SITNI KOLAČI

Jao Poto, šta nam radiš. :eek::eek: Kako dobro izgledaju a sigurna sam da si i jako ukusni.
Već duže se kanim da napravim mamamajin čuveni burek i tvoje macaronse, ali još uvek ništa, a to malo mlao pa mi praviš zazubice.

Poslednja izmena:
Smeh, moraš da znaš da Marfi nikada ne spava...:sad2: Ako išta može da krene naopako, krenuće...

Ovo uvek treba imati na umu, al opet....

jeste... Dešava se.
Jedan od problema je izbio i zbog čokolade.
Uvek imam zalihu čokolade za kuvanje, ali od kad moja mama povremeo uzme po malo da se zasldi - malo gubim kontrolu (ona žena uvek kaže, ali ja nikako da naviknem na to). I tako, kupim u Tempu noćas neku njihovu robnu marku čokolade (da ne verujete, ali pored nje bila još samo "Poslastina" krem tabla), mislim, poslužiće... ali goru nisam imala!
Za kolače unutra je OK (čak joj je i ukus sasvim dobar), ali za glazuru - katastrofa. Uopšte nisam uspela da je rastopim u pravom smislu...kao da u sebi ima nešto što je čini gušćom. Jedva sam je razmazala po žerbo kockama (a kako da isporučim "žerbo" bez glazure?!): Sreća, napravila sam više, pa sam izvukla jedan deo pristojnog izgleda.
Ostatak (zajedno sa ostalim "krajevima" i "otpatcima" :lol:) odnela momcima na posao. Samo je jedan po jedan dolazio da ih hvali (kako je ko probao :zcepanje:).

Joj Pota, šta nam radiš :D.
Juče sam kasno dobila jednu narudžbinu, nisam mogla da odbijem jer ta žena zadslužuje svaki utupak.
Uglavnom, stignem noćas oko jedan po ponoći, i računam da ću sve završiti za maksimalno 3 sata.
Kad ono - međutim.
Da ne davim... sve što je moglo da ide naopako - išlo je.
Epilog: nisam uopšte spavala (još sam zakasnila na posao :sad2: što ne volim)kolači su dovedeni u pristojno stanje, a ja pijem drugu Guaranu! :zcepanje:
I sad još Pota sa ovim primamljivim receptima! samo mi je još to falilo!

Guarana je uchinila svoje...a ja se najela danas tih tvojih kolacha:rumenko:
Deca se odushevila sa onim kolachem od banana.
Ja sam se najela onih shtanglica od ekspandirane rize.
Moja snajka je pojela skoro sve one kinder shtangle ili kako je neki zovu bela bajadera,:lol:kaze snajka , kako joj ovako chvrsto stoji ovaj preliv beli, meni se sliva...a ja kazem...pa ko zna zna...:heart::cmok2:

Guarana je uchinila svoje...a ja se najela danas tih tvojih kolacha:rumenko:
Deca se odushevila sa onim kolachem od banana.
Ja sam se najela onih shtanglica od ekspandirane rize.
Moja snajka je pojela skoro sve one kinder shtangle ili kako je neki zovu bela bajadera,:lol:kaze snajka , kako joj ovako chvrsto stoji ovaj preliv beli, meni se sliva...a ja kazem...pa ko zna zna...:heart::cmok2:
A žerbo? ;) Njih niko nije pohvalio? :(
Ja im sinoć pojela krajeve... ;) i baš su bile dobre! A u životu me čokolada za glazuru nije toliko namučila - taj dan nisam htela ni da ih probam iz besa :zcepanje:
Da ne bude zabune, Jaca je dobila samo deo onih naručenih kolača (uvek i planiram da bude više, zbog mogućih nepredviđenih okolnosti), bilo bi više da je na vreme rekla da joj trebaju.

A žerbo? ;) Njih niko nije pohvalio? :(
Ja im sinoć pojela krajeve... ;) i baš su bile dobre! A u životu me čokolada za glazuru nije toliko namučila - taj dan nisam htela ni da ih probam iz besa :zcepanje:
Da ne bude zabune, Jaca je dobila samo deo onih naručenih kolača (uvek i planiram da bude više, zbog mogućih nepredviđenih okolnosti), bilo bi više da je na vreme rekla da joj trebaju.

Pa ja pojela i zerbo:rumenko:
Rekoh ti da sam danas krmacharila...:lol:

Poto, prelepo. Kako melješ badem tako sitno? Osećam da će moja Jeja poludeti za ovim kolačićima. Pravim ih prvom prilikom kad ne budem imala 18000 narudžbina.

