijeko otopiti dodati ljesnjake,na tijesto namazati 2 kas.marmelade,zatim ovaj nadjev,peci.
drugi da sjeci kao baklavu i ostre dijelove umakati u cokoladu
desno od ruskih kapa Dunavski valovi,vjerujem svima poznati,zatim cupava pita,ono s jabukama i polovicom ribanog tijesta,pored nje cokoladne trube:350g.mekog brasna,150g.mlj,secera,180g.margarina,70g.mlj.oraha,1 jaje,1 zumanjak,1 kas.kakaa
tanko razviti,sjeci 4*6 cm i omotati oko kalupa za saum rolfil.1/2 l.mlijeka,2 pudinga van.,u ohladjeno 3 dcl. umucene slatke pavlake
puniti spricom za ukrasavanje s zvjezdastim otvorom,kada se stegne fil umakati s dvije strane u bijelu cok.
do njih Punjene korpe:200g. margarina,120g.secera,2 jaja,500g.brasna,1/2 kesice praska za psivo.Od ove mase praviti oklope za korpe.
filpopariti s 1,5 dcl.mlijeka 150g.mlj.orasa i isto toliko keksa,1 k.kakaa,malo ruma.Kad se prohladi dodati umucenih 200g.margarina.Opet dresir vrecom puniti korpe.
to je to ,otprilike,pitajte ako zaskripi.........

Poslednja izmena od moderatora:
Sarene stanglice
attachment.php

Maliva stanglice
attachment.php

Kajsija kuglice
attachment.php

Zerbo
attachment.php

Kokos rolat
attachment.php

Nugat korpice
attachment.php

Ostale slike su u albumu,nisam mogla da odolim a da vam ne pokayem slike meni su prelepe po prvi put sam zadovoljna sa njima.

Ljubo, zaista su divni:klap:

Zrna kafe šravim i ja, ali mi nisu tako sjajni, da li ih prelivaš čokoladom, ili premazuješ nečim?

Bila bih ti neizmerno zahvalna ako bi nam napisala recepte za minjončiće. Divni su:ok:
to je šteta i pojesti, da se ne pokvari aranžman:zcepanje:

Vera evo recept za tebe:heart:
Plazma rolat sa eurokremom

300gr mlevene plazme
1 kasika prah secera
1 solja skuvane kafe(moze i instant kafa)
200gr margarina
200gr eurokrema
U posudu staviti mlevenu plazmu i prah secer
Dodati margarin ili puter(rastopljen na sobnoj temperaturi) i mesati varijacom
Dodavati kafu postepeno da se dobije ni mnogo suva ni mnogo gnjecava masa, vec dovoljno meka da moze da se oblikuje(proceniti)
Na aluminijumsku foliju naneti masu i izravnati, pa staviti eurokrem i isto izravnati
Uviti u rolat uz pomoc folije
Tako uvijenu ostaviti u frizideru da se hladi jedno 2/3 sata

Ako ti trebaju masni, a ne posni evo:
250 gr. margarina umutiti sa 250 gr. secera u prahu i dodati 2 jaja koja ste prethodno umutili sa 2 kasike secera i ukuvali na pari. Dodaje se 300 gr. mlevenog keksa i 300 gr. mleven kikiriki (peceni bez soli). Pravi forme po zelji, ukrasi cokoladom, a odozgo moze i grilijaz od secera i kikirikija.

Ako ti trebaju masni, a ne posni evo:
250 gr. margarina umutiti sa 250 gr. secera u prahu i dodati 2 jaja koja ste prethodno umutili sa 2 kasike secera i ukuvali na pari. Dodaje se 300 gr. mlevenog keksa i 300 gr. mleven kikiriki (peceni bez soli). Pravi forme po zelji, ukrasi cokoladom, a odozgo moze i grilijaz od secera i kikirikija.

Hvala vera...zapisacu....srce ste!

Cao svima,blizi mi se slava i prvi rodjendan sinu,potrebni su mi zanimljivi recepti sitnih kolaca.Oboje je u 10 dana razmaka pa ne bih da pravim iste kolace,imam dosta recepata ali bi da isprobam nesto novo.:)

Back