SITNI KOLAČI

Drage moje evo nekih recepata za posne kolace koje sam pravila

Piramida

200gr. belog ratluka,200gr.secera,200gr.mlevenog keksa,200gr cokolade 50gr margarina.
U pola dcl vode staviti secer i ratluk kuvati dok se secer neistopi.Kad se masa prohladi dodati keks a ako je suva dodat jos malo vode.Napraviti sest traka duzine trouglastog kalupa.
Istopiti cokoladu i margarin.U kalup staviti foliju pa sipati cokoladu pa staviti jedan valjak pa malo pritisnuti preliti ponovo cokoladu pa dva valjka ponovo cokolada pa tri valjka i zavrsiti sa cokoladom to su prvi sa desne strane

Prilozi

• P1010599.jpg
    P1010599.jpg
    52,4 KB · Pregleda: 89
Rolat od kokosa i zele bombona
100 gr. secera 10 kasika vode 150 gr keksa 150gr oraha 60gr cokolade
fil
200 gr margarina 180 gr secerau prahu 150 gr kokosa 100gr zele bombona
Skuvati sirup od secera i vode dodati cokoladu keks i orahe,sve dobro sjediniti i razvuci na foliji u obliku pravougaonika
fil
umutiti margarin sa secerom u prahu dodati koks i seckan zele premazati koru i uviti u rolat
to je treci kolac sdesna na slici iznad

Kasetice

300gr secera 2 dcl vode 300gr keksa 200 gr oraha 150 gr margarina 3 lista manjih oblandi 18 rolera 100 gr cokolade
Vodu i secer i margarin staviti da prokuva u vruce dodati orahe i keks podeliti jedna trecina svetli fil a u dve trecine dodati cokoladu
filovati oblande prvom polovinom cokoladnog fila oblanda pa svetli fil pa roleri oblanda pa druga polovina cokoladnog fila i zavrsiti sa oblandom
ja nisam nasla posne rolere pa sa napravila iz recepta koji sam napisala iznad piramida trakice duzina oblande i stavila

Prilozi

• P1010586.jpg
    P1010586.jpg
    42,9 KB · Pregleda: 68
Sarenica
150gr margarina,150 gr prah secera 100 gr oraha 100 gr keksa 100 gr zele bombona 100 gr cokolade
Umutiti margarin i secer dodati orahe i keks umesiti masu i podeliti na dva dela u jedan deo staviti otopljenu cokoladu kalup trougao obloziti folijom cokoladnim delom obloziti kalup redjati zele bombone pa unutra staviti svetli deo

Prilozi

• P1010595.jpg
    P1010595.jpg
    51,3 KB · Pregleda: 56
Kesten praline
skuvati sirup od 250 gr secera i 1 kafene soljice vode kad provri kuvati jos 3 minuta,pomeriti sa ringle i dodati 125gr maslaca i mesati dok se ne istopi pa dodati 100gr keksa 75 gr oraha 50 gr cokolade i malo kakaa.Kad se masa ohladi rastanjiti na foliji35*35
Fil
150 gr kesten pirea 50gr secera u prahu 50gr maslaca 50 gr oraha i kasika ruma.Sve pomesati pa staviti u spric sa vecim okruglim nastavkom na ivicu razvijene kore istisnuti fil celom duziniom pomocu folije prebaciti razvijenu koru kao da zavijamo rolat i iseci do same ivice ispadne 5 ovakvih rolatica svaki preliti glazurom i seci

Prilozi

• P1010591.jpg
    P1010591.jpg
    42,2 KB · Pregleda: 79
Snikers stanglice
200gr prah secera 1 margarin 200 gr keksa 200gr mlevenog kikirikija 1 narandza iscedjen sok 3 kasike meda 150 gr seckanog kikirikija 100 gr cokolade
Umutiti margarin sa secerom dodati keks i ml. kikiriki i sok od narandze sjediniti i razvuci na tacni 30*20 premazati sa 3 kasike meda pa posuti 75gr seckanog kikirikija pa preliti cokoladom preko ostali kikiriki i seci na stangle kad se stegne Prva kutija

Prilozi

• P1010604.jpg
    P1010604.jpg
    58,1 KB · Pregleda: 92
Car na dar

150gr secera 7 kasika meda 250gr margarina 150gr susama 150gr seckanih oraha 200 grama cokolade car na dar sa medom zuti ne cokoladni u receptu pise dve sake ali ja sam stavila vise jer mi je bilo retko
Secer rastopiti na tihoj vatri kao za grilijas kad se rastopi dodati margarin da prokuva na tihoj vatri dodati susam sec. orahe cokoladu i na kraju car na dar sipati u dva trpuglasta pleha oblozena folijom

Prilozi

• P1010594.jpg
    P1010594.jpg
    61,9 KB · Pregleda: 81
Kolači su vam fenomenalni. Pohvale za sve. :kolac:
Čime sečete kolače da bi bili sitni? Posebno štanglice, bajadere i sl?
Neko mi je za fino i precizno sečenje da se kolač ne runi i nož ne lepi preporučio skalpel. Može li to tako?

Moze li mi neko reci kako se zove ova krasota?

Evo ih :):
Evo recept za Macarons.
Sastojci su jednostavni, ali napominjem - strogo se drzite recepta i samog postupka da bi kolacici uspjeli....

3 bjelanceta (oko 90-100 gr)
50 gr secera
200 gr secera u prahu
110 gr najfinije samljevenog badema
crvena boja za kolace - stavila sam par kapi tecne boje, boja moze blo koja, ali je pozeljno da se slaze sa ukusom fila.
I njega mozete praviti kako hocete, stavito neki koji je ostao od torte ili jednostvno namazati nutelom, eurokremom.....Ja sam ovde zagrejala malo slatke pavlake dodala oko 150gr cokolade i malo maslaca.....

Belanca moraju odstojati na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata, a pozeljno je i duze!!!
Koristite najfiniji secer u prahu.
Ako badem nije jako sitan , sameljite ga na elektricni mlin za kafu - :)
Prosijte secer u prahu.
Prosijte samljevene bademe.
Pomesajte secer i bademe.
Ponovo sve zajedno prosijte.

Belanca umutite u cvrst sneg postepeno dodavajuci kristal secer.
Smesa treba da je cvrsta.
Zatim iz dva tri puta dodajte prosejan badem i secer u prahu.
Promesajte smesu. Nemojte mesati mikserom, vec rucno.
Ne sme se mesati ni previse jako ni polagano.
Dodajte par kapi boje...

Smesu sipajte u dresir kesu i na pek papirom oblozenu tepsiju istiskujte kolacice.

Back