SITNI KOLAČI

I deo kolacica koji sam uspela da slikam
attachment.php

attachment.php

Jaco iskreno da ti kazem ni ja ne znam sta je to. To je nesto slicno kako nekoj bajaderi, plazma, lesnici, a iznedju sam stavljala parcice zele bombona, ma nesto bez recepta pravila, ali svima se svidelo, mada mislim da vise ne bih znala da ponovim isto tako!!!

Trazim, trazim, ali nikako da nadjem, znam da je neko pisao . Treba mi recept za Rozen tortu (onu klasicnu) dobar i proveren. Mislim da je Unci pisala cak i recept za kore ako gresim ispravite me, a ako znate gde mogu da nadjem molim vas bas mi je hitnoooooo

Trazim, trazim, ali nikako da nadjem, znam da je neko pisao . Treba mi recept za Rozen tortu (onu klasicnu) dobar i proveren. Mislim da je Unci pisala cak i recept za kore ako gresim ispravite me, a ako znate gde mogu da nadjem molim vas bas mi je hitnoooooo

Ma kore imas gotove, neces ih valjda peci...a mozes ako volis da se igras bas toliko...

Ma nemislim da pravim kore, ali znam da je bio recept sa sve korama, filom i onom rozom glazurom, ali nikako ne mogu da ga nadjem

Ovo sam sad brzinski pronašla:
Moja uža specijalnost su kolači, a u njih obavezno stavljam Rozen tortu.Pravim je po sledećem receptu:
Provreti 14 kašika šećera sa 230ml.vode ili mleka.Kada provri dodati 280gr.margarina i butera(pola i pola).Kada se istopi i počne da pušta penu skloniti sa vatre i dodati 350gr. mlevenih orahai 1-2 vanilin šećera.Ova mera je dovoljna za 8 gotovih korica.Glazura je fondan.
Naravno dobro je pritisnem pre nego što stavim fondan i bude odlična

Ja radim po ovom receptu. 400g secera, 400g mleka i kad provri dodam 400g oraha ili 200g orafondan za prelivanje.ha i 200g badema, 2 vanil secera i 1 puter 250g, i 2-3 kasike dzema od kajisije. To je mera za jedno pakovanje kora. Naravno gore

Au tek sada vidim da su mi se slova ispretumbala kao pijana. Izvinjavam se. Ovih dana me zeza komp.
Znaci u fil ide 400gr mleka, 400gr secera , 400gr oraha, 2 vanil secera , dve kasike dzema od kajisije i 250gr putera. Sve zajedno prokuvati par minuta i mazati kore.
Pritisnuti tezim predmetom i ostaviti da prenoci. Sipati u ciniju 350gr secera u prahu,boje -ekstrata maline po zelji, kafika ulja sok od pola limuna i dodavat po malo kljucale vode stalno mesajuci do dobijanja zeljene gustine. Sa time brzo premazati tortu i ostaviti da se stegne. Po prodavnicama zdrave hrane postoji i gotov fondam za to premezivanje koji se zajedno sa teglom spusti u vrelu vodu i kada omeksa njime se premazuje torta. Mozda je on bolji ali ga ja nisam koristila.To ce ti bolje reci druge devojke.

Ja pravim po ovom receptu i uvek budu fantasticni! Original je postavila gospodja mnikolic.

Provreti 14 kašika šećera sa 230ml.vode ili mleka.Kada provri dodati 280gr.margarina i butera(pola i pola).Kada se istopi i počne da pušta penu skloniti sa vatre i dodati 350gr. mlevenih orahai 1-2 vanilin šećera.Ova mera je dovoljna za 8 gotovih korica.Glazura je fondan.
Naravno dobro je pritisnem pre nego što stavim fondan i bude odlična

Poslednja izmena:

Back