Šišanje (Skinning)

Dobih par ''preporuka''da ga gledam....
Brat mi rece da ga odgledam cisto da bi video sta znaci ogavno...uz komentar cernobilj srpske kinematografije...sad nisam siguran...videcu...

Brat ga je dobro nazvao.
Ako voliš Sonju Biserko, nevladine organizacije , nato i hašku pravdu... Ako misliš da su Srbi fašisti, ksenofobi, šovinisti, idioti, zadrigli seljaci željni ubijanja. Akjo misliš da je SANU generator svih ratova na teritoriji Balkana u 20-om veku. Ako smatraš da je SPC rasadnik zločinaca i neonacizma , da je velikosrpska politika kriva za sve nedaće u Evropi u poslednjih 2 veka , da navijači Rada kontrolišu vlast i društvene procese u Srbiji a pritom nisi gadljiv na najstupidniji zaplet u novijoj srpskoj kinematografiji onda obavezno gledaj. Doživećeš katarzu neviđenih razmera. U suprotnom kesu za povraćanje i bon vojaž.

Poslednja izmena:
A, dobro, ipak si ti Moderna, pa voliš sve što vole mladi... Ti se ne računaš.
I, baš voliš sonjicu? Čime te je to osvojila? Intelektom, lepotom ili nekim skrivenim kvalitetom?

Ja jesam Moderna. Poslusaj jednom sta ona prica i nemoj odmah da djipas, kada ti pogodi nacionalnu zicu, pa ces videti da nije ona tako odvratna. Njene price su o drustvu kakvo bi trbalo da bude.

Sve i da nam se ne svidi neki film, skoro uvek smo bogatiji za neko novo razmišljanje, tako da, ništa što nam ne proširi vidike ne može biti loše.

Čak i kad je otrežnjenje bolno i prouzrokovano surovom realnošću.

Poslednja izmena:
Film je užasan.

Ali najgore je to što je autor promašio vreme.

2010. je, otkud cokule i spitfajerke u tinejdžera?

Takvih navijača više nema ovde, svi su 'casual' + neki retro-dizel stajl.

Skinheda gotovo da nema ni među Radovcima više.

odgledah i ja film :mrgreen:
ugleda se na american history x, romper stomper, this is england(remek dijela)...al prvenstveno na american history x...a tu ima jedna caka...srbi nisu amerikanci...nacizam u srbiji je uvijeniji...sto je OK predstavljeno u liku onog akademika...i to da DB kontrolise navijace...i da se vecini **** za princip, no samo da se izdrkavaju...a da najnormalniji odu u *****...ovo ostalo-katastrofa...onaj haker koji se zove ne znam kako, ona njihova jazbina ala americke serije,opna klinka ,majn kampf...i one gusle na drzavnom prijemu... sve zivo prenabudzeno niti jedan lik nije autentican...ne mozes biti holivud, kad nisi holivud i bavis se problemom koji je domaci...

Film je užasan.

a i ovo je potpuno tacno...izmisljene podijele...dizelasi pisu latinicom,mi pisemo cirilicom...kretenizam teski...presmijesno je sto je vazio za kontroverzan...a vazio je za takav zbog kraja filma...jer svi znamo ko je u vladi ...kladim se da su ti koji su ga pozabranjivali reklamirali i slicno...zato je i ljigav...ako hoce da predstave to...neka krenu malo po turbo folku da istrazuju, baja mali knindza, ceca (ona se pojavljuje u jednom momentu...), pseudo intelektualci,akademici i slicno...e to bi bilo kontroverzno...jer je to istinito...pa tek onda na ovakve organizacije koje iako sam vidjala po beogradu, nikada nisu izgledali bas ovako(koji uopste nisu toliko prominentni koliko ovi 'folkeri')...ovako se ni u Americi neonacisti ne oblace vise...obicno mi smeta pretjerani domaci smek u filmovima ,al upravo to ovom filmu fali...a gluma je jos i ok...zato scenario,rezija,radnja,muzika,montaza...katastrofa i fuj...ocajna realizacija,promasena ciljna grupa...Kraj je dobar...gadja u poentu...al sve do toga...lose.
4/10

Poslednja izmena:
ugleda se na american history x, romper stomper, this is england(remek dijela)...al prvenstveno na american history x...a tu ima jedna caka...srbi nisu amerikanci...nacizam u srbiji je uvijeniji...sto je OK predstavljeno u liku onog akademika...i to da DB kontrolise navijace...i da se vecini **** za princip, no samo da se izdrkavaju...a da najnormalniji odu u *****...ovo ostalo-katastrofa...onaj haker koji se zove ne znam kako, ona njihova jazbina ala americke serije,opna klinka ,majn kampf...i one gusle na drzavnom prijemu... sve zivo prenabudzeno niti jedan lik nije autentican...ne mozes biti holivud, kad nisi holivud i bavis se problemom koji je domaci...

