SITNI KOLAČI

Hello Kity super poslastica, bas zanimljivo.
Unchi, prelepo, divno, romanticno.

Ja preporucujem ljubiteljima kikirikija snikers rozen torticu, prvi put ih pravim i svima su se dopale.

Prilozi

• Picture 042.jpg
    Picture 042.jpg
    29,5 KB · Pregleda: 36
Ja sinoć... da ne kažem jutros (kad sam mislila da npr. Una:heart:... spava) pravila "rozen"... jer je trebalo da se ide za Beograd... pa da majka mog dragog (inače, neviđeni ljubitelj kolača... nisam još videla nikog ko toliko voli kolače :D) ne bude razočarana...
Odustalo se od puta... a kolači ostali, pa ko je raspoložen... izvol'te.

Ovo je recept po kome sam pravila snikers stanglice
sastojci:
  • kore za rozen tortu ili mađaricu
  • 2 deci vode ili mleka
  • 200 gr. mlevenog neslanog kikirikija
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 300 gr šećera
  • 250 gr, margarina
glazura: 400 gr prah šećera, voda, zelena boja

Priprema:

Prokuvati margarin,šećer i vodu,skloniti sa vatre pa dodati kikiriki i keks,i odmah premazivati kore,pritisnuti na primer kolač sa nekom većom i težom knjigom ,posle 2 sata preliti sa glazurom od prah šećera u koju ali vrlo malo treba staviti malo boje i malo vode i,glazura treba da bude gusta da se jedva razmazuje.

Sve sam po receptu samo sam stavila glazuru od cokolade
2em0aps.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Pa to zavisi od tebe, koliku velicinu kolaca zelish, ja ih vadim modlicom pecnika 3-4 cm, mogu da budu i vece, sve zavisi koliko imash zivaca da se zezash sa njima, a mogu da budu i manjeg precnika...

picture.php

Ruske kape ili šubarice

TESTO:
6 jaja, 6 kašike šećera, 6 kašike brašna, 3 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo. Ispeći u plehu od šporeta, vaditi čašom za rakiju male krugove i spajati ih po dve sa filom.
FIL:
o,5 l mleka, 6 kašike gustina koje skuvati u mleku. Kad se ohladi pomešati sa umućenim 1 margarinom i 200 gr prah šećera.

Možda ima negde recept, ali nije zgoreg da postavim i ovaj, jako su lepe i sočne, posebno drugi dan kad omekšaju. Ja ih držim u plastičnoj kutiji u frižideru.

Ruske kape ili šubarice

TESTO:
6 jaja, 6 kašike šećera, 6 kašike brašna, 3 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo. Ispeći u plehu od šporeta, vaditi čašom za rakiju male krugove i spajati ih po dve sa filom.
FIL:
o,5 l mleka, 6 kašike gustina koje skuvati u mleku. Kad se ohladi pomešati sa umućenim 1 margarinom i 200 gr prah šećera.

Možda ima negde recept, ali nije zgoreg da postavim i ovaj, jako su lepe i sočne, posebno drugi dan kad omekšaju. Ja ih držim u plastičnoj kutiji u frižideru.

Ja imam jako sličan, ako ne i isti recept za testo... zapravo je to ona najjednostavnija "piškota", ali kao podlogu za voćnu tortu, ali i za "kapice" koristim drugo testo... isto tako jednostavno, ali mnogo lakše upije, šta god da se pravi bude puno sočnije.
Napisaću recet... samo da dođem do malo vremena.

Poslednja izmena:
Evo sada sam jednu kozacku kapu izmerila precnik joj je 3 cm. i visina isto toliko.Ja ih puno pravim za n. g. i onda ono sto ne prodam zamrznem. Meni su iz zamrzivaca jos i lepse.Naravno dobro se upakuju da ne poprime neki miris. , to je onda bljak.....E da u 1 kg. meni ispadne 40 komada.....

Cini mi se da je neko pomenuo da ce napisati pravi recept za sampitu, ili to nije bilo na ovoj temi. Svejedno, ako ga neko ima i zna, neka ga iskucka, bas sam se nesto nameracila. Krajnja varijanta je da odem do neke poslasticarnice, mada bi mi bilo draze da je sama napravim.

Kalinamalina, super su ti kolači.:super:
A sad polako objašnjenje s leva na desno šta je šta i naravno receptić.To ti tako ovde ide.:zcepanje:
Ali draga šta mi uradi, sa ovim tvojim kolačima, otvorim ovu veliki sliku, a ono kolači na ekranu, ko pravi i veličina im baš odgovara.Još na ovom mom 22 inča monitoru. Umalo ne crkog od sreće.Oni veliki, sočni, samo da ih zagrizem.Uh,uh..

Back