@Smeh- ne znam zašto si imala problema sa čokoladom. Premia je ustvari Simka- meni je odlična, čak je i glazura veoma sjajna i kompaktna. a je posebno koristim u periodu posnih slava jer je posna. Ne sećam se da sam imala problema sa njom. Jedino ako im se topila ili stajala po zamrzivačima letos pa da pravi probleme...Možda je trebalo više ulja zbog većeg procenta kakaa.

Ja inače, kod takvih problema procedim čokoladu i dodam još malo ulja.

Inače, jes' da nije tema za ovde al da napišem. Ideina robna marka K+ - čokolada je Zvečevo. Fantastična je.

A o pehovima i KAD NEĆE NEĆE mogu posebnu temu da otvorim.

Poto, prelepo. Kako melješ badem tako sitno? Osećam da će moja Jeja poludeti za ovim kolačićima. Pravim ih prvom prilikom kad ne budem imala 18000 narudžbina.

@Smeh- ne znam zašto si imala problema sa čokoladom. Premia je ustvari Simka- meni je odlična, čak je i glazura veoma sjajna i kompaktna. a je posebno koristim u periodu posnih slava jer je posna. Ne sećam se da sam imala problema sa njom. Jedino ako im se topila ili stajala po zamrzivačima letos pa da pravi probleme...Možda je trebalo više ulja zbog većeg procenta kakaa.

Ja inače, kod takvih problema procedim čokoladu i dodam još malo ulja.

Inače, jes' da nije tema za ovde al da napišem. Ideina robna marka K+ - čokolada je Zvečevo. Fantastična je.

A o pehovima i KAD NEĆE NEĆE mogu posebnu temu da otvorim.

Iskreno, nisam uopšte pogledala ko proizvodi "Premia" čokoladu, ali ima 40% kakaoa kao i većina naših čokolada - dakle nije to. Po tome kako je izgledala - rekla bih da je nedostajalo masnoće... koje i kakve - ne znam. Sa druge strane, sa onom količinom ulja koju inače dodam (odokativnom metodom), bila je prilično retka, činilo mi se da bi puter tu pomogao, ali nešto nisam bila spremna na eksperimente u to doba noći... pa sam odustala. Namučila se oko premazivanja, stavila kolač u frižider, stegla se nekako, do ujutro se malo i osušila ali - nije to bilo ono što treba da bude! Svi mi znamo kako treba da izgleda ono što pravimo i prepoznamo kad nije kako treba. Da to objasnim je već malo teže ;)
Inače, na postojanost kvaliteta u zemlji Srbiji teško da možemo da se oslonimo. Na žalost. :(
Inače, K plus je i moja omiljena marka, skoro da isključivo nju koristim, nego se sad desilo da je nisam imala dovoljno. I ona ima negde oko 40% masnoće, meni se sviđa i "Nika" (koristi je i Metro pod svojom robnom markom "Aro"), a ubedljivo najbolja je neka austrijska koja je stizala nekim švercerskim kanalima.

Evo Poto, usudila sam se da ih napravim. Nisu, niti mogu da budu kao tvoje, ali su jako ukusne. Obojila sam ih razmućenim kakaom i filovala eurokremom. Ta mi je kombinacija bila najbrža i najsigurnija za isprobavanja.

picture.php

meni je veoma žao, al ja od ovih "makarona" dižem ruke :(
jedina je još moguča varianta, da moraju da se peku na silikonu - što nisam probala jer nemam nako mali silikon da može u rernu :(
evo i zadnji 7x pokušaj, če završiti u kanti :(

al, čestitam svima ostalima :klap::klap::klap::klap:

meni je veoma žao, al ja od ovih "makarona" dižem ruke :(
jedina je još moguča varianta, da moraju da se peku na silikonu - što nisam probala jer nemam nako mali silikon da može u rernu :(
evo i zadnji 7x pokušaj, če završiti u kanti :(

al, čestitam svima ostalima :klap::klap::klap::klap:

Joj Dragice, zar tebi da ne ide od ruke. Tebi sve ide, ne odustaj.:rtfm:
Ne moraju da se peku na silikonu, ja sam ih pekla na običnom plehu od rerne ali na pek papitu. Imam multi funkcionalnu rernu i pekla sam ih na 150 stepeni, tako je rekla Pota, ali sam išla na program sa ventilatorom, ili ti vazdušnim zagrevanjem. Jedini problem su bademi, dosta je pipavo to mlevenje i prosejavanje. Ja sam ih tačno radila po Potinom receptu, jedino sam mešavinu lešnika i prahšećera dodavala prosejavanjem (po 3 put) direktno u masu, jer se zbog fine strukture zgrudvaju.

Back