a i ovo je potpuno tacno...izmisljene podijele...dizelasi pisu latinicom,mi pisemo cirilicom...kretenizam teski...presmijesno je sto je vazio za kontroverzan...a vazio je za takav zbog kraja filma...jer svi znamo ko je u vladi ...kladim se da su ti koji su ga pozabranjivali reklamirali i slicno...zato je i ljigav...ako hoce da predstave to...neka krenu malo po turbo folku da istrazuju, baja mali knindza, ceca (ona se pojavljuje u jednom momentu...), pseudo intelektualci,akademici i slicno...e to bi bilo kontroverzno...jer je to istinito...pa tek onda na ovakve organizacije koje iako sam vidjala po beogradu, nikada nisu izgledali bas ovako(koji uopste nisu toliko prominentni koliko ovi 'folkeri')...ovako se ni u Americi neonacisti ne oblace vise...obicno mi smeta pretjerani domaci smek u filmovima ,al upravo to ovom filmu fali...a gluma je jos i ok...zato scenario,rezija,radnja,muzika,montaza...katastrofa i fuj...ocajna realizacija,promasena ciljna grupa...Kraj je dobar...gadja u poentu...al sve do toga...lose.
4/10

Ja bih ocenila -100/10 Film je neponovljivo glup, mada kod srpske pameti nema neponovljivo glupog.

Film je užasan.

Koliko ja znam, taj film se snima vec nekoliko godina, tako da je verovatno tada bilo takvo oblacenje.

4/10

Odlično, sve potpisujem. Jedino što sam film gledao odveć davno, čim je izašao, smanjene pažnje te se ne sećam svih tih detalja.

Autor je čini mi se sedamdeset i neko godište i onda je valjda imidž svoje generacije slučajno ili namerno preslikao i u ovo vreme.

Postoji taj neki kukavičluk a i prilična lenjost u tim kulturnim krugovima da se uđe u suštinu problema i da se stvari nazovu pravim imenom. Lakše je ovako lepiti promašene etikete. U Srbiji klasični neonacizam i rasizam nemaju prođu i poklonike jer em smo prilično stradali od nacista, em smo bili u više ozbiljnih istorijskih konflikata sa Nemcima, em, što je verovatno najvažnije - nemamo osetnu imigraciju i pripadnici drugih rasa se svode na kineske trgovce i afričke fudbalere. Jedini lakmus su prilično brojni Romi.

Ali zbog nerešenih državnih i nacionalnih pitanja i recentnih regionalnih sukoba postoji i dalje jak etnički nacionalizam i šovinizam, itekako prisutan i na tribinama, a sad da se vratim na priču o imidžu - već više od deceniju svi ti navijači jedva da se i od svojih vršnjaka, i između sebe, razlikuju po stajlingu.

Režiser naravno nije dužan da sve to obradi i prezentuje u svom delu, ali on je imao takvu ambiciju, da 'objasni' kako to funkcioniše u Srbiji. To se videlo ne samo u filmu nego i iz nekih njegovih javnih nastupa.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, taj film se snima vec nekoliko godina, tako da je verovatno tada bilo takvo oblacenje.

Moderna pevačica ti je već odgovorila ali da dodam. Navijačke su grupe uvek bile solidan presek svih drugih subkultura. Svi su se navijači 80ih ložili na Engleze pa smo i ovde na tribinama imali i sharp skinse, nazi skinse, oi i ostale pankere, rejvere itd.. održalo se to i 90ih s tim što si imao dizelaše a razlike među ostalima su se gubile, a Radovci jesu bili skinsi do kraja te decenije. 2000ih sve to iščezava i nestaje, a unazad 4-5 godina imaš taj dizel revival i svi su nezavisno od kluba i tribine kao preslikani. A sumnjam da su ovi počeli snimati film baš pre neke 2006 recimo

Moderna pevačica ti je već odgovorila ali da dodam. Navijačke su grupe uvek bile solidan presek svih drugih subkultura. Svi su se navijači 80ih ložili na Engleze pa smo i ovde na tribinama imali i sharp skinse, nazi skinse, oi i ostale pankere, rejvere itd.. održalo se to i 90ih s tim što si imao dizelaše a razlike među ostalima su se gubile, a Radovci jesu bili skinsi do kraja te decenije. 2000ih sve to iščezava i nestaje, a unazad 4-5 godina imaš taj dizel revival i svi su nezavisno od kluba i tribine kao preslikani. A sumnjam da su ovi počeli snimati film baš pre neke 2006 recimo

Moderna Pevacica je uvek u pravu.

Back